X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja ciąża trwa 6 tygodni i 6 dni, a fasolka ma wielkość 0,34 cm - czy to nie za mało? Pani Dr. stwierdziła że ok i ze jest serduszko, ale ja się martwię bo 6 lat się staraliśmy o tą ciążę, a jak czytam na forach to w tym okresie fasolki są większe ;/

• pucek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to wg om czy wg usg długosc ciazy?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila83 ja w pierwszej ciąży w 6 tygodniu 0 dniu według usg zarodek miał tez właśnie 0,35 cm i było wszystko ok. Teraz w tej ciąży według usg 6 tydzień 1 dzień i zarodek ma 6,2 mm więc to po prostu różnie bywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 15:16

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    a to wg om czy wg usg długosc ciazy?

Wg kalendarza w środę w dniu USG było 6tygodni i 4 dni a na wydruku z USG widnieje 6 tygodni i 3 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Lila83 ja w pierwszej ciąży w 6 tygodniu 0 dniu według usg zarodek miał tez właśnie 0,35 cm i było wszystko ok. Teraz w tej ciąży według usg 6 tydzień 1 dzień i zarodek ma 6,2 mm więc to po prostu różnie bywa

Dziękuję za pocieszenie ;) Kurde.. musi być dobrze, ale już sobie wkręciłam ze za mała ta fasolka ;/

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka-z Kielc jesteś?
    Lanusia-poka fotkę tatoo :)
    A lekarz pajac jakiś!

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila83 wrote:
    Dziewczyny moja ciąża trwa 6 tygodni i 6 dni, a fasolka ma wielkość 0,34 cm - czy to nie za mało? Pani Dr. stwierdziła że ok i ze jest serduszko, ale ja się martwię bo 6 lat się staraliśmy o tą ciążę, a jak czytam na forach to w tym okresie fasolki są większe ;/

Ja miałam dziś USG, jestem 7t5d, USG wskazuje na 6t5d, a maluch ma 8 mm. Też malutko :(
    Ale bije serduszko, lekarz powiedział że urodzę to dziecko i wszystko będzie ok. I że mam bardzo dużą macicę, więc poszuka bliźniaka, bo mam predyspozycje (moja mama ma bliźniaki). To mi się dziś przecież śniło, znów prorocze sny!!
    Aaaa nie mogę pisać o tym lekarzu, bo kretyn mnie rozwścieczył głupimi tekstami :/

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Kobietki, mam pytanie z innej beczki.
    Moja siostra pracuje w szpitalu onkologicznym i w sumie od pół roku truje mi żebym zrobiła sobie usg piersi bo teraz dziewczyny mając lat 18 przychodzą do nich z guzami. Wczoraj dzwoniła i mówiła, że w ciąży też często się zdarza i że mam w końcu iść. Nie ukrywam, że się trochę obawiam. Mam 24 lata. Nigdy nie miałam usg piersi. Tylko na wizycie u ginekologa ona bada mi piersi ale tak manualnie. Sama nie wiem???? Wy regularnie chodzicie na usg?

Nigdy nie miałam badania piersi ani USG. Jak jest możliwość to ja bym poszła :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz miałam tylko usg piersi i to nic przyjemnego :( układasz pierś na szybce i druga szybka z góry mocno ci ją ściska :( Na szczęście u mnie wszystko było ok. :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Ja raz miałam tylko usg piersi i to nic przyjemnego :( układasz pierś na szybce i druga szybka z góry mocno ci ją ściska :( Na szczęście u mnie wszystko było ok. :)
    ewcia to miałaś mammografie, a nie usg piersi :) Ale to jeszcze lepiej :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małe piersi i raz do roku robię usg ale takie normalne jak przy usg tarczycy usg ciąży przez brzuch itp. Mam 26 lat. A to co mówisz o tej płytce to typowa mammografia ale ja się wykonuje chybaw ppóźniejszym wieku nie wiem.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A tak,tak masz rację ;)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu miałam normalnie u gina robione usg piersi, bo sobie coś w lewej wyczulam. Zwykle badanie, tylko trwało dość długo. Oczywiście się okazało, że mam tendencję do drobnych zmian, które się robią przed okresem, a narobilam paniki. Przy okazji dowiedziałam się, że przy mojej budowie piersi, nowotwory spotyka się niezwykle rzadko;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam plamke wydzieliny w kolorze kawy z mlekiem. Pani doktor telefonicznie mnie poinstruowala, że mam leżeć. Co za stres
    Jak coś więcej się będzie działo to na szpital. Co prawda dzisiaj mam za sobą rajd po mieście i spacer ze 4km. Myślicie, że to mogło mieć wpływ?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ja mysle, ze to rajd po miescie bo ja dzisiaj tez bylam na zakupach i jak juz dochodzilam do domu to mnie strasznie zaklulo gdzie mam krwiaka. Az mnie w pol zgielo... Tez dzwonilam do lekarza i kazal przestac sie zadreczac i odpoczywac. Twoje lekkie plamienie pewnie ze zmeczenia. Odpoczywaj, musi byc tylko dobrze!

fabdorota lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Dawno mnie tutaj nie było ... znaczy weszłam do was napisać
    a co się stało z tamtym wątkiem?

tutaj teraz można tak?

3jgxyx8d52krklsp.png

• jaskra Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

no akurat niekoniecznie.. mammografia nie jest wskazana przed 35 r.ż. To USG powinno być formą diagnostyki u młodych kobiet.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki!

Nie odzywałam się, bo od poniedziałku cała w stresie byłam po wizycie na izbie przyjęć (przypomnę, że lekarze z IP stwierdzili, że ciąża jest dziwnie zlokalizowana).
    Według mojego lekarza ciąża jest położona prawidłowo : ) Wszystko długo sprawdzał, mierzył ścianki macicy i uspokajał. Potwierdził, że jest 17 mm krwiaczek na kosmówce, ale nie kazał się tym przejmować.

No a mój mały ludzik ma 2,68 cm, serduszko bije 168/min. Machał rączkami i nóżkami i chyba nawet dojrzałam paluszki u stóp : D
    A już 23.09. mam badania prenatalne, więc w sumie niedługo : )

Poznajcie moje szczęście : )
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/337fa566433a.jpg

Edit:
    Sunday, a jak dużego masz krwiaka? Mój miał w poniedziałek 12 mm, a dziś 17.. Biorę luteinę 2x50 mg i nie wiem, czy to nie za mało. Nie wiem też, jak blisko krwiak jest dzieciaczka, ale lekarz niby nie kazał się martwić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:03

Rotenkopf, Anastazjaaa, ewcia21k, Endzis, triste, Malinkowe oczekiwanie, Sunday, jamniczakuchnia, Larisa, fabiola, dziewussia, dichlieb lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, świetne wieści i cudowny mały ludzik ;) gratuluję!

Kajka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, och, co za okropny lekarz, brr : / Mieszkasz teraz w Zielonej Górze, tak? Mam dwie znajome stamtąd, może chcesz, żebym spytała, czy kogoś polecają?
    Ja przed wyborem jakiegokolwiek specjalisty zawsze sprawdzam fora i znanylekarz, chociaż wiem, że różnie bywa z wiarygodnością niektórych pozytywnych opinii. No ale jak jest dużo negatywów, to już sygnał ostrzegawczy..

Pisałyście o badaniu piersi. Ja nie miałam nigdy usg, a takie zwykłe już kilka lat temu. I ostatnio właśnie pomyślałam, że warto się o to badanie upomnieć, bo nawet w ulotce luteiny jest napisane, że przed podaniem koniecznie należy zbadać piersi.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ