X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    z ciekawostek ostatnio uslyszlam ze dzieci urodzone przez cc sa... rozmemłane... :P

Haha ja jestem z cc, z ułożenia pośladkowego i z niedzieli :D Ale żeby od razu rozmemłana, hmmm, chyba nie :p

Rotenkopf, Ameiva, mania lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewczyny zapytam z innej beczki... czy któraś może ma takie bóle jak ja? Całe ciało jakby jeden wielki zakwas... ból kręgosłupa pachwin... nie jestem w stanie ściągnąć spodni bez podpórki bo boli krzyż i pachwiny nogi... jak kaleka się czuje a co będzie dalej... z córką tego nie miałam... nie ma u mnie w okolicy zajęć dla ciężarnych bo bym się Napewno zapisała a i pływać nie umiem żeby rozluźnić ciało w wodzie... kurczę przecież jeszcze trochę i na fotel u gm się nie wdrapie...
    Ja mam skurcze w dosyć nietypowym miejscu - jakby na łączeniu mostka z lewymi żebrami. Boli jak cholera. Mój medyk mówi, że tam jest jakieś łaczenie mięśni i jest dużo zakończeń nerwowych no i jak brzuch rośnie to mięśnie się naciągają i dlatego tak. Ostatnio też łapią mnie skurcze w lewej łydce mimo tego, że biorę magnez. Ból kręgosłupa jest na porządku dziennym ;) mam już też problem ze schylaniem, ubieraniem, wstawaniem i przekręcaniem się z boku na bok :D chodzę jak kaczuszka :D

Ps. Już lapka mam wyłączonego, więc dziś nie zacznę tej listy z wózkami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jasne, że mogę to zrobić ;) tylko prosiłabym o małą pomoc w przypomnieniu swoich wyborów bo nie dam rady nadrobić tylu stron bo już kiedyś na samym początku rozmawiałyśmy o wózkach ;)

ps. wybacz, że dopiero teraz odpisuję na Twoją propozycję ale dopiero schodzi ze mnie nerw, który jest ze mną od rana. Poniedziałek, cholera.

My póki co RIKO BRANO 3w1

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Haha ja jestem z cc, z ułożenia pośladkowego i z niedzieli :D Ale żeby od razu rozmemłana, hmmm, chyba nie :p
    Moj Maciek to wulkan energii, wszedzie go pelno, bardzo towarzyski a niby po cc, najlepsze ze ta opinie wyglaszala osoba ktora ma dziecko po porodzie sn :)

perła ziemi, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'Rozmemłane', hahahhah :D
    Hahhahahahahahahhhahahahahahahahahahahahhaahha :D

• MagSz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg, miłek o ok tydz młodszy niż wynika z Om, ale to się zgadza bo mam późne owulacje ;) można mnie przepisać na 16/17 kwietnia ;)

Funky09, Karatka81, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Któraś jeszcze cierpina bezsenność? Mała harcuje, nie przeszkadza jej twardy brzuszek, a matka spać nie może..
    Swoją drogą, właśnie skończyłam czytać bardzo ciekawą książkę pt. "Mundra". To zbiór rozmów z położnymi. Polecam, wciąga!

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obudził głód :D pierwszy raz, mała też nie śpi ale nie chce mi się wstać żeby coś miąchnąć :) może uda mi się jeszcze zasnąć...wieje u mnie okropnie i pada zapowiada się piękny dzień...

Dziś w końcu dr założy mi ten pessar :D

Moje typy to: Bebetto Holland, torino, nico plus ( wszystkie mi się podobają :) ) i x lander x pulse :)

Dzień dobry ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Alez mnie dlugo nie bylo, ale staralam sie czytac na biezaco.

Gratulacje udanych wizyt i duzych bobasow!!
    Trzymam kciuki za chore mamusie i szpitalne!

Ostatnio kupilam pare ciuszkow w GAP'ie, slodkie :-)

Jakie ciasta pieczecie na Swieta? Ja robie sernik z zurawina, makowiec z jablkami i piernik z masa sliwkowo-marcepanowa (przepisy z mojewypieki.com)

Dzis wieczorem ide na wizyte kontrolna, ale lekarka tylko poslucha serduszka przez trabke pewnie..dobre i to.
    Musze jej powiedziec o moich skurczach macicy, bo tez mam i tym kolataniu serca. Moze mnie wysle na badania do szpitala bo troche sie martwie.

Dzis rano sie wazylam i przytylam prawie 5kg, nie jest zle jak na ta ilosc slodyczy, ktora ostatnio pochlaniam!!

Ja juz w drodze do pracy..
    Milego dnia!! Buziaki

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia :-) czujecie już magię Świtar? Ja tak, tylko ubolewam nad faktem, że co roku nie ma białych Świąt.... Zaraz jadę do mojego endokrynologa na comiesięczna wizytę.

Pisałyście o szpitalach- jestem z Wawy, Z Mokotowa, synka rodziłam na Madalińskiego i drugiego tez raczej tam bym chciała. W razie czego weźmiemy telefony, może spotkamy się po porodach ;-)

Byłam bardzo zadowolona z Madalińskiego, to był 2013 rok, wszystko super, jedynie sale poporodowe małe i duszne, ale podobno odnowili tę część i jest niebo lepiej. Sale na patologii były super - świetne warunki. Położne miłe, częste kontrole i w ogóle mam dobre wspomnienia.

Jak przygotowania świąteczne? Pierniczki juz mam, dziś ciasteczka do stemplowania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 07:50

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanotowałam takie wózki z naszej rozmowy :
    -ANEX® SPORT
    - X-lander XA
    - x-lander pulse
    - Verdi Genua
    -Jedo
    -camarelo Sevilla

pewnie było ich wiecej ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi82 wrote:
    Pisałyście o szpitalach- jestem z Wawy, Z Mokotowa, synka rodziłam na Madalińskiego i drugiego tez raczej tam bym chciała. W razie czego weźmiemy telefony, może spotkamy się po porodach ;-)

Byłam bardzo zadowolona z Madalińskiego, to był 2013 rok, wszystko super, jedynie sale poporodowe małe i duszne, ale podobno odnowili tę część i jest niebo lepiej. Sale na patologii były super - świetne warunki. Położne miłe, częste kontrole i w ogóle mam dobre wspomnienia.

z mokotowa to masz rzut beretem na Madalińskiego :) ja sprawdzalam i bez korków powinnismy dojechac w 21 minut, w sumie trasa podobna jak do szpitala gdzie rodzilam synka na Czerniakowskiej. Dobrze ze sa blisko siebie jak mnie nie przyjma do jednego to bede miala blisko drugi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 08:28

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    47e26f660cdd9512med.jpg

BEXA IDEAL
    Kolor szary, na żywo wygląda tak jak na moim zdjęciu bo w necie wygląda na duzo ciemniejszy.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:41

Ameiva lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na Madalińskiego o 1 w nocy jechaliśmy 6 minut :D
    Gorzej jakby sie o 16 trafiło :p

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) Ja po ciężkiej nocy, pół nie spałam (tak to jest jak sie przerabia czyjeś problemy ehh), potem spałam, ale zapchany nos itd. wstałam w sumie razem z M, bo nosa musiałam wysmarkać, kichałam jak szalona. Ale zapodałam końską dawkę wit c i jest znośnie...
    Alicja jest zdecydowanie większym śpioszkiem niż Niko, mam nadzieję że to przełoży się na spanie po porodzie :-) Niko był tak samo hmm aktywny...
    Mamki które mogą ćwiczyć, nie zapomnijcie o mięśniach Kegla :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem nie będę rodzić w tym szpitalu co Niko. Położna polecała mi dwa, ja też zresztą miałam właśnie te już wstępnie wybrane, ale wybiorę ten co jest bliżej. M się cieszy, bo jak coś to będzie miał rzut beretem do domku. Podjedziemy sobie zobaczyć jak jest np. z salą pojedynczą itd. Odwiedzin nie ma na sali, co ma plusy i minusy, jak zawsze, przy pojedynczej sali nie powinno być problemu, nawet zapłacę za nią. Można rodzić w jakiej pozycji się chce, i nacięcie jest w mega ostateczności. Plus doradca laktacyjny z prawdziwego zdarzenia. Przyznam, że najchętniej rodziłabym w domu ;-) Tylko trochę kaski to kosztuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Mnie obudził głód :D pierwszy raz, mała też nie śpi ale nie chce mi się wstać żeby coś miąchnąć :) może uda mi się jeszcze zasnąć...wieje u mnie okropnie i pada zapowiada się piękny dzień...

Mnie codziennie po 6 budzi głód i mąż wstający do pracy :p Ale biorę psa pod pachę i śpimy dalej do 9/10, a potem zdycham z głodu i jem kilka śniadań :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Jakie ciasta pieczecie na Swieta? Ja robie sernik z zurawina, makowiec z jablkami i piernik z masa sliwkowo-marcepanowa (przepisy z mojewypieki.com)

Też mam póki co 5 kg na plusie, a słodycze pochłaniam tonami :D Ja piekę makowiec zawijany, piernik przekładany musem mirabelkowym, rogaliki z makiem, miodownik i pierniczki. Z tym że miodownik i pierniczki już zrobione, bo mogą leżeć :)

Sunday lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:41

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ