Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W sobotę byłam u fryzjerki, jestem bardzo zadowolona, to się chyba ombre nazywa ha,ha Fajnie bo odrostów tak nie widać będzie, a chciałam żeby było jaśniej i wyszło super. W kocu może się wszyscy ode mnie odczepią, bo nic tylko słyszę, że blado wyglądam...
W niedzielę robiłam zupkę meksykańską, tylko pulpeciki z mięska indyczego, pycha wyszła
A teraz sobie posmarkam, a co tam, katar sobie o mnie przypomniał... -
Witam się z Wami w nowym tygodniu. Iwonkaaa nie martw się to hormony szaleją najważniejsze że jesteś tego świadoma i starasz się sobie to wytłumaczyć. Ja niestety mam z tym problem.
Weekend był u mnie kiepski, sobota z Mężem w szpitalu, zrobili mu Usg i rtg dzięki Bogu wszystko ok, jest po prostu bardzo mocno poobijany i wszystko spadło na moją głowę. Wczoraj w sklepie zrobiło mi się słabo, nie dobrze, zaczął boleć mnie brzuch. Modlilam się żeby dotrzeć do auta. Potem dostałam potwornych skurczy, myślałam że mnie powykreca na wszystkie strony. Dzięki Bogu wiem jak wyglądają skurcze porodowe i wiedziałam że te były inne, pewnie od jelit, mam nadzieję że już nigdy się nie powtórza. Martwi mnie tylko to że brzuch dalej mnie dziwnie pobolewa.
[/url]
-
Fabiola, witaj w klubie...
Dziś córka wstała o północy i taką histerię urządziła, że musiałam ją wziąć do siebie. I do 2 w nocy tarzała się po łóżku, płakała, skakała, śpiewała. A ja od 1 do 3 męczyłam się ze skurczami. I tak samo sobie pomyślałam- dobrze że wiem jak wyglądają te porodowe, bo bym spanikowała. Ale szczerze mówiąc momentami nie wiedziałam czy to wciąż skurcze jelit czy lekkie porodowe, bo zaczynały mocno boleć i były co 10-14 minut. W końcu udało mi się usnąć i uznałam, że to jelita, bo dostałam strasznej biegunki, która trwa do teraz i brzuch już tylko boli.
Dopiero wróciłam z córką z pobrania krwi, tak bardzo płakała, bo pobierali z żyły, a nie paluszka..Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ja napewno wybiorę się na to 3 badanie prenatalne. Bo to nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć, a może będzie można coś zaradzić. Jakbym nie poszła na połowkowe to moj lekarz na zwyklym usg by nie dostrzegł tej torbieli bo ma słaby aparat do usg ;/
-
Dziewczyny ja po porodzie Mikołaja miałam takie straszne skurcze jelit. Michał moj zawsze sie śmiał ze mnie, ze wyglądam gorzej jak przy porodzie jak mnie złapie. Od razu wtedy musiałam do toalety. Trwało to jeszcze w tej ciazy. Teraz minęło, ale mam nadzieje, ze po porodzie nie wróci, bo to przecież funkcjonować sie normalnie nie da.
Wracasz np autbusem z dzieckiem w parku i Cie tak skręca, ze az na podłodze siedzisz. Grr. -
Dzień dobry,
Współczuję Wam tych kłótni szkoda, że faceci nie są w stanie pewnych rzeczy sami zrozumieć tylko trzeba się nadenerwować, natłumaczyć normalnie jak dziecku...ja jak narazie nie narzekam mój się bardzo zmienił ostatnio dba o nas kiedy oczywiście jest w domu zawsze posprząta, ugotuje i jeszcze tak jak wczoraj przyjdzie sam z siebie i przytuli.Widzi, że po ostatniej wizycie bardzo się boje o Zosię i on też się boi o nas pilnuje żebym mniej piła tak jak dr kazał i żebym w miarę zdrowo jadła-no zabiera mi siłą cukierki jak stwierdzi, że za duzo zjadłamogólnie to nie narzekam.
Skurczybyki mam nadal ale biorę magnez jak potrzeba to i nospe no i luteinę i leżę, leżę i leżę...ale głowa pracuje...
Ja prawdopodobnie też się wybiorę na to 3 usg jeśli tylko będę na chodzie i będę mogła jechać te 100km
Miłego dnia mamusie -
Straciatellaa, gratulacje
Lanusia, fabiola to się strachu najadlyscie... Ale właśnie, macie te przewagę, że wiecie, że to nie porodowe. Ja teraz skurcze mam już tylko nad ranem, tzn te bolesne... W czwartek wizyta i mam nadzieję, że nic złego nie usłyszę.
Zaraz musze się zebrać do spółdzielni:/ nie lubię tam nic załatwiać, bo baby tam takie nieprzyjemne i niepomocne. Ale jak trza to trza... -
Dziewczyny a te skurcze BH to tak jakby drętwiał na chwile brzuch ??? Nie jest to bolesne tylko takie nieprzyjemne uczucie nie zawsze też mam przy tym "brzuch jak kamień" a czasem brzuch robi mi się twardy tylko z jednej str np nie cały czy to są te nieszkodliwe skurcze ???
-
mania wrote:Dziewczyny a te skurcze BH to tak jakby drętwiał na chwile brzuch ??? Nie jest to bolesne tylko takie nieprzyjemne uczucie nie zawsze też mam przy tym "brzuch jak kamień" a czasem brzuch robi mi się twardy tylko z jednej str np nie cały czy to są te nieszkodliwe skurcze ???
Jak Ci się robi twardy tylko z jednej strony, a nie cały to córcia się mocno wypinaMi też tak mały często robi. A te nieszkodliwe (a wręcz pożądane) skurcze BH to właśnie twardnienie całego brzucha, jest kilkanaście sekund twardy jak kamień, z upływem tygodni przy tym twardnieniu będzie uczucie ciągnięcia w dół.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 12:05
mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Eh... ja 22.12 idę na polowkowe do lekarza który ma świetny sprzęt i mam nadzieję potwierdzi płeć męską i od stycznia biorę się za przegląd ubranek po córci bo te malutkie były głównie białe i żółte czy zielone a pamietam ze niektore jeszcze z metkami i zacznę kupować to czego będzie brakować... nie mogę się doczekać...
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Poniedziałek na tapecie, czyli mnóstwo spraw do załatwienia. A do tego jakaś infekcja mnie dopadła, zwolnię się dzisiaj z pracy wcześniej i jedyne o czym marzę to iść spać. Dojdę do domu i właśnie to zrobię. Nic poza sokiem z cytryny i miodem nie pomoże, niestetyZaraziłam się chyba od koleżanek z pracy, cały tamten tydzień chodziły zakipione i kaszlące, a jak mówiłam, że są chore to nie, nie, nie to nic takiego, a w piątek ledwo oddychały od zatkanego nosa.
A teraz mnie dopadło...
Jutro mój mąż ma urodziny, cieszę się, na jego święto i na jego radośćA w środę w nocy przyjeżdża moja mama. Same miłe rzeczy aż do Świąt!
Nie przejmujcie się tymi facetami, chociaż sama się żaliłam na moje kłótnie z mężem, ale jest jedna zależność. My zawsze przeżywamy, płaczemy, bardziej nas dotykają kłótnie niż facetów, ale później wszystko wraca do normy, czyli NIE WARTO się tak emocjonować i szczególnie teraz płakać jak nasze maluszki wszystko odczuwają. Szkoda ich stresować.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
jamniczakuchnia wrote:Wróciłam od dentysty i paczka ze Smyka przyszła aaaa
W Pepco kupiłam dwie pieluchy - jedna flanelowa, a druga tetrowa
jakie to wszystko piękne
jamniczakuchnia, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Iwonkaa, doczekasz się
Już tylko tydzień został
Ja też idę 22.12. ale na normalną wizytę. Ciągle zastanawiam się czy nie iść do innego ginekologa, który ma jeszcze lepszy sprzęt żeby potwierdzić czy wszystko ok, ale mój mąż mi odradza, żeby nie szukać dziury w całym skoro wszystko wyszło dobrze u naszej ginekolog.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, któraś z Was pisała, że przychodzi do niej położna... ja byłam dzisiaj pytać o takie wizyty, dostałam numer do babeczki- podobno jest super, ma bardzo dobre opinie w sieci. Zadowolone jesteście z tych spotkań? Co się w ogóle na nich dzieje? Nie wiem, czy się zdecydować... Ale tak sobie myślę, że fajnie byłoby się oswoić z kobietą, która będzie mnie w domu po porodzie odwiedzać.
I dzwoniłam do szkoły rodzenia- mam się umawiać dopiero po świętach, bo "25tc to jeszcze wcześnie". W każdym razie od stycznia chyba zaczniemy kurs:D Już się nie mogę doczekać
-
Hejka dziewczyny, ja tez wizyta 21.12 ale chce juz Staśka zobaczyć
Mamy wypatrzony juz wózek Adamex jogger, podoba nam się i w miarę taniW tych sklepach stacjonarnych powiedzieli nam ze jak zamówimy teraz to dopiero w lutym, marcu będzie i cena może się zmienić do tego czasu więc chyba pokusimy się na allegro.
Macie jakieś doświadczenie z tym wózkiem? wiem ze temat wózków juz był długi ale nie pamiętam juz dokładnie jakie modele były omawiane przez was.
Jeszcze jedno ile tych pieluch tetrowych a ile flanelowych mniej wiecej? Wiem ze tetrowych będzie masę potrzebne, narazie mam 3 białe tetrowe, 2 tetrowe we wzorki i dwie flanelowe.
Jeszcze wiem że są bambusowe, czy te tez kupować/polecacie?