X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    W ogóle zaczął mi się 7 miesiąc, ale czas szybko leci! :D
    Mi wg Om też:D już tak blisko do kwietnia:) Chociaż u nas to wszyscy się na marzec szykują, więc mogę mieć urodzinowy prezent od corci. Byle nie wcześniej...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    C\ na pewno potem się za mnie modliła :) bo czarny to złooooo :D

Hihihi, twoja teściowa musi być taaaka fajna :D Moja jak byłam w szpitalu robiła mi DWUPUNKT, nie mam pojęcia co to ale na moje ucho brzmi jak klątwa...

Też się zbieram, sernik nie czeka, sernik nie rozumie :D A na życzenia przyjdzie czas :)
    Jeśli komuś mało świątecznego nastroju to proszę sobie szybciutko włączyć Michaela Buble - Christmas i do roboty babeczki :D

mania lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leci rmf święta :D online mają taką stację, polecam!
    Fabdorota mój gin mówi że też mam się szykować raczej na marzec, okolice Wielkanocy, bo u mnie Michał rośnie równo wg tygodni ciąży, a nogi to ma nawet dłuższe, nie wiem po kim haha :p

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Michał dobrze obliczony :P U nas to kwestia tych cholernych skurczy. Walczymy o 37 tygodni...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    No to Michał dobrze obliczony :P U nas to kwestia tych cholernych skurczy. Walczymy o 37 tygodni...

Wiadomo, u Ciebie inna sytuacja! Tak jak kiedyś pisałam - koleżanka miała tak samo jak Ty, urodziła w 33 tc i z małą wszystko ok :) Także spokojnie dasz radę, to tylko 10 tygodni jeszcze :*

fabdorota lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na święta mam ubrania. Kupiłam sobie w C&A nowe spodnie i sweterki :) dzisiaj nocy nie miałam za bardzo udanej. Nie dość, że budziłam się co chwilę na siku to jeszcze tak bolało mnie biodro, że aż do łydki mi ciągło.. Staram się, leżeć na lewym boku, ale biodro zaczyna mnie boleć, więc zmieniam pozycję na prawy bok i wtedy łapie mnie taki skurcz w biodrze, że ho ho i na dodatek łapie mnie skurcz w łydce ;/ dzisiaj rano jak wstałam to mnie dalej biodro bolało, już teraz je trochę rozchodziłam, ale aż strach myśleć co będzie dalej.

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało świątecznie w tym roku na dworze...:)
    Nawet choinki nie mamy z racji zmiany mieszkania - nie opłaca sie ubierać na kilka dni :)
    Na wigilie jedziemy do moich rodziców, pojutrze wracamy.

Do kwietnia coraz bliżej, a mnie nachodzą mysli ze kurde to przecież trzeba bedzie znowu urodzić i jeszcze zorganizować opiekę nad Mikołajem :D masakra.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40c792ebe763.jpg

Kochane, jutro nie będzie czasu żeby wpaść, więc już dziś życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Żeby były spędzone w gronie najbliższych, ukochanych osób, pełne miłości i radosnego oczekiwania! Odpocznijcie, nacieszcie się rodziną i maluszkami w brzuszkach!

Udało się z moją pomocnicą upiec i ozdobić pierniczki :)

paprotka30, jamniczakuchnia, wiecznie, Dobson, mania, Rotenkopf, Endzis, Funky09, Andrea20, Wilka lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg. Hania waży juz 750 g :). Łożysko nadal nisko, ale bez tragedii. Szyjka raz wyszła ok 2,6 cm, raz 3 cm. Czyli Szyjka i łożysko ciągle do kontroli. Poza tym Hania leżała z nogami na głowie :P. Nie dosc ze glową leży juz w dół i uciska to jeszcze nogami matkę kopie po szyjce :P

Lanusia93, Iwonkaaa, mania, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Endzis, Dobson, Funky09, Andrea20, Olina lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia no z taką pomocnicą musiało się udać ;)

Wiecznie super wieści Hania to już niezła babeczka :D

Ja już mam mojego niebieskiego, okrągłego, gumowego przyjaciela, który będzie nam towarzyszył do 38tc :) zakładanie pessara nic nie boli, twra chwilkę a ulga psychiczna jest ogromna :D

Lanusia93, paprotka30, Iwonkaaa, fabdorota, wiecznie, Dobson, Andrea20 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, gratulacje. Dobre wiadomości na same święta :)

Lanusia super razem wygladacie:)

Mania to możesz troszkę teraz odetchnąć? Na pewno nadal będą kontrolować szyjkę tak?

Mnie ogarnal jakis blady strach o ciążę ale zawsze tak mam na kilka dni przed wizyta u ginekologa...

Chciałabym życzyć Wam spokojnych i radosnych Świąt ale przede wszystkim abyśmy w dwupaku dotrwały do bezpiecznego czasu kiedy to nasze dzieci przyjdą na świat całe i zdrowe.
    Buziaki :)

pasia27, wiecznie, mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kolacja ...mmm pycha...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5f4a32a2c41.jpg

Mania super ze odetchniesz psychiczne ...:):)

Lanusia93, mania, Endzis, Andrea20 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Kolacja ...mmm pycha...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5f4a32a2c41.jpg

Mania super ze odetchniesz psychiczne ...:):)

To mnie załatwiłaś, zgłodniałam! Idę zrobić zamach na koreczki śledziowe i rzodkiewkę <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zglodnialam :p w miarę wszystko ogarnęłam i padam.

Rozmawiałam z ginekolog o moim ciśnieniu i kazała mi jeszcze dzis zrobić badanie moczu. Ogólnie wyszło do d....y. białko śladowe ilości (całe szczęście bo gin bała się zatrucia) ale wyszło dużo bakterii, leukocytow, fosforanów i krwi w moczu :/ mówiła żeby się nie martwić, prowadzić książeczkę z ciśnieniem a w poniedziałek powtórzyć mocz. Gdyby się coś działo to do niej dzwonić i do szpitala. Najlepsze jest to ze mnie nic nie boli ani nerki ani pęcherz.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, przygotowania świąteczne pochłonęły mnie do reszty, jutro pewnie będzie jeszcze mniej czasu dlatego chciałam Wam złożyć życzenia - ZDROWIA, SZCZĘŚCIA, MIŁOŚCI, SPEŁNIENIA MARZEŃ I CZEGO TYLKO SOBIE ZAPRAGNIECIE! <3

Ach, za rok Nasze Szkraby będą pełzać pod choinkami ;D

Lanusia93, Iwonkaaa, Endzis, Funky09, mania, dichlieb, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również Wam życzę zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia :) brzuchów bolących tylko z przejedzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku! :)

A sama idę świętować toż to dzisiaj moja studniówka :) haha

fabiola, Lanusia93, Rotenkopf, mania, dichlieb, jamniczakuchnia, pucek lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam dużo spokoju, cierpliwości i oczywiście zdrówka. Żebyśmy wszystkie szczęśliwie dotrwały do kwietnia a kolejny rok był jeszcze lepszy niż ten :*

Lanusia93, Funky09, Rotenkopf, mania, dichlieb, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Dziewczyny ja również Wam życzę zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia :) brzuchów bolących tylko z przejedzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku! :)

A sama idę świętować toż to dzisiaj moja studniówka :) haha

Ej ja też mam dziś studniówkę :D !! aż ide sobie ukroić sernik!

Funky09, Rotenkopf lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio z braku czasu tylko podczytuje;) ale widze że w miare pozytywnie u nas kwietnioweczek i oby tak pozostało:)

Życzę Wam dziewczynki radosnych spokojnych świąt spędzonych w gronie rodzinnym i abyśmy wszystkie szczęśliwie donosiły nasze kwietniowe szczęscia przynajmniej do tego 37tc:**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:53

Lanusia93, Funky09, Rotenkopf, mania, Ameiva, dichlieb, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie ja też życzę Wam Wszystkim i Waszym rodzinom Wesołych Świąt! Spokojnych, spędzonych z najbliższymi, wypełnionych cudownymi kopniakami w brzuszkach żebyśmy wytrwały do kwietnia, dużo miłości, super prezentów i braku zmartwień <3 :)

Ameiva, Funky09, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ