WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pobrałam część 56 a część 62 więc jakkolwiek by nie było to ponosi, chyba, że jakaś ogromna się urodzi! :P
    ja miałam 4350 a Mąż 4800 :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie, ja jeszcze nie mam śpiworka, nie myślałam nawet nad nim..
    to ma być śpiworek na dwór, do gondoli?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    A ja mam pytanie, czy pod pajacyk zakłada sie body np. z krótkim rękawem? Czy pajac to tylko do spania a tak to body + polspiochy?
    Najbardziej podoba mi sie właśnie forma pajacyków. Bodziaki i polspiochy jakos mniej bo juz dziecko wygląda tak dojrzalej. Tylko nie wiem czy te pajace sa traktowane wyłącznie jako piżamka?
    Rozumiem ze zalezy to od pogody ale mam na mysli właśnie zime/ wiosnę tak jak będziemy rodzić :-)

Moze to głupie pytanie ale to moje pierwsze dziecko.
    Tak zakłada się tak samo jak pod śpiochy. Jak zajmowałam się siostrzenicami, to mi osobiscie takie połączenie najbardziej pasowało, bo do zmiany pieluchy wystarczyło rozpiać dół, nic się nie zwijało itp. Niestety część ciuchów była po kimś i dominowały spiochy i kaftaniki :(, których nie znosiłam. Wiadomo, że jak jest bardzo gorąco, to dziecko moze w samych bodach śmigać, choć na początku lepiej w tych z długim rękawem, bo w brzuchu maleństwo ma tropiki, a po wyjsciu jest zwykle min. 10 stopni mniej

paprotka30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    wiecznie, ja jeszcze nie mam śpiworka, nie myślałam nawet nad nim..
    to ma być śpiworek na dwór, do gondoli?
    Też jeszcze nie chciałam kupować, ale obydwa są w promocji i jeden kosztuje 50 zł ze 100 zł, a drugi 60 zł ze 140 zł. To ma być taki na wyjścia z domu i początkowo na wyjście ze szpitala. Grom go wie jaki ten początek kwietnia będzie, jeśli chodzi o temperaturę..

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Tak zakłada się tak samo jak pod śpiochy. Jak zajmowałam się siostrzenicami, to mi osobiscie takie połączenie najbardziej pasowało, bo do zmiany pieluchy wystarczyło rozpiać dół, nic się nie zwijało itp. Niestety część ciuchów była po kimś i dominowały spiochy i kaftaniki :(, których nie znosiłam. Wiadomo, że jak jest bardzo gorąco, to dziecko moze w samych bodach śmigać, choć na początku lepiej w tych z długim rękawem, bo w brzuchu maleństwo ma tropiki, a po wyjsciu jest zwykle min. 10 stopni mniej
    No my właśnie dostaliśmy masę kaftanikow. Chyba 11 z rozm 56, a większych to już w ogóle ogrom... Będę Pole w to pewnie ubierać, ale średnio wygodna opcja mi się to wydaje. Zarówno dla mnie, jak i dla niej...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, w jakim rozmiarze kupujecie pierwszy śpiworek? 56 czy od razu większy i czy z rękawami czy bez?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    A ja mam pytanie, czy pod pajacyk zakłada sie body np. z krótkim rękawem? Czy pajac to tylko do spania a tak to body + polspiochy?
    Najbardziej podoba mi sie właśnie forma pajacyków. Bodziaki i polspiochy jakos mniej bo juz dziecko wygląda tak dojrzalej. Tylko nie wiem czy te pajace sa traktowane wyłącznie jako piżamka?
    Rozumiem ze zalezy to od pogody ale mam na mysli właśnie zime/ wiosnę tak jak będziemy rodzić :-)

Moze to głupie pytanie ale to moje pierwsze dziecko.
    Ja mam kilka body na ramiączkach właśnie pod pajace ale później jak będzie ciepło sam pajac też będzie ok

paprotka30 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupowała śpiworek taki typowy do fotelika, miałam oryginalny do maxi cosi. Czapeczka, sweterek i już do fotelika. Do spacerówki mam osobny z teutoni, taka mumia ;-) To wygodniejsze, bo jak się jest w sklepie, to wystarczy odpiąć i już. Ja nie mogę patrzeć, jak w marketach te biedne dzieciaczki w tych kombinezonikach ludzie wożą (pomijam że wypadałoby dziecko z tego wyjąć, sami kurtki ściągają). Sama mam po Niko dwa, jeden bardzo krótko używałam, drugi nie zdążyłam bo Niko wyrósł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:18

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezon kupie dopiero przed jesienią,

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, w jakim rozmiarze kupujecie pierwszy śpiworek? 56 czy od razu większy i czy z rękawami czy bez?
    Ja mam jeden 56, dwa 62 wszystkie z cienkiego materiału, później dokupie 74 już z grubego.
    Cienki mam bez rękawów. Gruby kupie jeden taki jeden taki

Kinga. lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ja będę kupowała śpiworek taki typowy do fotelika, miałam oryginalny do maxi cosi. Czapeczka, sweterek i już do fotelika. Do spacerówki mam osobny z teutoni, taka mumia ;-) To wygodniejsze, bo jak się jest w sklepie, to wystarczy odpiąć i już. Ja nie mogę patrzeć, jak w marketach te biedne dzieciaczki w tych kombinezonikach ludzie wożą (pomijam że wypadałoby dziecko z tego wyjąć, sami kurtki ściągają). Sama mam po niko dwa, jeden bardzo krótko używałam, drugi nie zdążyłam bo Niko wyrósł.
    Też nie mogę patrzeć w sklepach na te poopaulane dzieci i poprzykrywane jeszcze kocami - że one się nie ugotują to ja nie wiem :P

Te dwa które wrzucałam mają tą fajną opcję zapięcia w śpiworek (obrazowo: jedna noga :P ) i w kombinezon (z dwoma nogami :P ), więc i w foteliku będzie można wpiąć malucha i w gondoli. Tylko dumam który..

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tylko o to chodzi, że w takim do fotelika nie ma np długości rękawków, czy obwodu główki do kaptura, łapki do środka i już :-) Na wyjście ok, potem pamiętam że jesienią było ok :-) wsadzasz w fotelik, na zamek zamykasz górę, ściągasz i po problemie :-)Nie krępuje też takiego małego dziecia :-)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

Ja tak po cichu liczę ze dostane jakies ubranka po bratanku ale narazie bratowa milczy haha :) zobaczymy

W koncu mam jakies w miare normalne współtowarzyszki niedoli na sali!

• mania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia ten sam kaftanik wzięłam tylko w wersji różowej, super są :D

Malala a ja tam bluzy wzięłam dwie i obydwie z kapturem tylko jedną wzięłam większą taką żeby mała na jesień miała :)

malala, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    No mi tylko o to chodzi, że w takim do fotelika nie ma np długości rękawków, czy obwodu główki do kaptura, łapki do środka i już :-) Na wyjście ok, potem pamiętam że jesienią było ok :-) wsadzasz w fotelik, na zamek zamykasz górę, ściągasz i po problemie :-)Nie krępuje też takiego małego dziecia :-)
    Google pomogło mi sobie to zobrazować :P. Rzeczywiście fajnie to wygląda :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, oglądałam ten różowy kaftanik :) ale liczę że sweterki, kaftaniki itp odziedziczę po chrześniaczce M :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie my to jeszcze na jesień używaliśmy, potem jak była zmiana fotelika to normalnie już, kurteczka itd. Na sanki kombinezonik ok. Na wyjście ze szpitala wydaje mi się ze jest to sensowniejsze, tym bardziej że jak maluch urośnie to nadal będzie dobry. w Aucie możesz odpiąć górę jak za ciepło itd. Do wózka to właśnie jakiś sweterek, czapeczka na początek i kocyk. Nawet można ten śpiworek wrzucić do gondoli, nic nie stoi na przeszkodzie :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13ea7e3bdf1cef57gen.jpg

6d0012eb108fa18egen.jpg

67d42a6256c79946gen.jpg

eddfa3eeb8edb61fgen.jpg

f131a495af6e795cgen.jpg

07c7dabc6dd3de4egen.jpg

a to moje łowy :) teraz patrze, że w większości różowe :) no nic będzie różowa księżniczka :P

malala, wiecznie, fabdorota, Konwalia, Karatka81, jamniczakuchnia, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne wszystko, widzę, że chyba powinnam zakończyć już kupowanie bodziaków bawełnianych i ruszyć z pajacami, śpiochami etc bo nie mam nic :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja bodziaków nie kupowałam bo mam trochę po córce siostry i jak już będę mieć mebelki to wszystko poukładam i zobaczę ile trzeba dokupić.

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ