X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może nie tyle mam lenia bo z chęcią bym coś robiła w domu, co mam jakiś dziwny opór robić cokolwiek w domu jak jestem sama. Tak, nadal nie jestem przyzwyczajona do domu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:54

Karatka81 lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj tez wyskoczyliśmy na miasto na chwilę bo juz sie zasiedziałam w domu :/ To byl super pretekst aby kupic małej kombinezon na wyjście ze szpitala, różowy, oczywiscie :)

Ale teraz się wstrzymuje, w lutym zacznę poważniejsze zakupy. Gdzies w glowie siedzi mi taki niepokój i strach... Nie umiem się tego pozbyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Kamaa, to czekam na relacje jak tam kocyk :-)

Mania, oczywiscie, ze Mamusi tez sie cos nalezy :-)

Ktoras z Was podala strone Makaszki - kolorowodosnu.pl - super produkty maja!! Piekne te kocyki, opinie pozytywne.
    Ja podawałam i naprawdę naprawdę są rewelacyjne ;) mam w domu kilka rzeczy i napewno jeszcze zamowie a ceny szczerze mówiąc nie są jakieś super wielkie :) :D

Sunday lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    W sensie, że nie kupuje się wcześniej nic dla dziecka? Ja nigdy w to nie wierzyłam bo mamy XXI wiek, ale moja mama ciągle mi to przypomina. Zasypuje mnie też innymi przesadami, że nie wolno przechodzić przez kabel od odkurzacza itd. Niby w to nie wierzę, ale też jakaś blokadę mam. Chociaż 3 body zamówiłam, ale to mój jedyny zakup.

Ja też niby w to nie wierzę, ale boję się kupować większe rzeczy. Chyba kwestia wychowania, człowiek przesiąkł tymi głupotami i ciężko się od tego uwolnić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    W sensie, że nie kupuje się wcześniej nic dla dziecka? Ja nigdy w to nie wierzyłam bo mamy XXI wiek, ale moja mama ciągle mi to przypomina. Zasypuje mnie też innymi przesadami, że nie wolno przechodzić przez kabel od odkurzacza itd. Niby w to nie wierzę, ale też jakaś blokadę mam. Chociaż 3 body zamówiłam, ale to mój jedyny zakup.
    Hehe o kupowaniu też słyszałam i moja babcia mi ciągle mówi nie wolno wcześniej kupywać a ja mówie, że potem po porodzie to kiedy ja to kupie? a jakbym nie miała nic po siostrze i szwagierce to w co bym dziecko ubrała jakbym nie mogła nic kupić? :p babcia się śmieje zawsze ale i tak swoje mówi :p
    A o odkurzaczu nie słyszałam :p to ja już ze 200 razy przez niego przeszłam hehe :p ale to chyba w głowie takie przesądy nam bardziej siedzą właśnie przez to, że kiedyś się tego przestrzegało :p

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przesądów to moja mama się złapie za głowę jak zobaczy że mąż złożył łóżeczko :D W środę przyjeżdża na kawę, a łóżeczko już w sypialni stoi i póki co robi za składowisko wszystkiego.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:

Nie do końca bo juz sporo wydałam na ubranka itp. Bardziej chodzi o stratę mojej pierwszej ciąży w 22tc. Tak naprawde moja obecna ciaza jest tylko 5tygodni starsza. Jak bede w 30tygodniu to juz dziecko ma większe szanse na przeżycie czy w ogóle urodzenie w dobrej formie. Fizycznie czuje sie dobrze ale wyniki crp znów mam powyżej normy i to mnie stresuje :/ w poniedziałek musze zadzwonic do swojego lekarza. Musi mi jakos pomoc albo chociaz uspokoić dobrym słowem.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wiedzialam ze nadal produkuje sie szklane butelki... ja bym nie kupila bo wiem jak sie koncza posilki Macka...wypija ostatni lyk mleka i odrzuca butelke najdalej jak potrafi, dlugo by nam ta szklana nie posluzyla :P

Aleksandrakili, Rotenkopf, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    nawet nie wiedzialam ze nadal produkuje sie szklane butelki... ja bym nie kupila bo wiem jak sie koncza posilki Macka...wypija ostatni lyk mleka i odrzuca butelke najdalej jak potrafi, dlugo by nam ta szklana nie posluzyla :P
    No to nieźle ha,ha Ja tą szklaną na początek kupuję, później ta ze stali nierdzewnej pójdzie w ruch ;-)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Nie do końca bo juz sporo wydałam na ubranka itp. Bardziej chodzi o stratę mojej pierwszej ciąży w 22tc. Tak naprawde moja obecna ciaza jest tylko 5tygodni starsza. Jak bede w 30tygodniu to juz dziecko ma większe szanse na przeżycie czy w ogóle urodzenie w dobrej formie. Fizycznie czuje sie dobrze ale wyniki crp znów mam powyżej normy i to mnie stresuje :/ w poniedziałek musze zadzwonic do swojego lekarza. Musi mi jakos pomoc albo chociaz uspokoić dobrym słowem.

ja idę miedzy innymi na crp w poniedziałek. jakie masz teraz crp?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy marchewka może zaszkodzić? Od kilku dni pochłaniam przynajmniej jedną dziennie a aktualnie wcinam drugą z rzędu ;]

Szklane butelki? Pewnie ciężkie są?

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Czy marchewka może zaszkodzić? Od kilku dni pochłaniam przynajmniej jedną dziennie a aktualnie wcinam drugą z rzędu ;]

Szklane butelki? Pewnie ciężkie są?
    Nieeee marchewka na pewno Ci nie zaszkodzi :) naturalny betakarotenik.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja idę miedzy innymi na crp w poniedziałek. jakie masz teraz crp?

Teraz mialam 15 :/
    Juz tyle się naczytałam o tym crp. Niektórzy lekarze uważają, ze moze rosnąć w ciąży samoistnie. A w innych źródłach znalazłam, ze stan zapalny moze spowodować przedwczesny poród. Żałuję ze to czytam bo tylko sie stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:27

• Olina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zrobiłam pierwsze wiekrze zakupy dla synka;) kupiłam kilka body, pajacyk i jakies takie gatki:) mega szczesliwa;)))

Endzis, _Saszka_ lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Teraz mialam 15 :/
    Juz tyle się naczytałam o tym crp. Niektórzy lekarze uważają, ze moze rosnąć w ciąży samoistnie. A w innych źródłach znalazłam, ze stan zapalny moze spowodować przedwczesny poród. Żałuję ze to czytam bo tylko sie stresuje.

myślę, że przy wyniku crp=15 nic Wam nie grozi. Moja ginekolog twierdzi że jak jest trzycyfrowy wynik crp to zaczynamy się stresować i dalej badać. w tej ciąży mój największy wynik to był 12,zobaczymy jak będzie w poniedziałek. kontrolować muszę na zaś bo mówi, że nawet jak jest tak małe to może podskoczyć. Będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:35

paprotka30 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ