X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dwie butelki :) Jedną butelkę-termos Pacicfic Baby, a drugą MAM Baby antykolkową.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/14cb228e008a.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab3bb6c00f2c.png

Lanusia93, triste, Endzis, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to opisuję jako regularne słabsze kopniaki ;p

Butelka-termos? Fajnie wiedzieć, że coś takiego jest ;D

Szotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:53

• mania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, torbę kupiłam taką dla siebie nie do wózka stwierdziłam, że mamusi też się coś należy :-P

Zrobiłam dwie pizze bo chłopaki do nas przyjechali z wizytą i objadłam się jak świnka :-D
    Teraz ja maluje paznokcie a oni meczyk oglądają :-)

Kajka ja jutro jadę po farbę do pokoiku Małej i mąż też będzie malował i też się zastanawiam ale te farby raczej tak nie śmierdzą także myślę, że wietrznie wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:06

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella a używałaś tych muslinowych pieluszek ?? Bo ja też je kupiłam ale nie wiem czy się przydadzą.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Butelka-termos? Fajnie wiedzieć, że coś takiego jest ;D

Jeszcze przed zajściem w ciążę czytałam o niej w kilku miejscach i był to mój must have na liście wyprawkowej :) A teraz jest w promocji w sklepie Feedo.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był temat pomocy przy maluchu po narodzinach. Aby nie stworzyć eseju, bo mogłabym o tym godzinami, to napiszę w miarę zwięźle.
    Ja żadnej pomocy przy drugim dziecku nie chcę. Jak urodziła się Lila była przy mnie moja siostra, która mieszka w UK i aktualnie ma 18 lat ;) Jesteśmy bardzo zżyte ze sobą, była przy moim porodzie i przez pierwsze półtora tygodnia życia Lilci. Spałyśmy we trzy na jednym łóżku, kiedy karmiłam Lilę z prawej piersi, a z lewej się lało to trzymała pieluchę :D Była przy mnie przez cały czas, ale generalnie pierwsze tygodnie mojej córki to tylko spanie i jedzenie, nawet płakać nie umiała, tylko skrzeczała ;) Moja mama mieszka w UK i po kilku miesiącach poznała pierwszą wnuczkę, zobaczyła na żywo, a Nie na zdjęciach. Choć urodziłam córkę mając 20 lat to NIGDY nie wtrącała się , nie narzucała swojego zdania, jej rady nie były irytujące, a właśnie dobre :) I były to prawdziwe rady: "Na twoim miejscu wstrzymałabym się jeszcze z podawaniem marchewki, zdąży się przez całe życie najeść przeróżnych rzeczy, ale zrobisz jak uważasz, to ty jesteś mamą i nie chcę żebyś miała do mnie kiedyś pretensje że ci źle doradziłam". I zawsze mówiła to takim głosem pełnym dumy, że czułam się naprawdę dojrzała i że sprostam macierzyństwu, bo instynkt mnie prowadzi.
    Teściowa też raczej ograniczała dobre rady. Dopóki nasze relacje z pół roku temu nie zaczęły się BARDZO psuć. Najgorzej jest z moją babcią ;) Ta to wie wszystko najlepiej i ja wszystko źle robię, źle karmię, źle przewijam, źle ubieram i tak bym mogła wymieniać ;)

Mam nadzieję, że nasza sytuacja niedługo się poprawi i do kwietnia zamieszkamy sami, co najmniej 20 km od naszych rodzin, bo od kiedy przestało nam się układać pokazali prawdziwą twarz i nie chcę ich pomocy przy drugim okruszku. Odwiedziny będą tak rzadko jak tylko będę w stanie to zorganizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:12

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja takiego lenia dzisiaj mam, że cały dzień leżę i nic nie robię. A powinnam sypialnie przygotować, w sensie zrobić miejsce na łóżeczko. Porządek w garderobie, bo już dokupilam worki próżniowe. Chyba przytloczyl mnie fakt, że kalendarz Belly pokazuje mi, że jest 99 dni do porodu a ja nie mam nic...
    Przybijam piątkę! Miałam posprzątać korytarz i łazienkę, powyciągać to, co już mam dla Hani, posortować ciuchy i poukładać swoje ciuchy w szafie...wyszło na to, że zrobiłam NIC :D CAŁY dzień w łóżku :D

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa, to czekam na relacje jak tam kocyk :-)

Mania, oczywiscie, ze Mamusi tez sie cos nalezy :-)

Ktoras z Was podala strone Makaszki - kolorowodosnu.pl - super produkty maja!! Piekne te kocyki, opinie pozytywne.

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, Lanusia, jeśli mogę spytać. Jak się mają sprawy między Wami? Lepiej już?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:54

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też miałam ambitne plany posegregowania ciuszków żeby wiedzieć ile czego w danym rozmiarze mam i móc ewentualnie dokupić co brakuję ale na poprawę humoru postanowiłam zrobić sobie nowe hybrydy i tak mi zeszło że teraz to już nic mi się nie chce :(.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeślu chodzi o farby to mam znajomą, która do 8 mies. malowała sama ściany aż lekarz jej zabronił tak skakać ;) ja ostatnio też pomagałam przy malowaniu, jednak starałam się co jakiś czas przewietrzyć, no i farba praktycznie nie miała zapachu.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie pojawiły się moje wyniki z dzisiaj. Glukoza ok, po dwóch h 121:) Morfo nadal brzydka i pierwszy raz w życiu bakterie w moczu:/ To oznacza jakąś infekcje? Bo ja się nie znam...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pomoc po urodzeniu córki (19 lat) mieszkaliśmy z moimi rodzicami... pomoc mamy nieoceniona gdyż miałam mega anemie bałam się małą brać bo takie zawroty głowy a do tego obrzęk krocza i dwa miesiące gojenia... aczkolwiek pomoc w granicach rozsądku bez wyreczania tylko informacja ze jak coś to wołaj albo jak widziała ze płakałam z bólu przy dostawianiu do cyca bo siedzieć nie mogłam to pomagała się ułożyć i wsparcie psychiczne nieocenione a do tego gotowanie i dieta w celu podniesienia hemoglobiny ... teraz mamę mam na górze i cieszę się że będę mogła na nią liczyć bo jest mega empatycznym człowiekiem... z rodzicami partnera jest tak że matka nie żyje a ojciec alkoholik także z jego strony bez angażowania się w nasze życie...

Jeżeli chodzi o wyprawkę to ja czekam az przejrze ubrania po córce i wtedy będę uzupełniać... kwestia jednego dnia w hurtowni i gotowe... jeszcze czas... jedynie na allegro zamowie pościel i zestaw k n minky do wózka a resztę na jednoniowej wyprawie z ukochanym w hurtowni...

Fakt że muszę ogarnąć garderobę żeby zrobić miejsce na rzeczy małego i tu problem bo brak chęci i sił...
    Czuje się coraz gorzej nie mogę nogi do góry podnieść leżąc na łóżku... kręgosłup strasznie boli no o jak pochodzę to spojenie lonowe ciągnie... może ukochany będzie miał jakąś pauze w pracy to ruszy...
    Mam wyrzuty bo miałam jeszcze ogarnąć kilka rzeczy do urodzenia ale czas pędzi a ja nic nie robię e tym kierunku ...a i kasy szkoda na niektóre rzeczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:35

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Na stronie pojawiły się moje wyniki z dzisiaj. Glukoza ok, po dwóch h 121:) Morfo nadal brzydka i pierwszy raz w życiu bakterie w moczu:/ To oznacza jakąś infekcje? Bo ja się nie znam...

Zaleźy ile bakterii i jakie są pozostałe wyniki. Pewnie najpierw dostaniesz nakaz picia dużej ilości wody i brania Uroseptu lub czegoś podobnego ;) a jak bardzo Cię to męczy to zawsze możesz zrobić posiew moczu ;)

fabdorota lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A właśnie, Lanusia, jeśli mogę spytać. Jak się mają sprawy między Wami? Lepiej już?

Średnio, ale może z czasem się ułoży :)
    Nadzieja zawsze umiera ostatnia ;)

Jutro przeglądam ubranka po córci (mam z 5-6 ogromnych worków małych ubranek), posegreguję to rozmiarami i po Walentynkach ruszę z praniem i prasowaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:47

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia no miałam się ostatnio dopytać o tą butelkę, bo zapomniałam firmy :-) Też ją kupię, a drugą szklaną avent natural 120 ml. Smoczki musze obczaić :-) Dzięki za info ;-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ją się męczyłam z zakażeniem pęcherza!Teraz po antybiotyku odczekam jeszcze tydzień i zrobię posiew kontrolny. Polecam sok z żurawiny,albo żurawinę suszoną a jak tolerujesz są to pij rumianek. W ogóle musisz dużo pić.

fabdorota lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ