WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu w tej komodzie którą widać na zdjęciu trzymałam wszystkie ubranka- a miałam ich naprawdę mnóstwo :), pieluszki flanelowe, różne akcesoria do pielęgnacji. Kocyki, zapasową pościel i zapas pampersów przechowywałam w szufladzie pod łóżeczkiem więc na początek w 100 % wystarczy jedna komoda.

Babu lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Dzień dobry :) Fabdorota, wzbudzasz u mnie zazdrość, z czym masz te pierogi? :D

Ja dziś do 14 nie wyszłam ze szlafroka, w końcu niedawno dopiero się zmotywowałam, wykąpałam się, posprzątałam w domku, a teraz zasiadam do kompa i czas na pisanie prac na uczelnię... :( Cieszę się, że jestem na tym zwolnieniu, bo obecnie na pewno nie dałabym rady połączyć pracy i studiów.

Wiecznie - śliczne mebelki <3 Łóżeczko też mi się bardzo podoba, ciekawe. I ta komoda z przewijakiem jest super!
    Z mieskiem :D pyszne!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz będę robic sałatkę z kurczakiem i oliwkami tak mnie naszło :) a miałam już wieczorami ograniczać się z jedzeniem ale przecież się nie da :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z góry przepraszam za spam , ake może kompletujecie wyprawki.
    Wyprzedaję córki garderobę i wystawiam za symboliczne kwoty na allegro jej ciuszki. Same markowe mothercare next M&S.

http://allegro.pl/spodnie-m-s-i-bluzka-mothercare-3-6m-62-i5832850739.html

N bazaru wstawiam jeszcze nowe ciuszki i kosmetyki

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,143.html

b4ipuen.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach dbałości o kg kupiłam na kolację sobie jogurty naturalne i owsianki plus musli...

... na podwieczorek mama zaprosiła na pizzę... grrrrrr

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Z mieskiem :D pyszne!

O Boziuuuuuu <wyje w niebogłosy> :P To już wiem, co będzie grane w przyszłym tygodniu u mnie :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Babu w tej komodzie którą widać na zdjęciu trzymałam wszystkie ubranka- a miałam ich naprawdę mnóstwo :), pieluszki flanelowe, różne akcesoria do pielęgnacji. Kocyki, zapasową pościel i zapas pampersów przechowywałam w szufladzie pod łóżeczkiem więc na początek w 100 % wystarczy jedna komoda.

O, to mnie uspokoiłaś :) Super, w takim razie też ograniczę się do jednej komody póki co :) U mnie też meble będą białe - jakoś nic innego mi się ostatnio nie podoba.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    o już wiem w czym problem, teraz powinno być lepiej widać :)

15g88br.jpg
    2s981ae.jpg
    sfifzd.jpg
    Ładne mebelki :) i jeszcze posłużą drugiemu maluchowi pewnie :)

Ameiva lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale miałam dzisiaj ciężki dzień. Nie będę komentowała decyzji Rotenkopf i uważam, że dyskusja w tym temacie za daleko zaszła. To moje zdanie. Oczywiście mam jakąś swoją opinię, ale po co się tak uruchamiać. To decyzją Rotenkopf i jej męża, a temat jest wrażliwy.

Mebelki z IKEA są super moim zdaniem. My mamy już komodę taką białą tą największą z dwiema mniejszymi szufladami u góry i chcę kupić przewijak z tymi szufladkami, który rośnie wraz z dzieckiem i później jest jak biurko. Chcialam jeszcze szafę z tej serii, ale to już chyba za dużo i za drogo nas to wyniesie. Zastanawiał się.

Karatka81 lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva fajnie kącik wygląda :-)
    Kawuszka powiem tak, nie sposób się z Tobą nie zgodzić, niektóre "opinie" zaszły trochę za daleko. Przybrały wręcz odcień osądzania, że tak to określę. Ja wahałam się ,czy w ogóle coś napisać. Szczerze, ja to nawet nie pisałabym na forum o tym, że mam taki problem. Kojarzy mi się to z wojną polsko-polską o karmienie piersią. Ja jak z Niko byłam w ciąży tez pisałam na forum, jak napisałam, że oddaliśmy psa jak ugryzł małego, to się też nieźle "nasłuchałam", nawet to przeżywałam wtedy. Ale i tak uważam że zrobiłam dobrze, to była moja decyzja, moje dziecko itd. Nikomu nic do tego. Nie wiem, co bym zrobiła na miejscu Rotenkopf, bo na tym miejscu nie jestem, można coś podpowiedzieć, jeśli ona wyraziła taką potrzebę, ale bez przesady. Sorki Rotenkopf że tak w trzeciej osobie o Tobie piszę :-) Każda decyzja jaką podejmiesz będzie dobra, bo to Twoja decyzja i ma wpływ bezpośredni na Ciebie i Twoje życie.

Kinga. lubi tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, a ta komoda czy też przewijak, które później przekształca się w biurko, też jest do kupienia w Ikei? Fajny pomysł, muszę sobie zapisać na listę "dobrych inspiracji do pogdybybania" :P

Co do tematu psa - osobiście proponuję zakończyć ten temat i sama przyznam, że nawet nie będę Cię Rotenkopf podpytywać, jak się zakończyła historia, bo po prostu wzbudza to dużo emocji. Ale mam nadzieję, że niezależnie od decyzji, będzie ona dla Was dobra i będziesz się z nią czuła dobrze.

Faktycznie, niektóre komentarze były ostre - ale też dziewczyny nie dziwcie się im - to jest forum, a nie kółko adoracji i po prostu jeśli ktoś dzieli się takimi historiami i swoimi przeżyciami, to naturalne jest, że będą się pojawiały różne opinie, także takie na dwóch biegunach.
    Proszę, nie odbierzcie powyższego zdania jako stwierdzenia, że hejt jest dozwolony i nie jesteśmy tu po to, żeby się wzajemnie wspierać - nie o to mi broń Boże chodzi. Wręcz przeciwnie, forum jest od wzajemnej pomocy, przynajmniej ja je tak traktuję :) Ale mam na myśli to, że jeśli poddajemy do dyskusji temat, o którym z góry wiadomo, że jest drażliwy, to nie ma co się dziwić potem różnym komentarzom - bo za każdym z naszych profilów kryją się różne poglądy i historie :)

fabdorota, Ameiva, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu całkowicie się z Tobą zgadzam :) mleka jej polać !!! :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny, żeby się potem z nas na innych wątkach nie śmiali ;) hehe.

Ja planuję zakup mebli do łazienki właśnie z Ikei. Podobają mi się tam takie drewniane szafki pod umywalkę, a nigdzie nie umiem znaleźć podobnych. Na szczęście Ikeę mam niecałą godzinkę jazdy od domu :) może przy okazji zakupię przewijak dla Młodego i jakąś komodę. Łóżeczko na szczęście odziedziczyłam po siostrze, ale i tak planuję zakup dostawki do naszego łóżka na początek (np. z firmy Klupś, model chyba Piccolo).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele dziewczyny, ale mam nockę z przebojami. Jestem w Pile u Rodziców, a mąż pojechał do Konina na imprezę hodowców gołębi, wrócił do Piły po północy, ale dopiero teraz zlądował w domu, bo zachlał u kolegi. Ile ja się nerwów najadłam, bo nie dawał znaków życia. W takim stanie to go jeszcze chyba nie widziałam, wzięłam go za szmaty i położyłam na dole, bo nie mam zamiaru z nim spać. Jutro pewnie będzie rzygał cały dzień. Szkoda tylko że są Mikołajki, mieliśmy iść do kina na Kosogłosa... Jutro mu powiem żeby zaczął iść na klęczkach do Częstochowy jak chce żebym mu to wybaczyła, bo szykuję na niego focha życia.

Iwonkaaa, Wiolcia1405, Babu, Dobson, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... miłej niedzieli :)

U mnie już rosołek na gazie...

Wczoraj byłam z córcia na Mikołajkach na świetlicy wiejskiej... teatrzyk iluzjonista i paczki... super zorganizowane... dzisiaj moje miłości wrócili z trasy rano... odespi i na 14 jedziemy do miasta na Mikołajki z cora... także ciekawy weekend dla córci :)

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 tydzień :):):):) Jak te Kruszynki rosną :*

mania, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Moja Maleńka obudziła mnie dziś o 5 rano! I wywijała sobie fikołki, że nie mogłam zasnąć :D

Jamniczakuchnia powodzenia z mężem ;)

Miłej niedzieli mamusie :)

Iwonkaaa, Wilka lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie opinie. Nawet za te, które w jakiś sposób mnie dotknęły. Spodziewałam się ich. Dziękuję też dziewczynom, które mnie rozumieją. Po długich rozmowach z rodziną podjeliśmy decyzję. Czy jest negatywna czy pozytywna to już zależało by od każdej z Was, dlatego pozwólcie, że nie napiszę Wam jaka ona jest.
    Przepraszam za nerwy jakie Wam zafundowałam. Mam tylko nadzieję, że żadna z Was nie znienawidziła mnie na amen.

Wczoraj przespałam cały dzień. Dzisiaj mikołajki więc czekają mnie odwiedziny u chrześniaka i mniej przyjemne urodziny teścia.
    Miłej niedzieli ;*

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo o 4 mnie tak obudziło :) też nie mogłam usnąć i do wc biegalam bo pęcherz był celem... Kocham to :*

mania lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf i bardzo dobrze :)

Podjelas decyzję która mam nadzieję pozwoli Ci funkcjonować tak aby nie zagrazalo nic Tobie ani Hanulce :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ