WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Fabiola no to co to będzie jak dzieć kupkę zrobi? ha,ha A serio, tołpa olejek prawie w ogóle nie ma zapachu, taki bardzo delikatny :-)

Do kup to akurat jest przyzwyczajony bo Hania potrafi na prawdę porządna zasadzić;) a ten balsam ma mocno kawowy zapach.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawowy? To ładny, co to za balsam?
    Wiolcia ja to chyba na jutro pizze sobie na obiad hmm sprawię ha,ha Nikoś do łazienki wchodzi i się mnie pyta: mamo, co to jest zachcianka? Trafił pod dobry adres ha,ha Spadam obiad robić, bo zjemy i Niko do fryzjera idzie, mamka w sobotę :-)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ależ dobrze, że mi przypomniałyście o tej nowej ofercie Biedry - swoje cotton ballsy mam już zatem i ja :D Wzięłam te z szarym, chociaż zastanawiam się czy nie będą za smutne do kącika dziecinnego..? Ale niebieskie zbyt oczywiste, białe nieco nudne i zaraz się zakurzą...
    Kurczę, Wy tu się wymieniacie opiniami na temat bujaczków, huśtawek i innych, a ja w ogóle jeszcze się nie rozglądałam za takimi rzeczami :/ Pewnie jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę będziemy ogarniać. Ale w sumie teraz mam inne rzeczy na głowie, to nie będę sobie wyrzucać :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nieśmiało liczę, że bujaczek dostaniemy od teściów na gwiazdkę, bo jakiś czas temu o tym przebąkiwali... Najbardziej mi się podobają te kinder kraft- easy swing. Ten 3w1 tiny love mi się wydaje taki gigantyczny, no i żadna budka czy daszek nam niepotrzebne, bo nie mamy ogrodu/ tarasu ani nawet balkonu :D Także dla nas największą wartość ma bujanie i kompaktowy rozmiar ;).
    Dzisiaj jakoś cały dzień siedzę w temacie pieluch. Myślałam, żeby zaraz po porodzie używać pampersów a później przerzucić się na biedronkową Dadę. a teraz widzę, że wszystkie mamy baaaardzo chwalą Tesco Loves Baby. Ciekawa jestem, czy 1 i 2 są też takie super, jak większe rozmiarki, bo może jednak bym sobie dała spokój z tymi Pampersami... Macie jakieś doświadczenia z tymi tescowymi cudami? :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu ja tez mam szare :) te niebieskie i rozowe wiadomo fajne dla chłopca albo tylko dla dziewczynki a moje dzieciaczki beda mialy wspólny pokoik wiec szaro/biało/beżowe wydawały mi się najbardziej neutralne dla parki :)

Babu lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/kurtki-plaszcze/mf850-95x/tie-waist-coat

O taki płaszczyk sobie kupiłam na czas ciąży i dobry będzie też po :) Mam rozmiar 36, na mnie wygląda zupełnie inaczej, bo ta modelka to wysoka i chuda jest :D Co najważniejsze - spokojnie zmieści się pod nim spory brzuszek, ma wiązanie w fajnym miejscu, bo pod biustem i jest cieplutki.

Aha i nie kupiłam go w tej powalającej cenie, tylko 200 zł taniej - miałam zniżkę 30% z newslettera i drugie 100 Tata mi dołożył :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 15:25

fabdorota, Babu lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Babu ja tez mam szare :) te niebieskie i rozowe wiadomo fajne dla chłopca albo tylko dla dziewczynki a moje dzieciaczki beda mialy wspólny pokoik wiec szaro/biało/beżowe wydawały mi się najbardziej neutralne dla parki :)

tez mam szare :)

Ameiva, Babu lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja tak nieśmiało liczę, że bujaczek dostaniemy od teściów na gwiazdkę, bo jakiś czas temu o tym przebąkiwali... Najbardziej mi się podobają te kinder kraft- easy swing. Ten 3w1 tiny love mi się wydaje taki gigantyczny, no i żadna budka czy daszek nam niepotrzebne, bo nie mamy ogrodu/ tarasu ani nawet balkonu :D Także dla nas największą wartość ma bujanie i kompaktowy rozmiar ;).
    Dzisiaj jakoś cały dzień siedzę w temacie pieluch. Myślałam, żeby zaraz po porodzie używać pampersów a później przerzucić się na biedronkową Dadę. a teraz widzę, że wszystkie mamy baaaardzo chwalą Tesco Loves Baby. Ciekawa jestem, czy 1 i 2 są też takie super, jak większe rozmiarki, bo może jednak bym sobie dała spokój z tymi Pampersami... Macie jakieś doświadczenia z tymi tescowymi cudami? :D

O tescowych nic nie słyszałam, ale wiem na pewno że nie będę używać Pampersów :) Póki co w grę wchodzi Dada lub Rossmann.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/kurtki-plaszcze/mf850-95x/tie-waist-coat

O taki płaszczyk sobie kupiłam na czas ciąży i dobry będzie też po :) Mam rozmiar 36, na mnie wygląda zupełnie inaczej, bo ta modelka to wysoka i chuda jest :D Co najważniejsze - spokojnie zmieści się pod nim spory brzuszek, ma wiązanie w fajnym miejscu, bo pod biustem i jest cieplutki.
    Bardzo ładny :) Ja zawsze uwielbiałam tego typu płaszcze i pierwszy raz od czasów gimnazjalnych mam bardziej sportowy, pikowany :D Ale jest mi ciepło, wygodnie i doceniłam bardzo taką opcję :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Bardzo ładny :) Ja zawsze uwielbiałam tego typu płaszcze i pierwszy raz od czasów gimnazjalnych mam bardziej sportowy, pikowany :D Ale jest mi ciepło, wygodnie i doceniłam bardzo taką opcję :P

:) Ja chciałam kupić ciepłą, zieloną parkę, ale wyglądałam w nich brzydko. Taki płaszczyk jest jednak dla mnie najlepszy, bo pasuje zarówno do botków jak i do emu :D

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    O tescowych nic nie słyszałam, ale wiem na pewno że nie będę używać Pampersów :) Póki co w grę wchodzi Dada lub Rossmann.
    Większość moich dzieciatych koleżanek nie jest zadowolona z Rossmanna, ale Dadę chwalą prawie wszystkie. Za to po ostatnim spotkaniu z przyjaciółką, nasłuchałam się peanów właśnie o tych z tesco. Ponoć wszystkie marki dyskontowe biją na głowę, ale ona je używa od niedawna, więc nie wie, jak się sprawdzają te newborny ;/.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Większość moich dzieciatych koleżanek nie jest zadowolona z Rossmanna, ale Dadę chwalą prawie wszystkie. Za to po ostatnim spotkaniu z przyjaciółką, nasłuchałam się peanów właśnie o tych z tesco. Ponoć wszystkie marki dyskontowe biją na głowę, ale ona je używa od niedawna, więc nie wie, jak się sprawdzają te newborny ;/.

Hmmm, no o Dadzie też słyszałam same dobre opinie. O rossmanowskich jedynie tyle, że siostra je kiedyś tam używała. Trzeba w takim razie poczytać i zagłębić się w temat tych tescowskich :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Te z Tesco są niezłe. Ale używałyśmy tylko rozmiaru 4.
    Dla mnie Dada po oryginalnych Pampersach to nr 1 i od urodzenia ich używamy :)
    A najgorszy szajs to pomarańczowe Pampersy (Sleep&Play), po godzinie przeciekają na body.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 15:46

fabdorota lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Dlaczego nie będziesz ich używać ? ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o tych cotton ballsach, że wybieram się właśnie do Bierdonki zobaczyć czy u mnie może coś zostało ;)

Ameiva, Babu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nastawiamy się na biedronkowe Dady ;)

Rany, Dziewussia, daj znać!

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach kupić wszystkiego po trochu - Pampersy, Dada, rossmanowe i tescowe bo jak synek odziedziczy po mnie skórę to odparzenia będą jak w banku... Też zaraz wylot do Biedry... I może coś pysznego sobie kupię. Co by tu wknurzyć? (To pytanie to sens mojej egzystencji od kilku tygodni :P)

fabdorota, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u nas dada rządzi:D Teściowa mi zachwala huggiesy, ale one są chyba wycofane, a poza tym dużo niepochlebnych opinii słyszałam...

• Babu Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, rozkładasz mnie ostatnio co post na łopatki xD Daj znać potem, co tam tym razem wknurzyłaś :P Ja aktualnie wciągam bagietkę czosnkową - pyyyyyycha <mniam>

Co do pieluch, to póki co żadnego porównania nie mam, ale wiem, że u mnie dziewczyny też chwalą Dadę. Jak wyciągnę od nich jakieś szczegółowe info, to się podzielę wieściami z frontu :P

W ogóle wyskoczyłam teraz po chleb i masło do sklepu... Wróciłam z kilkoma zawieszkami świątecznymi na choinkę i do domu, bo obok Społemu jest gospodarstwo domowe i mają taaaaaką piękną witrynę świąteczną :P Wydałam na te istne głupoty 60 zł - załamka.

Ale w tym kupiłam dwa fajne bibeloty do kącika dla małego: drewnianą zawieszkę i mini konika na biegunach. Nie mogę się doczekać wybierania tych wszystkich mebelków, kocyków i innych <3

f0e1ee1fcf67b745med.jpg

5ea47eae818c7fcdmed.jpg

Ameiva, Olina, Endzis, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu jakie śliczne <3

Babu lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ