X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może nie tyle mam lenia bo z chęcią bym coś robiła w domu, co mam jakiś dziwny opór robić cokolwiek w domu jak jestem sama. Tak, nadal nie jestem przyzwyczajona do domu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:54

Karatka81 lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj tez wyskoczyliśmy na miasto na chwilę bo juz sie zasiedziałam w domu :/ To byl super pretekst aby kupic małej kombinezon na wyjście ze szpitala, różowy, oczywiscie :)

Ale teraz się wstrzymuje, w lutym zacznę poważniejsze zakupy. Gdzies w glowie siedzi mi taki niepokój i strach... Nie umiem się tego pozbyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Kamaa, to czekam na relacje jak tam kocyk :-)

Mania, oczywiscie, ze Mamusi tez sie cos nalezy :-)

Ktoras z Was podala strone Makaszki - kolorowodosnu.pl - super produkty maja!! Piekne te kocyki, opinie pozytywne.
    Ja podawałam i naprawdę naprawdę są rewelacyjne ;) mam w domu kilka rzeczy i napewno jeszcze zamowie a ceny szczerze mówiąc nie są jakieś super wielkie :) :D

Sunday lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    W sensie, że nie kupuje się wcześniej nic dla dziecka? Ja nigdy w to nie wierzyłam bo mamy XXI wiek, ale moja mama ciągle mi to przypomina. Zasypuje mnie też innymi przesadami, że nie wolno przechodzić przez kabel od odkurzacza itd. Niby w to nie wierzę, ale też jakaś blokadę mam. Chociaż 3 body zamówiłam, ale to mój jedyny zakup.

Ja też niby w to nie wierzę, ale boję się kupować większe rzeczy. Chyba kwestia wychowania, człowiek przesiąkł tymi głupotami i ciężko się od tego uwolnić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    W sensie, że nie kupuje się wcześniej nic dla dziecka? Ja nigdy w to nie wierzyłam bo mamy XXI wiek, ale moja mama ciągle mi to przypomina. Zasypuje mnie też innymi przesadami, że nie wolno przechodzić przez kabel od odkurzacza itd. Niby w to nie wierzę, ale też jakaś blokadę mam. Chociaż 3 body zamówiłam, ale to mój jedyny zakup.
    Hehe o kupowaniu też słyszałam i moja babcia mi ciągle mówi nie wolno wcześniej kupywać a ja mówie, że potem po porodzie to kiedy ja to kupie? a jakbym nie miała nic po siostrze i szwagierce to w co bym dziecko ubrała jakbym nie mogła nic kupić? :p babcia się śmieje zawsze ale i tak swoje mówi :p
    A o odkurzaczu nie słyszałam :p to ja już ze 200 razy przez niego przeszłam hehe :p ale to chyba w głowie takie przesądy nam bardziej siedzą właśnie przez to, że kiedyś się tego przestrzegało :p

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przesądów to moja mama się złapie za głowę jak zobaczy że mąż złożył łóżeczko :D W środę przyjeżdża na kawę, a łóżeczko już w sypialni stoi i póki co robi za składowisko wszystkiego.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:

Nie do końca bo juz sporo wydałam na ubranka itp. Bardziej chodzi o stratę mojej pierwszej ciąży w 22tc. Tak naprawde moja obecna ciaza jest tylko 5tygodni starsza. Jak bede w 30tygodniu to juz dziecko ma większe szanse na przeżycie czy w ogóle urodzenie w dobrej formie. Fizycznie czuje sie dobrze ale wyniki crp znów mam powyżej normy i to mnie stresuje :/ w poniedziałek musze zadzwonic do swojego lekarza. Musi mi jakos pomoc albo chociaz uspokoić dobrym słowem.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wiedzialam ze nadal produkuje sie szklane butelki... ja bym nie kupila bo wiem jak sie koncza posilki Macka...wypija ostatni lyk mleka i odrzuca butelke najdalej jak potrafi, dlugo by nam ta szklana nie posluzyla :P

Aleksandrakili, Rotenkopf, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    nawet nie wiedzialam ze nadal produkuje sie szklane butelki... ja bym nie kupila bo wiem jak sie koncza posilki Macka...wypija ostatni lyk mleka i odrzuca butelke najdalej jak potrafi, dlugo by nam ta szklana nie posluzyla :P
    No to nieźle ha,ha Ja tą szklaną na początek kupuję, później ta ze stali nierdzewnej pójdzie w ruch ;-)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Nie do końca bo juz sporo wydałam na ubranka itp. Bardziej chodzi o stratę mojej pierwszej ciąży w 22tc. Tak naprawde moja obecna ciaza jest tylko 5tygodni starsza. Jak bede w 30tygodniu to juz dziecko ma większe szanse na przeżycie czy w ogóle urodzenie w dobrej formie. Fizycznie czuje sie dobrze ale wyniki crp znów mam powyżej normy i to mnie stresuje :/ w poniedziałek musze zadzwonic do swojego lekarza. Musi mi jakos pomoc albo chociaz uspokoić dobrym słowem.

ja idę miedzy innymi na crp w poniedziałek. jakie masz teraz crp?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy marchewka może zaszkodzić? Od kilku dni pochłaniam przynajmniej jedną dziennie a aktualnie wcinam drugą z rzędu ;]

Szklane butelki? Pewnie ciężkie są?

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Czy marchewka może zaszkodzić? Od kilku dni pochłaniam przynajmniej jedną dziennie a aktualnie wcinam drugą z rzędu ;]

Szklane butelki? Pewnie ciężkie są?
    Nieeee marchewka na pewno Ci nie zaszkodzi :) naturalny betakarotenik.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja idę miedzy innymi na crp w poniedziałek. jakie masz teraz crp?

Teraz mialam 15 :/
    Juz tyle się naczytałam o tym crp. Niektórzy lekarze uważają, ze moze rosnąć w ciąży samoistnie. A w innych źródłach znalazłam, ze stan zapalny moze spowodować przedwczesny poród. Żałuję ze to czytam bo tylko sie stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:27

• Olina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zrobiłam pierwsze wiekrze zakupy dla synka;) kupiłam kilka body, pajacyk i jakies takie gatki:) mega szczesliwa;)))

Endzis, _Saszka_ lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Teraz mialam 15 :/
    Juz tyle się naczytałam o tym crp. Niektórzy lekarze uważają, ze moze rosnąć w ciąży samoistnie. A w innych źródłach znalazłam, ze stan zapalny moze spowodować przedwczesny poród. Żałuję ze to czytam bo tylko sie stresuje.

myślę, że przy wyniku crp=15 nic Wam nie grozi. Moja ginekolog twierdzi że jak jest trzycyfrowy wynik crp to zaczynamy się stresować i dalej badać. w tej ciąży mój największy wynik to był 12,zobaczymy jak będzie w poniedziałek. kontrolować muszę na zaś bo mówi, że nawet jak jest tak małe to może podskoczyć. Będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:35

paprotka30 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ