X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa ja też w poniedziałek idę na badania i glukozę muszę w końcu też zrobić bo odwlekam ją jak mogę ale przecież nie ucieknę przed nią a we wtorek wizyta...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej znajomej,która miała duży niedobór żelaza pani doktor zaleciła jedzenie wątróbki drobiowej-podobno nie ma w niczym więcej żelaza,a moja mama po operacji(miała przetaczaną krew)miała tak silną anemię i kazano jej pić sok ze swieżych buraków po kilku dniach wynik miała rewelacyjny-polecam zapytac lekarza czy w ciazy można-podobno nie ma lepszych naturalnych metod...sok z buraków na pewno ale czy tą wątróbkę można?

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja to z tym materacem to chyba do kwietnia nie ogarnę...wychodzi na to,że najlepszy jest sprężynowy?dobrze zrozumiałam ten artykuł ,bo przez te moje spanie to jakaś opóźniona jestem w myśleniu ha ha ha

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślałam, że wątróbki nie można ale podczas ostatniego pobytu w szpitalu zdziwiłam się jak na obiad wszystkie ciężarne dostały właśnie wątróbkę drobiową :-) aż się położonej pytałam czy można to powiedziała, że jak najbardziej.

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    mojej znajomej,która miała duży niedobór żelaza pani doktor zaleciła jedzenie wątróbki drobiowej-podobno nie ma w niczym więcej żelaza,a moja mama po operacji(miała przetaczaną krew)miała tak silną anemię i kazano jej pić sok ze swieżych buraków po kilku dniach wynik miała rewelacyjny-polecam zapytac lekarza czy w ciazy można-podobno nie ma lepszych naturalnych metod...sok z buraków na pewno ale czy tą wątróbkę można?
    Mi gin mowila ze mam jesc wlasnie wątróbkę drobiowa, brokuły, szpinak, buraki, wołowinę

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, też mamy dziś księdza i mąż też pewnie nie zdąży. Yh, bardzo nie lubię tych wizyt...
    Ja jednak na glukoze idę jutro, M stwierdził że mnie samej nie puści, bo jeszcze gdzieś padne po drodze.
    Co do spania na boku, to się lewym nie katuje. Lepiej mi na prawym i tak śpię zazwyczaj. Kręgosłup wcześniej mnie bolał, nawet się przenieśliśmy ze spaniem do salonu, bo twardsze łóżko i ni stąd ni zowad magicznie zniknął:D
    Pytałam wczoraj o senność właśnie i u mnie gin to zwala na anemie... Ale listy produktów nie dostałam. W szpitalu coś dr przebąkiwał żebym jadła więcej warzyw strączkowych i jajek- conajmniej 3x w tygodniu.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że kobiety ciężarne nie powinny jeść wątróbki częściej jak raz w miesiącu. To dziś z córką sobie zjemy :p narobilyscie mi ochotę, a dawno nie jadłam.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam noc koszmarną, a dzisiaj już było lepiej - nawet się wyspałam :) Niedawno wstałam :p Śnieg pada jak szalony, bleeee!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Awww... Ja też chcę! A że gnije w domu, to żal kupować. A ja tak kocham mazidła wszelkie... Teraz mi się zamarzyla szminka Rouge Edition Velvet od Bourjous, miałam zamawiać, ale się wycofalam, bo co? Pod koc mam się malować? Zazycze sobie na urodziny w marcu, bo wtedy pewnie będę mogła już chodzić:D

Racja, też bym się nie malowała w Twojej sytuacji :) Ja robię delikatny makijaż, chociaż bez wyglądam podobnie, ale lepiej się czuje z czymś na twarzy :D A przez blog sroki postanowiłam w końcu zmienić kosmetyki na te o porządnych składach no i minimalizm kosmetyczny przede wszystkim, ale to już od dawna stosuje :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO się stało po raz drugi.
    Moje dziecko waży 811 g. I zmieniło płeć. Będę miała jednak córkę :O
    W tamtej ciąży było tak samo.
    Potwierdzenie na 100% w lutym, bo maluch ułożony glowkowo, ale w kucki i stopami wszystko zakrywa.
    WIEDZIAŁAM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 11:32

Rotenkopf, mania, Olina, ania0141, Wilka, Szotka, Ameiva, Endzis, jamniczakuchnia, Funky09, paprotka30, ilonia1984, fabiola, _Saszka_, Karatka81, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Potwierdzenie na 100% w lutym, bo maluch ułożony glowkowo, ale w kucki i stopami wszystko zakrywa.
    WIEDZIAŁAM.
    no to psikusa dziecię Ci zrobiło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 11:34

Lanusia93 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Lanusia, ale numer! Jak Ci z taką informacją?:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    WIEDZIAŁAM.
    No to ci niezłego psikusa dziecię wywinęło. Nadzieję żw mnie to nie spotka w czwartek.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, wybacz, ale aż ze śmiechu poskładałam się na łopatki :D jakieś fatum chyba tutaj mamy i się zastanawiam czy nie iść do gin prywatnie na lepszy sprzęt żeby mieć pewność ;)

• Lanusia93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Aaaa, Lanusia, ale numer! Jak Ci z taką informacją?:D

Bardzo dziwnie. Muszę to przetrawić. No, ja rozumiem jak to się zdarzy raz. Ale to znowu spotkało mnie o.O Mówiłam 2 miesiące do brzucha "synku", a tu taki numer. No, jeszcze nadzieja, że w lutym zmieni zdanie :D A jak nie- to będzie Nela ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia haha ale jaja miałaś przeczucie dobrze, że się nie nastawiałaś :) Lila będzie miała siostrę a nie braciszka :)

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważasz pójście do innego gin żeby sprawdzić raz jeszcze? :D bo ja chyba z biegu bym gdzieś poleciała :p

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale śmiechy z tych maluszków Waszych, które nagle okazały się innej płci :) Aż sama myślę, czy mój chłopczyk, pod którego mam kupioną tonę ubranek, jest chłopczykiem :) Moja mama oszalała, kupuje takie superowe rzeczy, ostatnio body w śliczne samochodziki z napisani Beep, beep, myślałam, że padnę :) Jakieś wzorki w smoki, roboty, i cuda inne :)
    Za chwilę mam połączenie na Skype z oddziałem firmy z Niemiec i już mi ciśnienei rośnie na samą myśl o ich pomysłach i ciągle głowie jedna myśl, co powiedzieć lekarce iść na zwolnienie czy nie. Chora głowa :)

Poza tym sama już nie wiem co trzeba dokupić jeszcze z tych takich aptecznych rzeczy, a drugie co to sprawa butelek dla mnie totalnie nie ogarnięta. Nie wiem jaką, ile, czy kupować laktator, ostatnio położna moja mówiła, żeby się wstrzymać, żeby nie przepłacać za elektryczny, bo jak będę regularnie karmić to nie będę masowo ściągać i poza tym nie wiadomo jak będzie z tym pokarmem. Bo mówiłam jej, że chcę ten Medela swing kupić. Jak już osiądę w domu na zwolnieniu, czy prędzej czy później to poczuję naprawdę, że mam nareszcie czas na kompletowanie wszystkiego i zainteresowanie się tematem.

Miłego dnia dziewczyny!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:52

• Olina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia hehehhe o matko a to niespodzianka.:D Ja 29stycz mam usg, ale byłam prywatnie i lekarz pokazywał siusiaka wiec chyba sie nie pomylil chociaz widac wszytsko mozliwe w tych sprawach ehhehhe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ