X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek to tak jak pisalam 1 max 2 warto miec nawet jesli planuje sie kp. Na poczatku mleka moze byc malo albo tak jak u mnie mleczko pojawilo sie dopiero w 4 dobie po cc wiec butelki byly niezbedne. Maciek mial tez zoltaczke i pediatra z polozna zalecaly przepajac malego woda zeby szybciej ja wyplukac z organizmu. Oczywiscie mozna kupic je po porodzie ale po co chlopa ganiac do sklepu w ostatniej chwili skoro mozna sie wczesniej przygotowac? Zreszta jak juz chlop idzie do takiego sklepu to jest idealna pozywka dla sprzadawcy- malo zorientowany do tego sie spieszy i te mile panie w sklepie zawsze mu cos wcisna niepotrzebnie :)

Straciatellaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję woreczki do sterylizacji babyono. Na srokao też czytałam opinię ze sa super.

Moim zdaniem warto mieć choć jedna butelkę. Na zaś. Ja planuje zakup bo zawsze można odciągnąć mleko i dac dziecku jak np coś nam wypadnie i nie będzie nas w pobliżu.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny ile wydałyście / macie zamiar wydać na materace do łóżeczka?

119 z Ikei.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:51

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za materac dalam 140 zł, normalna cena była ok 110 ale wybrałam taki ze sciaganym pokrowcem abym mogła go prac.
    Do tego dokupilam odklad oddychajacy aby jak kiedyś siuski przeleca nie zamoczyly materaca.

Butelki kupiłam 3 jedna mała i dwie duże na wszelki wypadek lub do wody.
    Butelki mam tommee tippe, miałam je dla tiago i byłam zadowolona.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca to chciałbym lateksowy. Wole kupic tańsze łóżeczko za 300zl zamiast za 600 ale dzieki temu wybrac lepszy materacyk.

Co do butelek to tez chce kupic jedna lub dwie tak na wszelki wypadek.

Mała mi dzisiaj wariuje po tej glukozie. Nadreaktywna jest :-)

Gratuluje udanych wizyt :-)

Iwonka a ile synek waży??

Karatka81 lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie zmierzyła dzisiaj tylko serduszko sprawdziła i narządy oglądała... a ja nie pytałam i żałuję ale już zanotowałam jako pilne pytanie na wizytę w lutym...
    Moja doktor jakos nie przykłada uwagi do tych danych dotyczących wagi...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj sobie kupiłam jedne majtki poporodowe z canpolu . Na razie jedne bo - i tu pytanie do Was - jak długo po porodzie trzeba w takich chodzić i ile ich potrzeba?

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf kurcze nie pamiętam dokładnie, kilka dni max, potem juz zwykłe podpaski używałam. No i kupowałam większe te majtki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam L/Xl, a sztukowo ile ich miałaś?

PS. Ewelina0701, Mynia - zaktualizowałam dane ;)

Mynia lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Też dzisiaj sobie kupiłam jedne majtki poporodowe z canpolu . Na razie jedne bo - i tu pytanie do Was - jak długo po porodzie trzeba w takich chodzić i ile ich potrzeba?
    Ja w ogóle w nich nie chodziłam. Po porodzie od razu weszlam w gatki bawełniane luźniejsze. lekarze mówili że jak mi wygodnie i są luźne to mogę je nosić :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One były pakowane po kilka sztuk, chyba 3 w paczce? Sklerozę mam w tym temacie, chyba dwa opakowania, ale nie pamiętam, czy wszystkie zużyłam, chyba nie.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Właśnie nie zmierzyła dzisiaj tylko serduszko sprawdziła i narządy oglądała... a ja nie pytałam i żałuję ale już zanotowałam jako pilne pytanie na wizytę w lutym...
    Moja doktor jakos nie przykłada uwagi do tych danych dotyczących wagi...

Najwazniejsze ze wszystko w porządku z synkiem! Z ciekawości zapytałam bo ja swoje usg ostatnie mialam dokladnie w tym samym dniu ciąży.
    No chociaz porównywać nie ma sensu bo i tak normy sa dosc szerokie :-)
    Zreszta, dzis rozmawialam z bratowa i mówiła, ze ona przed porodem miala dwa razy usg robione tego samego dnia i raz wyszlo ze mały ma niedowagę a raz ze całkiem ok. Takze wszystko zależy od lekarza, sprzętu, a także dokładności. Lekarz tylko stawia znacznik żeby zmierzyć długość a potem to juz tylko komputerowe wyliczenia :-)

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratuluję udanych wizyt. Maluszki już tak dużo ważą. Coraz bardziej jestem nakręcona i zniecierpliwiona kiedy maluszek będzie z nami. Chyba muszę trochę odpuścić :)
    W końcu zaczęłam kompletować wyprawke. Super sprawa :)
    Aleksandrakili wszystkiego najlepszego.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w majtach poporodowych chyba z miesiąc chodziłam bo po cc każde mnie urażały w bliznę.
    Butelki mam Avent natutal i dr brown jedna bo podobno takie super jak kolka doskwiera dziecku. Tyle że moja wolała aventa i kolek nie miała więc się nie przydała i do tego mycie mnie trochę denerwowało jak się spieszyłam. Z wkładek lakt to lubiłam te marki tesco bo duże i cienkie chociaż tymi z rosmanna nie pogardziłam tyle że są grubsze i pod obcisłą bluzką się odznaczają.
    Za tydzień idę na usg oby synek był zdrowym synkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:25

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuu nie mogę się doczekać, jutro z samego rana USG <3
    Mam nadzieję, że mój Leonek zostanie chłopcem ;) I że wszystko u niego w porządku.
    Dziewussia, odezwij się :*

Dobranoc dziewczyny!

fabdorota, agulas lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:51

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopada mnie faza "wyprawka-fuj". Najwyraźniej czas odpocząć od dzieciowych zakupów:D

Rotenkopf, jamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Chyba dopada mnie faza "wyprawka-fuj". Najwyraźniej czas odpocząć od dzieciowych zakupów:D
    a ja właśnie siedzę i wybieram :D :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Też to mam od jakiegoś czasu, dlatego zakupy apteczne zrobię w lutym, póki co mam dość po wyjeździe do Ikei :D Teraz zajmuję się sobą i kompletuje kosmetyki i kolorówkę, bo wszystko mi się kończy :D A od męża wyżurałam nowe pędzle do makijażu na imieniny <3

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ