X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dwie butelki :) Jedną butelkę-termos Pacicfic Baby, a drugą MAM Baby antykolkową.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/14cb228e008a.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab3bb6c00f2c.png

Lanusia93, triste, Endzis, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to opisuję jako regularne słabsze kopniaki ;p

Butelka-termos? Fajnie wiedzieć, że coś takiego jest ;D

Szotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:53

• mania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, torbę kupiłam taką dla siebie nie do wózka stwierdziłam, że mamusi też się coś należy :-P

Zrobiłam dwie pizze bo chłopaki do nas przyjechali z wizytą i objadłam się jak świnka :-D
    Teraz ja maluje paznokcie a oni meczyk oglądają :-)

Kajka ja jutro jadę po farbę do pokoiku Małej i mąż też będzie malował i też się zastanawiam ale te farby raczej tak nie śmierdzą także myślę, że wietrznie wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:06

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella a używałaś tych muslinowych pieluszek ?? Bo ja też je kupiłam ale nie wiem czy się przydadzą.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Butelka-termos? Fajnie wiedzieć, że coś takiego jest ;D

Jeszcze przed zajściem w ciążę czytałam o niej w kilku miejscach i był to mój must have na liście wyprawkowej :) A teraz jest w promocji w sklepie Feedo.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był temat pomocy przy maluchu po narodzinach. Aby nie stworzyć eseju, bo mogłabym o tym godzinami, to napiszę w miarę zwięźle.
    Ja żadnej pomocy przy drugim dziecku nie chcę. Jak urodziła się Lila była przy mnie moja siostra, która mieszka w UK i aktualnie ma 18 lat ;) Jesteśmy bardzo zżyte ze sobą, była przy moim porodzie i przez pierwsze półtora tygodnia życia Lilci. Spałyśmy we trzy na jednym łóżku, kiedy karmiłam Lilę z prawej piersi, a z lewej się lało to trzymała pieluchę :D Była przy mnie przez cały czas, ale generalnie pierwsze tygodnie mojej córki to tylko spanie i jedzenie, nawet płakać nie umiała, tylko skrzeczała ;) Moja mama mieszka w UK i po kilku miesiącach poznała pierwszą wnuczkę, zobaczyła na żywo, a Nie na zdjęciach. Choć urodziłam córkę mając 20 lat to NIGDY nie wtrącała się , nie narzucała swojego zdania, jej rady nie były irytujące, a właśnie dobre :) I były to prawdziwe rady: "Na twoim miejscu wstrzymałabym się jeszcze z podawaniem marchewki, zdąży się przez całe życie najeść przeróżnych rzeczy, ale zrobisz jak uważasz, to ty jesteś mamą i nie chcę żebyś miała do mnie kiedyś pretensje że ci źle doradziłam". I zawsze mówiła to takim głosem pełnym dumy, że czułam się naprawdę dojrzała i że sprostam macierzyństwu, bo instynkt mnie prowadzi.
    Teściowa też raczej ograniczała dobre rady. Dopóki nasze relacje z pół roku temu nie zaczęły się BARDZO psuć. Najgorzej jest z moją babcią ;) Ta to wie wszystko najlepiej i ja wszystko źle robię, źle karmię, źle przewijam, źle ubieram i tak bym mogła wymieniać ;)

Mam nadzieję, że nasza sytuacja niedługo się poprawi i do kwietnia zamieszkamy sami, co najmniej 20 km od naszych rodzin, bo od kiedy przestało nam się układać pokazali prawdziwą twarz i nie chcę ich pomocy przy drugim okruszku. Odwiedziny będą tak rzadko jak tylko będę w stanie to zorganizować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:12

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja takiego lenia dzisiaj mam, że cały dzień leżę i nic nie robię. A powinnam sypialnie przygotować, w sensie zrobić miejsce na łóżeczko. Porządek w garderobie, bo już dokupilam worki próżniowe. Chyba przytloczyl mnie fakt, że kalendarz Belly pokazuje mi, że jest 99 dni do porodu a ja nie mam nic...
    Przybijam piątkę! Miałam posprzątać korytarz i łazienkę, powyciągać to, co już mam dla Hani, posortować ciuchy i poukładać swoje ciuchy w szafie...wyszło na to, że zrobiłam NIC :D CAŁY dzień w łóżku :D

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa, to czekam na relacje jak tam kocyk :-)

Mania, oczywiscie, ze Mamusi tez sie cos nalezy :-)

Ktoras z Was podala strone Makaszki - kolorowodosnu.pl - super produkty maja!! Piekne te kocyki, opinie pozytywne.

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, Lanusia, jeśli mogę spytać. Jak się mają sprawy między Wami? Lepiej już?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:54

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też miałam ambitne plany posegregowania ciuszków żeby wiedzieć ile czego w danym rozmiarze mam i móc ewentualnie dokupić co brakuję ale na poprawę humoru postanowiłam zrobić sobie nowe hybrydy i tak mi zeszło że teraz to już nic mi się nie chce :(.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeślu chodzi o farby to mam znajomą, która do 8 mies. malowała sama ściany aż lekarz jej zabronił tak skakać ;) ja ostatnio też pomagałam przy malowaniu, jednak starałam się co jakiś czas przewietrzyć, no i farba praktycznie nie miała zapachu.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie pojawiły się moje wyniki z dzisiaj. Glukoza ok, po dwóch h 121:) Morfo nadal brzydka i pierwszy raz w życiu bakterie w moczu:/ To oznacza jakąś infekcje? Bo ja się nie znam...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pomoc po urodzeniu córki (19 lat) mieszkaliśmy z moimi rodzicami... pomoc mamy nieoceniona gdyż miałam mega anemie bałam się małą brać bo takie zawroty głowy a do tego obrzęk krocza i dwa miesiące gojenia... aczkolwiek pomoc w granicach rozsądku bez wyreczania tylko informacja ze jak coś to wołaj albo jak widziała ze płakałam z bólu przy dostawianiu do cyca bo siedzieć nie mogłam to pomagała się ułożyć i wsparcie psychiczne nieocenione a do tego gotowanie i dieta w celu podniesienia hemoglobiny ... teraz mamę mam na górze i cieszę się że będę mogła na nią liczyć bo jest mega empatycznym człowiekiem... z rodzicami partnera jest tak że matka nie żyje a ojciec alkoholik także z jego strony bez angażowania się w nasze życie...

Jeżeli chodzi o wyprawkę to ja czekam az przejrze ubrania po córce i wtedy będę uzupełniać... kwestia jednego dnia w hurtowni i gotowe... jeszcze czas... jedynie na allegro zamowie pościel i zestaw k n minky do wózka a resztę na jednoniowej wyprawie z ukochanym w hurtowni...

Fakt że muszę ogarnąć garderobę żeby zrobić miejsce na rzeczy małego i tu problem bo brak chęci i sił...
    Czuje się coraz gorzej nie mogę nogi do góry podnieść leżąc na łóżku... kręgosłup strasznie boli no o jak pochodzę to spojenie lonowe ciągnie... może ukochany będzie miał jakąś pauze w pracy to ruszy...
    Mam wyrzuty bo miałam jeszcze ogarnąć kilka rzeczy do urodzenia ale czas pędzi a ja nic nie robię e tym kierunku ...a i kasy szkoda na niektóre rzeczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:35

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Na stronie pojawiły się moje wyniki z dzisiaj. Glukoza ok, po dwóch h 121:) Morfo nadal brzydka i pierwszy raz w życiu bakterie w moczu:/ To oznacza jakąś infekcje? Bo ja się nie znam...

Zaleźy ile bakterii i jakie są pozostałe wyniki. Pewnie najpierw dostaniesz nakaz picia dużej ilości wody i brania Uroseptu lub czegoś podobnego ;) a jak bardzo Cię to męczy to zawsze możesz zrobić posiew moczu ;)

fabdorota lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A właśnie, Lanusia, jeśli mogę spytać. Jak się mają sprawy między Wami? Lepiej już?

Średnio, ale może z czasem się ułoży :)
    Nadzieja zawsze umiera ostatnia ;)

Jutro przeglądam ubranka po córci (mam z 5-6 ogromnych worków małych ubranek), posegreguję to rozmiarami i po Walentynkach ruszę z praniem i prasowaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:47

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia no miałam się ostatnio dopytać o tą butelkę, bo zapomniałam firmy :-) Też ją kupię, a drugą szklaną avent natural 120 ml. Smoczki musze obczaić :-) Dzięki za info ;-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ją się męczyłam z zakażeniem pęcherza!Teraz po antybiotyku odczekam jeszcze tydzień i zrobię posiew kontrolny. Polecam sok z żurawiny,albo żurawinę suszoną a jak tolerujesz są to pij rumianek. W ogóle musisz dużo pić.

fabdorota lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ