Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaaaaaaaa jakiego mi narobiłyście smaka na pomarańcze !
mam zapas, to może jeszcze dziś zjem, ale pók co kończę kolację, makrelę w galarecie sobie kupiłąm
byłam w Aldim, któraś z Was polecała śledzie.. ale kurcze nie umiałam wybrać, kojarzyłam, że to miały być w jogurcie? takich nie widziałam..Julia
-
Endzis wrote:Ja mam fazę na mandarynki bo pomarańcze się trudniej obiera. A taki świeży soczek uwielbiam ale potem tyle zachodu z myciem że wolę kupić z kartonu:P
Też kupiliśmy te pomarańcze biedronkowe ale leżą bo nie ma kto obrać -
Hejka, my wróciliśmy do domku, teraz wcinam winogronka
Malala w sosie jogurtowy z ziołami chyba
Są jeszcze w śmietanie, i w śmietanie z ziołami. Ja też byłam w Aldim dzisiaj po nie i ani sztuki, wszystko wykupili. Lisner je robi (doczytałam bo pod inną marką) i bez chemii są. W okrągłym pudełku, wieczka zielone, niebieskie i błękitne. Jak się wkurzyłam ha,ha Dość krótką mają datę do spożycia z tego co pamiętam. Zawsze papier toaletowy w aldim kupuję ha,ha bo miękki, fajny i niedrogi 5,99
I bułka tarta jest fajna, no i powidła śliwkowe też polecam, materna je robi
Dziwny jest ten sklep, ale czasem można coś upolować. M lubi metkę ha,ha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 20:23
malala lubi tę wiadomość
-
Endzis wrote:Ja mam fazę na mandarynki bo pomarańcze się trudniej obiera. A taki świeży soczek uwielbiam ale potem tyle zachodu z myciem że wolę kupić z kartonu:P
Też kupiliśmy te pomarańcze biedronkowe ale leżą bo nie ma kto obrać -
Karatka81 wrote:Hejka, my wróciliśmy do domku, teraz wcinam winogronka
Malala w sosie jogurtowy z ziołami chyba
Są jeszcze w śmietanie, i w śmietanie z ziołami. Ja też byłam w Aldim dzisiaj po nie i ani sztuki, wszystko wykupili. Lisner je robi (doczytałam bo pod inną marką) i bez chemii są. W okrągłym pudełku, wieczka zielone, niebieskie i błękitne. Jak się wkurzyłam ha,ha Dość krótką mają datę do spożycia z tego co pamiętam. Zawsze aier toaletowy w aldim kupuję ha,ha bo miękki, fajny i niedrogi 5,99
I bułka tarta jest fajna, no i powidła śliwkowe też polecam, materna je robi
Dziwny jest ten sklep, ale czasem można coś upolować. M lubi metkę ha,ha
to chyba takich nie widziałam..
znalazłam jakieś zdjęcie w necie, to to: http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Przetwory-i-marynaty-rybne/delikato-Filety-sledziowe-w-sosie-jogurtowym-z-ziolami-72598-big.jpg ?Julia
-
Ja tam wole nie liczyć ile jeszcze mi przybędzie... na razie 10kg do przodu ;o. No ale tak jak któraś pisała pierwszy trymestr był dla mnie też bardzo łaskawy, żadnych mdłości i wymiotów więc coś za coś
. Miałam dzisiaj wizytę i pytałam znowu o niskie ułożenie Zuzi i o to że dalej uparciuch głową w dół. Dodatkowo dzisiaj boli mnie kość łonowa i boję się że w końcu jak mały Zozol podrośnie to rozejdzie mi się to spojenie. W każdym razie zbadała mnie, szyjka trzyma, spojenie na razie całe i mam się tym nie martwić ale dyskomfort mogę coraz częściej odczuwać ;/. Też dostałam skierowanie na glukozę ale nie mówiła że muszę iść w określonym tygodniu...
U mnie teraz na topie są zielone grejfrutya na kolację makrela w sosie pomidorowym i chyba pochłonę całą bagietkę w końcu bo chodzę i robię sobie po kawałku
.
-
Dobry wieczór cioteczki, witamy się po USG połówkowym!
Wszystko jest w porządku, nasz panicz ślicznie się rozwija i waży całe 300 gWszystkie parametry ma zgodne z wiekiem ciąży - chociaż wskazują, że może być dosłownie 2-3 dni młodszy. Podczas badania wiercił się niesamowicie, ale na szczęście ładnie pokazywał, co tylko pani doktor chciała sobie podejrzeć - taki jest grzeczny i kontaktowy
Mi się wydawało, że akurat dziś jest w bardzo spokojny - co on więc musi wyprawiać, kiedy czuję, jak wywija?
Ale okazało się, że mam łożysko na tylnej ścianie - dlatego tak wcześnie czułam wyraźne ruchy.
Jesteśmy przeszczęśliwi - mąż dziś pierwszy raz widział go na USG i słuchał serduszka, także same wiecie - przejęty i szczęśliwy niesamowicie
Wrzucam fotkę naszego szkraba, chociaż niestety niewiele widać, mam kiepski aparat w telefonieMyśliciel zasłaniał buzię rączką
Andrea20, Iwonkaaa, malika89, kamaaa, mania, jamniczakuchnia, malala, Endzis, fabdorota, Lanusia93, Anastazjaaa, Wiolcia1405, Aleksandrakili, wiecznie, Sunday, Funky09, Dobson, Wilka, Mynia, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, tak bardzo Was przepraszam! Mam straszne wyrzuty sumienia, że Was tak zaniedbuję ale oczywiście milion spraw się nałożyło i nawet nie mam czasu na załączenie laptopa. Teraz piszę na szybko z telefonu a mąż mi tu krzyczy, że mało piję...
Dziś u fryzjera spędziliśmy 2 i pół godziny...ale efekt jest oszałamiający. Potem od razu szybki obiad i wpadła do Nas dobra znajoma. Dopiero wyszła a ja padam na twarz. Szybka kolacja, prysznic i spać.
Ps. Podczytuję Was cały czasIwonkaaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny w imieniu swoim i szkraba
Iwonkaaa - to życzę, żeby dziecię chciało współpracować i pokazało, co tam ma między nogamiJednak fajnie jest wiedzieć, kto tam u nas mieszka
Mania - na tych zdjęciach nosek jest niestety jednym wielkim kartofelkiemMy oboje z mężem mamy duże nosy, więc pewnie młody też będzie miał kinola. Ale puściłam sobie teraz film z USG - na szczęście na filmie już nie jest taki kartoflany
Iwonkaaa, mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
A my się meldujemy z pociągu. Pola puka, pies grzecznie leży. Jak nigdy, ale chyba czai, że bez Pana, to musi mi ułatwić sprawę
Strasznie mnie muli i chce mi się spać... No ale za pół godzinki jesteśmy na miejscu, więc dam radę nie zasnąć
-
Fabdorota dopiero przyjrzalam się Twojemu opisowi na suwaczku... rewelacyjny... " macica zmieniła się w sale gimnastyczną..." no ja dzisiaj też mega czułam jak maleństwo ewidentnie fikolki robiło i szybko za rękę tatusia i kładę na brzuch a on wielkie oczy i upeenial się czy dobrze czuł... nie mógł uwierzyć dostał dwa porządne kopniaki
Babu, fabdorota lubią tę wiadomość
-
mania wrote:Hahaha mi tam się nonio podoba
u nas po mężu córcia może mieć dużego nocha
bo u niego wszyscy tak mają
a na jednym zdjęciu z USG też na pierwszym planie jest nosek małej
Hahaha, czyli jak widać, każdemu co innego się będzie podobało, no i bardzo dobrze!Ja mam niemal pewność, że będzie miał dużego nochala, dlatego już z przerażeniem patrzę na te fotki
Ale w sumie wszystkie niemowlęta mają podobne noski - małe i zadarte - żeby dobrze oddychać przy cycku. Ja jak byłam mała, to miałam podobno nosunio-nosunieczek maleńki, a potem zrobił się wielki żydowski nochalTakże jeszcze nas nasze dzieci zaskoczą haha!
mania lubi tę wiadomość
-
o matko wreszcie was nadrobilam, mialam zaleglosci od niedzieli, codziennie troche podczytalam i w tym czasie znow mi przybywalo, normalnie syzyfowa praca
co do wagi to ja mam juz na plusie ok 6 kg, w pierwszej ciazy przybylo mi 18 kg ale waga szybko spadala i chyba tylko ze 2 kg mi zostaly, nie zdazylam zrzucic bo zaszlam w druga ciazezgodnie z planem nie powinnam przytyc wiecej niz 12 kg bo startowalam ze spora nadwaga ale nie moge sie powstrzymac w objadaniu sie ... owoce jem na kilogramy, slodycze tylko od czasu do czasu ale babany, pomarancze, mandarynki i jablka wcinam codziennie.
Iwonkaaa lubi tę wiadomość