X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    fabiola, oj, Lila też wrzuca do kosza (nie)śmieci. Ostatnio wylądowały tam klucze do mieszkania, dobrze że babcia zauważyła!
    Lila ma wszystkie jedynki, dwójki i czwórki. Z trójkami póki co cisza, ponoć są najgorsze i już drżę. Nie tyle chodzi mi o marudzenie, bo to norma, a o brak apetytu :(
    Ciesz się że Hania bawi się sama, naprawdę to ogromne ułatwienie teraz, a co dopiero po narodzinach brata!
    U nas cisza dłuższa niż 2 minuty + brak Lilki w polu widzenia = gwarantowana katastrofa.

Naprawdę się cieszę że jest nas więcej ;)

Nawet nie wiecie jak dobrze wiedzieć że to wszystko jest normalne a nie ze coś z moim dzieckiem nie tak :)
    Mieliśmy możliwość dostosować dom do Hani, ma do dyspozycji duży salon, swój pokój i przedpokój resztę drzwi zamykamy bo są tam rzeczy których nie jesteśmy w stanie przed nią schować. Owszem są dni gdzie jest praktycznie przyklejone do mojej nogi i wtedy nie zrobię kompletnie nic ale wiem że ona tego potrzebuje i spędzamy wtedy chwilę razem, a bałagan? No cóż Hania ważniejsza :)

Co do trójek są to ponoć zęby oczne - najgorsze.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:44

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Dzięki, ciekawa opcja do rozważenia ;) Pierwszy raz słyszę o tej firmie.
    Mi się bardziej podoba cybex cloud, bo można go rozłożyć (na stelażu wozka czy na postoju), a wiadomo, że takie maluchy nie powinny za długo w tej pozycji siedzieć. Ale jeśli zdecydujemy się na wozek concorda, to i fotelik będzie w komplecie, więc już nie będziemy wtedy drugiego kupować.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję rady. W środę tydzień temu na wizycie u gina dowiedziałam się, że Młody siedzi nisko główką i mam się oszczędzać. Od dnia wizyty czuję kłócie i gilgotanie w pochwie. Właściwie najgorsze dla mnie jest to gilgotanie, jest to strasznie nieprzyjemne, pojawia się na wieczór. Nie chcę wyjść na histeryczkę i nie wiem czy nie powinnam jutro wybrać się do gina, żeby sprawdził czy nic nie dzieje mi się z podwoziem... to gilgotanie jest nieznośne, ale kłócie też mnie martwi. Myślałam, że jak poleżę te kilka dni to Młody zmieni pozycję, a mam wrażenie, że z dnia na dzień jest co raz gorzej. Więc powinnam się wybrać do gina czy nie? Jak uważacie ;)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Dziewczyny potrzebuję rady. W środę tydzień temu na wizycie u gina dowiedziałam się, że Młody siedzi nisko główką i mam się oszczędzać. Od dnia wizyty czuję kłócie i gilgotanie w pochwie. Właściwie najgorsze dla mnie jest to gilgotanie, jest to strasznie nieprzyjemne, pojawia się na wieczór. Nie chcę wyjść na histeryczkę i nie wiem czy nie powinnam jutro wybrać się do gina, żeby sprawdził czy nic nie dzieje mi się z podwoziem... to gilgotanie jest nieznośne, ale kłócie też mnie martwi. Myślałam, że jak poleżę te kilka dni to Młody zmieni pozycję, a mam wrażenie, że z dnia na dzień jest co raz gorzej. Więc powinnam się wybrać do gina czy nie? Jak uważacie ;)

Myślę że nie ma potrzeby się martwić :)
    Mój jest ułożony miednicowo i dostaję takie kopy w szyjkę i pęcherz, że wczoraj nagrałam jak pod linią majtek brzuch mi podskakuje :P
    Ale to łaskotanie jest dziwne, nie lubię tego ;) Trzeba czekać cierpliwie aż maluch ułoży się inaczej, w zmianie pozycji pomaga pływanie :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Moje Zuzia też nisko główką w dół już od ponad miesiąca i nie zapowiada się na przekręcenie. Staram się leżeć z nogami wysoko ale jak na razie nie pomaga. Na szczęście już nie kombinuję "u wylotu" więc jestem spokojniejsza ale jeśli byłabym na Twoim miejscu i po kilku dniach by nie przeszło to pewnie zadzwoniłabym przynajmniej do ginekologa zapytać ;) pewnie to nic takiego ale lepiej dmuchać na zimne :).

Dziewczyny czy Wy też chodzicie na siku co chwilę? Mam wrażenie że praktycznie co 5 min latam ;/. Dzisiaj dodatkowo ból gardła... mam nadzieję że bez antybiotyku się obejdzie. Walczę domowymi sposobami.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja mam podobnie jakoś od soboty, wczoraj to nawet raz tak porządnie mnie kujnęło... :( pomimo lezenia czuję właśnie to kłucie i gilgotanie tak jakby w pochwie czy szyjce a wiem o tej mojej skracającej się szyjce więc jest jeszcze gorzej...dlatego chyba dziś wieczorem wybiorę się do mojego dr...a niech ma mnie za histeryczkę trudno ale będę spokojniejsza...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... jak się cieszę ze nie mam żadnych kluc itp bo bym zwariowala... pierwsza ciąża bezproblemowo i oby ta tak samo przebiegła... A będąc na Waszym miejscu nie dziwię się ostrożności bo tyle różnych sytuacji się słyszy i po co zarzucać sobie ze coś się zaniedbalo... w każdym bądź razie jak najmniej nieprzyjemnych sytuacji...

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam pytanie z innej beczki. Bo mimo ze jestem w 21 tyg., to ja małej nie czuję. O tym żebym coś widziała (czyli jakaś wystającą reke czy nogę to mogę pomarzyć). Ostatnio miałam ktg, monitoring tętna i usg i wszystko było z dzieckiem ok, ale lekarka i połozna są w szoku, ze jej nie czuję. Mam wrażenie, ze małej nie podobalo się ktg, po chwili już mnie bolał brzuch, na pod koniec to nawet mi się zrobiło słabo, ale dzieki niemu (tak mi się wydaje) mała mega kreciła się na usg. Od powrotu do domu brzuch mnie nie boli i znów nic nie czuję (nawet bólu brzucha), o ruchach nie wspominając. Czasem tylko słyszę plusk i zastanawiam się czy to dziecko czy moje jelita. No i teraz powiedzcie czy jest tu jeszcze jedna taka "wyrodna" matka, która nie czuje swojego dziecka czy jestem jedyna? Czy to możliwe, że mała cała dobę spi?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    To ja mam pytanie z innej beczki. Bo mimo ze jestem w 21 tyg., to ja małej nie czuję. O tym żebym coś widziała (czyli jakaś wystającą reke czy nogę to mogę pomarzyć). Ostatnio miałam ktg, monitoring tętna i usg i wszystko było z dzieckiem ok, ale lekarka i połozna są w szoku, ze jej nie czuję. Mam wrażenie, ze małej nie podobalo się ktg, po chwili już mnie bolał brzuch, na pod koniec to nawet mi się zrobiło słabo, ale dzieki niemu (tak mi się wydaje) mała mega kreciła się na usg. Od powrotu do domu brzuch mnie nie boli i znów nic nie czuję (nawet bólu brzucha), o ruchach nie wspominając. Czasem tylko słyszę plusk i zastanawiam się czy to dziecko czy moje jelita. No i teraz powiedzcie czy jest tu jeszcze jedna taka "wyrodna" matka, która nie czuje swojego dziecka czy jestem jedyna? Czy to możliwe, że mała cała dobę spi?

W pierwszej ciąży poczułam smyranie w 21 tc, głowa do góry :)

Kinga. lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Witam się ja i mój przyjaciel, katar... Ale jakby z dnia na dzień mniejszy, nie ma to ja siebie samego oszukiwać :-) Mi Ala wczoraj wieczorem na samym dole poskrobała rączkami, średnio to lubię ;-) Na usg też była główką w dół i kopniaki tak bardziej u góry są, raz prawo raz lewo. Niko (ale to chyba w wyższej ciąży było) jak mu w nocy nie pasował bok na którym spałam, to mnie tak rączkami bombardował (niezbyt przyjemne...) i chciałam nie chciałam musiałam się przewrócić...
    Kinga połóż się, taki czas dla siebie i poczekaj, "poobserwuj" swoje ciało (nie chodzi mi z zewnątrz :-)) Jak chodzisz, to nawet jeśli się zdarzy że się rusza i nie śpi, ciężko będzie Ci to wyłapać.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję takie kłucia w pochwie co jakis czas...
    Moja szyjka miała 31mm w 20t4d. Lekarka nic nie mówiła złego na to ale jak tak was czytam to bardzo mało... a w 17t4d szyjka miała 36mm wiec skrocila sie pół cm w 4 tygodnie. Pamiętacie dziewczyny swoje długości szyjek? Bo już zaczęłam się martwic a mojej lekarki nie ma i dopiero 30.12 wraca i wtedy mam wizytę.

Kinga myślę że lada moment poczujesz kopniaczki. U mnie synek strasznie się pobudza jak zjem batonika i popiję np colą :P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:

Kinga, ja w 21tc ciąży bliźniaczej tez nic nie czułam. Także spokojnie. Daj sobie tydzień lub dwa. Jesli usg wychodzi w normie to nie masz się czym martwić. Rozumiem ze to trudne!

Coraz gorzej mi sie spi w nocy ehhh.
    Czekam na przesyłkę ze smyka... :)

Endzis, ja mam 48mm. Tzn dwa tygodnie temu tak bylo. Długość szyjki jest wazna to fakt. Ale znam przypadek kiedy znajoma przechodzila ostanie 2 miesiące z krotka szyjka i dotrwala do porodu. Na pewno trzeba obserwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:19

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem, ile ma/ miała moja szyjka, bo ani razu tego nikt nie sprawdzał. Zawsze tylko na normalnym badaniu macanym, ale słyszałam zazwyczaj komentarz: "no piękna, długa szyjka". Kilka dni temu też miałam takie klucia i zaczynam się niepokoić.
    Swoją drogą, wracając jeszcze do skurczow, teraz dzień w dzień nad ranem taki sam scenariusz. Koło 4:30 budzi mnie skurcz, ból i dziwne parcie, coś jak na stolec, ale jednak trochę inne. I to mnie już martwi bardzo. Dobrze, że pojutrze wizytujemy...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wiem ile ma moja szyja bo mi dr nie powiedział tylko powiedział, że jemu się nie podoba i że się skraca dał leki i 12 dni szyjce na poprawę jak nie to pessar...nawet w karcie ciąży mi napisał "szyjka"
    Ja też czuję takie parcia czasem dlatego nawet jak zrobię z siebie matkę wariatkę to idę dziś niech tą szyjkę sprawdzi...

Wczoraj dzwoniła do mnie dziewczyna z którą leżałam ostatnio na sali, rok temu straciła synka w 26 tyg, ta ciąża też leżąca znów jest w szpitalu pod kroplówkami na podtrzymaniu...jest 4 tyg przede mną i już jej dr oznajmił, że rozwiązują jej ciąże w 33 tyg przez cc bo dłużej nie donosi :( już jej podają sterydy na rozwój płucek żeby do tego 33 tyg dojrzały...co kobiety przeżywają to jest jakaś masakra...cieszmy się tym, że nie jest tak źle ale też dmuchajmy na zimne...
    przepraszam za te smęty z rana ale strasznie jej sytuację przeżywam....

w57vyx8do68si190.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Przepraszam, że tu piszę. Mam w domu 5 opakować Fragmin lek 5000 j.
    Wiem , że czasem ciężarne muszą go też brać. Jest to 5 opakowań. Data do realizacji ich to do 2017 roku. Czy byłybyście zainteresowane? Co do ceny się dogadamy. Wprawdzie kupowałam je bez refundacji ale nie chce by leżały więc spuszczę sporo z ceny.

Wstawiam zdjęcie:
    Gdy ktoś był zainteresowany proszę o kontakt. Możecie wysłać prywatną wiadomość , zrobić wpis pod moim kalendarzem - odezwę się. <3 fec58db4bb6ae185med.jpg

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo jest mega aktywne i to tuż nad spojeniem lonowym nawet jak siedzę to czuje jak ciągle mnie smyra jakby coś tancowalo... jeżeli chodzi o leżenie to na lewym bólu mam wrażenie że wciska się w pachwiny a na prawym spokój zazwyczaj... dzisiaj źle spałam bo każdy przekręt na bok to było kłucie w brzuchu ale już ok... mały od pół godz ciągle się wierci... cudowne...

A jeżeli chodzi o to że nie czujesz ruchów to zależy też od brzuszka czy szczupły czy troszkę obfitszy i czy potrafimy rozpoznać smyranie... jak na badaniu lekarz nie dopatrzył się czegoś niepokojącego to lada dzień będziesz cieszyła się ruchami...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki. Wczoraj o 22 mialam usg. Trwalo godzine, maly przytyl 105g. Tydzien temu wazyl 380g a wczoraj 485g. Dosc ladnie. Przeplywy sa mozliwe, moze szalu nie ma ale jest w miare. Jakas senna dzisiaj jestem.
    Buziaki milego dzionka dla was.

Iwonkaaa, fabdorota, mania, paprotka30, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis, wiecznie, Andrea20, Dobson, dichlieb, Lanusia93, katka/85, Alicce, Olina, Babu lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia super wieści! Malutki rośnie to najważniejsze, wszystko będzie dobrze! Trzymamy za Was kciuki nieprzerwanie.

dziewussia lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia super :) oby tak dalej... wszystko będzie super zobaczysz... dzielna mamusia z Ciebie :*

dziewussia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ