Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny. jestem po połówkowym. Dzidziuś waży ponad 600g. Jest to mega klocuś. Nadal jest starszy o tydzień. Niestety nie chciał pochwalić się swoimi wdziękami i nie wiem kto siedzi w moim brzusiu. Lekarz był zdziwiony że tak śmiesznie siedzi na nogach i jeszcze pępowina wokół nich. Zobaczymy za miesiąc..
Stracialella gratulacje!Andrea20, fabdorota, Dobson, Lanusia93, jamniczakuchnia, Endzis, wiecznie, Rotenkopf, Babu lubią tę wiadomość
-
Dorota,
Jeśli ta położona od wizyt domowych jest opłacona z NFZ, to chyba wyklucza szkołę rodzenia (jeśli również jest na NFZ). Jak się zapisywałam do szkoły, to podpisywałam od razu deklarację wyboru położnej środowiskowej. Po prostu NFZ przewiduje kurs edukacji przedporodowej w formie indywidualnej albo grupowej. Ale mogę się mylić. Jak dostaniesz inne informacje, to daj znać
My byliśmy na 2 zajęciach, ostatnio nie poszliśmy, bo musiałam leżeć.. Mam nadzieję, że da się z inną grupą odrobić w styczniu, bo miało być o noworodkachWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:41
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka, ale ja wybrałam szkołę płatną, nie na NFZ. Organizuje ją szpital, w którym chcę rodzić i dlatego na tę się zdecydowałam. Najbardziej mnie cieszy, że w tej szkole jest wycieczka po porodówce i oddziale noworodkowym. Generalnie jest bardzo pod ten konkretny szpital i jego "filozofię" dostosowana, co mi odpowiada, bo są w pełni nastawieni na wszystko co naturalne i unika się tam wszelkich "wspomagaczy", czy to karmienia czy samego porodu.
Dlatego wizyty położnej też mi na pewno przysługują.Kajka lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Wczoraj na wizycie, rozmiarowo wszystko pasuje dalej nawet kilka dni do przodu, tylko ta waga. Może rzeczywiście świruje za bardzo? Zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że biorę ten lek na serce, który właśnie może spowodować niską wagę urodzeniową dziecka ale niekoniecznie. Gin mówi, że mam totalnie nie zwracać na tą wagę uwagi.
Masz podane odpowiedniki tc przy wymiarach?
Jeśli dobrze rozumiem, to waga jest szacowana przez program właśnie na podstawie pomiarów. Nikt dzidziusia nie waży przecież w macicy
Jeśli pomiary są zgodne z wiekiem ciąży, to waga na pewno również : *Lanusia93 lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Wiecie jak się skończył mój megadół i wściekłość na cały świat?
Córka spała, umyłam głowę i mając kręcone włosy zrobiłam sobie kilkoma wściekłymi cięciami grzywkę. Brawo ja!
Teraz nie wiem czy mam po kolei w głowieIwonkaaa, Dobson, Babu lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusia, może zmiana poprawi Ci jednak humor, bez zamartwiania się o stan umysłu?
A ja mam pytanie z innej beczki - jecie w ciąży śledzie a'la matias? Wczoraj miałam dziką ochotę na śledzie i mąż zrobił pyszną sałatkę właśnie z matiasów. A potem do mnie dotarło, że to przecież surowe ryby, tyle że z solą.. Co myślicie?
Idę dziś do gina z tymi moimi twardnieniami, więc przy okazji spytam o śledzie. Warto wiedzieć przed Wigilią ; )[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Dziewusia, jak tam?
Widziałam, że stwierdzono u Ciebie problemy z przepływami. A bierzesz cały czas Clexane? Słyszałam, że leki przeciwzakrzepowe poprawiają ładnie przepływy i w ogóle bierze się je czasem przy hipotrofii, jak dzidziuś mało przybiera w brzuszku.
Jak biorę te zastrzyki od początku ciąży, ale to w związku z wcześniejszym poronieniem.[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Andrea20 wrote:Hejka dziewczyny, ja tez wizyta 21.12 ale chce juz Staśka zobaczyć
Mamy wypatrzony juz wózek Adamex jogger, podoba nam się i w miarę taniW tych sklepach stacjonarnych powiedzieli nam ze jak zamówimy teraz to dopiero w lutym, marcu będzie i cena może się zmienić do tego czasu więc chyba pokusimy się na allegro.
Macie jakieś doświadczenie z tym wózkiem? wiem ze temat wózków juz był długi ale nie pamiętam juz dokładnie jakie modele były omawiane przez was.
Jeszcze jedno ile tych pieluch tetrowych a ile flanelowych mniej wiecej? Wiem ze tetrowych będzie masę potrzebne, narazie mam 3 białe tetrowe, 2 tetrowe we wzorki i dwie flanelowe.
Jeszcze wiem że są bambusowe, czy te tez kupować/polecacie?
Do kupy powinnaś mieć ok. 30-40sztuk, a jaki rodzaj to już od Ciebie zalezy. Bambusowe świetnie się u nas spisała w wakacje przy upałach, do nakrycia czy przyslonięcia przed słoneczkiem. Ale 80% to była tetra do ulewania, wycierania potem przy obiadkach itd. Flanelowych nie miałyśmy w ogóle. Mam nadzieję że udało mi się coś pomócAndrea20 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kajka, ja to śledzie jem nałogowo i jest ok
. W sumie to przynajmniej ze 2 razy w tygodniu takie a'la matias wcinam.
Właśnie skończyłam oglądać w necie film z porodu, ale się zryczałam... Bardzo mnie to wzrusza i coraz bardziej nie mogę się doczekać tego dniaMam nadzieję, że w trzecim trymestrze czas jakoś tak przyspieszy
Kajka lubi tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Kajka, ja to śledzie jem nałogowo i jest ok
. W sumie to przynajmniej ze 2 razy w tygodniu takie a'la matias wcinam.
Właśnie skończyłam oglądać w necie film z porodu, ale się zryczałam... Bardzo mnie to wzrusza i coraz bardziej nie mogę się doczekać tego dniaMam nadzieję, że w trzecim trymestrze czas jakoś tak przyspieszy
Mi położna zabroniła, no ale teraz tak mi sledzie smakują jak nigdy i raz w tyg. sobie pozwalam;)
A co do porodu to mi się nie spieszy (najchetniej to bym się obudziła tydzień po. Cholernie się boję (bo mdleje przy okresie, a co dopiero tu...), a z drugiej strony chciałabym bez zzo (ale jak znam życie, to na wstepie będę o nie prosić). Zastanawiam się jeszcze nad aparatem z tensem...no ale jeszcze się nie zdecydowałam
-
Mnie też ostatnio zaczynają dręczyć myśli o porodzie. Że nie dam rady i co gorsza naczytałam się o nacinaniach popękaniach i już sama nie wiem co gorsze nacięcie brzucha w cc czy krocza..
Co do pieluch to mam 10 tetrowych 1 flanelkę i chcę jedną bambusową dokupić o myślę że narazie starczy bo przecież to tylko do ulewania itp. -
Zrobicie Dziewczyny jak uważacie ale pieluchy są po 2zł (przynajmniej ja tyle płaciłem na allegro) a wierzcie że brudza się hurtowo
ja używałam przy przewijania, przy kąpieli, do ulewania, do odbijania itd. Dziennie zużywałam 4-5 sztuk a dzięki temu że miałam ich więcej nie musiałam codziennie robić prania dla 4 pieluch. Ale podkreślam to jest tylko moja sugestia i absolutnie nie uważam że posiadanie 10 szt to źle po prostu dla mnie wygodniej było mieć więcej
[/url]
-
Hejka. Jutro pogrzeb wujka,nie idę bo przeziebiona jestem i nie mam z kim dzieci zostawić. Dzisiaj się oryczalam po kłótni z mężem. W czwartek wizyta u ginekolog.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:24
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Właśnie wracamy od lekarza, potwierdzona płeć, będzie synek (imiona wybrane ale wciąż nie wiem które) waży 484g
)
doti77, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93, mania, fabdorota, Funky09, Andrea20, wiecznie, Dobson, fabiola, Kinga., Babu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mąż jest napalony, żeby synek miał na imię Bruno. Jak odbieracie? :)Pasuje do naszego nazwiska, to na pewno. Tylko jakoś tak zdrobnienie takie dzikie
Brunii, Brunuś
Iskierka w oku mu się zapaliła na to imię
doti77, Kinga. lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyBruno - ładne imię
Justyna, gratuluję
Mam pytanie do dziewczyn, które są już po glukozie - też w aptece dostałyście ją w takim plastikowym słoiku? Przeraziłam się tej ilości...
PS. Lista naprawiona!Mam nadzieję, że już nie będzie żadnych problemów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:44
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef5eb2c18331.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5a3ed3f5aeb.jpg
Opcja na terazto nic ze kalorie...
Jesteśmy po dentyście córcia ma wszystkie żeby zdroeiutkie już i kontrola za 4 miesiące... i tekst córki... mamusia to już z dxidziusiem przybędziemy prawda?mania, Rotenkopf, Lanusia93, Endzis, jamniczakuchnia, Funky09 lubią tę wiadomość