WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sesje na przełomie 8 i 9 miesiąca, cudowna pamiątka.

Co do Cotton balls, bylam w dwóch biodrach i jak już miałam je w ręce to... Zrezygnowałam. Niebpodobaly mi się kolory, po nowym roku kupie takie: http://napiki.pl/pl/glowna/108-cotton-ball-lights-delikatne.html?search_query=Cotton&results=41

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu zdjęcie tych co chce kupić, 99zł za 20szt.

2f32c4f7df1f658fmed.jpg

Ameiva, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie m.in karp (zjem tylko dosłownie kęs dla tradycji bo nie przepadam za tą rybą) , barszcz czerwony z uszkami (u męża w rodzinie jest rybna), kulki rybne i filety panierowanie w occie, kapusta z grochem (u męża - kapusta z grzybami), moczka, kiedyś robiliśmy makówki ale co roku schodziło mniej, u męża jeszcze jest milion ciast ale ja tak czy siak święta spędzam głównie na pałaszowaniu moczki, kapusty z grochem i kulek i rybek z octu ;D

• fabiola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas barszcz czerwony z uszkami (rybna u Męża), odkąd mieszkam na Śląsku to makówki, rybka, kapusta z grzybami (kocham) i mandarynki :D

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie:
    *barszcz
    *uszka
    * pierogi z kapustą
    *pierogi ruskie
    * karp i dorsz
    *ryba po grecku
    * kapusta z grochem
    *śledzie różne rodzaje
    * ziemniaki
    *makówki
    *sernik, piernik, ciastka maślane
    Chyba o niczym nie zapomniałam ;) ja jestem przyzwyczajona do dużej Wigilii. U mojego męża natomiast Wigilia jest bardzo skromna, ot zwykły późny obiad, a na deser moczka ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilia post :) ale 1 dzień świąt .. i wołowina mojej mamy duszona w borowikach <3 a robi ja gnida tylko na święta :D juz nie mogę się doczekać ... mmmm!!

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U MNIE jak narazie sprawdziły się tylko zielone pampersy. Wypróbowałam chyba wszystkie. Chłonne i nie odparzyły córy. Rosmannowe - odparzyły, Huggisy - plastikowe i Tesco odparzyły. Źle się dopasowywały pomarańczowe Pampersy bo nie mają elastycznego zapięcia. W miarę ale bez szału pieluchy z Lidla te droższe troszkę odparzały bo mało chłonne. A Dada była u nas na początku a jak się wyczaiło super cenę pampersów to cena była prawie identyczna więc wolałam zielone pampersy. Teraz dostałam Dadę bo córka znajomej dostała paskudnych odparzeń, więc zobaczymy jak dupcia córy zareaguje. W pampersach denerwuje mnie to że mają wąskie zapięcie i trzeba dobrze pieluchę ułożyć i naciągnąć by boczki zapięć nie wpijały się (chodzi mi o rozm 4+ córa waży 13 kg, więc pewnie by było ok to musiała by rozm 5 zakładać) W przypadku Dady nie ma tego problemu bo mają szerokie elastyczne zapięcie i przez to lepiej je można dopasować chociaż są rozm 4.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwszy raz spędzamy Wigilię wspólnie i to u teściów, ale razem z moimi rodzicami. Także jedzenie w tym roku to totalna niespodzianka. U rodziców zawsze była grzybowa, barszcz czerwony, karp (kooocham!), pierogi z kapusta i grzybami i takie drożdżowe pierożki z papryka i pieczarkami, kilka rodzajów śledzi, ukochany kompot z suszu i kutia na deser:)
    Yh, w ogóle to nigdy nie miałam tylu prezentów do kupienia, bo u męża każdy każdemu daje skromny upominek. U nas w rodzinnym domu prezenty były tylko dla dzieci i między małżonkami i ich dziećmi. Jestem trochę przerażona:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilia! <3 Od dnia w którym przeszły mi mdłości śnię o niej codziennie. Karp w sosie śmietankowym, kapusta z grzybami, pierogi z kapuchą i ruskie, barszczyk i zupa rybna, sernik i makowiec i.. ziemniaki, ja muszę mieć do Wigilii ziemniaki, inaczej nie zjem :D

A cotton ballsy kupiłam i są prze-śli-czne <3

Z tego co mówicie dziewczyny to powtarza się opinia wielu moich znajomych, którzy mają w domu wrażliwe małe duperki - na odparzenia tylko pampersy :P

Babu, dużo wknurzyłam od ostatniego posta :D Donuta, smażoną rybę, zapiłam to Warką 0,0%, na to kanapki z żółtym serem i parówkę i jeszcze Rafaello, ale skromnie, tylko dwie sztuki, a teraz na mnie Cheetosy keczupowe patrzą (uwodzicielsko)...

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam;)
    Czy ja kiedyś przestanę być jak dziecko? Mąż przed pracą podskoczyl po paczkę ze smyka na pocztę. Jak przyszedł to oczywiście nie mogłam dalej spać, bo musiałam zajrzeć co tam w środku siedzi:D I tak Pola ma już coraz więcej rzeczy:)

mania, Karatka81 lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie w smyku znow przeceny do -70% :)
    Tak żałuję ze nie znam jeszcze płci bo są np. body 5szt za 35 zł. Zal nie brać ale musialabym kupic znow w jakiś uniwersalnych kolorach a pare rzeczy unisex juz mam.

Karatka81 lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Fabdorota pokazuj co tam dla Córci zakupiłaś :)

Kurczę moja Mała chyba miała właśnie czkawkę, któraś z Was pisała, że juz to czuła to takie podskakiwanie regularne Małej w jednym miejscu przez kilka minut normalnie leżałam i nie wiedziałam co się dzieje :) nie wiem czy to fajne uczucie bo aż się wystraszyłam...muszę sie z tym oswoić mam nadzieję, że to rzeczywiście tylko niegroźna czkawka...

Konwalia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    fabdorota wrote:
    Cześć Wam;)
    Czy ja kiedyś przestanę być jak dziecko? Mąż przed pracą podskoczyl po paczkę ze smyka na pocztę. Jak przyszedł to oczywiście nie mogłam dalej spać, bo musiałam zajrzeć co tam w środku siedzi:D I tak Pola ma już coraz więcej rzeczy:)
    pokaż co kupiłaś :)

Ja muszę dokupić jeszcze tylko trochę półśpiochów i jakiś sweterek lub bluzę na 56 i 62, no i jakiś śpiworek/kombinezon na ten pierwszy miesiąc, bo pewnie na początku kwietnia będzie jeszcze zimno/chłodno. I z ubranek na pierwsze miesiące będzie już wszystko. I znając samą siebie pewnie zacznę intensywniej kompletować ubranka na 68 (kilka rzeczy już mam ;) ).
    fabiola wrote:
    Tu zdjęcie tych co chce kupić, 99zł za 20szt.

2f32c4f7df1f658fmed.jpg
    Też będę wybierała ten kolor Cotton Balls. Piękne są <3

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Mnie cały wczorajszy dzień bolało, piekło, uwierało, no nie wiem jak to określić, pod piersiami, więc wysoko. Myślałam, że może trzustka, żołądek itd. Ale wieczorem mi się przypomniało,że podobnie miałam z Niko. Brzuch był w tym miejscu taki napięty, a teraz jak siedzę to dużo wyżej czuję malucha, po prostu lokum się trochę przemieściło :-)
    Mania Niko miał bardzo często i mocno czkawkę, ponoć to dobrze, zresztą jak się urodził to też często miał :-) Najgorzej było w nocy, budził mnie, brzuch podskakiwał i nie usnęłam póki nie skończył ;-) To właśnie takie regularne podskakiwanie jak piszesz, z czasem to było coraz mocniejsze ha,ha

mania lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie muszę jakiś malutki sweterek dokupić, bo rozdałam dwa (miałam takie same) ale były niebieskie więc ok :-) No i śpiworek do fotelika, na wyjście super, bo za grubo dzieciaczka nie trzeba ubierać, a w sumie nie wiadomo jaka będzie pogoda.
    Fabdorota wrzucaj fotki :-)
    Miałam ustawić suwaczek, ale on jakoś inaczej pokazuje jak belly i odpuściłam ha,ha Poza tym od początku mam tydzień do przodu i już głupieję z tym ha,ha

Ameiva lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to się chwalę :D
    Na początek: kocyk z mikrofibry z czymś ala minky i śpiworek- jest za duży na pierwsze chwile, ale cena była bardzo atrakcyjna, a na później na bank się przyda. Muszę się rozejrzeć za mniejszym... Mam upatrzony w smyku też, nie ma go na stronach, jest piękny, ale dość drogi ;/
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6894d0e7109.jpg
    Dalej bodziaki:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a70457227c83.jpg
    A to my :D Wczoraj pisałam, że bardzo urosłyśmy, no i tak się prezentujemy dzisiaj bez śniadania ;) Mąż stwierdził, że jak tak dalej pójdzie, to do kwietnia wybuchnę:D No ale przy okazji, co bardzo fajne, widzę, że mu się bardzo podobam i wciąż powtarza, że mega seksi jestem w tej ciąży:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f7cfca2a6db.jpg

jamniczakuchnia, Karatka81, paprotka30, mania, Aleksandrakili, Lanusia93, Rotenkopf, malala, wiecznie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ciuszki boskie, chyba dzisiaj też popatrzę co mają w smyku :D Chociaż z drugiej strony mam już tyle ubranek!
    A brzucho faktycznie Ci wywaliło, pięknie :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zakupy, ja kocyk właśnie muszę dokupić (a fajny ten minky ze smyka?), skleroza i rożek :-) w śpiworkach Niko spał dość długo, zanim kupiłam puchową kołderkę. W smyku kupowałam, na ogół w promocjach albo w tesco :-) Brzuszek już całkiem, całkiem ciążowy ha,ha Ja to słyszę wszędzie, ale masz mały brzuszek, tylko teściowa z tekstem w niedzielę, że mam większy brzuch niż Niko... Ręce mi opadły, bo ja nie pamiętam jaki miałam brzuszek w poszczególnych miesiącach, bo skąd, a ona nas wtedy też raz na ruski rok widziałam to na pewno pamięta... Zawsze wszystko wie najlepiej ha,ha rozwala mnie na łopatki czasami ;-) Już pomijam, co za różnica jaki jest, jest taki, jak być powinien, skoro taki jest :-) Wielka filozofia ha,ha Ogólnie ludzie uwielbiają żyć w normach które sami sobie narzucają i koniec świata jak ktoś ma je gdzieś ha,ha

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Dzisiaj już jest nasz dzień :) O 16:15 połówkowe, nie doczekam się chyba ;)

Jeśli chodzi o pieluchy to ja mam zamiar wypróbować różnych firm, do tego moja mama z Niemiec przywiezie mi 1 i 2 z różnych firm na wypróbowanie bo tam pieluchy są dużo tańsze, a jak już patrzy się na jednostki to już zupełnie taniocha.
    Chciałabym używać czegoś tańszego niż Pampersy, bo wiadomo skurczybyki są drogie, ale jeśli dupcia maluszka będzie wymagająca to trzeba będzie je kupować. Jedni uważają, że to sama chemia a inni właśnie, że ukojenie dla dzieci :) Chyba każde dziecka osobno weryfikuje te poglądy :)

Nasza Wigilia będzie w tym roku totalnym miksem ponieważ będziemy mieli Wigilię łączoną z moimi rodzicami, teściami i babcią. Każdy robi coś "swojego" co produkuje od lat :) W rodzinnym domu mojej mamy, zawsze był taki kapuśniak postny z pieczonymi ziemniaczkami i pierogi z soczewicą, które uwielbiam. Moja teściowa robi najlepsze na świecie smażone pierogi z kapustą i grzybami :) U nas tradycyjnie barszcz czerwony z uszkami, my z mężem atakujemy z kapustą z grochem. Oczywiście ciasta, ryby, i mój wegetariański pasztet z żurawiną :) Taki niezły miks z każdego domu coś :)

Pisałyście wcześniej o tych huśtawkach, leżaczkach. Ciągle nie wiem na co się zdecydować. Fajne są te huśtawki, można ustawić bujanie, jakąś melodię i maluszek się relaksuje :)

Dostałam od koleżanki z Niemiec za to nosidło, nie wsiadło.
    Rozważałam dwie firmy nosideł Bondolino i Manduca no i ta moja koleżanka podarowała mi nosidło Manduca po swoim synku. Mało korzystali z tego dlatego jest jak nowe. A ja wiem, że mi się przyda.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki z krzywej cukrowej (75g glukozy):

Na czczo 81, po 60min. 145, po 120min. 132.

Teraz chodzę zadowolona jak paw, że nie mam cukrzycy ciążowej ;) haha. Jakoś bałam się wyników tego badania, mimo że nikt u mnie w rodzinie nie miał cukrzycy ciążowej ;)

Ja za kupowanie kocyków i pościeli biorę się po Nowym Roku :) chociaż nie wiem jak to zrobię, bo obecnie już mi ciężko długo chodzić po sklepach.

Dziewczyny pisałyście o zakładaniu butów- ja też już mam z tym powoli problem, ale najlepsze jest to, że wczoraj byłam w terenie, zachciało mi się siku, a ubikacji nie było w pobliżu i chciałam się wysiusiać w kucki... niestety musiałam siusiać na pół stojąco, bo kucki już odpadają xD haha.

Lanusia93, Kawuszka lubią tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ