Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawuszka jak masz okazje isc na l4 to sie nawet nie zastanawiaj. Mysle ze i tak dlugo wytrzymalas. Twoje zdrowie i maluszka jest teraz najwazniejsze, szef jak zechce Cie zwolnic to i tak to zrobi. Ja w pierwszej ciazy na zwolnieniu bylam od 8 tygodnia, w trakcie macierzynskiego zaszlam w druga ciaze i do pracy nie wracalam. Siedze w domu od poczatku lutego 2014 a pensja nadal wplywa
Pracuje w duzej korporacji i nawet nie odczuli braku mojej osoby
To sa ostatnie chwile kiedy mozesz o siebie zadbac, spac ile chcesz, poczytac ksiazki, poogladac filmy, spotkac sie z kolezankami czy na spokojnie przygotowac wyprawke dla maluszka. Po narodzinach dziecka kobieta swoje potrzeby odklada na sam koniec- przynajmniej ja tak mam wiec ciesz sie chwila
Gwarantuje Ci ze nie bedziesz sie w domu nudzila, tym bardziej ze masz nas
Karatka81, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Z ciekawości sprawdziłam Naszą 'bazę' imion i o to co mi wyszło :
U chłopców królują imiona :
Antoś (imię wybrane dla 2 chłopców)
Wojtuś (2)
Leoś (2)
Oprócz tego mamy : Stasia, Michałka, Fabiana, Oliwierka, Aleksandra, Miłoszka, Maksia, Nikodema i Szymonka.
U dziewczynek sytuacja wygląda następująco :
Alicja (imię wybrane dla 4 dziewczynek)
Hania (3)
Marysia (2)
Julcia (2)
Zosia (2)
Oprócz tego mamy : Liliankę, Polę, Zuzię, Jagódkę, Natalkę, Elizę, Michalinkę, Basię, Weronikę, Sarę i Izę.
Mam nadzieję, że reszta Mam wkrótce się odezwie i da znać jakie imiona wybrały dla swoich pociech -
U mnie była dyskusja Szymon vs Oliwier i jednomyślnie póki co jednak Oliwier... to była moja pierwsza myśl ale nosem wszyscy kręcili a teraz jakoś postawione na Oli i już ... Ale nie żądam zmian bo wiem że przez 4 miesiące może jeszcze być tysiąc pomysłów...
-
nick nieaktualny
-
Ameiva, masz rację, takie rarytaski o jakich piszesz, czas dla siebie itd... to później będe mogła o tym zapomnieć.
Ciągle mieliśmy gości ostatnio i każdy taki zdziwiony, że ja jeszcze pracuję, że w pokoju maluszka nic nie ruszyłam a zawsze dbam o takie rzeczy, ale teraz nie mam czasu po prostu. Dokładamy tam rzeczy, ale nic nie zostało zrobione bo kiedy? Wieczorami jak padam na twarz? Nie chce mi się nawet komputera otwierać a co mówić o jakiejś wizji urządzenia, czy zamawianiu innych rzeczy. Wyprawka stanęła w miejscu... Zaczynam się trochę właśnie przejmować, bo jeszcze dużo rzeczy nam brakuje i ogólny taki chaos. Niby z ubranek mamy wszystko, wózek, łóżeczko, ale do łóżeczka cała reszta i mnóstwo tych najmniejszych rzeczy.
Dziewczyny zamawiałyście i jakiegoś konkretnego sprzedawcy na allegro jakąś większą ilość rzeczy? Bo widziałam, że apteka królujeA mnie się rzucił w oczy kiedyś fajny sprzedawca na allegro, w nazwie miał okularki. Jak na niego trafię to podrzucę.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Ja jestem w trakcie oglądania rzeczy do kupienia. Ubranka przyśle mi szwagierka po swojej córci, ma tego bardzo dużo i zakazała mi cokolwiek kupować, bo niektóre rzeczy nawet nie były noszone. Wózek też mam od niej i trochę innych rzeczy też mam dostać. Łóżeczka właśnie oglądam i zastanawiam się nad wyposażeniem tegoż. Czytałam, że w łóżeczku nie powinno być żadnych zbędnych rzeczy typu ochraniacze itp. , ale nie wiem co z poduszką? Widziałam takie niby specjalne poduszki klin dla dzieci. Co Wy o tym myślicie? Jaka pościel jest niezbędna?
-
nick nieaktualny
-
panda ja poduszki klin nie kupowalam. Zamiast tego wkladalam pod materac gruby segregator zeby materac lezal pod lekkim katem- dzieki temu maluszek nawet jak uleje to sa mniejsze szanse ze sie zaksztusi. Wiele mam podklada pod nogi lozeczka np ksiazki i efekt ten sam. Na pocztatku maly spal bez podusi, po kilku miesiacach polozylismy mu taka plaska ktora byla w zestawie z kolderka, spi na niej do teraz
-
Co do ochraniaczy to czemu zbędne? Moim zdaniem są jak najbardziej przydatne.
Rotenkopf my uzywalismy aventa od urodzenia do 3 lat (na początku butelki później niekapki) i zuza chętnie piła z nich. Teraz zastanawiam się nad lovi bo chce od nich laktator, smoczki bo i ceny tez maja atrakcyjne -
nick nieaktualny
-
Kurcze, zazwyczaj w lodowce robie tzw przesiew i sprawdzam np jogurty serki itd - daty ważności a dziś dałam Zuzi serek 7 dni po terminie
zjadła tylko dwie łyżeczki bo później coś mnie tknelo i sprawdziłam datę, ale i tak się boję żeby biegunki z tego nie było. Grrrr!
Moja cora przez dwa miesiące spała zawinieta w rożeki ile dobrze pamiętam.
-
nick nieaktualny
-
Ja też stawiam ma aventa, mimo że facet w sklepie próbował mi na siłę wcisnąć dr Browna. Wiele znajomych mam przetestowalo aventowe butelki i smoczki i polecają. Także nic innego nie biorę pod uwagę.
Siedzę już pod gabinetem. Mała daje czadu, a ja się trzęse ze strachu. Kurcze, nie da się być spokojnym w zagrozonej ciąży:( -
Ja właśnie w pierwszym okresie nie planuję wkładać nic do łóżeczka. Zawieszę tylko gdzieś misia szumisia i pewnie ozdobię czymś szczebelki. Bardzo mi sie podobały kiedyś osłonki na szczebelki, ale poczytałam o ich negatywnhm wpływie na bezpieczeństwo i zwiększeniu ryzyka nagłej śmierci łóżeczkowej, więc sobie daruję.
W ogóle ludzie są straszni. Przyszłam dzisiaj do pracy męża żebyśmy razem wrócili. Pracuje tu jego wujek, którego szczerze nie znoszę. Od kiedy zaszłam w ciążę, mówił do mnie "pani szersza" na co od początku miałam alergię. A dzisiaj zobaczył mnie pierwszy raz od 3-4 tygodni i powitał mnie słowami "ale ty się szeroka zrobiłaś, o jezu". To niby żarcik taki, bo owszem przytyłam łącznie 6-7 kg ale głównie uwypuklił mi się brzuszek. A reszta ciała równomiernie ale w niewielkim stopniu. Zawtórowała mu Pani z pracy: "no, boczki takie Ci się zrobiły"... z trudem się powstrzymałam od płaczu.. -
jaskra co za burak
a on jak wyglada? TOP model z niego czy co? jesli ma brzuszek to bym mu dopierdolila ze ty za 3 miesiace w kilka chwil pozbedziesz sie brzuszka a on w swojej ciazy spozywczej nadal pozostanie albo cos innego zeby mu sie odciac...wrrr
Lanusia93, jamniczakuchnia, ilonia1984 lubią tę wiadomość
-
Już po. Szyjka trzyma, zamknięta, dość twarda. Macica na lekkim skurczu, więc leżenie robi swoje. Generalnie mam wylezec te ciążę do końca. Jutro albo w poniedziałek na glukoze. Trochę pieniazka zostawię w laboratorium, bo mam zrobić poza tym morfo, mocz, toxo i odczyn coombsa.
Endzis, Lanusia93, jamniczakuchnia, Andrea20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Leon :*
Aleksandra wszystkiego najlepszego :*
Rotenkopf duża masz córeczkę
BUTELKI
Hania od początku używa butelek z aventu natural, generalnie chodzi o to żeby smoczek był jak najbardziej zbliżony do kształtu piersi np. Avent classic ma kiepski smoczek a avent natural idealny. Miałyśmy też butelkę z lovi która miała smoczek taki jak avent classic i Hania kompletnie nie umiała tego zassać bo usteczka jakoś dziwaczne obejmowały smoczek.
WKŁADKI LAKTACYJNE
Schodzą w ilościach hurtowych, na początku kupowałam drogie firmówki potem przerzucilam się na babydream i byłam bardzo zadowolona, dzisiaj zakupiłam już 2opakowania ok. 5zł/szt
SMOCZKI USPOKAJAJACE
U nas rządzi lovi, śliczne i bardzo pasują Hani
PODPASKI PO porodzie
Najbardziej byłam zadowolona z firmy Bella, świetnie chłona, są na prawdę duże
MAJTKI PO PORODZIE
Dla mnie najlepsze są wielorazowe - siateczka, łatwe w utrzymaniu czystości wystarczy przeprać w rękach 15 min na kaloryferze i są suche
MAŚĆ NA brodawki
Maltan
Może którejś przydadzą się te informacje, jak sobie jeszcze coś przypomnę to napisze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 16:10
28latkaa, Endzis, paprotka30, _Saszka_, triste, mania, Justyna Es, vikus001, Mynia, Lanusia93, jamniczakuchnia, fabdorota, Andrea20 lubią tę wiadomość
[/url]