Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie miejcie wyrzutów sumienia przez jedzenie! Jedzmy to co chcemy i będziemy szczęśliwe :D

Endzis, Lanusia93, malala lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka z 5.10.15 przyszły :D Jupijajej!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccd4dfab5e33.jpg

Endzis, wiecznie, Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, agulas, Kinga., Wilka, Babu lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ubranka z 5.10.15 przyszły :D Jupijajej!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccd4dfab5e33.jpg
    Jakie słodkie :) jakie rozmiary kupiłaś :)??

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Jakie słodkie :) jakie rozmiary kupiłaś :)??

Pajac na 56, reszta na 62. Za to ze smyka zamówiłam 56. I w sumie to już mamy spory zapas i jednych i drugich :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Heparyna działa przeciwzakrzepowo :) przy siniakach takich przyspiesza resorpcję wysięków.

Siniaka z powodu wklucia miałam raz jak ćwiczyłyśmy z koleżanką zakładanie wenflonów. Uważam że każdemu może się zdarzyć. Sama czasem w pogotowiu miałam problemy, bo żyły pekały pacjentom. No ale to starszych schorowanych ludzi dotyczy ten problem. U młodych osób problemów sobie nie przypominam.
    E, no ja jestem bardzo wyrozumiałą pacjentką :-) przyzwyczaiłam się do problemów, ale u niej to się nie zdarza, to norma niestety. Myślałam że tylko u mnie, no ale nie. Pobranie z dłoni to mi się tylko u niej zdarzyło. Już mam kolana ha,ha Ostatnio to się modliłam, żeby tym razem dała radę i tą krew pobrała w ogóle, a jak przestało jej lecieć, to już się załamałam... Teraz wiem, że nie chcę siniaka, pomijam ból ręki przez kilka dni i mam to w d. Jeszcze jej tekst (zanim w to miejsce się wbiła) że przecież jest zimno i na krótki rękaw się nie chodzi... Ja jestem cierpliwa, ale do czasu ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 14:53

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny nie miejcie wyrzutów sumienia przez jedzenie! Jedzmy to co chcemy i będziemy szczęśliwe :D
    Taaaa.... :-)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie forum odnośnie priorytetu wejścia na pokład samolotu dla kobiet w ciąży. Posty niektórych ludzi tak strasznie mnie zszokowaly że normalnie nie wiem dokąd podąża nasz świat i gdzie się podziali polscy gentelmens
    Normalnie przykro czytać takie wypowiedzi :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota super różowo się zrobiło ;-) ciuszki fajne :-) A mi kurier przywiózł spacerówkę, jest w dużo lepszym stanie niż ta, którą mi M sprzedał. Kółka jak nieużywane, tamte to były mocno zużyte, te jak nowe :-) No i jest dodatkowy daszek przeciwsłoneczny i barierka :-) Jestem zadowolona, stelaż ma tylko malutkie kilka rysek :-) Niko już jeździ nim po domu, choć zmieścił się do środka na luzie, ma nośność do 20 kg więc też się łapie (w kwietniu ma 4 lata)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka, różowych nam brakowało. Mieliśmy dużo takich unisex: żółtych, zielonych, szarych, jakichś beżyków... A w końcu to mała księzniczka się piecze w maminym brzuchu :D
    Fajnie, że już macie wózek:) My dopiero w styczniu gdzieś będziemy kupować...
    W ogóle właśnie się dowiedziałam, że kolejna moja koleżanka jest w ciąży :) Fajnie, tworzy nam się spora grupa mamusiek na pogaduchy i spacerki :D

Babu lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota e no ja teraz bardzo lubię różowy ha,ha Po chłopaku to niezła odmiana :-) W sumie M , jak mu powiedziałam że tą spacerówkę kupiłam, po powrocie z pracy podzielił się ze mną swoimi głębokimi przemyśleniami rannymi podczas jazdy do pracy, że będziemy jej używać uwaga w 2017 roku... Śmialiśmy się z tego ;-) W sumie miał rację :-) Bo ta spacerówka z kompletu będzie tylko na pierwszą zimę :-)

• malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj wieczorem się Was zapytałam o dodatkowe cm w biodrach, dziś weszłam na wagę i doznałam szoku, w tydzień mam +2kg :o nie wiem jak to możliwe, jestem przerażona, zważę się jeszcze jutro i pojutrze i zobaczymy czy to jakiś chwilowy skok związany z zatrzymaniem wody czy to już tak zostanie.. jak zostanie to wizja moich +10kg do dnia porodu również legnie w gruzach.

uznałam, że czas trochę bardziej przyglądać się temu co jem, mniej zapychaczy a więcej wartościowych produktów... wiadomo, słodkiego sobie nie będę odmawiać ale ograniczę do małej porcji dziennie a nie po śniadaniu, po obiedzie i po kolacji..

Iwonkaaa, Endzis lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samodyscyplina w ciąży w kwestii jedzenia jest strasznie trudna... Ja po pierwszej ciąży bardzo zalowalam że tak sobie pozwoliłam i do porodu szłam z 32 kg na plusie... obecnie mam 6 na plusie i też ciężko sobie odmówić "zachcianki"... a boczki juz są... nie planuje więcej dzieci więc zamierzam ogarnąć swoje ciało bo chciałabym wyglądać atrakcyjnie jak każda kobieta a nie typowa "matka polka"...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja do ubiegłego wtorku miałam +6, dziś wyszło +8 i nie wierzę, że to może być prawda :P czytałam coś na belly, że tycie 0,5kg tygodniowo to norma. i na podobny wynik liczyłam dziś. a tu takie zaskoczenie. niby spodnie ciążowe, które kupiłam we wrześniu są dalej dobre, tylko w brzuszku ciaśniejsze, ale to i tak zastanawiające jest gdzie zatem te kg się podziewają?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja założyłam, że dam sobie pozwolenie na 12kg na plusie. Do tej pory było 4,5, więc 12 pozostaje realne:) Ale to fakt, że rzadko mi się zdarzają dni, żebym jakoś więcej jadła. Jedyne, co mnie może zgubić to czekolada i ciastka:/

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Heparyna działa przeciwzakrzepowo :) przy siniakach takich przyspiesza resorpcję wysięków.

Siniaka z powodu wklucia miałam raz jak ćwiczyłyśmy z koleżanką zakładanie wenflonów. Uważam że każdemu może się zdarzyć. Sama czasem w pogotowiu miałam problemy, bo żyły pekały pacjentom. No ale to starszych schorowanych ludzi dotyczy ten problem. U młodych osób problemów sobie nie przypominam.
    U mnie też są notorycznie. Mam pochowane żyły i laborantki/pielęgniarki z małym doświadczeniem nie dają sobie rady. A do tego jak użyją grubej igły i zaczną nią kręcić to potem są ogromne i wyglądam jak ćpun :). Np raz w szpitalu po 15 min pielęgniarka się poddał i poszła po koleżankę, a ta za pierwszym podejściem się wkłuła.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wychodzi ok 1,5 kg na miesiąc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście to: http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html ?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie odrobiłam, to co schudłam w 1 trym. Ostatnio też miałam taki skok o 2 kg w ciągu tygodnia i się przeraziłam, ale na razie się uspokoiło :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, że mi nic w I trymestrze nie spadło :P no ale nie miałam w zamian za to żadnych mdłości, ani razu wymiotów więc raczej logiczne, że waga nie mogła polecieć.

jakkolwiek by nie było dzisiejsze ważenie dało mi sporego kopniaka i pokazało, że muszę bardziej dbać o to co jem. dziś wieczorem podjade na małe zakupy i zainwestuję w warzywa bo widocznie jadłam ich za mało w stosunku to makaronów, bułek i ciastek :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wizytę, trochę się naczekałam w przychodni. Miałam pobraną cytologię, słuchaliśmy serduszka, dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą na 28.12 (23 tydzień). Kolejna wizyta 30.12. A USG dopiero w styczniu :( Smutno mi, bo ostatnio małego widziałam przez chwilę tydzień temu w szpitalu, ale skoro nic się złego nie dzieje to faktycznie bez sensu go męczyć.

Z ciekawości, mania, kiedy idziesz na obciążenie glukozą??

Endzis, mania lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ