X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie dzisiaj do położnej i przedstawię jej sytuację, a jeśli się nie dodzwonię to podjadę do gabinetu. Po waszych wpisach uznałam, że mogę być histeryczką w końcu to moja pierwsza ciąża i jeszcze nie wiem co jest normalne, a co nie ;) przy drugiej ciąży i mając jednego groszka przy boku pewnie będę spokojniejsza :)

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia super wieści!:)

Do Mikołaja mieszkanie mamy tyle o ile przystosowane - moge zostawić go w pokoju i krzywdy na pewno sobie nie zrobi, bałagan jest mało ważny ;) ale zabawi sie sam, jak bedzie sie nudził to bedzie chodził wokół pokoju.
    ALE kupiliśmy mieszkanie, w tym miesiącu jeszcze sie przeprowadzamy, w styczniu remont, wiec juz bedzie w ogóle pod dzieci ułożenie wszystkiego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 10:44

dziewussia lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    To ja mam pytanie z innej beczki. Bo mimo ze jestem w 21 tyg., to ja małej nie czuję. O tym żebym coś widziała (czyli jakaś wystającą reke czy nogę to mogę pomarzyć). Ostatnio miałam ktg, monitoring tętna i usg i wszystko było z dzieckiem ok, ale lekarka i połozna są w szoku, ze jej nie czuję. Mam wrażenie, ze małej nie podobalo się ktg, po chwili już mnie bolał brzuch, na pod koniec to nawet mi się zrobiło słabo, ale dzieki niemu (tak mi się wydaje) mała mega kreciła się na usg. Od powrotu do domu brzuch mnie nie boli i znów nic nie czuję (nawet bólu brzucha), o ruchach nie wspominając. Czasem tylko słyszę plusk i zastanawiam się czy to dziecko czy moje jelita. No i teraz powiedzcie czy jest tu jeszcze jedna taka "wyrodna" matka, która nie czuje swojego dziecka czy jestem jedyna? Czy to możliwe, że mała cała dobę spi?
    Bez obaw w pierwszej ciąży z córą ruchy czułam tak od 18 tyg ale były delikatne, później to często było tylko uczucie jak się mała przeciąga jak by chciała wyjść przez brzuch, wyraźnych kopniaków to nie miałam za dużo do końca ciąży. Pamiętam jak na usg w 26 tyg lekarka pyta się czy czuję jak kopie a ja że nie to się trochę zdziwiła. Za to teraz w drugiej ciąży to czasem mam wrażenie że synek całymi dniami harcuje, oj co to będzie jak się urodzi i mu zostanie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi wczoraj smaka narobilyscie na sledzika ze wlasnie zjadlam pol opakowania sledzika po goralsku, mniam :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    To ja mam pytanie z innej beczki. Bo mimo ze jestem w 21 tyg., to ja małej nie czuję. O tym żebym coś widziała (czyli jakaś wystającą reke czy nogę to mogę pomarzyć). Ostatnio miałam ktg, monitoring tętna i usg i wszystko było z dzieckiem ok, ale lekarka i połozna są w szoku, ze jej nie czuję. Mam wrażenie, ze małej nie podobalo się ktg, po chwili już mnie bolał brzuch, na pod koniec to nawet mi się zrobiło słabo, ale dzieki niemu (tak mi się wydaje) mała mega kreciła się na usg. Od powrotu do domu brzuch mnie nie boli i znów nic nie czuję (nawet bólu brzucha), o ruchach nie wspominając. Czasem tylko słyszę plusk i zastanawiam się czy to dziecko czy moje jelita. No i teraz powiedzcie czy jest tu jeszcze jedna taka "wyrodna" matka, która nie czuje swojego dziecka czy jestem jedyna? Czy to możliwe, że mała cała dobę spi?
    Dziewczyny, ja jak zwykle panikuję. Wcześniej moja malutka była baaardzo ruchliwa, do tego stopnia, że strasznie ciężko było zrobić jej jakiekolwiek pomiary podczas USG. Teraz mam wrażenie, że rusza się zdecydowanie duuużo rzadziej i trochę mnie to martwi. W trakcie dnia praktycznie nie czuje jej ruchów (jakieś muśnięcie sporadycznie), czuję tylko jakiś czas wieczorem. Myślicie, że może wynikać to z tego, że jak na ten tydzień ciązy mam maleńki brzuch i mała nie ma po prostu już na tyle miejsca? A może powinnam zacząć się poważnie martwić? Wizytę mam dopiero 29.12, a jako, że ze mnie straszna panikara to pewnie osiwieję do tego czasu..
    Cały czas Was czytam i jestem na bieżąco, chociaż sama nie udzielam się zbyt często. Oglądam Wasze brzuszkowe zdjęcia i w porównaniu z Wami to ja naprawdę mam mikro brzuch, a Hania urodzi się jako okruszek :D Moja przyjaciółka żartobliwie mówi mi, że mój brzuch wygląda tak samo jak przed ciążą po wypicu 3 piw :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Dziewczyny, ja jak zwykle panikuję. Wcześniej moja malutka była baaardzo ruchliwa, do tego stopnia, że strasznie ciężko było zrobić jej jakiekolwiek pomiary podczas USG. Teraz mam wrażenie, że rusza się zdecydowanie duuużo rzadziej i trochę mnie to martwi. W trakcie dnia praktycznie nie czuje jej ruchów (jakieś muśnięcie sporadycznie), czuję tylko jakiś czas wieczorem. Myślicie, że może wynikać to z tego, że jak na ten tydzień ciązy mam maleńki brzuch i mała nie ma po prostu już na tyle miejsca? A może powinnam zacząć się poważnie martwić? Wizytę mam dopiero 29.12, a jako, że ze mnie straszna panikara to pewnie osiwieję do tego czasu..
    Cały czas Was czytam i jestem na bieżąco, chociaż sama nie udzielam się zbyt często. Oglądam Wasze brzuszkowe zdjęcia i w porównaniu z Wami to ja naprawdę mam mikro brzuch, a Hania urodzi się jako okruszek :D Moja przyjaciółka żartobliwie mówi mi, że mój brzuch wygląda tak samo jak przed ciążą po wypicu 3 piw :D

Nie martw się. Jeżeli czujesz ją kilka razy w ciągu dnia to jest ok. Mój Młody też ma okresy, że czuję go więcej, a raz czuję go mniej ;) dopóki daje mi znaki raz na jakiś czas to się nie przejmuję ;)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essentiel, mysle ze każdy brzuszek jest inny. U mnie to druga ciąża wiec tez inaczej to teraz przebiega. Pewnie jesteś szczuplutka i to pierwsza ciąża tak? To bym sie nie martwiła jesli lekarz nie ma zastrzeżeń. Glowa do góry :)

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mały brzuszek wcale nie oznacza urodzenie małego dziecka :)
    Jedna z moich koleżanek ze studiów do samego konca miała mikrobrzuszek a urodziła córkę 3800.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Cześć!
    W pierwszej ciąży baaaaaardzo późno czułam ruchy, pamiętam że to było grubo po 20 tc, coś mi się wydaje, że w okolicach nawet 24 tygodnia. Spokojnie! Niedługo poczujesz maluszka! :)

essentiel- na Twoim miejscu jak jest duża różnica w odczuwaniu ruchów pojechałabym na IP żeby zrobili ktg. U nas w szpitalu jest tak, że mogę kiedy chce podjechać sobie na ktg i sprawdzić czy wszystko ok.
    Moja szprota od wczoraj zamula sobie i mniej ją czuję. Nie panikuję póki co bo wiadomo, że dziecko nie będzie dzień w dzień bardzo aktywne :)

dziewusia- super wieści, że maluch tyje! :-) Trzymam kciuki żeby wypuścili Cie na święta do domku.

U nas dziś pada śnieg, robi się biało i świątecznie! <3 cały dzień leniuchuję w domu, a na obiadek placki ziemniaczane :)
    Jutro wizyta u gin, dentysta, chce sobie kupić jakiś porządny bawełniany stanik więc dzień zleci szybko. Dziewczynki za tydzień święta!! :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu, jeszcze 13tej nie ma a mnie juz ssie. Lecę zrobic szybki obiad :)
    Piszcie dziewczyny,
    Rotenkopf jak samopoczucie?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Jejuu, jeszcze 13tej nie ma a mnie juz ssie. Lecę zrobic szybki obiad :)
    Piszcie dziewczyny,
    Rotenkopf jak samopoczucie?
    ostatnio ciągle jestem głodna :P zjem, mija 30 minut i znów chce mi się jeść! :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essentiel, Maluszki też mają gorsze dni;) Jeśli czujesz ja codziennie, choćby jakieś musniecia, to pewnie jest ok. Moja córcia też miała leniuszkowa fazę, teraz raz na parę dni też mniej się rusza: choćby dziś. Także się nie stresuj;) Lekarz na wizycie na pewno Cie uspokoi:*

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie placki ziemniaczane jutro, albo pojutrze. A dziś grzybowa:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie trochę :)
    Tak jak pisałyście, to moja pierwsza ciąża, jestem drobna i bardzo niska, pewnie stąd mały brzuszek :) Hania również malutka, ale według ginekologa mieści się w normie i zażartował, że przy mojej posturze nie mogę wymagać od siebie urodzenia giganta :) Chociaż jak taki okres lenistwa malutkiej będzie trwać dłużej to udam się na IP. :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwusia, super, że jest taka poprawa :D Ale kciukasy trzymam dalej.

O 15.20 wizyyta <3 Zobaczymy co tam u synka, jak mu się urosło. I dziś tatuś pierwszy raz idzie z nami zobaczyć małego 'na żywo' :D

Essentiel, wydaje mi się, że jesteśmy podobnego wzrostu a mój brzuch jest, well, mocno konkretny, więc wzrost chyba nie ma nic do rzeczy - może kryterium szczupłości, bo ja się na to to nie łapię, ma coś do powiedzenia... :D

Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, no u mnie to ledwo 158cm, straszny ze mnie krasnal. Ciążę zaczęłam z wagą 48 kg, póki co - 3kg na plusie :D Mojej mamie przy ciąży ze mną konkretny brzuszek wyskoczył dopiero w 7 miesiącu, ciążę kończyła z wagą 44 kg, przy czym ja ważyłam 3500, więc jest jeszcze nadzieja dla mojej Hani na nieurodzenie się ptaszkiem :D

Powiedzcie mi jeszcze, czy Wam też już ulewa się z piersi?

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatni miesiąc brałam żelazo Tardyferon Fol, jednak wyniki się nie poprawiły i lekarz przepisał mi ampułki Feroplex, masakra jakie duże fiolki smakuje dziwacznie, w sumie to obrzydliwie jak dla mnie lekko słodkawy. Wiecie coś na temat przebarwień na zębach po takim żelazie czy raczej nie ma czym się martwić?
    A kto dziś oglądał dd tvn było o dziewczynach z forum mamuśkowego:)

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie uspokoiłyscie,bo kolejne usg mam dopiero na 25.2. i chyba ocipieję jak przez te 2,5 m-ca nic nie będę czuła, zwłaszcza, że połozna kazała mi ruchy liczyć.... (to się nazywa poczucie humoru). A co myślicie o monitorze tętna płodu? Czy w razie czego tym da się wykryć jakby cos się działo z dzieckiem, bo nie zapytałam czy teraz ktg będzie na kazdej wizycie.
    essentiel wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze, czy Wam też już ulewa się z piersi?
    Ja od dawna mam pokarm, ale teraz się unormowało i jak się zbytnio nie przytulam, to już tak nie wycieka samoistnie jak na początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:50

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Es wrote:
    Przez ostatni miesiąc brałam żelazo Tardyferon Fol, jednak wyniki się nie poprawiły i lekarz przepisał mi ampułki Feroplex, masakra jakie duże fiolki smakuje dziwacznie, w sumie to obrzydliwie jak dla mnie lekko słodkawy. Wiecie coś na temat przebarwień na zębach po takim żelazie czy raczej nie ma czym się martwić?
    A kto dziś oglądał dd tvn było o dziewczynach z forum mamuśkowego:)
    Ooo ja oglądałam :) fajnie że aż tak się ze sobą zżyły :).
    Dobson powodzenia jutro na wizycie, przyszły tatuś na pewno będzie zachwycony. Dziewusia super że się odzywasz z tak dobrymi wieściami :), teraz musi być już tylko lepiej.
    Kurcze moja kruszynka od wczoraj taka aktywna że aż jestem w szoku! Wiedziałam że z czasem będę czuła częściej i mocniej ale zaskoczenie konkretne :). Mąż wczoraj tak się cieszył jak widział mocno wypinające się rączki i nóżki, brzuch latał z prawej do lewej :D.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Trochę mnie uspokoiłyscie,bo kolejne usg mam dopiero na 25.2. i chyba ocipieję jak przez te 2,5 m-ca nic nie będę czuła, zwłaszcza, że połozna kazała mi ruchy liczyć.... (to się nazywa poczucie humoru). A co myślicie o monitorze tętna płodu? Czy w razie czego tym da się wykryć jakby cos się działo z dzieckiem, bo nie zapytałam czy teraz ktg będzie na kazdej wizycie.
    2.5 mca chyba nikt by tego nie wytrzymał, zwłaszcza jeśli martwisz się o te ruchy, swoją drogą myślę że już nie długo poczujesz jak nic:)

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ