Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny moja ciąża trwa 6 tygodni i 6 dni, a fasolka ma wielkość 0,34 cm - czy to nie za mało? Pani Dr. stwierdziła że ok i ze jest serduszko, ale ja się martwię bo 6 lat się staraliśmy o tą ciążę, a jak czytam na forach to w tym okresie fasolki są większe ;/
-
Lila83 ja w pierwszej ciąży w 6 tygodniu 0 dniu według usg zarodek miał tez właśnie 0,35 cm i było wszystko ok. Teraz w tej ciąży według usg 6 tydzień 1 dzień i zarodek ma 6,2 mm więc to po prostu różnie bywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 15:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeathera wrote:Lila83 ja w pierwszej ciąży w 6 tygodniu 0 dniu według usg zarodek miał tez właśnie 0,35 cm i było wszystko ok. Teraz w tej ciąży według usg 6 tydzień 1 dzień i zarodek ma 6,2 mm więc to po prostu różnie bywa
Dziękuję za pocieszenieKurde.. musi być dobrze, ale już sobie wkręciłam ze za mała ta fasolka ;/
-
Lila83 wrote:Dziewczyny moja ciąża trwa 6 tygodni i 6 dni, a fasolka ma wielkość 0,34 cm - czy to nie za mało? Pani Dr. stwierdziła że ok i ze jest serduszko, ale ja się martwię bo 6 lat się staraliśmy o tą ciążę, a jak czytam na forach to w tym okresie fasolki są większe ;/
Ja miałam dziś USG, jestem 7t5d, USG wskazuje na 6t5d, a maluch ma 8 mm. Też malutko
Ale bije serduszko, lekarz powiedział że urodzę to dziecko i wszystko będzie ok. I że mam bardzo dużą macicę, więc poszuka bliźniaka, bo mam predyspozycje (moja mama ma bliźniaki). To mi się dziś przecież śniło, znów prorocze sny!!
Aaaa nie mogę pisać o tym lekarzu, bo kretyn mnie rozwścieczył głupimi tekstamiAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Straciatellaa wrote:Kobietki, mam pytanie z innej beczki.
Moja siostra pracuje w szpitalu onkologicznym i w sumie od pół roku truje mi żebym zrobiła sobie usg piersi bo teraz dziewczyny mając lat 18 przychodzą do nich z guzami. Wczoraj dzwoniła i mówiła, że w ciąży też często się zdarza i że mam w końcu iść. Nie ukrywam, że się trochę obawiam. Mam 24 lata. Nigdy nie miałam usg piersi. Tylko na wizycie u ginekologa ona bada mi piersi ale tak manualnie. Sama nie wiem???? Wy regularnie chodzicie na usg?
Nigdy nie miałam badania piersi ani USG. Jak jest możliwość to ja bym poszłaAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ja mam małe piersi i raz do roku robię usg ale takie normalne jak przy usg tarczycy usg ciąży przez brzuch itp. Mam 26 lat. A to co mówisz o tej płytce to typowa mammografia ale ja się wykonuje chybaw ppóźniejszym wieku nie wiem.
-
Ja rok temu miałam normalnie u gina robione usg piersi, bo sobie coś w lewej wyczulam. Zwykle badanie, tylko trwało dość długo. Oczywiście się okazało, że mam tendencję do drobnych zmian, które się robią przed okresem, a narobilam paniki. Przy okazji dowiedziałam się, że przy mojej budowie piersi, nowotwory spotyka się niezwykle rzadko;)
-
Właśnie zauważyłam plamke wydzieliny w kolorze kawy z mlekiem. Pani doktor telefonicznie mnie poinstruowala, że mam leżeć. Co za stres
Jak coś więcej się będzie działo to na szpital. Co prawda dzisiaj mam za sobą rajd po mieście i spacer ze 4km. Myślicie, że to mogło mieć wpływ? -
Fabdorota ja mysle, ze to rajd po miescie bo ja dzisiaj tez bylam na zakupach i jak juz dochodzilam do domu to mnie strasznie zaklulo gdzie mam krwiaka. Az mnie w pol zgielo... Tez dzwonilam do lekarza i kazal przestac sie zadreczac i odpoczywac. Twoje lekkie plamienie pewnie ze zmeczenia. Odpoczywaj, musi byc tylko dobrze!
fabdorota lubi tę wiadomość
-
Cześć Kobietki!
Nie odzywałam się, bo od poniedziałku cała w stresie byłam po wizycie na izbie przyjęć (przypomnę, że lekarze z IP stwierdzili, że ciąża jest dziwnie zlokalizowana).
Według mojego lekarza ciąża jest położona prawidłowo : ) Wszystko długo sprawdzał, mierzył ścianki macicy i uspokajał. Potwierdził, że jest 17 mm krwiaczek na kosmówce, ale nie kazał się tym przejmować.
No a mój mały ludzik ma 2,68 cm, serduszko bije 168/min. Machał rączkami i nóżkami i chyba nawet dojrzałam paluszki u stóp : D
A już 23.09. mam badania prenatalne, więc w sumie niedługo : )
Poznajcie moje szczęście : )
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/337fa566433a.jpg
Edit:
Sunday, a jak dużego masz krwiaka? Mój miał w poniedziałek 12 mm, a dziś 17.. Biorę luteinę 2x50 mg i nie wiem, czy to nie za mało. Nie wiem też, jak blisko krwiak jest dzieciaczka, ale lekarz niby nie kazał się martwić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:03
Rotenkopf, Anastazjaaa, ewcia21k, Endzis, triste, Malinkowe oczekiwanie, Sunday, jamniczakuchnia, Larisa, fabiola, dziewussia, dichlieb lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Lanusia, och, co za okropny lekarz, brr : / Mieszkasz teraz w Zielonej Górze, tak? Mam dwie znajome stamtąd, może chcesz, żebym spytała, czy kogoś polecają?
Ja przed wyborem jakiegokolwiek specjalisty zawsze sprawdzam fora i znanylekarz, chociaż wiem, że różnie bywa z wiarygodnością niektórych pozytywnych opinii. No ale jak jest dużo negatywów, to już sygnał ostrzegawczy..
Pisałyście o badaniu piersi. Ja nie miałam nigdy usg, a takie zwykłe już kilka lat temu. I ostatnio właśnie pomyślałam, że warto się o to badanie upomnieć, bo nawet w ulotce luteiny jest napisane, że przed podaniem koniecznie należy zbadać piersi.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.