X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Fabiola no to co to będzie jak dzieć kupkę zrobi? ha,ha A serio, tołpa olejek prawie w ogóle nie ma zapachu, taki bardzo delikatny :-)

Do kup to akurat jest przyzwyczajony bo Hania potrafi na prawdę porządna zasadzić;) a ten balsam ma mocno kawowy zapach.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawowy? To ładny, co to za balsam?
    Wiolcia ja to chyba na jutro pizze sobie na obiad hmm sprawię ha,ha Nikoś do łazienki wchodzi i się mnie pyta: mamo, co to jest zachcianka? Trafił pod dobry adres ha,ha Spadam obiad robić, bo zjemy i Niko do fryzjera idzie, mamka w sobotę :-)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ależ dobrze, że mi przypomniałyście o tej nowej ofercie Biedry - swoje cotton ballsy mam już zatem i ja :D Wzięłam te z szarym, chociaż zastanawiam się czy nie będą za smutne do kącika dziecinnego..? Ale niebieskie zbyt oczywiste, białe nieco nudne i zaraz się zakurzą...
    Kurczę, Wy tu się wymieniacie opiniami na temat bujaczków, huśtawek i innych, a ja w ogóle jeszcze się nie rozglądałam za takimi rzeczami :/ Pewnie jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę będziemy ogarniać. Ale w sumie teraz mam inne rzeczy na głowie, to nie będę sobie wyrzucać :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nieśmiało liczę, że bujaczek dostaniemy od teściów na gwiazdkę, bo jakiś czas temu o tym przebąkiwali... Najbardziej mi się podobają te kinder kraft- easy swing. Ten 3w1 tiny love mi się wydaje taki gigantyczny, no i żadna budka czy daszek nam niepotrzebne, bo nie mamy ogrodu/ tarasu ani nawet balkonu :D Także dla nas największą wartość ma bujanie i kompaktowy rozmiar ;).
    Dzisiaj jakoś cały dzień siedzę w temacie pieluch. Myślałam, żeby zaraz po porodzie używać pampersów a później przerzucić się na biedronkową Dadę. a teraz widzę, że wszystkie mamy baaaardzo chwalą Tesco Loves Baby. Ciekawa jestem, czy 1 i 2 są też takie super, jak większe rozmiarki, bo może jednak bym sobie dała spokój z tymi Pampersami... Macie jakieś doświadczenia z tymi tescowymi cudami? :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu ja tez mam szare :) te niebieskie i rozowe wiadomo fajne dla chłopca albo tylko dla dziewczynki a moje dzieciaczki beda mialy wspólny pokoik wiec szaro/biało/beżowe wydawały mi się najbardziej neutralne dla parki :)

Babu lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/kurtki-plaszcze/mf850-95x/tie-waist-coat

O taki płaszczyk sobie kupiłam na czas ciąży i dobry będzie też po :) Mam rozmiar 36, na mnie wygląda zupełnie inaczej, bo ta modelka to wysoka i chuda jest :D Co najważniejsze - spokojnie zmieści się pod nim spory brzuszek, ma wiązanie w fajnym miejscu, bo pod biustem i jest cieplutki.

Aha i nie kupiłam go w tej powalającej cenie, tylko 200 zł taniej - miałam zniżkę 30% z newslettera i drugie 100 Tata mi dołożył :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 15:25

fabdorota, Babu lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Babu ja tez mam szare :) te niebieskie i rozowe wiadomo fajne dla chłopca albo tylko dla dziewczynki a moje dzieciaczki beda mialy wspólny pokoik wiec szaro/biało/beżowe wydawały mi się najbardziej neutralne dla parki :)

tez mam szare :)

Ameiva, Babu lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja tak nieśmiało liczę, że bujaczek dostaniemy od teściów na gwiazdkę, bo jakiś czas temu o tym przebąkiwali... Najbardziej mi się podobają te kinder kraft- easy swing. Ten 3w1 tiny love mi się wydaje taki gigantyczny, no i żadna budka czy daszek nam niepotrzebne, bo nie mamy ogrodu/ tarasu ani nawet balkonu :D Także dla nas największą wartość ma bujanie i kompaktowy rozmiar ;).
    Dzisiaj jakoś cały dzień siedzę w temacie pieluch. Myślałam, żeby zaraz po porodzie używać pampersów a później przerzucić się na biedronkową Dadę. a teraz widzę, że wszystkie mamy baaaardzo chwalą Tesco Loves Baby. Ciekawa jestem, czy 1 i 2 są też takie super, jak większe rozmiarki, bo może jednak bym sobie dała spokój z tymi Pampersami... Macie jakieś doświadczenia z tymi tescowymi cudami? :D

O tescowych nic nie słyszałam, ale wiem na pewno że nie będę używać Pampersów :) Póki co w grę wchodzi Dada lub Rossmann.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/kurtki-plaszcze/mf850-95x/tie-waist-coat

O taki płaszczyk sobie kupiłam na czas ciąży i dobry będzie też po :) Mam rozmiar 36, na mnie wygląda zupełnie inaczej, bo ta modelka to wysoka i chuda jest :D Co najważniejsze - spokojnie zmieści się pod nim spory brzuszek, ma wiązanie w fajnym miejscu, bo pod biustem i jest cieplutki.
    Bardzo ładny :) Ja zawsze uwielbiałam tego typu płaszcze i pierwszy raz od czasów gimnazjalnych mam bardziej sportowy, pikowany :D Ale jest mi ciepło, wygodnie i doceniłam bardzo taką opcję :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Bardzo ładny :) Ja zawsze uwielbiałam tego typu płaszcze i pierwszy raz od czasów gimnazjalnych mam bardziej sportowy, pikowany :D Ale jest mi ciepło, wygodnie i doceniłam bardzo taką opcję :P

:) Ja chciałam kupić ciepłą, zieloną parkę, ale wyglądałam w nich brzydko. Taki płaszczyk jest jednak dla mnie najlepszy, bo pasuje zarówno do botków jak i do emu :D

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    O tescowych nic nie słyszałam, ale wiem na pewno że nie będę używać Pampersów :) Póki co w grę wchodzi Dada lub Rossmann.
    Większość moich dzieciatych koleżanek nie jest zadowolona z Rossmanna, ale Dadę chwalą prawie wszystkie. Za to po ostatnim spotkaniu z przyjaciółką, nasłuchałam się peanów właśnie o tych z tesco. Ponoć wszystkie marki dyskontowe biją na głowę, ale ona je używa od niedawna, więc nie wie, jak się sprawdzają te newborny ;/.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Większość moich dzieciatych koleżanek nie jest zadowolona z Rossmanna, ale Dadę chwalą prawie wszystkie. Za to po ostatnim spotkaniu z przyjaciółką, nasłuchałam się peanów właśnie o tych z tesco. Ponoć wszystkie marki dyskontowe biją na głowę, ale ona je używa od niedawna, więc nie wie, jak się sprawdzają te newborny ;/.

Hmmm, no o Dadzie też słyszałam same dobre opinie. O rossmanowskich jedynie tyle, że siostra je kiedyś tam używała. Trzeba w takim razie poczytać i zagłębić się w temat tych tescowskich :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Te z Tesco są niezłe. Ale używałyśmy tylko rozmiaru 4.
    Dla mnie Dada po oryginalnych Pampersach to nr 1 i od urodzenia ich używamy :)
    A najgorszy szajs to pomarańczowe Pampersy (Sleep&Play), po godzinie przeciekają na body.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 15:46

fabdorota lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Dlaczego nie będziesz ich używać ? ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o tych cotton ballsach, że wybieram się właśnie do Bierdonki zobaczyć czy u mnie może coś zostało ;)

Ameiva, Babu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nastawiamy się na biedronkowe Dady ;)

Rany, Dziewussia, daj znać!

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach kupić wszystkiego po trochu - Pampersy, Dada, rossmanowe i tescowe bo jak synek odziedziczy po mnie skórę to odparzenia będą jak w banku... Też zaraz wylot do Biedry... I może coś pysznego sobie kupię. Co by tu wknurzyć? (To pytanie to sens mojej egzystencji od kilku tygodni :P)

fabdorota, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u nas dada rządzi:D Teściowa mi zachwala huggiesy, ale one są chyba wycofane, a poza tym dużo niepochlebnych opinii słyszałam...

• Babu Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, rozkładasz mnie ostatnio co post na łopatki xD Daj znać potem, co tam tym razem wknurzyłaś :P Ja aktualnie wciągam bagietkę czosnkową - pyyyyyycha <mniam>

Co do pieluch, to póki co żadnego porównania nie mam, ale wiem, że u mnie dziewczyny też chwalą Dadę. Jak wyciągnę od nich jakieś szczegółowe info, to się podzielę wieściami z frontu :P

W ogóle wyskoczyłam teraz po chleb i masło do sklepu... Wróciłam z kilkoma zawieszkami świątecznymi na choinkę i do domu, bo obok Społemu jest gospodarstwo domowe i mają taaaaaką piękną witrynę świąteczną :P Wydałam na te istne głupoty 60 zł - załamka.

Ale w tym kupiłam dwa fajne bibeloty do kącika dla małego: drewnianą zawieszkę i mini konika na biegunach. Nie mogę się doczekać wybierania tych wszystkich mebelków, kocyków i innych <3

f0e1ee1fcf67b745med.jpg

5ea47eae818c7fcdmed.jpg

Ameiva, Olina, Endzis, nick nieaktualny, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu jakie śliczne <3

Babu lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ