X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek to radze nie szalec z iloscia przed porodem. Na poczatek polecam kupic 1 max 2 i to te najmniejsze objetosci bo nie wiadomo co dziecku podpasuje. Nie jest to maly wydatek a szkoda by bylo pozniej nowe butelki wyrzucac. Sa maluchy ktore ulewaja i trzeba im dobrac smoczek z wolnym przeplywem. Inne karmione piersia a tylko dopajane z butelki musze miec jeszcze inny smok a co za tym idzie tez i butelki sie w takich sytuacjach inne zaleca zeby nie zachwiac naturalnego rytmu ssania. U nas najlepiej sie sprawdza avent z wersji natural, mielismy tez wersje classic ale malemu nie lezal ksztalt smoka i musielismy wymienic. Mielismy tez tommee tippee ale w nich wkurzalo mnie ze bardzo szybko scieraly sie napisy- od mycia i wyparzania i nie widac bylo ile mleczka jest w srodku.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:51

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterylizator to dla mnie zbedny wydatek, szkoda kasy a i miejsce na blacie w kuchni zajmuje. Butelki zalewalam wrzatkiem, trzymalam kilka minut i wyjmowalam, tak nam zalecaly polozne w szpitalu, ew mozna wlozyc do garnka i troche podgotowac. Podgrzewacz mam, bardzo sie przydał. Na poczatku odciagalam pokarm i go podgrzewalam przed podaniem malemu, dzieki podgrzewaczowi mialam zawsze pewnosc ze ma odpowiednia temperature- mleko kobiece podgrzane do zbyt wysokiej temperatury traci swoje wlasciwosci. Pozniej podgrzewalam w nim sloiczki z obiadkami. Jak przeszlismy na mm przestal byc potrzebny.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladki laktacyjne tak jak fabiola kupowalam najtansze babydream- schodzi ich naprawde sporo na poczatku- nosilam je dzien i noc i dawaly rade. Podpaski bella tez uzywalam i polecam. Sa ogromne ale takie wlasnie musza byc :) korzystalam z nich ok 2 tyg pozniej przerzucvilam sie na zwykle podpaski bo krwawienie bylo mniejsze.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ameiva lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przekopywałam internet pod względem kilku produktów i mogę podzielić się wnioskami ;).

Podkłady poporodowe najlepiej oceniane są z firmy Hartmann, a z tańszych z firmy Seni Lady (ale ich trzeba szukać pod nazwą wkładki urologiczne ;) )

Podkłady poporodowe na łóżko - Seni Lady.

Majtki poporodowe tylko wielorazowe (jednorazowe np nie przepuszczają powietrza) i tutaj też polecane są z firmy Hartmann.

Krem na brodawki z firmy Medela.

Wkładki laktacyjne z firmy Lansinoh.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • triste Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wybrałam butelkę Avent antykolkową natural :) Porównywałam ceny w aptecegemini i na allegro u sprzedawców są niższe ceny i w tej aptece nie będę robiła zakupów.
    A co do dodatkowego sprzętu to też nie będę kupowała tylko będę robiła jak nasze mamy :) tymbardziej że chcę aby moje dziecko miało również styczność z "bakteriami" a nie żyło bańce mydlanej ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, ja podobnie jak inne dziewczyny poszła bym na zwolnienie i i się nie oglądała na innych. Teraz liczycie się Wy i Wasze zdrowie :)
    jaskra wrote:
    Ja właśnie w pierwszym okresie nie planuję wkładać nic do łóżeczka. Zawieszę tylko gdzieś misia szumisia i pewnie ozdobię czymś szczebelki. Bardzo mi sie podobały kiedyś osłonki na szczebelki, ale poczytałam o ich negatywnhm wpływie na bezpieczeństwo i zwiększeniu ryzyka nagłej śmierci łóżeczkowej, więc sobie daruję.

W ogóle ludzie są straszni. Przyszłam dzisiaj do pracy męża żebyśmy razem wrócili. Pracuje tu jego wujek, którego szczerze nie znoszę. Od kiedy zaszłam w ciążę, mówił do mnie "pani szersza" na co od początku miałam alergię. A dzisiaj zobaczył mnie pierwszy raz od 3-4 tygodni i powitał mnie słowami "ale ty się szeroka zrobiłaś, o jezu". To niby żarcik taki, bo owszem przytyłam łącznie 6-7 kg ale głównie uwypuklił mi się brzuszek. A reszta ciała równomiernie ale w niewielkim stopniu. Zawtórowała mu Pani z pracy: "no, boczki takie Ci się zrobiły"... z trudem się powstrzymałam od płaczu..
    Trzeba było takiemu wujkowi coś ładnie odpowiedzieć. Takie teksty to ewidentny brak kultury. Ciekawi mnie czy wujek wygląda jak milion dolarów :P - zapewne nie :P
    Karolina_Ina wrote:
    A podgrzewacz i sterylizator? Jak bardzo są przydatne?
    Wydaje mi się, że jeśli ktoś od razu zakłada karmienie mm to będą przydatne. Jeśli nie, to zawsze w razie potrzeby można dokupić kiedy będziemy potrzebować. Jak na razie dla mnie to zbędny wydatek ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Ja jestem w trakcie oglądania rzeczy do kupienia. Ubranka przyśle mi szwagierka po swojej córci, ma tego bardzo dużo i zakazała mi cokolwiek kupować, bo niektóre rzeczy nawet nie były noszone. Wózek też mam od niej i trochę innych rzeczy też mam dostać. Łóżeczka właśnie oglądam i zastanawiam się nad wyposażeniem tegoż. Czytałam, że w łóżeczku nie powinno być żadnych zbędnych rzeczy typu ochraniacze itp. , ale nie wiem co z poduszką? Widziałam takie niby specjalne poduszki klin dla dzieci. Co Wy o tym myślicie? Jaka pościel jest niezbędna?
    Ja też słyszałam o tych ochraniaczach i nie będę ich zakładać, przynajmniej w pierwszych miesiącach ;) chociaż mam oich pełno w domu po siostrze o szwagierce :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kolęde właśnie!! weszli ministranci.. tak mi się śmiać chce heh :p jak biedni muszą śpiewać hah stoje za mężem i się śmieje a mąż mnie tylko kłuje żebym się uspokoiła bo jemu się przeze mnie też chce śmiać haha :p
    Wiem głupia jestem :p ale humor mam fajny za to :p

• mania Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kupują wózek Anex sport jaki kolor wybieracie ??? Bo mi się podoba ten czarno-biały tylko na lato ta gondola jest chyba trochę zbyt czarna...i teraz mam dylemat bo wózek super ale warianty kolorystyczne jakoś mi nie leżą wiem, że to niby nie priorytet ale dość ważne jak dla mnie :/

A i jest już na allegro nowa kolekcja x landera x pulse :) ładne te nowe kolory.

Fabiola jakie masz cudne zdjęcie Maluszka no nie mogę się napatrzeć :)

fabiola lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czym uzupełniacie apteczkę dla malucha? Zastanawiam się czy o niczym nie zapomniałam...

I jaki fotelik samochodowy kupujecie?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozę przetrwałam! ;)Co do imion to Hubert lub Robert i raczej do porodu nie będę wiedzieć które:P

jaskra, Endzis, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny które kupują wózek Anex sport jaki kolor wybieracie ??? Bo mi się podoba ten czarno-biały tylko na lato ta gondola jest chyba trochę zbyt czarna...i teraz mam dylemat bo wózek super ale warianty kolorystyczne jakoś mi nie leżą wiem, że to niby nie priorytet ale dość ważne jak dla mnie :/

A i jest już na allegro nowa kolekcja x landera x pulse :) ładne te nowe kolory.

Fabiola jakie masz cudne zdjęcie Maluszka no nie mogę się napatrzeć :)
    Ostatnio o tych kolorach Anexa pisałam właśnie ;). Do tej pory nr 1 był ten czarny (bo i ma czarny stelaż a taki mi bardziej się podoba), ale zobaczyłam ostatnio u siebie w hurtowni granatowo-biały z elementami mięty i się w nim zakochałam <3

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelke wzielam tomme tippe antykolkową ale dzis zapisywałam sie do szkoły rodzenia i dostałam avent natural malutka wiec w razie co obie przetestujemy;)

Smoczki mam z lovi bo były ładne takie mietowe z wąsami:P ale w paczxe ze szkoły mam też avent wiec zobaczymy ktore małemu podpasują.

Ja chyba też nie kupuje tych podgrzewaczy i sterelizatorów. Zasranawiam sie tylko czy brac laktator przed czy po porodzie a na karmienie piersią sie bardzo nastawiam.

Co do fotelika to zapisałam sie na warsztaty bezpueczny maluch . Są w roznych miastach no i mają tam omawiac pierwszą pomoc dla niemowlęcia i własnie kwestie fotelikow bo ja sie waham miedzy cybex a maxi cosi

f2w3s65gpeorv80s.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy te butelki kupujecie po co? Do podawania mm czy jak? Ja sterylizatorow nie kupuje na pewno, co do fotelika mamy maxi cosi. Co za piekne zdjecie dzieciatka! Gratuluje udanych wizyt

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ostatnio o tych kolorach Anexa pisałam właśnie ;). Do tej pory nr 1 był ten czarny (bo i ma czarny stelaż a taki mi bardziej się podoba), ale zobaczyłam ostatnio u siebie w hurtowni granatowo-biały z elementami mięty i się w nim zakochałam <3
    oj musiałam jakoś przeoczyć Twój post :) a nie widziałam tego granatu z miętą...w internecie go nie ma :/ mi się jeszcze podoba ten koralowy jak dla córci ale to chyba dlatego, że mama mi go zasugerowała a tak myslałam nad czarnym albo granatowo-białym...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam butelkę antykolkową canpol, ale nie czytałam żadnych opinii na jej temat. Poszłam na żywioł w sklepie.

vikus001, a kupiłam bo pomimo, że nastawiam się na karmienie piersią, to będę odciągać pokarm laktatorem, żeby mąż karmił dziecię, gdy będę na zajęciach i też na wszelki wypadek na początek gdyby z piersią były problemy..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    oj musiałam jakoś przeoczyć Twój post :) a nie widziałam tego granatu z miętą...w internecie go nie ma :/ mi się jeszcze podoba ten koralowy jak dla córci ale to chyba dlatego, że mama mi go zasugerowała a tak myslałam nad czarnym albo granatowo-białym...
    No właśnie nie ma tego koloru w internecie :/, a jest piękny <3

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ