Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina_Ina wrote:Od razu sprawdziłam sobie je na allegro, super są te kolory ale ta nowa wersja nie ma pompowanych kół, a ta z zeszłego roku miała. Zapewne zostanę przy starej wersji, muszę tylko podjechać wreszcie do sklepu.
-
nick nieaktualny
-
Ja dostałam wózek po siostrze, firmy Roan, jest zwrotny, nie za cięzki, ale i tak będę nim parkować pod samymi drzwiami więc to nie problem, idealny na nasze leśne tereny no i na szczęście mama kupiła biało granatowy więc pasuje do chłopca
największy problem mam z fotelikiem, ale najpierw skupię się na wypraniu wszystkiego i ogarnięciu co jeszcze potrzeba, a potem dopiero zakupy żeby czegoś nie zdublować
-
Po wizycie... z maluszkiem super dalej pokazuje klejnoty także chłopak... u mnie hemoglobina za niska więc dostałam żelazo w tabletkach i wykaz produktów w celu podniesienia... waze już 79 kg czyli 15 kg już do przodu... 04.02 kolejna wizyta...
Anastazjaaa, Funky09, Lanusia93, jamniczakuchnia, mania, Karatka81, fabdorota, Endzis, _Saszka_, paprotka30, Rotenkopf, panda80, Dobson, ilonia1984 lubią tę wiadomość
-
Proszę o dopisanie imienia naszego synka- Wiktor
Tatuś od początku chciał tak nazwać, a że mnie też się podoba to nie oponowałam.
Piszecie o swoich "100-dniówkach" do porodu a ja własną przegapiłam, dziś zostało już tylko 95 dni... Boże jak to niedługo! A my jeszcze ciągle praktycznie nic nie mamy. Ale jeszcze półtora tygodnia i wracam do domu (planuję jeszcze pracować, ale na szczęście już na miejscu).
Brzuszek już mam duży, zmierzyłam się przed chwilą w pasie i jest 100 cm, prawie 8 kilo na plusieAle raczej zbieram komplementy, że poszło mi głównie w brzuszek także nie jest najgorzej:)
Dziś miałam leczenie kanałowe, w znieczuleniu które nie zadziałało. O matko... okropność! Jestem z wykształcenia dentystą, ale dopóki samemu się nie doświadczy pewnych rzeczy to nie da się drugiej osoby zrozumieć. Już nie będę wmawiać mężowi, że nie miało prawa boleć
Najbardziej się martwię wpływem stresu i leków na naszego synka, znów kopał jak szalony jak leżałam na foteluCo za matka ze mnie ehh...
Anastazjaaa, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość
- szczęśliwy
-
Rotenkopf wrote:O kurde, a ja kupiłam classic te butelki, właściwie to tylko je kupiłam tak żeby były bo nastawiam się na kp no ale życie to może zweryfikować.
Dziś dostałam podgrzewacz, sterylizatora nie brałam w ogóle pod uwagę xD
Laktatora też nie mam ale to kupie jak przyjdzie potrzeba bo też nastawiam się na kp -
Ewelina0701 wrote:Po dzisiejszym usg wyszła mi dziewczynka a 2 razy miałam chłopca stwierdzone.
Miałam tak w poprzedniej ciążyWyobrażam sobie Twój szok, ale niedługo przyzwyczaisz się do tej myśli
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Karolina_Ina wrote:A podgrzewacz i sterylizator? Jak bardzo są przydatne?
Ja mam i jedno i drugiePrzydały się, jasne, bo w podgrzewaczu grzałam słoiczki, ale do mleka wcale, bo miałam zawsze w szklance chłodną wodę i dolewałam wrzątku kiedy robiłam mleko. A sterylizator wsadzałam do mikrofalówki jak mi się przypomniało, często wyparzałam po prostu w garnku. Nic niezbędnego
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Hej Mamki, my po wizycie
Ala na 100% jest Alą
uff
Waży 958, czyli w normie. Sprawdzał mi gin jak nigdy szyjkę i ma 45
jak to stwierdził, ponad normę i zamknięta. Luzik. Wg jego wagi mam 10 na plusie, ale on coś ma z tą wagą... Już w pierwszej ciąży była podejrzana ha,ha Bo mi rano 3 kg mniej pokazało, a zawsze się na niej ważę
No nieważne, Na szczęście wyniki moczu ok, a co najważniejsze glukoza git i krzywej nie muszę robić
wiecznie, fabdorota, Endzis, Iwonkaaa, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, _Saszka_, Lanusia93, Rotenkopf, vikus001, Funky09, panda80 lubią tę wiadomość
-
Sterylizator miałam, ani razu nie użyłam
Ale go dostałam, więc ok. Podgrzewacz jak najbardziej, zwłaszcza później jak jedzonko w słoiczku podgrzewałam. Podpaski po porodzie bella, no i do pryskania krocza polecam tantum rosa, saszetki rozpuszcza się w wodzie i najlepiej do pojemnika ze spryskiwaczem.Majtki miałam chyba z canpolu, nie pamiętam, ale ten temat muszę ogarnąć jeszcze
Butelkę miałam Dr brown i była ok, teraz jeszcze nie wiem jaką kupię. Materacyki oglądałam tak w cenie ok 130 zeta chyba, ale muszę poszukać bo zakładkę mi wcięło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 19:43
Anastazjaaa lubi tę wiadomość