Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
jaskra wrote:Heparyna działa przeciwzakrzepowo
przy siniakach takich przyspiesza resorpcję wysięków.
Siniaka z powodu wklucia miałam raz jak ćwiczyłyśmy z koleżanką zakładanie wenflonów. Uważam że każdemu może się zdarzyć. Sama czasem w pogotowiu miałam problemy, bo żyły pekały pacjentom. No ale to starszych schorowanych ludzi dotyczy ten problem. U młodych osób problemów sobie nie przypominam.przyzwyczaiłam się do problemów, ale u niej to się nie zdarza, to norma niestety. Myślałam że tylko u mnie, no ale nie. Pobranie z dłoni to mi się tylko u niej zdarzyło. Już mam kolana ha,ha Ostatnio to się modliłam, żeby tym razem dała radę i tą krew pobrała w ogóle, a jak przestało jej lecieć, to już się załamałam... Teraz wiem, że nie chcę siniaka, pomijam ból ręki przez kilka dni i mam to w d. Jeszcze jej tekst (zanim w to miejsce się wbiła) że przecież jest zimno i na krótki rękaw się nie chodzi... Ja jestem cierpliwa, ale do czasu ha,ha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 14:53
-
Czytam sobie forum odnośnie priorytetu wejścia na pokład samolotu dla kobiet w ciąży. Posty niektórych ludzi tak strasznie mnie zszokowaly że normalnie nie wiem dokąd podąża nasz świat i gdzie się podziali polscy gentelmens
Normalnie przykro czytać takie wypowiedzi -
Fabdorota super różowo się zrobiło
ciuszki fajne
A mi kurier przywiózł spacerówkę, jest w dużo lepszym stanie niż ta, którą mi M sprzedał. Kółka jak nieużywane, tamte to były mocno zużyte, te jak nowe
No i jest dodatkowy daszek przeciwsłoneczny i barierka
Jestem zadowolona, stelaż ma tylko malutkie kilka rysek
Niko już jeździ nim po domu, choć zmieścił się do środka na luzie, ma nośność do 20 kg więc też się łapie (w kwietniu ma 4 lata)
-
Karatka, różowych nam brakowało. Mieliśmy dużo takich unisex: żółtych, zielonych, szarych, jakichś beżyków... A w końcu to mała księzniczka się piecze w maminym brzuchu
Fajnie, że już macie wózek:) My dopiero w styczniu gdzieś będziemy kupować...
W ogóle właśnie się dowiedziałam, że kolejna moja koleżanka jest w ciążyFajnie, tworzy nam się spora grupa mamusiek na pogaduchy i spacerki
Babu lubi tę wiadomość
-
Fabdorota e no ja teraz bardzo lubię różowy ha,ha Po chłopaku to niezła odmiana
W sumie M , jak mu powiedziałam że tą spacerówkę kupiłam, po powrocie z pracy podzielił się ze mną swoimi głębokimi przemyśleniami rannymi podczas jazdy do pracy, że będziemy jej używać uwaga w 2017 roku... Śmialiśmy się z tego
W sumie miał rację
Bo ta spacerówka z kompletu będzie tylko na pierwszą zimę
-
a ja wczoraj wieczorem się Was zapytałam o dodatkowe cm w biodrach, dziś weszłam na wagę i doznałam szoku, w tydzień mam +2kg :o nie wiem jak to możliwe, jestem przerażona, zważę się jeszcze jutro i pojutrze i zobaczymy czy to jakiś chwilowy skok związany z zatrzymaniem wody czy to już tak zostanie.. jak zostanie to wizja moich +10kg do dnia porodu również legnie w gruzach.
uznałam, że czas trochę bardziej przyglądać się temu co jem, mniej zapychaczy a więcej wartościowych produktów... wiadomo, słodkiego sobie nie będę odmawiać ale ograniczę do małej porcji dziennie a nie po śniadaniu, po obiedzie i po kolacji..Iwonkaaa, Endzis lubią tę wiadomość
Julia
-
Samodyscyplina w ciąży w kwestii jedzenia jest strasznie trudna... Ja po pierwszej ciąży bardzo zalowalam że tak sobie pozwoliłam i do porodu szłam z 32 kg na plusie... obecnie mam 6 na plusie i też ciężko sobie odmówić "zachcianki"... a boczki juz są... nie planuje więcej dzieci więc zamierzam ogarnąć swoje ciało bo chciałabym wyglądać atrakcyjnie jak każda kobieta a nie typowa "matka polka"...
-
no właśnie ja do ubiegłego wtorku miałam +6, dziś wyszło +8 i nie wierzę, że to może być prawda
czytałam coś na belly, że tycie 0,5kg tygodniowo to norma. i na podobny wynik liczyłam dziś. a tu takie zaskoczenie. niby spodnie ciążowe, które kupiłam we wrześniu są dalej dobre, tylko w brzuszku ciaśniejsze, ale to i tak zastanawiające jest gdzie zatem te kg się podziewają?
Julia
-
Ja założyłam, że dam sobie pozwolenie na 12kg na plusie. Do tej pory było 4,5, więc 12 pozostaje realne:) Ale to fakt, że rzadko mi się zdarzają dni, żebym jakoś więcej jadła. Jedyne, co mnie może zgubić to czekolada i ciastka:/
-
jaskra wrote:Heparyna działa przeciwzakrzepowo
przy siniakach takich przyspiesza resorpcję wysięków.
Siniaka z powodu wklucia miałam raz jak ćwiczyłyśmy z koleżanką zakładanie wenflonów. Uważam że każdemu może się zdarzyć. Sama czasem w pogotowiu miałam problemy, bo żyły pekały pacjentom. No ale to starszych schorowanych ludzi dotyczy ten problem. U młodych osób problemów sobie nie przypominam.. Np raz w szpitalu po 15 min pielęgniarka się poddał i poszła po koleżankę, a ta za pierwszym podejściem się wkłuła.
-
szkoda, że mi nic w I trymestrze nie spadło
no ale nie miałam w zamian za to żadnych mdłości, ani razu wymiotów więc raczej logiczne, że waga nie mogła polecieć.
jakkolwiek by nie było dzisiejsze ważenie dało mi sporego kopniaka i pokazało, że muszę bardziej dbać o to co jem. dziś wieczorem podjade na małe zakupy i zainwestuję w warzywa bo widocznie jadłam ich za mało w stosunku to makaronów, bułek i ciastekJulia
-
Miałam wizytę, trochę się naczekałam w przychodni. Miałam pobraną cytologię, słuchaliśmy serduszka, dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą na 28.12 (23 tydzień). Kolejna wizyta 30.12. A USG dopiero w styczniu
Smutno mi, bo ostatnio małego widziałam przez chwilę tydzień temu w szpitalu, ale skoro nic się złego nie dzieje to faktycznie bez sensu go męczyć.
Z ciekawości, mania, kiedy idziesz na obciążenie glukozą??Endzis, mania lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm