X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaa jakiego mi narobiłyście smaka na pomarańcze !
    mam zapas, to może jeszcze dziś zjem, ale pók co kończę kolację, makrelę w galarecie sobie kupiłąm :P
    byłam w Aldim, któraś z Was polecała śledzie.. ale kurcze nie umiałam wybrać, kojarzyłam, że to miały być w jogurcie? takich nie widziałam..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostałam paczuszkę z bebiko dla Hani - karton 350g mleka modyfikowane o wartości ok. 15zł :) Co prawda My używamy Nan Pro ale miło z ich strony że nadal posylają gratisy :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fazę na mandarynki bo pomarańcze się trudniej obiera. A taki świeży soczek uwielbiam ale potem tyle zachodu z myciem że wolę kupić z kartonu:P
    Też kupiliśmy te pomarańcze biedronkowe ale leżą bo nie ma kto obrać

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ja mam fazę na mandarynki bo pomarańcze się trudniej obiera. A taki świeży soczek uwielbiam ale potem tyle zachodu z myciem że wolę kupić z kartonu:P
    Ja tak do zjedzenia też wolę mandarynkę a pomarańcze na sok i właśnie do soczku mąż kupił mi wyciskarkę do soku super sprawa i moment się myje w przeciwieństwie do sokowirówki, której nawet nie ruszam :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, my wróciliśmy do domku, teraz wcinam winogronka :-) Malala w sosie jogurtowy z ziołami chyba :-) Są jeszcze w śmietanie, i w śmietanie z ziołami. Ja też byłam w Aldim dzisiaj po nie i ani sztuki, wszystko wykupili. Lisner je robi (doczytałam bo pod inną marką) i bez chemii są. W okrągłym pudełku, wieczka zielone, niebieskie i błękitne. Jak się wkurzyłam ha,ha Dość krótką mają datę do spożycia z tego co pamiętam. Zawsze papier toaletowy w aldim kupuję ha,ha bo miękki, fajny i niedrogi 5,99 ;-) I bułka tarta jest fajna, no i powidła śliwkowe też polecam, materna je robi :-) Dziwny jest ten sklep, ale czasem można coś upolować. M lubi metkę ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:23

malala lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    E... mi mycie zajmuje może w porywach 3 minutki :-)

• malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Hejka, my wróciliśmy do domku, teraz wcinam winogronka :-) Malala w sosie jogurtowy z ziołami chyba :-) Są jeszcze w śmietanie, i w śmietanie z ziołami. Ja też byłam w Aldim dzisiaj po nie i ani sztuki, wszystko wykupili. Lisner je robi (doczytałam bo pod inną marką) i bez chemii są. W okrągłym pudełku, wieczka zielone, niebieskie i błękitne. Jak się wkurzyłam ha,ha Dość krótką mają datę do spożycia z tego co pamiętam. Zawsze aier toaletowy w aldim kupuję ha,ha bo miękki, fajny i niedrogi 5,99 ;-) I bułka tarta jest fajna, no i powidła śliwkowe też polecam, materna je robi :-) Dziwny jest ten sklep, ale czasem można coś upolować. M lubi metkę ha,ha
    dzięki za opis :D to chyba takich nie widziałam..
    znalazłam jakieś zdjęcie w necie, to to: http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Przetwory-i-marynaty-rybne/delikato-Filety-sledziowe-w-sosie-jogurtowym-z-ziolami-72598-big.jpg ?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to chyba wyglądało ha,ha dobra jesteś :-) Ja je uwielbiam, mój Niko zresztą też, zawsze się podłączy :-)

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wole nie liczyć ile jeszcze mi przybędzie... na razie 10kg do przodu ;o. No ale tak jak któraś pisała pierwszy trymestr był dla mnie też bardzo łaskawy, żadnych mdłości i wymiotów więc coś za coś :D. Miałam dzisiaj wizytę i pytałam znowu o niskie ułożenie Zuzi i o to że dalej uparciuch głową w dół. Dodatkowo dzisiaj boli mnie kość łonowa i boję się że w końcu jak mały Zozol podrośnie to rozejdzie mi się to spojenie. W każdym razie zbadała mnie, szyjka trzyma, spojenie na razie całe i mam się tym nie martwić ale dyskomfort mogę coraz częściej odczuwać ;/. Też dostałam skierowanie na glukozę ale nie mówiła że muszę iść w określonym tygodniu...

U mnie teraz na topie są zielone grejfruty :D a na kolację makrela w sosie pomidorowym i chyba pochłonę całą bagietkę w końcu bo chodzę i robię sobie po kawałku :D.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór cioteczki, witamy się po USG połówkowym!

Wszystko jest w porządku, nasz panicz ślicznie się rozwija i waży całe 300 g <3 Wszystkie parametry ma zgodne z wiekiem ciąży - chociaż wskazują, że może być dosłownie 2-3 dni młodszy. Podczas badania wiercił się niesamowicie, ale na szczęście ładnie pokazywał, co tylko pani doktor chciała sobie podejrzeć - taki jest grzeczny i kontaktowy :D Mi się wydawało, że akurat dziś jest w bardzo spokojny - co on więc musi wyprawiać, kiedy czuję, jak wywija? :O Ale okazało się, że mam łożysko na tylnej ścianie - dlatego tak wcześnie czułam wyraźne ruchy.

Jesteśmy przeszczęśliwi - mąż dziś pierwszy raz widział go na USG i słuchał serduszka, także same wiecie - przejęty i szczęśliwy niesamowicie :D

Wrzucam fotkę naszego szkraba, chociaż niestety niewiele widać, mam kiepski aparat w telefonie :/ Myśliciel zasłaniał buzię rączką ;)

cc94cd81a54c45d9med.jpg

Andrea20, Iwonkaaa, malika89, kamaaa, mania, jamniczakuchnia, malala, Endzis, fabdorota, Lanusia93, Anastazjaaa, Wiolcia1405, Aleksandrakili, wiecznie, Sunday, Funky09, Dobson, Wilka, Mynia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu piękności :*
    Moja wizyta już jutro... może wkoncu się dowiem czy córcia czy synuś...

Lanusia93, Babu, Anastazjaaa, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu cudeńko <3 ale super nosek widać :)

Babu lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak bardzo Was przepraszam! Mam straszne wyrzuty sumienia, że Was tak zaniedbuję ale oczywiście milion spraw się nałożyło i nawet nie mam czasu na załączenie laptopa. Teraz piszę na szybko z telefonu a mąż mi tu krzyczy, że mało piję...
    Dziś u fryzjera spędziliśmy 2 i pół godziny...ale efekt jest oszałamiający. Potem od razu szybki obiad i wpadła do Nas dobra znajoma. Dopiero wyszła a ja padam na twarz. Szybka kolacja, prysznic i spać.

Ps. Podczytuję Was cały czas ;)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny w imieniu swoim i szkraba :D
    Iwonkaaa - to życzę, żeby dziecię chciało współpracować i pokazało, co tam ma między nogami :D Jednak fajnie jest wiedzieć, kto tam u nas mieszka ;)
    Mania - na tych zdjęciach nosek jest niestety jednym wielkim kartofelkiem :P My oboje z mężem mamy duże nosy, więc pewnie młody też będzie miał kinola. Ale puściłam sobie teraz film z USG - na szczęście na filmie już nie jest taki kartoflany :P

Iwonkaaa, mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się meldujemy z pociągu. Pola puka, pies grzecznie leży. Jak nigdy, ale chyba czai, że bez Pana, to musi mi ułatwić sprawę:D Strasznie mnie muli i chce mi się spać... No ale za pół godzinki jesteśmy na miejscu, więc dam radę nie zasnąć:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wstawiaj foto z nowym image :)
    Kochana oprócz forum każda z nas ma bieżące sprawy i myślę że żadna nie ma do Ciebie o nic żalu... też mam prawo odpocząć od tel czy lapka...

:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota dopiero przyjrzalam się Twojemu opisowi na suwaczku... rewelacyjny... " macica zmieniła się w sale gimnastyczną..." no ja dzisiaj też mega czułam jak maleństwo ewidentnie fikolki robiło i szybko za rękę tatusia i kładę na brzuch a on wielkie oczy i upeenial się czy dobrze czuł... nie mógł uwierzyć dostał dwa porządne kopniaki :)

Babu, fabdorota lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mi tam się nonio podoba :D u nas po mężu córcia może mieć dużego nocha ;) bo u niego wszyscy tak mają :) a na jednym zdjęciu z USG też na pierwszym planie jest nosek małej :)

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Hahaha mi tam się nonio podoba :D u nas po mężu córcia może mieć dużego nocha ;) bo u niego wszyscy tak mają :) a na jednym zdjęciu z USG też na pierwszym planie jest nosek małej :)

Hahaha, czyli jak widać, każdemu co innego się będzie podobało, no i bardzo dobrze! :D Ja mam niemal pewność, że będzie miał dużego nochala, dlatego już z przerażeniem patrzę na te fotki :P
    Ale w sumie wszystkie niemowlęta mają podobne noski - małe i zadarte - żeby dobrze oddychać przy cycku. Ja jak byłam mała, to miałam podobno nosunio-nosunieczek maleńki, a potem zrobił się wielki żydowski nochal :P Także jeszcze nas nasze dzieci zaskoczą haha!

mania lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko wreszcie was nadrobilam, mialam zaleglosci od niedzieli, codziennie troche podczytalam i w tym czasie znow mi przybywalo, normalnie syzyfowa praca :P

co do wagi to ja mam juz na plusie ok 6 kg, w pierwszej ciazy przybylo mi 18 kg ale waga szybko spadala i chyba tylko ze 2 kg mi zostaly, nie zdazylam zrzucic bo zaszlam w druga ciaze :) zgodnie z planem nie powinnam przytyc wiecej niz 12 kg bo startowalam ze spora nadwaga ale nie moge sie powstrzymac w objadaniu sie ... owoce jem na kilogramy, slodycze tylko od czasu do czasu ale babany, pomarancze, mandarynki i jablka wcinam codziennie.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ