Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny moja ciąża trwa 6 tygodni i 6 dni, a fasolka ma wielkość 0,34 cm - czy to nie za mało? Pani Dr. stwierdziła że ok i ze jest serduszko, ale ja się martwię bo 6 lat się staraliśmy o tą ciążę, a jak czytam na forach to w tym okresie fasolki są większe ;/
-
Lila83 ja w pierwszej ciąży w 6 tygodniu 0 dniu według usg zarodek miał tez właśnie 0,35 cm i było wszystko ok. Teraz w tej ciąży według usg 6 tydzień 1 dzień i zarodek ma 6,2 mm więc to po prostu różnie bywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 15:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeathera wrote:Lila83 ja w pierwszej ciąży w 6 tygodniu 0 dniu według usg zarodek miał tez właśnie 0,35 cm i było wszystko ok. Teraz w tej ciąży według usg 6 tydzień 1 dzień i zarodek ma 6,2 mm więc to po prostu różnie bywa
Dziękuję za pocieszenie
Kurde.. musi być dobrze, ale już sobie wkręciłam ze za mała ta fasolka ;/
-
Lila83 wrote:Dziewczyny moja ciąża trwa 6 tygodni i 6 dni, a fasolka ma wielkość 0,34 cm - czy to nie za mało? Pani Dr. stwierdziła że ok i ze jest serduszko, ale ja się martwię bo 6 lat się staraliśmy o tą ciążę, a jak czytam na forach to w tym okresie fasolki są większe ;/
Ja miałam dziś USG, jestem 7t5d, USG wskazuje na 6t5d, a maluch ma 8 mm. Też malutko
Ale bije serduszko, lekarz powiedział że urodzę to dziecko i wszystko będzie ok. I że mam bardzo dużą macicę, więc poszuka bliźniaka, bo mam predyspozycje (moja mama ma bliźniaki). To mi się dziś przecież śniło, znów prorocze sny!!
Aaaa nie mogę pisać o tym lekarzu, bo kretyn mnie rozwścieczył głupimi tekstami
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Straciatellaa wrote:Kobietki, mam pytanie z innej beczki.
Moja siostra pracuje w szpitalu onkologicznym i w sumie od pół roku truje mi żebym zrobiła sobie usg piersi bo teraz dziewczyny mając lat 18 przychodzą do nich z guzami. Wczoraj dzwoniła i mówiła, że w ciąży też często się zdarza i że mam w końcu iść. Nie ukrywam, że się trochę obawiam. Mam 24 lata. Nigdy nie miałam usg piersi. Tylko na wizycie u ginekologa ona bada mi piersi ale tak manualnie. Sama nie wiem???? Wy regularnie chodzicie na usg?
Nigdy nie miałam badania piersi ani USG. Jak jest możliwość to ja bym poszła
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Ja mam małe piersi i raz do roku robię usg ale takie normalne jak przy usg tarczycy usg ciąży przez brzuch itp. Mam 26 lat. A to co mówisz o tej płytce to typowa mammografia ale ja się wykonuje chybaw ppóźniejszym wieku nie wiem.
-
Ja rok temu miałam normalnie u gina robione usg piersi, bo sobie coś w lewej wyczulam. Zwykle badanie, tylko trwało dość długo. Oczywiście się okazało, że mam tendencję do drobnych zmian, które się robią przed okresem, a narobilam paniki. Przy okazji dowiedziałam się, że przy mojej budowie piersi, nowotwory spotyka się niezwykle rzadko;)
-
Właśnie zauważyłam plamke wydzieliny w kolorze kawy z mlekiem. Pani doktor telefonicznie mnie poinstruowala, że mam leżeć. Co za stres
Jak coś więcej się będzie działo to na szpital. Co prawda dzisiaj mam za sobą rajd po mieście i spacer ze 4km. Myślicie, że to mogło mieć wpływ? -
Fabdorota ja mysle, ze to rajd po miescie bo ja dzisiaj tez bylam na zakupach i jak juz dochodzilam do domu to mnie strasznie zaklulo gdzie mam krwiaka. Az mnie w pol zgielo... Tez dzwonilam do lekarza i kazal przestac sie zadreczac i odpoczywac. Twoje lekkie plamienie pewnie ze zmeczenia. Odpoczywaj, musi byc tylko dobrze!
fabdorota lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:ewcia to miałaś mammografie, a nie usg piersi
Ale to jeszcze lepiej 
no akurat niekoniecznie.. mammografia nie jest wskazana przed 35 r.ż. To USG powinno być formą diagnostyki u młodych kobiet. -
Cześć Kobietki!
Nie odzywałam się, bo od poniedziałku cała w stresie byłam po wizycie na izbie przyjęć (przypomnę, że lekarze z IP stwierdzili, że ciąża jest dziwnie zlokalizowana).
Według mojego lekarza ciąża jest położona prawidłowo : ) Wszystko długo sprawdzał, mierzył ścianki macicy i uspokajał. Potwierdził, że jest 17 mm krwiaczek na kosmówce, ale nie kazał się tym przejmować.
No a mój mały ludzik ma 2,68 cm, serduszko bije 168/min. Machał rączkami i nóżkami i chyba nawet dojrzałam paluszki u stóp : D
A już 23.09. mam badania prenatalne, więc w sumie niedługo : )
Poznajcie moje szczęście : )
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/337fa566433a.jpg
Edit:
Sunday, a jak dużego masz krwiaka? Mój miał w poniedziałek 12 mm, a dziś 17.. Biorę luteinę 2x50 mg i nie wiem, czy to nie za mało. Nie wiem też, jak blisko krwiak jest dzieciaczka, ale lekarz niby nie kazał się martwić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:03
Rotenkopf, Anastazjaaa, ewcia21k, Endzis, triste, Malinkowe oczekiwanie, Sunday, jamniczakuchnia, Larisa, fabiola, dziewussia, dichlieb lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Lanusia, och, co za okropny lekarz, brr : / Mieszkasz teraz w Zielonej Górze, tak? Mam dwie znajome stamtąd, może chcesz, żebym spytała, czy kogoś polecają?
Ja przed wyborem jakiegokolwiek specjalisty zawsze sprawdzam fora i znanylekarz, chociaż wiem, że różnie bywa z wiarygodnością niektórych pozytywnych opinii. No ale jak jest dużo negatywów, to już sygnał ostrzegawczy..
Pisałyście o badaniu piersi. Ja nie miałam nigdy usg, a takie zwykłe już kilka lat temu. I ostatnio właśnie pomyślałam, że warto się o to badanie upomnieć, bo nawet w ulotce luteiny jest napisane, że przed podaniem koniecznie należy zbadać piersi.
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.