Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ja to w nocy śpię bardzo dobrze, nie budzę się nawet do toalety dopiero rano o 5-6 idę,
jutro mam wizytę ale bez usg, przynajmniej się dowiem czy z szyjką wszystko ok, ale wolałabym zobaczyć dzidzię już tak dawno jej nie widziałam
co do pampersów to kupiłam jedną paczką jedynek do szpitala a potem będę dokupywała na bieżąco -
ania0141 wrote:ja mam zamiar jedną paczkę kupić 2-5kg i jedną 3-6kg
Dziecko na początku praktycznie co siku oddaje też rzadką kupke więc często trzeba przebierać. Duża paczka wystarczy na początku na około 1,5 tygodnia.
Ja kupiłam pampersy 1 jedna duża i jedną małą paczkę a 2 trzy paczki.
Łącze się w bólu z niewyspanymi, ostatnio miewam tak głupie sny aż już jestem tym zmęczona.
Uciekam zaraz z dzieckiem do kina więc życzę miłej niedzieli -
Rotenkopf wrote:Ja mam jakiś w szafie bo tak samo jak piżam nie toleruje szlafroków ;P
Dresy i duże bluzki to jest to, co kocham najbardziejnie wiem jak dam rade w koszuli nocnej w szpitalu ;/ chyba założę jakieś krótkie spodenki 'dla psychiki' pod te koszule
)
-
Dziewczyny potrzebuję rady. Chcę kupić łóżeczko z funkcją tapczanika bo mam małe mieszkanko.Znalazłam na allegro łóżeczko z szufladą i trzema poziomami ułożenia, wyjmowanymi szczebelkami ( 3) i zdejmowanym bokiem. Ale teraz patrzę na ikee i tam też są fajne łóżeczko ale mają tylko dwa poziomy dół i góra i nie mają wyjmowanych szczebelków tylko zdejmowany cały bok. Czy te trzy poziomy i wyjmowane szczebelki są potrzebne? I pytanie jaki materac polecacie? Te z ikei są dobre czy jakiś gryka kokos lepsze?
-
panda80 wrote:Dziewczyny potrzebuję rady. Chcę kupić łóżeczko z funkcją tapczanika bo mam małe mieszkanko.Znalazłam na allegro łóżeczko z szufladą i trzema poziomami ułożenia, wyjmowanymi szczebelkami ( 3) i zdejmowanym bokiem. Ale teraz patrzę na ikee i tam też są fajne łóżeczko ale mają tylko dwa poziomy dół i góra i nie mają wyjmowanych szczebelków tylko zdejmowany cały bok. Czy te trzy poziomy i wyjmowane szczebelki są potrzebne? I pytanie jaki materac polecacie? Te z ikei są dobre czy jakiś gryka kokos lepsze?
Co do rodzaju materaca, ja zdecydowałam się na lateks-kokos albo sam lateks.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 13:39
-
Mam nadzieję, że Olina nie odzywa się bo odsypia tą nieprzespaną noc...
My z Zosią idziemy na drzemkę a tatuś bierze się za malowanie pokoiku Córkipostanowiłam, że nie bedzie różowo tylko taki jaśniutki miętowy
ania0141, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypanda80 wrote:Dziękuję za radę.Zastanawiają mnie jeszcze te wyjmowane szczebelki, żeby mała sama mogła wyjść z łóżeczka ...
My mamy łóżeczko dwupoziomowe z Ikei bez wyjmowanych szczebelków, ale mąż sam takie zrobiA to z funkcją tapczanika widziałam - ładne, tylko zdaje mi się że z jakiegoś innego drewna niż buk.
panda80 lubi tę wiadomość
-
panda80 wrote:Hej dziewczyny Ją też dziś kiepsko spałam, wstawałam do toalety że 4 razy. W dodatku brzuch mnie bolał, nie wiem czy Młoda się tak usadowiła czy to był jakiś skurcz. Wzięłam nospę i przeszło.Moja ślinianka nie chce się za nic zmniejszyć więc nadal chodzę z gulą na policzku
Mam nadzieję, że w końcu mi przejdzie...
Mnie taka niemoc ogarnęła po obiedzie ze musialam sie położyć...
Chcieliśmy gdzieś jechać ale teraz to juz nie ma sensu. Leniwa niedziela
Od jutra zacznę spisywac czego mi brakuje a co mam, musze sie czymś zająć zeby nie myslec i nie analizować.
Ah i nasza mała akrobatka znów sie obróciła i skopała mnie tak po szyjce, ze aż strach. Miałam nadzieję że juz zostanie główka w dół ale gdzie tamchyba wczoraj sie obrocila jak leżałam w wannie bo wyraźnie czułam, że sie wierci.
Teraz pewnie minie kilka dni zanim ułoży sie odwrotnie. Jak leży główkowo to nie czuje takiego parcia na szyjkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:25
-
nick nieaktualnyMoj maluch cały czas leży poprzecznie - nóżki ma po lewej, a głowę po prawej tak jakby pod żebrami
Kopie mi całą lewą stronę, a rączkami środek brzucha i czasami pęcherz oberwie. Ciekawa jestem czy się obróci.
ania0141, Dobson lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaprotka30 wrote:Jamniczakuchnia, a to ciekawe co piszesz
przedziwne prawda? U mnie córeczka preferuje tylko dwie pozycje od dawna, albo główkową albo miednicową.
Juz w łonie matki rosną indywidualiści
DokładnieI on jeszcze leży tak na boku, kolana ma skierowane do góry, jakby sobie leżał skulony na lewym boku. Od ostatniej wizyty nic a nic się nie przekręcił. Może pójdzie w moje ślady i też urodzi się tyłkiem do świata?
-
No właśnie nie mamy do DZiewusii innego kontaktu musimy czekać aż sama się odezwie...
Paprotka ja też dziś jestem nie do życia co prawda na małych zakupach byliśmy ale po obiedzie musiałam się zdrzemnąć i obudził mnie pęcherz a tak pewnie jeszcze.bym spała ale dalej jestem nieprzytomna.
Moja Mała na początku też leżała głową w górze lub poprzecznie bo mój pecherz obrywał i szyjka ale teraz chyba już jej tak niewygodnie i na ostatnim usg była główkowo ułożona i chyba dalej tak jest bo kopniaki dostaje po bokach głównie i w okolicach pępkaale wolę właśnie tak
-
Mój maluszek też poprzecznie na brzuszku z podkulonymi nóżkami i rączkami ale jak się przeciąganie to cały brzuch faluje...
Śpiący dzień dziś... byłam z córcia w kościele później przedstawiała jasełka po mszy później obiad i tv... nie m siły na nic tworczego... pachwiny strasznie bolą... nie mogę długo stać siedzieć leżeć... jakiś kryzys totalny... Tylko szkoda mi córci bo najwięcej ona odczuwa mój brak mocy... -
nick nieaktualnyJa właśnie dzisiaj miałam powera
Po kościele ogarnęliśmy trochę w domu, zmieniliśmy pościel po przeziębieniu itp., potem obiad, spacer z psem i teraz ogarniam sobie szufladę z przyprawami
W środę mam imieniny, przyjadą rodzice i teściowie i wymyśliłam że zrobię torcik alpejski (czekoladowy biszkopt, masa krówkowa z bezami, bita śmietana, czekolada) już czuję ten smak, mmmmmm
fabdorota lubi tę wiadomość