X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ja mam włosy cienkie ale mam ich dużo. bez prostownicy u mnie też ani rusz :P

pokażę Wam kawałek mojego boba przed dzisiejszym podcięciem i w tej nowej sukience z Happy Mum :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec974c2c418c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46e362cbdba2.jpg

ach czekolada oreo msi być pyszna <3 ja zapycham się na kolację jabłkiem i mandarynkami :P
    Matko ale jesteś podobna do mojej koleżanki z licencjatu!!! Super :D Fajna fryzurka :) Ja też miałam krótszego boba :P musiałabym jakiegoś zdjęcia poszukać i znów się tak obciąć :D
    A sukienka zajebista :D :)

• malala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina śliczny maluszek :)

Aleksandrakili mówisz, że podobna? no proszę :D
    sukienka jest super, mega wygodna i bardzo dobrze się w niej czuję. wczoraj zamówiłam jeszcze jedną, w innym sklepie, zobaczymy co to przyjdzie :)

Olina lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądnęłam przed spaniem a tu takie piękne zdjęcia mamusiek super wyglądacie!

Starciatellaa świetnie Ci w tym kolorze. Zawsze marzył mi się taki rudy może się skuszę :) jestem naturalną blondynka ale od 7 lat jakoś farbuje się na b.ciemny brąz i ostatnio rozmawiałam z fryzjerką aby zejść chociaż na kasztan...hmmm pomyślę

Malala sukienka bardzo fajna a Ty jaka zgrabniutka ja to mam już brzucho w porównaniu do Ciebie :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina śliczny ten Twój synio! <3
    Ja mam jutro połówkowe o 10 chyba nie zasnę :)

Iwonkaa Moja mała też fika właśnie bo zjadłam ogórka kiszonego i zagryzłam kinder bueno i popiłam wodą jabłkową :) takie mixy to tylko w ciąży podchodzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 22:02

Lanusia93, Olina lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam włosy ciężkie,grube i proste :/
    Z tym blondem żartowałam, mam naturalnie czarne włosy wiec oprawę oczu również :) a najchętniej tez bym takiego Boba sobie ciachnela tylko ze w pracy bez związanych włosów ani rusz :/ na wietrze wyglądałabym komicznie :D
    No zobaczymy co mi fryzjerka powie i doradzi :)

Dobrej nocy kochane !:*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Mania :) mój brzuch nie jest za duży jak tak patrzę na wasze fotki ;) no i mój mi nie przeszkadza w codziennym życiu, pedicure bez problemu, golenie też. ale mi się wydaje, że mój brzuch do końca ciąży pozostanie w tyle za Waszymi, bo ja mam szeroką miednicę i chyba mi się bardziej wszerz rozchodzi niż do przodu :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja dziś goliłam nogi-mega wyzwanie a zasapałam się przy tym jak nie wiem co :) także dobrze Ci :) no mój idzie do przodu nawet mam nadal wcięcie w tali jak przed ciążą :)

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja talia jakby się zmniejszyła, ale ja miałam zawsze mocno zarysowaną, więc teraz też ją widać tylko nieco mniej :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala mam podobną sukienkę :D i brzucho wygląda u mnie bardzo podobnie - też szeroka miednica i wcięta talia!

Ja mam włosy cienkie, falowane, wysokoporowate. Kiedyś prostowałam, a teraz nawet ich nie suszę :) Myję wieczorem i schną same, na noc zwijam w kok.

malala lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z innej beczki..
    czy wy też będziecie spokojniejsze po 25 tygodniu, gdzie jest granica przeżywalności dziecka? Bo ja ostatnio ciągle o tym myślę, wszędzie głośno o wcześniakach i aż ciary przechodzą.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    z innej beczki..
    czy wy też będziecie spokojniejsze po 25 tygodniu, gdzie jest granica przeżywalności dziecka? Bo ja ostatnio ciągle o tym myślę, wszędzie głośno o wcześniakach i aż ciary przechodzą.
    A w życiu ja to chyba odwrotnie będę jeszcze bardziej myśleć żeby tylko donosić małą szczęśliwie do 38tyg...

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo wszystko się może zdarzyć, ale ja chyba będę spokojniejsza.
    ahh małż ciągle mówi że jestem pesymistka i mam myśleć inaczej. grrrr

jutro chcę iść jakąś sukienkę sobie kupić i na obronę i na święta :)

Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 22:55

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za dzień! Prosto po lekarzu w teren, zakupy, rodzice, teściowie i dopiero od godziny jesteśmy w domu.

Do rzeczy! Będzie synek! Chłopiec jak nic! Ja byłam totalnie zaskoczona, Zaczęłam się śmiać na fotelu :) byłam przekonana, że to będzie dziewczynka :)
    Oczywiście bardzo się cieszę, ale duże zaskoczenie ;) Mały jest zdrowy, wszystko tak jak powinno być.
    21cm, 455g- byczek ;)
    Mąż chodzi dumny jak paw :)
    Dobranoc, padam na twarz. Do jutra.
    Rotenkopf, proszę wpisz synka :)

malala, fabdorota, Aleksandrakili, Straciatellaa, Dobson, mania, Iwonkaaa, paprotka30, Karatka81, Endzis, Lanusia93, jamniczakuchnia, Olina, Funky09, Babu lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nąż mnie jednak namówił na zakupy w smyku ;p także pare bodziaków zamówionych :p

Ja też mam szeroką miednicę i ledwo mi brzuch widać :p też problemów z codziennymi rzeczami nie mam takimi jak golenie czy ubieranie skarpetek czy butów :)

Zjadłam makaron z serem i potartym jablkiem na wierzch i młody mi tak po pęcherzu fika, że już kombinuje czy na głowie nie stanąć, żeby przestał :p haha
    I na dodatek ta zgaga :(

Dobranoc Mamusie :*

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Moje polowkowe dopiero 22 grudnia... mam nadzieję że potwierdzi się siusiak ;) tak czy siak już ciężko się powstrzymać od zakupów ale jednak teraz są tak piękne rzeczy dla maluchów ze nie wszystko chce białe więc czekam na info kto tam siedzi i jeszcze 22 rusze na łowy :)

A wszystko przez Was bo ciągle się chwalicie swoimi zdobyczami :P..

Córcia w szkole... Ja ciągle myślę co gotować jej na obiad.... ale póki co muszę się zdrzemnac bo głową boli strasznie....

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka gratulacje :)

Czy ktos poza mna jeszcze nie zna płci? Będę pewnie ostatnia haha :)

28latkaa lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-)
    Olina, Kawuszka gratuluję udanych wizyt, coś chłopaki zaczynają zaznaczać swoją obecność ;-)
    Straciatella, Malala super laseczki :-) Ja idę w sobotę do fryzjera, i nie wiem, chciałam cosik końcówki jaśniejsze zrobić, przez moment myślałam o zmianie koloru, ale nie, zostanę przy swoim ciemnym blondzie, może o jeden ton jaśniejsze zrobię. Teraz mam taki kolor że odrostów nie widać i mi to pasuje (póki co ha,ha). Ja mam gęste, lekko kręcone do ramion włosy i prostownica musi być, choć nie jest to proste ha,ha Po porodzie bardzo mi wypadały włosy, na szczęście było z czego. Dopiero niedawno wróciły do swojej ilości.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:

Ja jeszcze nie wiem :) niby lekarz na ostatniej wizycie mówił ze moze córcia ale powiedział żeby sie nie nastawiać bo pewności nie ma i nie wie. Badanie połówkowe mam 17grudnia i mam cicha nadzieje ze sie dowiem :) fajnie byłoby zacząć zakupy :) zastanawiam sie nad szumisiem czy to faktycznie pomaga czy reklama robi swoje. Jakie są WAsze doświadczenia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 08:57

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisie sa moze i fajne ale tez dosc drogie. Zobaczę na jakim etapie zamknie sie mój budżet wyprawkowy. To nie jest niezbędna rzecz wg mnie. A szum suszarki mozna puścić chociażby z youtube czy telefonu :)

Edit. Karatka zgodne w tym temacie jestesmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 09:06

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:

Ja w czwartek mam wizytę, gin ostatnio wpisał że prawdopodobnie dziewczynka, ale ja chce wiedzieć na 100% :-) Koleżanka ma mi przynieść reklamówkę z ciuszkami dla maleńkiej księżniczki, ale ja to odsuwam w czasie ha,ha No i na pewno nie chcę wszystkiego, bo ciuszków po Niko mam, to tylko kilka dziewczęcych chcę, bo gdzie ja to będę trzymać... Poza tym lubię coś sobie upolować :-)
    28latkaa zastanawiałam się nad nim, i hmm cena trochę odstrasza, bo i na komórkę można wrzucić jakieś szumy, u nas przez dwa wieczory działała suszarka do włosów :-) Jakby mi ktoś sprezentował to nie miałabym pewnie nic przeciwko, póki co na liście w pierwszej kolejności są inne zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 09:03

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ