X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka-śliczny mały człowieczek! :D

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, badajcie sobie piersi same :) są filmiki w internecie, ale pamiętajcie, że nie każdy guzek to zmiana nowotworowa i nie należy panikować od razu. Można też poprosić lekarza o zbadanie piersi, chociaż raz na jakiś czas powinien to być ich obowiązek bez proszenia.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • MoNa_2603 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, czy mogę dołączyć do grupy? Termin mam na 29 kwietnia :)

Ameiva, Malinkowe oczekiwanie, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Larisa, ewcia21k, dziewussia lubią tę wiadomość

MoNa
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Cześć Kobietki!

Poznajcie moje szczęście : )
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/337fa566433a.jpg

Edit:
    Sunday, a jak dużego masz krwiaka? Mój miał w poniedziałek 12 mm, a dziś 17.. Biorę luteinę 2x50 mg i nie wiem, czy to nie za mało. Nie wiem też, jak blisko krwiak jest dzieciaczka, ale lekarz niby nie kazał się martwić..

Gratulacje Kochana, piekne!!

Wiesz co, wstyd sie przyznac ale z tego wszystkiego zapomnialam jaki duzy ten krwiak!!! Ale jest o 5cm oddalony od Malenstwa i w pon fasolka miala 17mm i powiedzial, ze wszystko ok bedzie.. Musi byc. Ja biore na noc Cyclogest (nie mieszkam w PL wiec to jest pewnie zamiennik), juz mam druga ture. Sprawdzal na USG droge krwiaka w razie gdyby chcial sie przesywac i jak cos to w dol, wtedy beda krwawienia, powiedzial, ze w bok w strone dziecka nie powinien.. Nie moze, nie pozwalam! :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Wypadają wam włosy? Bo mi od dwóch tygodni strasznie lecą. Jakbym lniala na zime.

Tiago zapytał się dziś mnie czy nie mam czasem dzidziusia w brzuchu, bo mało jem dużo śpię i widać mi brzuch :/ I co ja mam mu powiedzieć.....

Wydusilam jedynie, ach te twoje pomysły... Mam nadzieje ze nie wróci do tematu.
    mi wypadaja strasznie, az mnie to troce dziwi bo w pierwszej ciazy bardzo mi sie wzmocnily, szybciej rosly i wcale nie wypadaly za to 3 miesiace po ciazy jak zaczely wypadac to myslalam ze lysa zostane. Podobno po porodzie wypadaja jednoczesnie wszystkie te co w ciazy nie wypadaly.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Cześć Kobietki!

Nie odzywałam się, bo od poniedziałku cała w stresie byłam po wizycie na izbie przyjęć (przypomnę, że lekarze z IP stwierdzili, że ciąża jest dziwnie zlokalizowana).
    Według mojego lekarza ciąża jest położona prawidłowo : ) Wszystko długo sprawdzał, mierzył ścianki macicy i uspokajał. Potwierdził, że jest 17 mm krwiaczek na kosmówce, ale nie kazał się tym przejmować.

No a mój mały ludzik ma 2,68 cm, serduszko bije 168/min. Machał rączkami i nóżkami i chyba nawet dojrzałam paluszki u stóp : D
    A już 23.09. mam badania prenatalne, więc w sumie niedługo : )

Poznajcie moje szczęście : )
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/337fa566433a.jpg

Edit:
    Sunday, a jak dużego masz krwiaka? Mój miał w poniedziałek 12 mm, a dziś 17.. Biorę luteinę 2x50 mg i nie wiem, czy to nie za mało. Nie wiem też, jak blisko krwiak jest dzieciaczka, ale lekarz niby nie kazał się martwić..
    Kajka sliczne to zdjecie usg, bedzie ladna pamiatka :) no i super ze z dziecinka wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:36

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNa_2603 witamy :)

A ja dzis spełniłam swoja zachcianke jedzeniowa- zrobilam placki ziemniaczane, ale sie objadłam, zaraz chyba pekne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:39

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona witaj, rozgość się ;)

Ja też spelnilam swoją zachcianke i teraz zdycham,
    Zjadłam sobie pomidorkow z cebulką w śmietanie i teraz jest mi mega niedobrze.

A na jutro mam w planach swojskie kopytka z kapusta kiszona i skwarkami ummmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:48

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka :-) :-) :-) o jejku
    Śliczne maleństwo

Wiecie... jakie to jest wspaniałe że możemy uczestniczyć w tym cudzie życia ech...
    Wzruszylam się

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, gratulacje ;) Piękny, malutki ludź!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Kawuszka-z Kielc jesteś?
    Lanusia-poka fotkę tatoo :)
    A lekarz pajac jakiś!

Mam napis na brzuchu "Nec tecum nec sine te" - Nic bez Ciebie, wszystko z Tobą :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c2227170739.jpg

Malinkowe oczekiwanie, ewcia21k lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • MoNa_2603 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie :)

Anastazjaaa widzę, że nie tylko mnie bierze na pomidory :D Dzisiaj na śniadanie jadłam i też mi było niedobrze.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

MoNa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, a ja właśnie zjadłam makaron z sosem z pomidorów z puszki i z pieczarkami ;D pomidory górą ;D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam. U mnie grane były ogórki kiszone zagryzione kiełbasa i doprawione kremem toffi :) taki czad :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona witaj :*

Kajka cudowne zdjęcie :)

Powiem Wam ciekawostkę na temat tatuaży. Już gdzieś kiedyś pisałam że rodziłam w prywatnym szpitalu ale na NFZ. Tam jest zasada ze jak chcesz znieczulenie to musisz iść na wizytę z anestezjoligiem. I na tej wizycie, lekarz oglądał mój kręgosłup. Jego pierwsze pytanie czy mam tatuaż na kręgosłupie, moja odpowiedz: tak na karku. Powiedział ze tam może być ale gdybym miała w odcinku lędźwiowym to dyskwalifikowałoby mnie to do ZZO.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • MoNa_2603 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowe oczekiwanie u mnie jeszcze niedawno ogórki kiszone były nr 1 teraz coś się zmieniło.
    Rotekopf właśnie robię spaghetti :)

MoNa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Tak sobie przypomniałam, że nie padło jeszcze najważniejsze pytanie ;)
    JAK WASI MĘŻOWIE/PARTNERZY ZAREAGOWALI NA WIEŚĆ O DZIECKU?
    A reszta rodziny?

Mój miał łzy w oczach ;) R. oczywiście wiedział od samego początku - rano w dniu miesiączki wysłałam mu sms'a, że nie ma tej cholery a zawsze była punktualna. Wieczorem razem pojechaliśmy kupić test. Strasznie się niecierpliwił ;) A jak wyszłam z dwoma kreskami to miał łzy w oczach, ale oboje wzięliśmy to na spokojnie. Powiedziałam sobie, że może to są zwidy, pójdę następnego dnia do pracy tam się rozwinie akcja, w końcu towar, stanie 12h. Ale przyjechałam do domu i nic ;) nakazałam mężowi się ubrać i pojechaliśmy do szpitala na bete. Jak dostaliśmy wynik to oczywiście ja w pisk i płacz a mąż tak mnie przytulił, że myślałam, że zemdleję ;) Jak się potem okazało, jak już ochłonęliśmy i wychodziliśmy z laboratorium to w drzwiach stała pani pielęgniarka, która pobierała mi krew i pan laborant, który podał mi wyniki, oboje mieli takie świetnie uśmiechy na twarzach ;) i jak już byliśmy przy drzwiach to mąż usłyszał jak pani mówiła do pana 'nareszcie', pamiętała nas ze swojego dyżuru miesiąc wcześniej na którym też była, ale wtedy wynik był negatywny.

A rodzina? Mama, siostra w płacz, tata uśmiech od ucha do ucha, siostrzenica przylepiła mi się do brzucha, a przez drugą siostrę byłam głucha na jedno ucho po jej pisku przez telefon ;)
    Rodzina R. tj Jego brat, żona brata i babcia się bardzo ucieszyli ;)

ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia-fajny-taki delikatny :)
    MoNa-witam i gratuluję :)
    Fabiola-dobrze wiedzieć :)
    A to mój :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f64086f5f45.jpg

monia_em, Lanusia93 lubią tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siostra miała proroczy sen,że w ciąży byłam,więc jak jej napisałam to odpisała "jestem czarownicą :D"
    Do męża zadzwoniłam po zrobieniu testu (był w drodze do pracy) bardzo się ucieszył,jak tylko zobaczył się z kolegami od razu się pochwalił,ale razem doszliśmy do wniosku,że na razie nikomu więcej nie będziemy mówić :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ZarazMąż czekał ze mną na dwie kreski w dniu spodziewanego okresu :) Dwie krechy wyszły od razu, cieszył się bardzo! Ja chyba uwierzyłam dopiero jak zobaczyłam serduszko :)

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ