Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
paprotka30 wrote:A ja mam pytanie, czy pod pajacyk zakłada sie body np. z krótkim rękawem? Czy pajac to tylko do spania a tak to body + polspiochy?
Najbardziej podoba mi sie właśnie forma pajacyków. Bodziaki i polspiochy jakos mniej bo juz dziecko wygląda tak dojrzalej. Tylko nie wiem czy te pajace sa traktowane wyłącznie jako piżamka?
Rozumiem ze zalezy to od pogody ale mam na mysli właśnie zime/ wiosnę tak jak będziemy rodzić
Moze to głupie pytanie ale to moje pierwsze dziecko., których nie znosiłam. Wiadomo, że jak jest bardzo gorąco, to dziecko moze w samych bodach śmigać, choć na początku lepiej w tych z długim rękawem, bo w brzuchu maleństwo ma tropiki, a po wyjsciu jest zwykle min. 10 stopni mniej
paprotka30 lubi tę wiadomość
-
malala wrote:wiecznie, ja jeszcze nie mam śpiworka, nie myślałam nawet nad nim..
to ma być śpiworek na dwór, do gondoli? -
Kinga. wrote:Tak zakłada się tak samo jak pod śpiochy. Jak zajmowałam się siostrzenicami, to mi osobiscie takie połączenie najbardziej pasowało, bo do zmiany pieluchy wystarczyło rozpiać dół, nic się nie zwijało itp. Niestety część ciuchów była po kimś i dominowały spiochy i kaftaniki
, których nie znosiłam. Wiadomo, że jak jest bardzo gorąco, to dziecko moze w samych bodach śmigać, choć na początku lepiej w tych z długim rękawem, bo w brzuchu maleństwo ma tropiki, a po wyjsciu jest zwykle min. 10 stopni mniej
-
paprotka30 wrote:A ja mam pytanie, czy pod pajacyk zakłada sie body np. z krótkim rękawem? Czy pajac to tylko do spania a tak to body + polspiochy?
Najbardziej podoba mi sie właśnie forma pajacyków. Bodziaki i polspiochy jakos mniej bo juz dziecko wygląda tak dojrzalej. Tylko nie wiem czy te pajace sa traktowane wyłącznie jako piżamka?
Rozumiem ze zalezy to od pogody ale mam na mysli właśnie zime/ wiosnę tak jak będziemy rodzić
Moze to głupie pytanie ale to moje pierwsze dziecko.paprotka30 lubi tę wiadomość
-
Ja będę kupowała śpiworek taki typowy do fotelika, miałam oryginalny do maxi cosi. Czapeczka, sweterek i już do fotelika. Do spacerówki mam osobny z teutoni, taka mumia
To wygodniejsze, bo jak się jest w sklepie, to wystarczy odpiąć i już. Ja nie mogę patrzeć, jak w marketach te biedne dzieciaczki w tych kombinezonikach ludzie wożą (pomijam że wypadałoby dziecko z tego wyjąć, sami kurtki ściągają). Sama mam po Niko dwa, jeden bardzo krótko używałam, drugi nie zdążyłam bo Niko wyrósł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:18
-
Kinga. wrote:Dziewczyny mam pytanie, w jakim rozmiarze kupujecie pierwszy śpiworek? 56 czy od razu większy i czy z rękawami czy bez?
Cienki mam bez rękawów. Gruby kupie jeden taki jeden takiKinga. lubi tę wiadomość
-
Karatka81 wrote:Ja będę kupowała śpiworek taki typowy do fotelika, miałam oryginalny do maxi cosi. Czapeczka, sweterek i już do fotelika. Do spacerówki mam osobny z teutoni, taka mumia
To wygodniejsze, bo jak się jest w sklepie, to wystarczy odpiąć i już. Ja nie mogę patrzeć, jak w marketach te biedne dzieciaczki w tych kombinezonikach ludzie wożą (pomijam że wypadałoby dziecko z tego wyjąć, sami kurtki ściągają). Sama mam po niko dwa, jeden bardzo krótko używałam, drugi nie zdążyłam bo Niko wyrósł.
Te dwa które wrzucałam mają tą fajną opcję zapięcia w śpiworek (obrazowo: jedna noga) i w kombinezon (z dwoma nogami
), więc i w foteliku będzie można wpiąć malucha i w gondoli. Tylko dumam który..
-
No mi tylko o to chodzi, że w takim do fotelika nie ma np długości rękawków, czy obwodu główki do kaptura, łapki do środka i już
Na wyjście ok, potem pamiętam że jesienią było ok
wsadzasz w fotelik, na zamek zamykasz górę, ściągasz i po problemie :-)Nie krępuje też takiego małego dziecia
-
Jamniczakuchnia ten sam kaftanik wzięłam tylko w wersji różowej, super są
Malala a ja tam bluzy wzięłam dwie i obydwie z kapturem tylko jedną wzięłam większą taką żeby mała na jesień miałamalala, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Karatka81 wrote:No mi tylko o to chodzi, że w takim do fotelika nie ma np długości rękawków, czy obwodu główki do kaptura, łapki do środka i już
Na wyjście ok, potem pamiętam że jesienią było ok
wsadzasz w fotelik, na zamek zamykasz górę, ściągasz i po problemie :-)Nie krępuje też takiego małego dziecia
. Rzeczywiście fajnie to wygląda
-
Wiecznie my to jeszcze na jesień używaliśmy, potem jak była zmiana fotelika to normalnie już, kurteczka itd. Na sanki kombinezonik ok. Na wyjście ze szpitala wydaje mi się ze jest to sensowniejsze, tym bardziej że jak maluch urośnie to nadal będzie dobry. w Aucie możesz odpiąć górę jak za ciepło itd. Do wózka to właśnie jakiś sweterek, czapeczka na początek i kocyk. Nawet można ten śpiworek wrzucić do gondoli, nic nie stoi na przeszkodzie
-
a to moje łowyteraz patrze, że w większości różowe
no nic będzie różowa księżniczka
malala, wiecznie, fabdorota, Konwalia, Karatka81, jamniczakuchnia, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość