X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka ja całe życie byłam taka głupia, że wydawało mi się, że w pracy beze mnie nie dadzą rady. Nie chciałam brać zwolnienia nawet jak miałam poważne zapalenie oskrzeli. Ze skręconą nogą chodziłam do pracy 2 tygodnie zanim poszłam do lekarza, bo wystawianie ocen itp. Niemal skończyło się nogą w gipsie a na zwolnieniu i tak wylądowałam. Nikt nie doceni tego,że kosztem swojego zdrowia, a teraz kosztem zdrowia dziecka pracowałaś i poświęcałaś się w firmie. Co najwyżej powiedzą - nikt Cię nie zmuszał.Ja ze względu na to, że pracuję obecnie w szkole specjalnej poszłam na zwolnienie od września, zresztą ustaliłam to z dyrektorką. Moi podopieczni są w różnym wieku- od 7 do 24 lat i z różnym stopniem niepełnosprawności umysłowej i fizycznej. Są osoby na wózku inwalidzkim, które trzeba podnieść i przebrać, są osoby agresywne i wolałam nie ryzykować, zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża i to w wieku 35 lat. Słyszę różne opinie, ciąża to nie choroba itp.ale to ja ponoszę odpowiedzialność za zdrowie mojego dziecka i praca nie jest warta tego, żeby nim ryzykować. Poza tym naprawdę świetnie sobie radzą i beze mnie ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka to trudne decyzje, nie wiem co bym zrobiła. Jak pracowałam na stażu w banku, przyuczała mnie na swoje stanowisko dziewczyna w ciaży. Bardzo obowiązkowa, wszystko na tip top, super pracownik tyle że umiała się odezwać, jak po niej nie słusznie jechano (nie było to mile widziane, także 50 letnia płacząca kobieta wychodząca od prezeski to był standard). Miała wtedy drugą umowę akurat kończącą się około terminu porodu. Bardzo chciała tam pracować dalej. Pokazała mi L4 które wypisał jej lekarz, miała jakieś plamienia. Nie wiem, ja byłam wtedy zielona ha,ha Ja po dwóch chyba miesiącach podziękowałam im za ten staż (i możliwość zatrudnienia po) ale to już inna historia. Ona pracowała prawie do końca. Spotkałam ją po ja wiem, roku... I ona do mnie ze dobrze że odeszłam z tego banku, bo ona stara a durna, "podziękowali" jej za współpracę(choć pracownik z doświadczeniem już pracujący wcześniej w innym banku), ona prawie się w trakcie porodu przekręciła, na szczęście ona i córa wyszły z tego cało, tyle że macicę musieli usunąć. A jej lekarz jak dowiedział się że pracowała tak długo, to ją opier... na sali porodowej. Mąż nieźle zarabia, więc ja się jej dziwiłam. Wiadomo, to inny przypadek, ale jak to mój przełożony powiedział, nikt mi za poświęcenie nie podziękuje i nie ma ludzi niezastąpionych. Ale ja mam stałą pracę, więc to inna bajka. Mierzmy brzuchatki siły na zamiary, dbajmy o siebie i nasze maluszki. Tak to już jest, że my kobiety musimy wybierać. Trzeba posłuchać intuicji i swojego ciała, czy ma już dość, no i lekarza też, wiadomo. Dobrych przemyślanych wyborów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:50

panda80 lubi tę wiadomość

• izka05 Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki długo mnie nie było czy można by było mnie dopisać bedzie córka Barbara :-)

Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

3e36f31d86.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka tak jak piszą dziewczyny wyżej, na zwolnienie idź śmiało. Ja jestem na zwolnieniu od początku. A dlaczego? fakt przez 3 miesiące miałam potworne mdłości, schudłam 10 kg bo nie mogłam patrzeć na jedzenie, ale w pracy zazwyczaj jak trzeba było dłużej zostać to właśnie ja zostawałam (mimo, że mam najmłodsze dziecko), jak trzeba było wyznaczyć dyżury np święta, to ja zawsze musiałam przyjść i to właśnie był między innymi jeden z czynników które mobilizował mnie do tak szybkiego udania się na zwolnienie. Oczywiście, wszyscy zaskoczeni, a ja w życiu nie byłam tak szczęśliwa. Mam czas na wszystko, nadrabiam stracony czas z córką (poszłam do pracy jak miała 3 miesiące). Nie ma ludzi niezastąpionych. A w pracy niech poczują jak to było fajnie jak byłyśmy, dla niektórych to będzie szok bo w końcu trzeba będzie zacząć pracować :)

Karatka81, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było ale podczytywałam was od czasu do czasu.
    W końcu podjęliśmy decyzję, że nasza córcia będzie miała na imię Michalina, także proszę o dopisanie :)

Mój ukochany wczoraj wyjechał do wojska na 4 miesiące, nie wiem jak dam sobie radę tym bardziej, że na poród też raczej nie zdąży ;(

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra współczuję kochana... ale musimy dac radę... Mój też ciągle w trasie tyle że pojawia się co jakiś czas ale boję się ze jak przyjdzie do porodu to on będzie za granicą i nie zobaczy synka po narodzinach tylko już np tydzień po... eh zobaczymy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było ale podczytywałam was od czasu do czasu.
    W końcu podjęliśmy decyzję, że nasza córcia będzie miała na imię Michalina, także proszę o dopisanie :)

Mój ukochany wczoraj wyjechał do wojska na 4 miesiące, nie wiem jak dam sobie radę tym bardziej, że na poród też raczej nie zdąży ;(
    Ojjj wiem co czujesz. Mój też na szkolenie do Wojska wyjechał jak mała miala rok. Szybko zleci to 4 miesiące . Teraz widzimy się co dwa tygodnie bo jest w wojsku w innym mieście a przeprowadzka dopiero po porodzie jak mieszkanie dostaniemy :-)
    dasz radę!

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Michalinka piękne imię :-) mała Misia.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka ja jestem na zwolnieniu od początku i nie żałuję :) na Twoim miejscu też poszłabym na zwolnienie :) Pamiętaj, że najważniejsze jest dziecko, które odczuwa twój stres :)

Aleksandra kochana trzymaj się dzielnie :* 4 miesiące szybko miną :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, pracę zawsze można zmienić jeśli szefowi się nie spodoba Twoje l4 i nie będziesz miała do czego wrócić a swojego zdrowia czy zdrowia dziecka nie kupisz. Zrobisz jak uważasz, ale ja bym od razu poszła na l4 ;)

A to ja i podrapany bo wiecznie swędzący brzuch ;)
    0be2e9766d55b259med.jpg

4d04de914145105cmed.jpg

Iwonkaaa, Straciatellaa, Lanusia93, jamniczakuchnia, panda80, Karatka81, Endzis, mania lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka05, Aleksandra19 - zaktualizowałam Wasze dane ;)

izka05, Aleksandra19 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś przychodzi polozna do domu, ciekawe czego ciekawego się dowiem

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, ja to Na Twoim miejscu poszłabym na zwolnienie z miejsca! Zresztą jeżeli o mnie chodzi, to mam umowę na stałe i całkowicie wyrąbane na moją pracę - było fajnie, szef spoko ale z humorkami, praca biurowa, a i tak poszłam na zwolnienie w połowie września i to było najlepsze co mogłam zrobić!
    Nie wiem czy po rocznym macierzyńskim będę miała do czego wracać, ale póki co w planach jest kolejne dziecko, więc zobaczymy. Ale do pracy mi się nie śpieszy :) Poza tym dostaję cały czas te same pieniądze.
    Posłuchaj męża i pomyśl w końcu o sobie :)

• izka05 Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf]Izka05, Aleksandra19 - zaktualizowałam Wasze dane ;)
    Dziękuje ;-)

3e36f31d86.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielkie dzięki za Wasze wszystkie cenne odpowiedzi! Jak zawsze jesteście niezastąpione! Ja to chyba jestem mega wkręcona w tą pracę, bo i tak mój chochlik, podpowiada mi w głowie, aaa jeśli lekarka nie powie, że zwolnieine jest konieczne to może jeszcze popracuję trochę :) Tylko pytanie po co tak durnowato myślę? I dlaczego nie potrafię odpuścić i czy dostanę chociażby za to podziękowanie? NIE! Zdecydowanie NIE! A nie robię tego perfidnie, że bez powodu np. idę bo chcę w gorącym momencie w firmie, tylko mam do tego wskazania!

Dziękuję Wam, to dla mnie taki kopniak na obudzenie trochę :) Mam nadzieję, że nie zbaranieję przed lekarzem i nie odmówię zwolnienia! Mąż mnie nie wpuści do domu wtedy :) To jest tak jak się robi wszystko i jest się za coś odpowiedzialnym, nie potrafimy się odciąć bo nam zależy na pracy, ale czy szef tak patrzył na to? Powiedziałam mu dawno o ciąży i czekałam na jakieś rozwiązanie, zastępstwo, a on dopiero szykuje zastępstwo na luty, czyli z góry chamek założył, że do lutego włącznie to ja mam w robocie siedzieć. Saszka ja też po 8 godzinach źle się czuję, kręgosłup boli, brzuch taki jakby pognieciony, do tego jedzenie takie na biega. Także chyba dochodzi do mnie, że czas zmykać :)

Dobson, _Saszka_, Karatka81, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Rotenkopf jakbyś mogła to mi możesz zmienić imię na Antoś hihi :p przekonałam męża :) Wiktorie wolę zostawić dla dziewczynki jakby się kiedyś pojawiła ;) no chyba, że znow bedzie chłopak to wtedy już Wiktor :) Ale póki co będzie Antoś :)

fabdorota lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienione ;)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości sprawdziłam Naszą 'bazę' imion i o to co mi wyszło :
    U chłopców królują imiona :
    Antoś (imię wybrane dla 2 chłopców)
    Wojtuś (2)
    Leoś (2)
    Oprócz tego mamy : Stasia, Michałka, Fabiana, Oliwierka, Aleksandra, Miłoszka, Maksia, Nikodema i Szymonka.

U dziewczynek sytuacja wygląda następująco :
    Alicja (imię wybrane dla 4 dziewczynek)
    Hania (3)
    Marysia (2)
    Julcia (2)
    Zosia (2)
    Oprócz tego mamy : Liliankę, Polę, Zuzię, Jagódkę, Natalkę, Elizę, Michalinkę, Basię, Weronikę, Sarę i Izę.

Mam nadzieję, że reszta Mam wkrótce się odezwie i da znać jakie imiona wybrały dla swoich pociech ;)

_Saszka_, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, panda80, Straciatellaa, Lanusia93, Kinga., Wilka, Wilka lubią tę wiadomość

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.Dawno się nie odzywałam ale was podczytuje w wolnym czasie ;)
    Ja czekam na kolejny termin usg 3d żeby się dowiedzieć czy torbiele zniknęły bo mój lekarz na swoim zwykłym nie widzi ale to jutro mam dzwonić o termin.

Oglądałam wczoraj ten program 600g szczęścia jak ostatnio pisałyście i teraz się stresuje żeby za wcześnie nie urodzić bo moją pierwszą córcie urodziłam w 33 tyg ;/

2nn3dqk3bgme6a5j.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ