X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja to w nocy śpię bardzo dobrze, nie budzę się nawet do toalety dopiero rano o 5-6 idę,

jutro mam wizytę ale bez usg, przynajmniej się dowiem czy z szyjką wszystko ok, ale wolałabym zobaczyć dzidzię już tak dawno jej nie widziałam :(

co do pampersów to kupiłam jedną paczką jedynek do szpitala a potem będę dokupywała na bieżąco :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ja mam zamiar jedną paczkę kupić 2-5kg i jedną 3-6kg
    Chyba trochę mało.
    Dziecko na początku praktycznie co siku oddaje też rzadką kupke więc często trzeba przebierać. Duża paczka wystarczy na początku na około 1,5 tygodnia.

Ja kupiłam pampersy 1 jedna duża i jedną małą paczkę a 2 trzy paczki.

Łącze się w bólu z niewyspanymi, ostatnio miewam tak głupie sny aż już jestem tym zmęczona.

Uciekam zaraz z dzieckiem do kina więc życzę miłej niedzieli

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja mam jakiś w szafie bo tak samo jak piżam nie toleruje szlafroków ;P
    Dresy i duże bluzki to jest to, co kocham najbardziej <3 nie wiem jak dam rade w koszuli nocnej w szpitalu ;/ chyba założę jakieś krótkie spodenki 'dla psychiki' pod te koszule :D
    Ja też nie znoszę koszul nocnych, ale jak pochodziliśmy do IVF to musiałam mieć do zabiegów i jedną na czas do szpitala teraz dzięki temu mam (akurat kupiłam taką rozpinaną po całości, więc super). 1 jeszcze muszę dokupić na poród. No i ten nieszczęsny szlafrok (a też nie noszę szlafroków, no ale chyba będę się czuła bardziej komfortowo jak kupię, nawet jak go nie założę :P )

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję rady. Chcę kupić łóżeczko z funkcją tapczanika bo mam małe mieszkanko.Znalazłam na allegro łóżeczko z szufladą i trzema poziomami ułożenia, wyjmowanymi szczebelkami ( 3) i zdejmowanym bokiem. Ale teraz patrzę na ikee i tam też są fajne łóżeczko ale mają tylko dwa poziomy dół i góra i nie mają wyjmowanych szczebelków tylko zdejmowany cały bok. Czy te trzy poziomy i wyjmowane szczebelki są potrzebne? I pytanie jaki materac polecacie? Te z ikei są dobre czy jakiś gryka kokos lepsze?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Dziewczyny potrzebuję rady. Chcę kupić łóżeczko z funkcją tapczanika bo mam małe mieszkanko.Znalazłam na allegro łóżeczko z szufladą i trzema poziomami ułożenia, wyjmowanymi szczebelkami ( 3) i zdejmowanym bokiem. Ale teraz patrzę na ikee i tam też są fajne łóżeczko ale mają tylko dwa poziomy dół i góra i nie mają wyjmowanych szczebelków tylko zdejmowany cały bok. Czy te trzy poziomy i wyjmowane szczebelki są potrzebne? I pytanie jaki materac polecacie? Te z ikei są dobre czy jakiś gryka kokos lepsze?
    Ja początkowo nastawiłam się na 3 poziomy łóżeczka. Ale znalazłam tak piękne łóżeczko za rewelacyjną cenę, że kupiłam z 2 poziomami. Po zakupie mąż je od razu złożył i wydaje mi się, że te dwa poziomy są wystarczające.

Co do rodzaju materaca, ja zdecydowałam się na lateks-kokos albo sam lateks.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 13:39

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam łóżeczko z 2 zielonymi szufladami i komodę-przewijak do kompletu z ikei i jest tak piękny :) dwa poziomy spełniają moje oczekiwania :) z ikei tez kupiłam materac lateksowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 13:39

km5smg7yv4tozota.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za radę.Zastanawiają mnie jeszcze te wyjmowane szczebelki, żeby mała sama mogła wyjść z łóżeczka ...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tiago drugiego poziomu nie używałam wcale, od razu przeszłam z 1 na 3

Ale to pewnie zależy od dziecka. Mój był dość aktywnym dzieckiem więc bezpieczniej się czułam jak był niżej

panda80 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Olina nie odzywa się bo odsypia tą nieprzespaną noc...

My z Zosią idziemy na drzemkę a tatuś bierze się za malowanie pokoiku Córki :-) postanowiłam, że nie bedzie różowo tylko taki jaśniutki miętowy :-)

ania0141, Rotenkopf lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję, że Olina odsypia...
    Tak samo jak mam nadzieję, że u Dziewussi jest wszystko okej. Ma ktoś do Niej jakiś inny kontakt niż bbf?

• Sunday Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na Marcowe Mamusie i maja tam fajny dokument z wyprawka :) kilka arkuszy z roznymi info.

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Dziękuję za radę.Zastanawiają mnie jeszcze te wyjmowane szczebelki, żeby mała sama mogła wyjść z łóżeczka ...

My mamy łóżeczko dwupoziomowe z Ikei bez wyjmowanych szczebelków, ale mąż sam takie zrobi :) A to z funkcją tapczanika widziałam - ładne, tylko zdaje mi się że z jakiegoś innego drewna niż buk.

panda80 lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Hej dziewczyny Ją też dziś kiepsko spałam, wstawałam do toalety że 4 razy. W dodatku brzuch mnie bolał, nie wiem czy Młoda się tak usadowiła czy to był jakiś skurcz. Wzięłam nospę i przeszło.Moja ślinianka nie chce się za nic zmniejszyć więc nadal chodzę z gulą na policzku :-( Mam nadzieję, że w końcu mi przejdzie...
    Niechcący kliknęłam "lubię to" bo korzystam z telefonu i tu mam wszystko takie malutkie :)

Mnie taka niemoc ogarnęła po obiedzie ze musialam sie położyć...
    Chcieliśmy gdzieś jechać ale teraz to juz nie ma sensu. Leniwa niedziela :)

Od jutra zacznę spisywac czego mi brakuje a co mam, musze sie czymś zająć zeby nie myslec i nie analizować.

Ah i nasza mała akrobatka znów sie obróciła i skopała mnie tak po szyjce, ze aż strach. Miałam nadzieję że juz zostanie główka w dół ale gdzie tam :) chyba wczoraj sie obrocila jak leżałam w wannie bo wyraźnie czułam, że sie wierci.
    Teraz pewnie minie kilka dni zanim ułoży sie odwrotnie. Jak leży główkowo to nie czuje takiego parcia na szyjkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch cały czas leży poprzecznie - nóżki ma po lewej, a głowę po prawej tak jakby pod żebrami :) Kopie mi całą lewą stronę, a rączkami środek brzucha i czasami pęcherz oberwie. Ciekawa jestem czy się obróci.

ania0141, Dobson lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, a to ciekawe co piszesz :-) przedziwne prawda? U mnie córeczka preferuje tylko dwie pozycje od dawna, albo główkową albo miednicową.
    Juz w łonie matki rosną indywidualiści :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Podjęliśmy decyzję co do łóżeczka i zdecydowaliśmy się na ikee.Materac chyba weźmiemy lateksowy. Co o nim sądzicie?
    Bierzecie jakiś podkład na Materac albo matę?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Jamniczakuchnia, a to ciekawe co piszesz :-) przedziwne prawda? U mnie córeczka preferuje tylko dwie pozycje od dawna, albo główkową albo miednicową.
    Juz w łonie matki rosną indywidualiści :)

Dokładnie :D I on jeszcze leży tak na boku, kolana ma skierowane do góry, jakby sobie leżał skulony na lewym boku. Od ostatniej wizyty nic a nic się nie przekręcił. Może pójdzie w moje ślady i też urodzi się tyłkiem do świata? :D

• mania Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mamy do DZiewusii innego kontaktu musimy czekać aż sama się odezwie...

Paprotka ja też dziś jestem nie do życia co prawda na małych zakupach byliśmy ale po obiedzie musiałam się zdrzemnąć i obudził mnie pęcherz a tak pewnie jeszcze.bym spała ale dalej jestem nieprzytomna.

Moja Mała na początku też leżała głową w górze lub poprzecznie bo mój pecherz obrywał i szyjka ale teraz chyba już jej tak niewygodnie i na ostatnim usg była główkowo ułożona i chyba dalej tak jest bo kopniaki dostaje po bokach głównie i w okolicach pępka :-) ale wolę właśnie tak :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też poprzecznie na brzuszku z podkulonymi nóżkami i rączkami ale jak się przeciąganie to cały brzuch faluje...

Śpiący dzień dziś... byłam z córcia w kościele później przedstawiała jasełka po mszy później obiad i tv... nie m siły na nic tworczego... pachwiny strasznie bolą... nie mogę długo stać siedzieć leżeć... jakiś kryzys totalny... Tylko szkoda mi córci bo najwięcej ona odczuwa mój brak mocy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj miałam powera :D Po kościele ogarnęliśmy trochę w domu, zmieniliśmy pościel po przeziębieniu itp., potem obiad, spacer z psem i teraz ogarniam sobie szufladę z przyprawami :D W środę mam imieniny, przyjadą rodzice i teściowie i wymyśliłam że zrobię torcik alpejski (czekoladowy biszkopt, masa krówkowa z bezami, bita śmietana, czekolada) już czuję ten smak, mmmmmm :D

fabdorota lubi tę wiadomość

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ