X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie miejcie wyrzutów sumienia przez jedzenie! Jedzmy to co chcemy i będziemy szczęśliwe :D

Endzis, Lanusia93, malala lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka z 5.10.15 przyszły :D Jupijajej!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccd4dfab5e33.jpg

Endzis, wiecznie, Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, agulas, Kinga., Wilka, Babu lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ubranka z 5.10.15 przyszły :D Jupijajej!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccd4dfab5e33.jpg
    Jakie słodkie :) jakie rozmiary kupiłaś :)??

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Jakie słodkie :) jakie rozmiary kupiłaś :)??

Pajac na 56, reszta na 62. Za to ze smyka zamówiłam 56. I w sumie to już mamy spory zapas i jednych i drugich :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Heparyna działa przeciwzakrzepowo :) przy siniakach takich przyspiesza resorpcję wysięków.

Siniaka z powodu wklucia miałam raz jak ćwiczyłyśmy z koleżanką zakładanie wenflonów. Uważam że każdemu może się zdarzyć. Sama czasem w pogotowiu miałam problemy, bo żyły pekały pacjentom. No ale to starszych schorowanych ludzi dotyczy ten problem. U młodych osób problemów sobie nie przypominam.
    E, no ja jestem bardzo wyrozumiałą pacjentką :-) przyzwyczaiłam się do problemów, ale u niej to się nie zdarza, to norma niestety. Myślałam że tylko u mnie, no ale nie. Pobranie z dłoni to mi się tylko u niej zdarzyło. Już mam kolana ha,ha Ostatnio to się modliłam, żeby tym razem dała radę i tą krew pobrała w ogóle, a jak przestało jej lecieć, to już się załamałam... Teraz wiem, że nie chcę siniaka, pomijam ból ręki przez kilka dni i mam to w d. Jeszcze jej tekst (zanim w to miejsce się wbiła) że przecież jest zimno i na krótki rękaw się nie chodzi... Ja jestem cierpliwa, ale do czasu ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 14:53

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny nie miejcie wyrzutów sumienia przez jedzenie! Jedzmy to co chcemy i będziemy szczęśliwe :D
    Taaaa.... :-)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie forum odnośnie priorytetu wejścia na pokład samolotu dla kobiet w ciąży. Posty niektórych ludzi tak strasznie mnie zszokowaly że normalnie nie wiem dokąd podąża nasz świat i gdzie się podziali polscy gentelmens
    Normalnie przykro czytać takie wypowiedzi :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota super różowo się zrobiło ;-) ciuszki fajne :-) A mi kurier przywiózł spacerówkę, jest w dużo lepszym stanie niż ta, którą mi M sprzedał. Kółka jak nieużywane, tamte to były mocno zużyte, te jak nowe :-) No i jest dodatkowy daszek przeciwsłoneczny i barierka :-) Jestem zadowolona, stelaż ma tylko malutkie kilka rysek :-) Niko już jeździ nim po domu, choć zmieścił się do środka na luzie, ma nośność do 20 kg więc też się łapie (w kwietniu ma 4 lata)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka, różowych nam brakowało. Mieliśmy dużo takich unisex: żółtych, zielonych, szarych, jakichś beżyków... A w końcu to mała księzniczka się piecze w maminym brzuchu :D
    Fajnie, że już macie wózek:) My dopiero w styczniu gdzieś będziemy kupować...
    W ogóle właśnie się dowiedziałam, że kolejna moja koleżanka jest w ciąży :) Fajnie, tworzy nam się spora grupa mamusiek na pogaduchy i spacerki :D

Babu lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota e no ja teraz bardzo lubię różowy ha,ha Po chłopaku to niezła odmiana :-) W sumie M , jak mu powiedziałam że tą spacerówkę kupiłam, po powrocie z pracy podzielił się ze mną swoimi głębokimi przemyśleniami rannymi podczas jazdy do pracy, że będziemy jej używać uwaga w 2017 roku... Śmialiśmy się z tego ;-) W sumie miał rację :-) Bo ta spacerówka z kompletu będzie tylko na pierwszą zimę :-)

• malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj wieczorem się Was zapytałam o dodatkowe cm w biodrach, dziś weszłam na wagę i doznałam szoku, w tydzień mam +2kg :o nie wiem jak to możliwe, jestem przerażona, zważę się jeszcze jutro i pojutrze i zobaczymy czy to jakiś chwilowy skok związany z zatrzymaniem wody czy to już tak zostanie.. jak zostanie to wizja moich +10kg do dnia porodu również legnie w gruzach.

uznałam, że czas trochę bardziej przyglądać się temu co jem, mniej zapychaczy a więcej wartościowych produktów... wiadomo, słodkiego sobie nie będę odmawiać ale ograniczę do małej porcji dziennie a nie po śniadaniu, po obiedzie i po kolacji..

Iwonkaaa, Endzis lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samodyscyplina w ciąży w kwestii jedzenia jest strasznie trudna... Ja po pierwszej ciąży bardzo zalowalam że tak sobie pozwoliłam i do porodu szłam z 32 kg na plusie... obecnie mam 6 na plusie i też ciężko sobie odmówić "zachcianki"... a boczki juz są... nie planuje więcej dzieci więc zamierzam ogarnąć swoje ciało bo chciałabym wyglądać atrakcyjnie jak każda kobieta a nie typowa "matka polka"...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja do ubiegłego wtorku miałam +6, dziś wyszło +8 i nie wierzę, że to może być prawda :P czytałam coś na belly, że tycie 0,5kg tygodniowo to norma. i na podobny wynik liczyłam dziś. a tu takie zaskoczenie. niby spodnie ciążowe, które kupiłam we wrześniu są dalej dobre, tylko w brzuszku ciaśniejsze, ale to i tak zastanawiające jest gdzie zatem te kg się podziewają?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja założyłam, że dam sobie pozwolenie na 12kg na plusie. Do tej pory było 4,5, więc 12 pozostaje realne:) Ale to fakt, że rzadko mi się zdarzają dni, żebym jakoś więcej jadła. Jedyne, co mnie może zgubić to czekolada i ciastka:/

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Heparyna działa przeciwzakrzepowo :) przy siniakach takich przyspiesza resorpcję wysięków.

Siniaka z powodu wklucia miałam raz jak ćwiczyłyśmy z koleżanką zakładanie wenflonów. Uważam że każdemu może się zdarzyć. Sama czasem w pogotowiu miałam problemy, bo żyły pekały pacjentom. No ale to starszych schorowanych ludzi dotyczy ten problem. U młodych osób problemów sobie nie przypominam.
    U mnie też są notorycznie. Mam pochowane żyły i laborantki/pielęgniarki z małym doświadczeniem nie dają sobie rady. A do tego jak użyją grubej igły i zaczną nią kręcić to potem są ogromne i wyglądam jak ćpun :). Np raz w szpitalu po 15 min pielęgniarka się poddał i poszła po koleżankę, a ta za pierwszym podejściem się wkłuła.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wychodzi ok 1,5 kg na miesiąc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście to: http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html ?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie odrobiłam, to co schudłam w 1 trym. Ostatnio też miałam taki skok o 2 kg w ciągu tygodnia i się przeraziłam, ale na razie się uspokoiło :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, że mi nic w I trymestrze nie spadło :P no ale nie miałam w zamian za to żadnych mdłości, ani razu wymiotów więc raczej logiczne, że waga nie mogła polecieć.

jakkolwiek by nie było dzisiejsze ważenie dało mi sporego kopniaka i pokazało, że muszę bardziej dbać o to co jem. dziś wieczorem podjade na małe zakupy i zainwestuję w warzywa bo widocznie jadłam ich za mało w stosunku to makaronów, bułek i ciastek :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wizytę, trochę się naczekałam w przychodni. Miałam pobraną cytologię, słuchaliśmy serduszka, dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą na 28.12 (23 tydzień). Kolejna wizyta 30.12. A USG dopiero w styczniu :( Smutno mi, bo ostatnio małego widziałam przez chwilę tydzień temu w szpitalu, ale skoro nic się złego nie dzieje to faktycznie bez sensu go męczyć.

Z ciekawości, mania, kiedy idziesz na obciążenie glukozą??

Endzis, mania lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ