X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kupiłam dwie butelki :) Jedną butelkę-termos Pacicfic Baby, a drugą MAM Baby antykolkową.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/14cb228e008a.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab3bb6c00f2c.png
    Tę butelkę Mam akurat dostałam od Rossmana, ale podziel się wrażeniami na temat tego termosu, tzn napisz proszę jak długo trzyma ciepło. Bo czytałam trochę negatywnych opinii, że nie wytrzymuje obiecywanych 6h, a do tego bardzo łatwo schodzi lakier (dzieci go wygryzają, albo się rozpuszcza np pod wpływem tłuszczu)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, melduję, że dziś w Ikei był cały Poznań, stawili się wszyscy mieszkańcy bez wyjątku... Umieram. Dużo ludzi + dużo chodzenia = niedobrze. Brzuch jak kamień, mały chyba już nie wie co ma ze sobą zrobić. ALE mam blaty, i całe wyposażenie do kuchni, kosze, separatory i takie tam :D
    Jutro cały dzień leżę i jem.
    A i jeszcze kupiłam takie piękne zasłony bo kącik małego będzie oddzielony w ten sposób od reszty sypialni. Myślę, że to fajny pomysł bo trochę zaciemniają ale dalej są na tyle prześwitujące, że będę go widzieć jakby co. No i może mu przeciąg tam nie dojdzie i w ogóle można będzie trochę zakamuflować ten dzidziusiowy klimat :D No.

Spaać... :P

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    paprotka30 a ja nigdy nie miałam tego badania crp, a powinnam mieć? Czy ono jest zlecane w szczególnych przypadkach?

Z tego co wiem to nie jest to rutynowe badanie w ciazy. Poziom crp sprawdza sie jak cos sie zaczyna dziać. W moim przypadku bylo inaczej tj. sprawdzamy regularnie mimo iż dobrze sie czuję. Posiewy tez nic nie wykazaly wiec nie ma czego leczyć. Taka zagadka medyczna ze mnie. A crp moze wzrosnąć nawet od kataru, przeziębienia.

Dzieki straciatella!

• Sunday Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki. Zauwazylam, ze jak sie poloze do lozka to wlacza mi sie pielgrzymka do ubikacji...nie zeby mi sie chcialo! Meczarnia. I macica twarda jak kamien..
    Mysle, ze wkrotce wybiore sie na skan zobaczyc jak nasze Malenstwo sie miewa :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:54

paprotka30 lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na crp dał skierowanie lekarz rodzinny bo ciągle byłam chora i chciał sprawdzić czy nadaje się na antybiotyk, teraz robię prawie co tydzień z polecenia gin.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeszłoroxzne lutowki i styczniowki juz czekaja na kolejne kruszynki;pp

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, marcówki co niektóre też już są gotowe,pokoiki przygotowane,nawet torby spakowane do szpitala maja dla siebie i maleństw.u nas też już ten czas poleci,oj poleci szybko

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie? U mnie zapowiada się kolejna, bezsenna noc.

Po za tym wieczorem mieliśmy z mężem poważną rozmowę i chyba zanosi się na kolejną przeprowadzkę, z której już jestem zadowolona mimo, że to nic pewnego na 100% ;)
    Najgłówniejszym powodem jest to, że strasznie źle się tu czuje. Po prostu nie jestem w stanie mieszkać dosłownie w 4 ścianach nie mając nikogo obok siebie, kiedy mąż jest w pracy, tym bardziej na wsi gdzie w sklepie nawet trzeba zamawiać chleb na normalny dzień.

Wysłany: 10 stycznia 2016, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probuje zasnąć, ale a to plecy mnie bolą, a to noga, a to reka. Sto razy muszę sprawdzić czy drzwi zamknięte itd :)
    Jeśli przeprowadzka ma sprawić, ze będziesz czuła się lepiej i macie taką możliwość to czemu nie. Warto spróbować może w innym miejscu odnajdziesz bezpieczeństwo i spokój ducha, ze tak to nazwę :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 10 stycznia 2016, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Straciatella a używałaś tych muslinowych pieluszek ?? Bo ja też je kupiłam ale nie wiem czy się przydadzą.
    Nie używałam, ale były w promocji, 100% bawełna to wzięłam :p będę używać pewnie jak zwykła pieluche tetrowa :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu nie umiem znaleźć sobie miejsca na łóżku, do tego wieczne pielgrzymki do wc i cholerna zgaga ;)

Czy mamy możliwość to nie wiem bo dopiero jutro będziemy dzwonić po ogłoszeniach :D no ale cieszę się na sam fakt tego, że mój mąż wyraził zgodę na to ;)

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie bylam w toalecie i patrzę brazowe plamki takie suche....dzidzius sie ciagke rusza ale boje sie co mogło sie stac...czy ti przez to ze mialam dosc stresujacy dzień boze3e boje sie bardzo

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzis ze spania nici

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, ja bym pojechała na IP. Staraj się nie stresować, pewnie nic złego się nie dzieje, ale warto sprawdzić dla świętego spokoju :*
    Rotenkopf, super:) Skoro tam Ci źle i nic Was tam nie trzyma...
    Ja dziś w nocy miałam okropna kłótnie z mężem. Aż do teraz ciężko mi się oddycha. Przeplakalam pół nocy. A żeby było fajniej to dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice i musimy udawać, że nic się nie wydarzyło...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina to pewnie nic grożnego ale ja bym na wszelki wypadek pojechała na IP. Powiesz że mialas lekkie plamienie i przynajmniej sie uspokoisz jak Cie zbadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 08:45

f2w3s65gpeorv80s.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Współczuję ciężkiej nocy.
    Ja o dziwo jakos spałam, tylko sie budziłam kilka razy ale to już standard u mnie.
    Olina jak się czujesz? Pojechałaś na ip?

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Śpicie? U mnie zapowiada się kolejna, bezsenna noc.

Po za tym wieczorem mieliśmy z mężem poważną rozmowę i chyba zanosi się na kolejną przeprowadzkę, z której już jestem zadowolona mimo, że to nic pewnego na 100% ;)
    Najgłówniejszym powodem jest to, że strasznie źle się tu czuje. Po prostu nie jestem w stanie mieszkać dosłownie w 4 ścianach nie mając nikogo obok siebie, kiedy mąż jest w pracy, tym bardziej na wsi gdzie w sklepie nawet trzeba zamawiać chleb na normalny dzień.

Dokładnie w takim miejscu mieszkałam przez niemal rok. A sklep? Zwykły, wiejski. 40 minut w jedną stronę na pieszo. Plus myszki przy piecu ;) 10 stopni w domu zimą jeśli się nie grzało przez weekend, bo nas nie było. I różne atrakcje, jakie stary dom może zaoferować. Przez lato to była fajna opcja, ale jeśli już teraz czujesz, że to nie TO- przemyślcie przeprowadzkę.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,widzę,że nie tylko ja po bezsennej nocy.OLINA co u ciebie?ROTENKOPF myślę,ze słuszną decyzję podjęliście-a myślałaś o mieszkaniu w bloku? może tam czułabyś się bezpiecznie,z myślą,że za każdą ścianą jest sąsiad?FABDOROTA ,faceci to gatunek z innej planety i często mają problem ze zrozumieniem kobiety,kochają,ale swoim zachowaniem to czasami przebijają wszystko-typowy bezmózgowiec,a myślę,że dzięki wizycie rodziców kłótnia szybko pójdzie w niepamięć bo trzeba rozmawiać,gdyby nie oni to teraz ty dałabyś mu popalić a dla faceta chyba najgorzej jest jak kobieta strzeli focha i to na długo........A ja się muszę pochwalić,zrobiłam już konkretną listę zakupów i od jutra zaczynam daje sobie ten tydzień na zakup wszystkiego z wyjątkiem wózka;)Mój mąż mnie rozbraja myślałam,że zabiję go śmiechem bo zapytał czy w 3stówkach się zmieszczę z tą drobnicą a ja,że jedno zero mu uciekło-ale się uśmiałam,pojęcia nie ma jakie są ceny

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina co u Ciebie ?? Byłaś na IP ?? Czekamy na wieści.

Ja dziś wstawałam z 5 razy do wc :-\ poza tym od kilku nocy śni mi się, że mamy synka a nie córkę i dziś w nocy spacerowalam z nim w wózku miał już tak ok 1,5 roku...haha czyżby moje dziecko też planowało ujawnic swoją prawdziwą płeć dopiero po porodzie ?

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ