X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... No i oczywiście podszedł przeprosił i wycalowal... cały on ... kochany słodki... niby idealny ale co mi nerwów zepsuł... A do tego wychodzi za chwilę... A ja już tęsknię... Lanusia masz rację niech przyjdzie kwiecień i maluszki nie dadzą nam czasu na takie rozkminianie... A teraz chowam się przed córką żeby nie oglądała zabeczanej mamy...

Lanusia93, fabdorota lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka na pocieszenie powiem Ci, ze mój tez nigdy nie wdaje sie w kłótnie. Zwykle ja sie nagadam a on milczy :) taki typ
    Faceci bardzo lubią skupiać sie na sobie a teraz my przez te kilka miesięcy potrzebujemy więcej uwagi i trudno im to pojąć. Moj sie stara, nie powiem ale tez mi czasem podpadnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 19:47

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banda głąbów :P Z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej... Ale dziś chyba też taki dzień. Też ryczałam jak bóbr bo zauważyłam na moim nowym gigantycznym cycku rozstęp... A tak dbałam o to! No i mój D. też nie znał odpowiedniej formułki, znaczy: I tak cię kocham, dla mnie dalej jesteś piękna, blabla. I mu się dostało :P Już mi lepiej ale całkiem mi przejdzie dopiero jak sobie pooglądam MMA :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Banda głąbów :P Z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej... Ale dziś chyba też taki dzień. Też ryczałam jak bóbr bo zauważyłam na moim nowym gigantycznym cycku rozstęp... A tak dbałam o to! No i mój D. też nie znał odpowiedniej formułki, znaczy: I tak cię kocham, dla mnie dalej jesteś piękna, blabla. I mu się dostało :P Już mi lepiej ale całkiem mi przejdzie dopiero jak sobie pooglądam MMA :D

O, a ja ostatnio usłyszałam że bardzo mi się przytyło. WTF? No chyba bym zauważyła... Burknęłam, że chyba w takim razie kobiety w ciąży nie widział, skoro nie wie z czym się wiąże mała istota w brzuchu. Potem próbował obrócić to w żart, no ale.. Rzucając głupim żartem oczywiście "Żartowałem, nie wyglądasz grubo, ale odłóż te frytki" :/
    Kurde, nigdy mi tak jedzenie nie smakuje jak w ciąży, a tu takie komentarze :(

A rozstępami na piersiach się wcale nie martw, ja nie mam po ciąży nigdzie, tylko na piersiach właśnie. A jako że normalnie są w rozmiarze A, to bardziej mnie cieszy myśl, że w ciąży rosną niż martwi fakt tych rozstępów ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka rozumiem Cię z tymi wyjazdami. Mój mąż też często wyjeżdża i jego praca też wiąże się z transportem ciężarówkami. Mój mężu też zaplanował wyjazd przed samymi świętami, prosiłam go żeby został, poryczałam się jak bóbr (jak nigdy), ale on też skupia się bardzo na pracy, na tym że trzeba wyjazd zorganizować, załadować transport... Ja już kłócić się przestałam, czasami wspominam o tym, że jestem w ciąży i teraz go bardziej potrzebuję, bardziej potrzebuję jego czułości i bliskości, ale mój mąż bardziej myśli o tym, że trzeba załatwić sprawy i zarobić pieniążki, bo przecież dziecko w drodze. Wydaje mi się, że mężczyźni inaczej do sprawy ciąży i dziecka podchodzą. Chyba musimy zacisnąć usta i celebrować każdą chwilę kiedy nasze chłopaki są w domu ;) bo po co się kłócić i potem płakać, a oni jadą gdzieś daleko... zresztą mężu jutro wyjeżdża i pewnie znowu będę ryczała jak bóbr.

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie raczył przeprosić. Za to od ponad dwóch godzin skręca komode dla Poli i tylko sapie z drugiego pokoju. Jak zadałam mu krótkie pytanie o jutrzejszy obiad, to mi słowem nie odpowiedział. Taka poza na doskonałego ojca, ale obrazonego męża. Chyba się tak obruszyl, bo kiedy powiedział bez "przepraszam", żebym się przytulila, to ja odpowiedziałam, że nie chce.
    Czasem to siły na tych chłopów nie ma... Dobrze, że jest Pola, bo inaczej bym wyła całą noc...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się Was spytać czy idziecie na III badania prenatalne? Na II USG prenatalnym Pani lekarz bardzo mnie nakłaniała, ponieważ po 30 tygodniu ciąży pokazują się niektóre wady serca i warto to sprawdzić.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Chciałam się Was spytać czy idziecie na III badania prenatalne? Na II USG prenatalnym Pani lekarz bardzo mnie nakłaniała, ponieważ po 30 tygodniu ciąży pokazują się niektóre wady serca i warto to sprawdzić.

Ja będę robiła tylko zwykłe USG, jak co miesiąc u mojego lekarza.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Lanusia, usg jak co miesiąc :) Wizyta już we wtorek, can't wait! Swoją drogą, okres ciąży to jedyny czas w życiu kobiety kiedy ta cieszy się na ginekologa... A co do tych rozstępów to już przed ciążą miałam spooory biust i w sumie, no urosły, ale jednak ciosu z tej strony się nie spodziewałam :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi przeszło... tylko serduszko boli bo chciał się pożegnać prosił o buziaka a ja zaplakana powiedziałam żeby sobie jechał to odpocznie od meczacej baby... teraz żałuję i już strasznie tęsknię...
    Życie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 idealnie to opisalas... oni teraz mają poczucie ze to "poświęcenie" dla rodziny... przecież dziecko w drodze... ideałów nie ma...
    .. i po niedzieli...
    Chce już święta. .

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy po poprzedniej ciąży tskze przy mojej siatce nowego nie zauwaze nawet... i teraz i w pierwszej smaruję się dwa razy dziennie ale chyba skłonności i geny robią swoje... trudno... uśmiech małej istoty wszystko wynagradza...
    Córcia dzisiaj dojrzała jak płakałam i mówi -czemu płaczesz przecież jestem tu i kocham cię... od razu lepiej... maluch dobija się od środka... jest dla kogo się uśmiechać ..

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa jak mi dziecko w przyszłości powie "czemu płaczesz, przecież jestem tu i kocham cię" to się chyba jeszcze bardziej rozryczę ;) strasznie słodkie, że Ci tak powiedziała :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Obroniłam się na 4.

Jakiś czas temu pisałam Wam o swędzących piersiach. W tym tygodniu to jest masakra - tak strasznie mnie swędzi. Do tego dziś całe piersi w krostkach rozdrapanych (oszczędzę Wam szczegółów). Nie mam pojęcia od czego to, ale podejrzewam, że może od mandarynek? albo stanika? Zapisałam się na jutro do dermatologa. Chce to załatwić przed świętami bo nie daj Boże mnie obsypie całą i będę w Wigilie jeździła po szpitalach. 100 zł zabule, ale trudno.... Jeszcze przed wizytą rano chce zrobić sobie Aspat,alat i bilirubine żeby wykluczyć cholestaze- chociaż wątpię, że ją mam, ale zapewnie dermatolog też pierwsze co się spyta czy to nie przypadkiem to. Nikomu nie życzę takiego czegoś! Zapisałam się na usg 3D na 30.12, ale nie wiem czy pójdę bo jeszcze tyle wydatków w tym miesiącu ;////

Endzis, Iwonkaaa, Lanusia93, wiecznie, Funky09, Wilka, Mynia, Babu lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się nauczyć corcie otwarcie mówić o uczuciach... mój osobisty sukces... kilka razy dziennie powtarzam ze ja kocham i jest najważniejszą dla mnie... i ona często mówi tak do mnie bez powodu... jest wrazliwym dzieckiem i jak widzi ze placze to czesto tez ma oczka se lzach... zeby nie Bylo tam slodko to przy kapieli powiedziala ze nie luni jak tak strasznie krzyczę... bo wcześniej mnie nie posłuchała i mama nie wytrzymała klasycznie zaczęłam krzyczeć... za często to robię... bezradność... czasami mam wrażenie że zolza że mnie ze jestem do d mamą ale z drugiej strony robię wszystko żeby była szczęśliwym dzieckiem wychowanym w miłości... A że ma charakterek to też utrudnia proces tłumaczenia ze spokojem pewnych kwestii... oj żeby był przepis jakaś złota rada jak wychować i nie żałować...

Bosheeee jak ja dziś Was zanudzam... smece...

Spokojnej nocy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella Gratulacje!!!!!!!!

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje magistra Straciatella!

I współczuje tego swędzenia. Mnie jak swędziały mocno piersi jakiś czas temu to po kilku dniach pojawiły się na nich rozstępy. No ale kristek nie miałam więc warto to sprawdzić.

A moj kochany mi zaraz przyniesie zestawik z kfc. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Iwonkaaa - faceci... Co tu dużo mówić :) Ja z moim kłócę się rzadko, ale tydzień temu to było coś strasznego, ale już jest dobrze! Pamiętaj, że jak jest miłość to jest wszystko :*

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kochana... właśnie jak się kocha to tyle emocji się udziela... z byłym mężem nie przezywalam takich tam sprzeczek... miałam spokój jak nie trul... A teraz ciągle myślę co zrobić żeby było tak dobrze jak było przez te 6 lat... żeby moje emocje i hormony nie burzyly tego co zbudowaliśmy... on niestety nie bierze poprawki na to że moje zachowanie może być troszkę inne teraz bo faktycznie zrobiłam się wybuchowa... no ale wiem że Kochamy się ponad wszystko i nic tego nie zmieni... wczoraj swoją drogą zrobiłam mu scenę zazdrości w sklepie bo jakaś cizia szczerzyla się do niego a on oczywiście też uśmiech... myślałam że znajoma a on ze nie wie co to za kobieta... więc "zagrozilam" że też będę szczerzyc się do facetów... A on się uśmiechnął i tyle... grrr... oczywiście napisałam mu wczoraj w sms co mi na serduchu leży... on milczy...

Z innej beczki... po sobotnim tyraniu w domu mam takie zakwasy na udach ze ledwo chodzę :(:(:( normalnie jak po siłowni... maleństwo tak aktywne cały czas ze aż miło... już fajnie czuć wygibasy po ręką... nie mogę doczekać się jak przytulne i ucaluje...

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Straciatellaa gratuluję!!
    Iwonkaa Ja Ci się nie dziwię, że takie spięcia masz w domku, w sumie musisz wszystko sama. Normalnie pewnie jesteś przyzwyczajona, no ale teraz wiadomo... Jeszcze hormonki nam życia nie ułatwiają. Iwonka mój czasem przemilczy (to rzadko się zdarza, bo jesteśmy do siebie podobni i peplamy :-)) i wczoraj się go pytałam, czemu nic nie skomentował tekstu jaki mu powiedziałam kilka dni temu przy dramatycznym płaczu, to stwierdził, że to było tak głupie i niedorzeczne i zirytowało go to i nie będzie kretynizmów komentował. Na co ja, że chyba nie zna jeszcze instrukcji obsługi i miał kurde zaprzeczyć ha,aha I takie tam ha,ha Będzie dobrze, kochacie się a to najważniejsze :-)

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ