Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Rotenkopf, a jak wielkość Hani? Podrosla trochę? Pamiętam jak się martwilas, że to kruszynka...
Jutro mamy wizytę, bez usg, ale bardzo się stresuje. Chyba jak nigdy wcześniej. Jeszcze mnie M dobil, bo poradził, żebym na wszelki W spakowala torbę do szpitala...nawet jeśli gin powie, że nie ma potrzeby robić usg to poproszę tak jak ostatnio.
Jaskra, wszystkiego najlepszego na nowej drodze!
-
jaskra wrote:Mega dawno mnie tu nie było.. Nadrobiłam wszystko
W te wielkie mrozy, 2 stycznia miałam ślub i przyjęcie. Jakoś przetrwałam. Stres był okropny, ale wszystko wyszło w miarę dobrze
Najważniejsze, że nie zamarzłam
A na przyjęciu tańczyłam naprawdę sporo aż sama byłam zaskoczona swoją sprawnością, bo na co dzień czuję się już jak klocek.
Kilka dni przed weselem pierwszy raz miałam badaną długość szyjki- 35 mm, gin twierdzi, że średnio twarda, ale nie rozwiera się, nawet przy parciu, więc jest bezpiecznieNatomiast mój ginekolog co wizytę łapie jakiegoś minusa. Jak zaczynałam u niego wizyty (jakieś 3 lata temu, jeszcze z policystycznymi jajnikami) to byłam nim zachwycona. A teraz przez niego o mało co miałabym tarczyce bez kontroli.. W zasadzie tylko dzięki mojej własnej kontroli zobaczyłam, że wpadłam w niedoczynność i mimo że wyniki były jednoznaczne, to lekarz nie wiedział co z nimi zrobić. I dziwił się, że to tsh mi tak skacze w kilkudniowych odstępach. Zapisałam się więc do pani endokrynolog. I potwierdziła ona moje obawy, że euthyrox trzeba zacząć brać. Pani doktor potwierdziła też informacje, które posiadałam, że tsh w ciąży nie jest zbyt miarodajne, że może się wahać i najważniejsze jest ft4. Natomiast dzidzia od 3 miesiąca ma własną tarczycę i takie niewielkie odstępstwa tsh od normy nie powinny negatywnie wpłynąć na rozwój.
Również po ślubie wzięłam się ostro do kompletowania wyprawki- zakupy w gemini za ponad 700 zł, a nie kupiłam jeszcze wszystkiego, ale w tym jest termometr bezdotykowy microlife nc150 i mój balsam na rozstępy- obie rzeczy po około 100 zł, dodatkowo spory zapas pieluszek, ale nie wiem, czy tu nie przesadziłam z szaleństwem.. Pozostały mi do kupienia witaminki, leki dla dzieciaczka, frida na katar..
Mam też już prawie wszystkie ubranka z rozmiaru 62, ale ciężko mi wyhaczyć jakieś w miarę tanie pajace. W smyku wszystko przebrane, a chciałabym te wielopaki...
Mamy również ogromną listę zakupową w ikei, obejmującą również mebelki dla nas, bo trzeba zaadaptować nasze małe mieszkanko do potrzeb maluszka. Teść w ramach prezentu ślubnego kupi nam wózek i póki co najbardziej podoba mi się Riko Brano Ecco. Nie wiem tylko jeszcze jaki fotelik samochodowy...
aaaa.. i kupiłam pierwszą chustę
Mój kochany teść kupił nam na gwiazdkę laktator elektryczny avent, bo o taki prezent poprosiliśmy (mąż miał też w święta urodziny). Mam nadzieję, że pokarm mieć będę, a jeśli tak to na pewno będę używać laktatora, gdyż muszę jakoś dokończyć ten rok na studiach a chcę karmić mleczkiem z piersi.
Wizja porodu mnie totalnie przeraża. I szczerze mówiąc bardziej się boję porodu naturalnego.. Właśnie nie ma w nim dla mnie nic pięknego (poza finiszem, kiedy dostaje się już dziedzię),a w 9. miesiącu będę miała akurat zajęcia z ginekologii (o ile dotrwam) i zobaczymy, jak się zweryfikują moje poglądy.jaskra lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
Jaskra gratulacje dla Was! Dużo szczęścia i miłości na nowej drodze życia!
Moje Dziecko jet już na tyle silne, że jak budzi się w nocy i wierci się w brzuszku to mama też nie śpiteż tak macie ??? i wydaje mi się, że Mała jest ogólnie dużo bardziej aktywna bo wcześniej to 2-3 razy dziennie wywijała fikołki tak, że brzuch cały chodził a teraz to dużo częściej ma miejsce
albo może była aktywna a tych drobnych ruchów nie czułam ale teraz już czuję i widzę
Na śniadanie pochłonęłam dwie kanapki z serkiem, jogurt mango, 7 daysa, szklankę świeżego soku z pomarańczy, mandarynek i grejpfruta i herbatę oczywiście...no i jeszcze bym coś zjadłajaskra lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry... wcielam dwa paczki z marmoladą i idę drzemac bo o 12 po corcie... przeszłam się kawałek od auta tą zasniezona droga i nogi odpadają...
Dzisiaj wizyta i oglądanie Maleństwa... na szczęście co wizytę mam badanie na fotelu i usg także na każdą cieszę się niesamowiciei z tego co pamiętam dużo nas dzisiaj wizytuje także za wszystkie trzymam mocno kciuki :*
Kinga., Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Jaskra gratulacje
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
U mnie w obwodzie równe 100 cm, to chyba sporo, jak na mój wzrost
Piszecie sporo o szyjce, ja co prawda na każdej wizycie mam badanie, ale mój gin mówi tylko, że jest ok albo że bardzo ładna i tyle. Chyba muszę mu uwierzyć na słowo.
Dziewczyny, jak wyglądają Wasze wyniki morfologii? U mnie ostatnio wyszedł za niski poziom hemoglobiny i hematokrytu. Czytałam, że w ciąży często to się zdarza i nie musi świadczyć o anemii, ale zastanawiam się, czy nie zacząć łykać żelaza na wszelki wypadek.
Miłego dniajaskra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Widzę, że dziś glukozowa impreza. Ja też czekam na drugie pobranie ale mi zostało jeszcze prawie 2 godziny. Robię też morfologię i drugie badanie tokso. Niestety laborantki nie mogły mi pobrać krwi i dopiero za 4 razem się udało. Mam nadzieję, że na 5 wkłuciu się zakończy
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
jestem po wizycie, 25t5d Leon waży 960g, wszystko jest w porządku. Szyjka długa zamknięta a dzidziuś wysoko. Jestem za to przerażona moja wagą, w ciągu miesiąca przytyłam 5kg!łącznie już 11kg
z Hanią w tym tyg miałam 6kg na plusie
załamana ;(
Endzis, Andrea20, Karatka81, _Saszka_, Rotenkopf, wiecznie, mania, Funky09, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki
Trzymam mocno kciuki za krzywe cukrowe
onyście wytrwały :p
Ja dziś poszłam po 3 spać a o 7 już zaczełam smsy dostawać ale ich nie odczytywałam bo byłam padnięta. Za chwile zaczęły wydzwaniać telefony. Taka wściekła byłam.. okazało się, że rodzinka dzwoni do mnie z życzeniami urodzinowymi o których sama zapomniałam.. Nie wiem czy to ciąża tak działa heh.. śmiesznie :p
Ciekawe czy mężu będzie pamiętał :p
Padam na twarz idę zjeść sniadanko (ryż z owockami)
Fabiona gratulacje udanej wizytyGigant już z tego Twojego maluszka
Nie przejmuj się wagą!
Ja wagę olałam totalnie
mam to gdzieś już ile przytyje
byle tylko dzidzia będzie zdrowa
a wagą można się po ciąży zająć
katka/85, fabiola, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry brzuchatki
Jaskra gratulacje i wszystkiego najlepszego
Justyna i inne glukozowe mamki trzymam kciuki za dzisiejsze badania
Aleksandrakili Spełnienia marzeń i szybkiego bezbolesnego porodu życzę
Fabiola super że wszystko ok, a waga zejdzie, nie myśl o tym, przecież nie będziesz się odchudzaćJa jestem ciekawa ile moja pannica już waży, bo mi tak ostatnio brzuch wyskoczył, ze szok. Dzisiaj wizyta. Sąsiadka wczoraj do mnie, ale Cię wypchało ha,ha No w sumie Ala się wypycha ha,ha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:01
-
Dziękuję Wam bardzo za życzenia
Ja moją córcię będę codziennie obcałowywać za naprawdę bezproblemowy jak na razie przebieg ciąży (oby tak dalej). Glukozę przeszłam bezboleśnie mimo że na czczo byłam od 8 do 13. Generalnie to nawet mi smakowała bo to w sumie pierwszy posiłek
Robicie sobie 3. dokładne USG między 28 a 32 tc?