WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamki :-) My wróciliśmy z zakupów, prezenty na imieniny dla teściów i tp. Fajne przeceny w aparcie, 30% :-)
    Rotenkopf jeśli mogę swoja opinie tu wtrącić... Miałam psa wziętego ze schroniska, kocham zwierzęta. Samo zaproszenie zwierzaka do domu to już jest duża odpowiedzialność, a co dopiero ze schroniska, po przejściach. Tu wszystko jest wielką niewiadomą, a z drugiej stronie takiemu biedakowi dajesz dom. Ja kupiłam teraz kota rasowego, chciałam aby miał charakter itd. przyjazny dzieciom, był choć trochę przewidywalny i od małego z Niko. Wtedy drugiego bąbla jeszcze nie planowałam, teraz się nie martwię jak to będzie z małym dzieckiem, bo Karat jest już wyćwiczony przez Niko :-) no i kot już śpi po nocach ha,ha W ciąży nie zdecydowałabym się na zwierzaka, choć nigdy nie mów nigdy ha,ha Myślę, że te ataki Hugo przejdą, ale weterynarzem nie jestem. Sądzę tylko, że trochę oboje nie przemyśleliście tematu, widocznie pora na psa nie była właściwa, a Twój mąż przecież nie jest dzieckiem, niedługo zostanie tatą.

Babu lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie to łóżeczko bardzo mi się podoba, co to za firma?

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny czy CRP na poziomie 4,5 jest ok ??

Norma dla "normalnych" ludzi jest do 5 a podobno dla kobiet w ciazy nieoficjalna norma przyjmowana jest do 10 :-)
    Wiec wynik jak najbardziej prawidłowy.

mania lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Wiecznie to łóżeczko bardzo mi się podoba, co to za firma?
    Łóżeczko jest "bez firmowe", bo kupiliśmy od producenta mebli dziecięcych dla jakieś firmy na rynek duński ;). Niestety ani nazwy producenta ani firmy dla której były produkowane też nie znam :(

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Łóżeczko jest "bez firmowe", bo kupiliśmy od producenta mebli dziecięcych dla jakieś firmy na rynek duński ;). Niestety ani nazwy producenta ani firmy dla której były produkowane też nie znam :(
    Szkoda, bo fajne, takie hmm inne, a jednocześnie proste, lubię takie rzeczy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie cudne mebelki :) :*
    Ja niestety jednak musze remont na luty-marzec przełożyć :) ale też w Ikei kupimy mebelki :)

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie - cuuudne łóżeczko <3 Tak jak już któraś z Was napisała, proste ale inne. Reszta też oczywiście super, sama kupię podobny zestaw z Ikei tylko zamiast regału z przewijakiem zainwestuję w komódkę z przewijakiem :)

Rotenkopf - jako, że jestem dość empatyczną osobą to nie zamierzam cię w żaden sposób krytykować bo sama ryczę jak tylko ktoś mi powie że coś ze mną nie tak :) Jedyne co mogę ci polecić, to żebyś najnormalniej w świecie się uspokoiła, weź głęboki oddech, poproś mamę/tatę żeby przyjechali i pomogli ci z Hugo, wypij herbatę z cytryną albo meliskę jak musisz i przestań się wpędzać w taki stan. Trzymam za Ciebie kciuki i za to żebyś podjęła dobrą decyzję :*

Aaa mi dziś stuknął 23 tydzień wg Belly <3 Synuś już taki duży i silny, wow :D
    A mąż mówił, że dziś mu się synek śnił, i że był piękny, ale po chwili dodał z wyrzutem, że nos chyba będzie miał jednak po mnie... Myślałam, że go uduszę! Z moim nosem wszystko all right, geez :D

fabdorota lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny help, mała cały dzień wali mi po pęcherzu, zesikam sie :d

Wiolcia1405, Karatka81 lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M się dzisiaj uparł i na drugie danie/przedkolacje :-) robi placki ziemniaczane mmm Kilka już lat temu o coś się popstrykaliśmy, miałam robić placki ale focha strzeliłam jak nigdy i on sam je pierwszy raz w życiu zrobił (przepis z netu wziął). Zimne zjadłam (po kryjomu ha,ha żeby nie było) i to były najlepsze placki jakie jadłam :-) Od tamtej pory to on robi placki ha,ha Warto czasem się delikatnie pokłócić ;-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zadowolona jak nie wiem. Kilka bodziakow znów Poli kupiłam, moja mama poszalala i dokupila dwa pajace i dla mnie dwie koszule do karmienia i szlafroczek :) Oszaleli z tatą na punkcie wnusi. I wracając do wczorajszej dyskusji o imionach. Mama jest zachwycona Pola, tata znieść imienia nie może:P a teraz mi mamusia pierogi szykuje. Żyć nie umierać :)

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    U mnie tak samo naskrobalam post ale usunelam, szkoda mi moich nerwów zwłaszcza ze mała je odczuwa ;)

Powiedz kochana lepiej jak tam mężu w nowej pracy ? :D :)

A jak myślisz? :D Zadowolony jak jeleń na rykowisku!

Babu, Wiolcia1405 lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Mój M się dzisiaj uparł i na drugie danie/przedkolacje :-) robi placki ziemniaczane mmm Kilka już lat temu o coś się popstrykaliśmy, miałam robić placki ale focha strzeliłam jak nigdy i on sam je pierwszy raz w życiu zrobił (przepis z netu wziął). Zimne zjadłam (po kryjomu ha,ha żeby nie było) i to były najlepsze placki jakie jadłam :-) Od tamtej pory to on robi placki ha,ha Warto czasem się delikatnie pokłócić ;-)

Ja jak bylam nastolatka postanowiłam zrobic naleśniki bez niczyjej pomocy bo zawsze babcia mi lubiła wtracic swoje dobre rady :) tez przepis wzielam z neta i od tej pory tylko ja robie naleśniki dla wszystkich domowników :) a przepis najprostszy jaki znalazłam :-) czesto szukam przepisów w Internecie. Lubie zwłaszcza blog pt "moje wypieki"

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    A jak myślisz? :D Zadowolony jak jeleń na rykowisku!

Jamnicza co za branżowe porównanie haha! :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Fabdorota, wzbudzasz u mnie zazdrość, z czym masz te pierogi? :D

Ja dziś do 14 nie wyszłam ze szlafroka, w końcu niedawno dopiero się zmotywowałam, wykąpałam się, posprzątałam w domku, a teraz zasiadam do kompa i czas na pisanie prac na uczelnię... :( Cieszę się, że jestem na tym zwolnieniu, bo obecnie na pewno nie dałabym rady połączyć pracy i studiów.

Wiecznie - śliczne mebelki <3 Łóżeczko też mi się bardzo podoba, ciekawe. I ta komoda z przewijakiem jest super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 16:41

wiecznie lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciłam z zakupów, poszalałam w pilskiej galerii :) Kupiłam sobie boski plaszczyk w Mohito na czas ciąży i na następną zimę a do tego trochę kosmetyków :P Mężowi sweterek na Mikołaja i resztę prezentów dla rodziny na święta, także wszystko już mam na szczęście!

wiecznie lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :-) to super ;)
    My dziś cały dzień w 3 oglądamy bajki :D z mężem jesteśmy bardziej wczuci niż misiek buahaha :D
    Ciasto na pączki uroslo wiec zabieram się za robotę :D jami jami !!

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja też kocham białe meble <3 - mamy je w każdym pomieszczeniu w domu :D. Biel, szarość i czerń to moje ulubione kolory w domu :D. Pochwal się pokoikiem dzieciaków :).
    Wrzucę fotki jak skończymy pokoik, teraz nawet żadnych zdjęć jeszcze nie robiłam. Wprowadziliśmy się w czerwcu i tak powolutku się ogarniamy. Jak znajdę na kompie to wrzucę zdjęcia kącika Maciusia ze starego mieszkania bo mebelki zostały te same. W tym miesiącu musimy zrobić szafę do dziecięcego i jak pozbędę się stosu kartonów z pokoju małego to go od razu obfocę :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie zgodnie z życzeniem :) to są fotki kącika mojego syncia jeszcze ze starego mieszkania, spaliśmy w jednej sypialni, mieszkanie było wynajęte więc fajerwerków nie ma. Fotki robione jeszcze przed porodem, później przybyło jeszcze kilka dodatków
    2zh04z5.jpg
    10rrfr5.jpg
    2ebd647.jpg
    edit. kurcze nie wiem czemu nie da się tych zdjęć obrócić ani powiekszyć ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 19:03

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o już wiem w czym problem, teraz powinno być lepiej widać :)

15g88br.jpg
    2s981ae.jpg
    sfifzd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 19:08

mania, wiecznie, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, jaki fajny baldachim! <3
    Słuchajcie, a taka jedna komoda wystarcza dla maluszka? Bo właśnie nie wiem czy kupić komodę i na tym koniec czy przydałoby się coś jeszcze? Poza miejscem na przewijak i akcesoria pieluszkowe.

Ameiva lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ