WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten balsam to Palmas.

My używalismy pieluch Dada, Pampersow i Happy. Pampers zdecydowanie przereklamowany, Happy w życiu nie widzialam gorszych pieluch. Dada przerobiłam wszystkie rozmiary i jestem zachwycona. Jeszcze taka ciekawostka ponoć Dade produkuje firma Pampers :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilocia1405, nie będę używa Pampersów, bo są drogie, przereklamowane i w większości przypadków nasączone badziewiem. Podobnie jak z podpaskami: Always to największe nieporozumienie na rynku (sam plastik i chemia...).

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie przed chwilą w Biedrze na zakupach - u mnie jest pełno tych cotton ballsów, pewnie dlatego że to małe miasteczko :) Ja ich nie kupiłam, bo nad łóżeczko mamy lampkę księżyc z Ikei.

Kupiłam sobie tran Mollers Baby - od teraz będę brać tylko to, bo ma i wit. D i DHA, przynajmniej naturalne. A do tego cały czas żurawina od początku ciąży :)

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Biedronce i została ostatnia paczka cotto ballsów biało-fioletowych. Oddałam siostrze, ja liczyłam na niebieskie lub szare do pokoju Młodego ;)

W ramach pocieszenia kupiłam i zjadłam bezę z bitą śmietaną i owocami ;)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nakrecilyscie na te Cotton balls, czekam aż Hania pójdzie spać, podrzucę nianie teściowej i lecę biedry :D aż całąa chodzę żeby tylko jeszcze były.

Ameiva lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, kupiłam Cotton balls, jeszcze było kilka sztuk, fioletowe ostatnie-są moje ha,ha Niko po fryzjerze, przystojniak :-) Już opowiadał fryzjerce jak to on swoimi zabawkami będzie bawił się z Alą ;-) Ja raczej zostanę przy Pampers, na początku do 3 chyba używaliśmy Premium care, byłam zadowolona a raz skusiłam się na dady i nie, nie stanowczo nie. Chyba że coś się zmieniło przez ten czas, choć wtedy też tak zachwalali. Nie wiem, na początku nie będę eksperymentować, zobaczymy później. Może i z tesco spróbuję, nie mówię nie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:42

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze pampers ma mniej chemii niż wszystkie inne podróbki. Raz w życiu użyłam dady od koleżanki i .. odparzenia aż z bablami po dosłownie 2h tego czegoś na dupci synka. Nigdy więcej. . U nas tylko i wyłącznie pampers pieluchy i chusteczki ;)
    Wiele osób chwali , ponoć to kwestia przyzwyczajania od samego początku. Ah! I wiele dobrych opinii słyszałam o tych z rossmana ale nie probowalam juz po tej akcji z dada.
    Sprawa każdej z osobna, wybierze ci najlepsze dla dziecka. A chemia to wszystko , zawsze można używać tetre buahahahaha

Co do cotton Balls to ja mam z jysk :) super są do tego tez na baterie :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu gadu o pampersach a mnie co raz bardziej zastanawia co u Was króluje na świątecznym stole ? :D

• Endzis Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę używać pampers na początku pewnie premium care. Zarówno ja i mąż mamy bardzo wrażliwą skórę i nasze dziecko pewnie też taką będzie mieć więc nie będę na nim eksperymentować żeby kilka groszy przyoszczędzić. U mnie mama używała na młodsze rodzeństwo pampers i były najlepsze i najbardziej chłonne. W ogóle to gdzieś slyszalam ze mimo iż niby te produkty biedronkowe produkują te znane marki to robią to z dużo gorszej jakości składników

Ja dziś piekłam pierniczki na choinkę ale wyszły mi strasznie vrzydkie bo kupiłam jakiś gotowy krem do dekoracji dr oetker i słabo się nim dekorowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:05

Karatka81 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ja będę używać pampers na początku pewnie premium care. Zarówno ja i mąż mamy bardzo wrażliwą skórę i nasze dziecko pewnie też taką będzie mieć więc nie będę na nim eksperymentować żeby kilka groszy przyoszczędzić. U mnie mama używała na młodsze rodzeństwo pampers i były najlepsze i najbardziej chłonne. W ogóle to gdzieś slyszalam ze mimo iż niby te produkty biedronkowe produkują te znane marki to robią to z dużo gorszej jakości składników

Ja dziś piekłam pierniczki na choinkę ale wyszły mi strasznie vrzydkie bo kupiłam jakiś gotowy krem do dekoracji dr oetker i słabo się nim dekorowało

Też próbowałam zdobić tym kremem i u mnie kompletnie nie zdał egzaminu nie chciał w ogóle trzymać się piernikow.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Ja mam w planach kupić wszystkiego po trochu - Pampersy, Dada, rossmanowe i tescowe bo jak synek odziedziczy po mnie skórę to odparzenia będą jak w banku... Też zaraz wylot do Biedry... I może coś pysznego sobie kupię. Co by tu wknurzyć? (To pytanie to sens mojej egzystencji od kilku tygodni :P)
    Mój tiago tolerowal tylko pampersy, we wszystkich innych odparzala mu się puoa dlatego teraz na pewno będę kupowala pampersy przynajmniej do roku

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jakich pieluch będę używać, podejrzewam ze na początek Pampers.

A moze Dziewussia po prostu nie ma Internetu w szpitalu? Dlatego sie nie odzywa?

U mnie wszystko ok, ale mam jeszcze pare dni zostac w szpitalu. Kota tu mozna dostać, mam 3 koleżanki na sali ale praktycznie sie nie odzywają a jak juz musza to na Pani :/ mozna powiedziec ze żyjemy/funkcjonujemy razem w jednym pomieszczeniu od paru dni ale kazda ma nos w telefonie albo w gazecie, ewentualnie śpi.
    Dola zalapalam dzisiaj, chce juz do domu :-(

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Ale mnie nakrecilyscie na te Cotton balls, czekam aż Hania pójdzie spać, podrzucę nianie teściowej i lecę biedry :D aż całąa chodzę żeby tylko jeszcze były.
    to sobie wyobraź jak ja byłam na nie nakrecona, ciagle sprawdzalam w gazetce czy oby nie pomylilam daty kiedy wczodza do sklepów. One były już w sprzdazy kilka miesiecy temu ale mi się nie udało ich kupić poprzednim razem. Dzis dostalam je dopiero w czwartej biedronce, jak je zobaczylam od razu zlapalam i juz z rak nie puszczalam zeby mi ktos ich nie podprowadził z wózka :) a tak pedzilam samochodem miedzy jedna biedra a druga ze tylko sie rozgladalam czy policja z radarem nigdzie nie stoi bo by mnie te lampeczki woiecej kosztowały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 19:31

Babu lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,

Czy macie w planach sesje ciążowa?
    Jadę na święta do polski i zastanawiam się czy robić, z tiago mialam taka czasem sobie oglądam ale czy to nie za wcześnie na taką sesje? Z tiago miałam w 8 miesiącu, ale marzy mi się takie zdjęcie jak tiago całuję brzuszek...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:

U mnie wszystko ok, ale mam jeszcze pare dni zostac w szpitalu. Kota tu mozna dostać, mam 3 koleżanki na sali ale praktycznie sie nie odzywają a jak juz musza to na Pani
    Znam ten ból z tiago miałam tak samo:/
    Niech wam szybko minie ten czas w szpitalu

Dziewusia trzymam za was kciuki

paprotka30 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    U mnie wszystko ok, ale mam jeszcze pare dni zostac w szpitalu. Kota tu mozna dostać, mam 3 koleżanki na sali ale praktycznie sie nie odzywają a jak juz musza to na Pani :/ mozna powiedziec ze żyjemy/funkcjonujemy razem w jednym pomieszczeniu od paru dni ale kazda ma nos w telefonie albo w gazecie, ewentualnie śpi.
    Dola zalapalam dzisiaj, chce juz do domu :-(
    Współczuję Ci, nienawidzę szitali...

paprotka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mąż po swojej weekendowej akcji dzisiaj po pracy przylazł z kwiatami, Rafaello, knopersami i chrupkami orzechowymi :P Ech, a teraz myje naczynia.
    I tak jestem na niego jeszcze zła, bo przegiął po całości. Nigdy przenigdy nie miałam nic przeciwko jego zakrapianym imprezom, ale tym wyjazdem to przegiął i jeszcze całe mikołajkowe plany spieprzył.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Gadu gadu o pampersach a mnie co raz bardziej zastanawia co u Was króluje na świątecznym stole ? :D

Oooo temat jedzenia to ja lubię :D
    My spędzamy święta i u moich Rodziców i u teściów, u każdego trochę inne jedzenie.
    U mnie króluje pstrąg (karpia nie lubimy), sałatka tradycyjna, zupa grzybowa lub barszcz, ryba w pomidorach, kompot z suszu, makowiec zawijany i w tym roku będzie miodownik :)
    U teściów z kolei karp pod każdą postacią, śledzie, kulki rybne w sosie tatarskim i ciasta teściowej :P
    Ja w święta piekę tylko ciasta, resztę robi moja Mama, a u męża jego mama.

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam za zadanie zrobienie sernik królewski i upiec króliczka w śmietanie :) reszta tradycyjnie barszcz czerwony pierogi pełno makowca itp itd :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ