X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja ciąża trwa 6 tygodni i 6 dni, a fasolka ma wielkość 0,34 cm - czy to nie za mało? Pani Dr. stwierdziła że ok i ze jest serduszko, ale ja się martwię bo 6 lat się staraliśmy o tą ciążę, a jak czytam na forach to w tym okresie fasolki są większe ;/

• pucek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to wg om czy wg usg długosc ciazy?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila83 ja w pierwszej ciąży w 6 tygodniu 0 dniu według usg zarodek miał tez właśnie 0,35 cm i było wszystko ok. Teraz w tej ciąży według usg 6 tydzień 1 dzień i zarodek ma 6,2 mm więc to po prostu różnie bywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 15:16

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    a to wg om czy wg usg długosc ciazy?

Wg kalendarza w środę w dniu USG było 6tygodni i 4 dni a na wydruku z USG widnieje 6 tygodni i 3 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Lila83 ja w pierwszej ciąży w 6 tygodniu 0 dniu według usg zarodek miał tez właśnie 0,35 cm i było wszystko ok. Teraz w tej ciąży według usg 6 tydzień 1 dzień i zarodek ma 6,2 mm więc to po prostu różnie bywa

Dziękuję za pocieszenie ;) Kurde.. musi być dobrze, ale już sobie wkręciłam ze za mała ta fasolka ;/

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka-z Kielc jesteś?
    Lanusia-poka fotkę tatoo :)
    A lekarz pajac jakiś!

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila83 wrote:
    Dziewczyny moja ciąża trwa 6 tygodni i 6 dni, a fasolka ma wielkość 0,34 cm - czy to nie za mało? Pani Dr. stwierdziła że ok i ze jest serduszko, ale ja się martwię bo 6 lat się staraliśmy o tą ciążę, a jak czytam na forach to w tym okresie fasolki są większe ;/

Ja miałam dziś USG, jestem 7t5d, USG wskazuje na 6t5d, a maluch ma 8 mm. Też malutko :(
    Ale bije serduszko, lekarz powiedział że urodzę to dziecko i wszystko będzie ok. I że mam bardzo dużą macicę, więc poszuka bliźniaka, bo mam predyspozycje (moja mama ma bliźniaki). To mi się dziś przecież śniło, znów prorocze sny!!
    Aaaa nie mogę pisać o tym lekarzu, bo kretyn mnie rozwścieczył głupimi tekstami :/

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Kobietki, mam pytanie z innej beczki.
    Moja siostra pracuje w szpitalu onkologicznym i w sumie od pół roku truje mi żebym zrobiła sobie usg piersi bo teraz dziewczyny mając lat 18 przychodzą do nich z guzami. Wczoraj dzwoniła i mówiła, że w ciąży też często się zdarza i że mam w końcu iść. Nie ukrywam, że się trochę obawiam. Mam 24 lata. Nigdy nie miałam usg piersi. Tylko na wizycie u ginekologa ona bada mi piersi ale tak manualnie. Sama nie wiem???? Wy regularnie chodzicie na usg?

Nigdy nie miałam badania piersi ani USG. Jak jest możliwość to ja bym poszła :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz miałam tylko usg piersi i to nic przyjemnego :( układasz pierś na szybce i druga szybka z góry mocno ci ją ściska :( Na szczęście u mnie wszystko było ok. :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Ja raz miałam tylko usg piersi i to nic przyjemnego :( układasz pierś na szybce i druga szybka z góry mocno ci ją ściska :( Na szczęście u mnie wszystko było ok. :)
    ewcia to miałaś mammografie, a nie usg piersi :) Ale to jeszcze lepiej :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małe piersi i raz do roku robię usg ale takie normalne jak przy usg tarczycy usg ciąży przez brzuch itp. Mam 26 lat. A to co mówisz o tej płytce to typowa mammografia ale ja się wykonuje chybaw ppóźniejszym wieku nie wiem.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A tak,tak masz rację ;)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu miałam normalnie u gina robione usg piersi, bo sobie coś w lewej wyczulam. Zwykle badanie, tylko trwało dość długo. Oczywiście się okazało, że mam tendencję do drobnych zmian, które się robią przed okresem, a narobilam paniki. Przy okazji dowiedziałam się, że przy mojej budowie piersi, nowotwory spotyka się niezwykle rzadko;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam plamke wydzieliny w kolorze kawy z mlekiem. Pani doktor telefonicznie mnie poinstruowala, że mam leżeć. Co za stres
    Jak coś więcej się będzie działo to na szpital. Co prawda dzisiaj mam za sobą rajd po mieście i spacer ze 4km. Myślicie, że to mogło mieć wpływ?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ja mysle, ze to rajd po miescie bo ja dzisiaj tez bylam na zakupach i jak juz dochodzilam do domu to mnie strasznie zaklulo gdzie mam krwiaka. Az mnie w pol zgielo... Tez dzwonilam do lekarza i kazal przestac sie zadreczac i odpoczywac. Twoje lekkie plamienie pewnie ze zmeczenia. Odpoczywaj, musi byc tylko dobrze!

fabdorota lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Dawno mnie tutaj nie było ... znaczy weszłam do was napisać
    a co się stało z tamtym wątkiem?

tutaj teraz można tak?

3jgxyx8d52krklsp.png

• jaskra Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

no akurat niekoniecznie.. mammografia nie jest wskazana przed 35 r.ż. To USG powinno być formą diagnostyki u młodych kobiet.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki!

Nie odzywałam się, bo od poniedziałku cała w stresie byłam po wizycie na izbie przyjęć (przypomnę, że lekarze z IP stwierdzili, że ciąża jest dziwnie zlokalizowana).
    Według mojego lekarza ciąża jest położona prawidłowo : ) Wszystko długo sprawdzał, mierzył ścianki macicy i uspokajał. Potwierdził, że jest 17 mm krwiaczek na kosmówce, ale nie kazał się tym przejmować.

No a mój mały ludzik ma 2,68 cm, serduszko bije 168/min. Machał rączkami i nóżkami i chyba nawet dojrzałam paluszki u stóp : D
    A już 23.09. mam badania prenatalne, więc w sumie niedługo : )

Poznajcie moje szczęście : )
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/337fa566433a.jpg

Edit:
    Sunday, a jak dużego masz krwiaka? Mój miał w poniedziałek 12 mm, a dziś 17.. Biorę luteinę 2x50 mg i nie wiem, czy to nie za mało. Nie wiem też, jak blisko krwiak jest dzieciaczka, ale lekarz niby nie kazał się martwić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:03

Rotenkopf, Anastazjaaa, ewcia21k, Endzis, triste, Malinkowe oczekiwanie, Sunday, jamniczakuchnia, Larisa, fabiola, dziewussia, dichlieb lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, świetne wieści i cudowny mały ludzik ;) gratuluję!

Kajka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, och, co za okropny lekarz, brr : / Mieszkasz teraz w Zielonej Górze, tak? Mam dwie znajome stamtąd, może chcesz, żebym spytała, czy kogoś polecają?
    Ja przed wyborem jakiegokolwiek specjalisty zawsze sprawdzam fora i znanylekarz, chociaż wiem, że różnie bywa z wiarygodnością niektórych pozytywnych opinii. No ale jak jest dużo negatywów, to już sygnał ostrzegawczy..

Pisałyście o badaniu piersi. Ja nie miałam nigdy usg, a takie zwykłe już kilka lat temu. I ostatnio właśnie pomyślałam, że warto się o to badanie upomnieć, bo nawet w ulotce luteiny jest napisane, że przed podaniem koniecznie należy zbadać piersi.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ