X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki
    Olina tego Twojego chłopa to bym opierniczyła, my teraz takie nadwrażliwe itd, a taki stres to nikomu dobrze nie służy, a zwłaszcza w ciąży... Może jak odeśpisz to bardziej na spokojnie podejdziesz do tematu. Chyba że masz jakiś ważny problem który musisz rozwiązać. Ja tak mam, póki nie rozwiązany, noce do dupki ;-(
    Kamaa ja miałam podgrzewacz philips avent, używany, ja używałam i jeszcze sprzedałam (w sumie dodałam gratis do wózka). Jak inne, nie wiem, ale to w sumie prosta konstrukcja, teraz ma mi koleżanka odsprzedać, ma dwa, ale jaki nie wiem :-) Ja czasem słoiczki kupowałam, zwłaszcza jak jedzonko się skończyło i teściowa miała "dyżur" z małym ha,ha No i na wyjazd.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki panda80 i Iwonkaaa za odpowiedź. Czyli tak jak piszesz Iwonka, wyjdzie 3 razy. Obym tylko nie zwymiotowała tej glukozy bo na samą myśl o tym mnie mdli :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko jedno pobranie, po godzinie, ale to nie krzywa tylko przesiewowe. Wynik 121 więc nie musiałam krzywej robić. Tak mój gin ma :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:55

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym szła ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 3 razy miałam :)

Ale smaka mi narobiłyście na kaszke :p idę zrobić ale zjem z ananaskiem :p mmmmm :D

A ja dziś też się z mężem pokłociłam ale przez telefon bo był w pracy.. Przyszłam do domu a moja Luci (króliczka) bez jedzenia, picia i z brudną kuwetą... dostałam szału i od razu się popłakałam :(
    Zjebke dostał i to ogromną a potem mnie przepraszał. Faktem jest ze on nie chciał królika ale w koncu sie na niego zgodził więc jak mnie w domu nie ma to chyba do cholery nic mu sie nie stanie jak mu tam poogarnia ? :( To jest żywe stworzenie i moje najcudownjejsze...
    Jeszcze mnie na dodatek razem z moją mamą dołują bo ciagle gadają, że królik jest za duży i że przed urodzeniem dziecka trzeba oddać bo napewno będzie uczulone :( a ja się ciagle wkurzam :( Nie chcę mojego pupila oddawać!! ;( to tak jakby mieli psa i go za chwile oddali :/ albo ciekawe czy tak by dziecko oddali... ( wiem ze to nie to samo ) ale moja króliczka jest moją rodziną i zapłakałabym się jakbym jej nie miała :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie gadanie, jak się uczuli a nie jest powiedziane to będziecie myśleć. Uwielbiam takie krakanie ;-) I wkurzanie kobiet w ciaży :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podgrzewaczy to nie wiem, sama dostałam ale nie pamiętam jakiej firmy ;)

Iwonkaaa, mi też przewidują, że przeze mnie dziecko będzie strachliwe i płaczliwe. Szlag mnie trafia jak słyszę takie coś ...

Glukozę miałam 3 razy - na czczo, po 1h i po 2h.

Szkołę rodzenia zaczynam 17 lutego i wtedy będę w 34tc (33+1) ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka łączę się w bólu ja też jutro wyruszam na glukozę wiem,że są 3 pobrania... najgorsze to to siedzenie tam ale idzie ze mną mama więc może jakoś to będzie. Powodzenia!

Pokoik Córeczki umalowany wyszedł ślicznie :-)

Ale mnie suszy znowu :-\

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, późno Rotenkopf ta szkoła rodzenia, szacun jak tam wysiedzisz, ja jak byłam na pierwszym spotkaniu to w niższej ciąży, na pewno nie tak późno

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Mój brat przy swoim synu kupował takie podgrzewacze, mały był na mm, więc często z niego korzystali. Mówi, że często mu się psuły i w sumie miał chyba 3. Jeżeli planujesz z niego rzadko korzystać to może u Ciebie się tak nie wydarzy.
    Ja planuję zainwestować w Philips Avent. Jeżeli ktoś jest klientem banku ING i ma punkty, to w ich programie są one tańsze.
    Spojrzałam też na tę aukcję i jak to mówią: jak coś jest do wszystkie to jest do niczego. Bałabym się, że skoro to podgrzewacz, sterylizator i wyciskarka to może się szybko popsuć.

Ten Philips Avent też mi się podoba właśnie zastanawiałam się pomiędzy tym tanim a tym. Tak do 200zł można go już dostać z tego co widziałam na allegro i chyba też się na niego zdecyduję. Tych wszystkich rzeczy i różnych rodzai jest tyle że można do głowy dostać :D. Przeglądałam wstępnie laktatory żeby w razie czego mieć już wybrany ale nic nie postanowiłam bo nawet nie wiem na co uwagę zwrócić więc na razie odpuszczam.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg planu zajęcia mają trwać max 2,5h więc chyba nie będzie tragedii ;) po za tym zależało mi na tej szkole a jak dzwoniłam jakoś na początku listopada (już teraz dokładnie nie pamiętam) to nie było szybciej wolnych miejsc

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Cię podziwiam, bo mi z takim brzuszkiem 2,5 h godzinki nie chciałoby się siedzieć. Ale może u Ciebie będzie lajcik ;-) Jak szkoła fajna to pewnie warto się przemęczyć :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Patrzyłam też na laktatory i podobno elektryczne są najlepsze. Myślałam, też nad tym z philipsa, ale podobno Lovi robi dobry laktator, w przystępnej cenie. On jest zarówno ręczny jak i elektryczny. Ale zakup laktatora, zostawiam na później, zobaczę czy w ogóle będę karmić piersią.
    No właśnie czytałam że laktator jest też dobry na pobudzenie laktacji na początku. Oczywiście staram się nie nastawiać że od razu będę miała jakieś problemy no ale chce wybrać żeby potem mąż nie musiał błądzić biedaczysko sam pomiędzy tymi wszystkimi rodzajami :D.

Rotenkopf jeśli ta szkoła jest darmowa to zapisz się i pojedź na pierwsze zajęcia, zobacz jak będziesz się tam czuła. Zawsze możesz zrezygnować ;).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat laktatora też mnie nurtuje... przy córce miałam ręczny aventa i okazał się do d... męczące i nieskuteczne i myślę czy inwestować przed czy po porodzie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Niko miałam elektryczny, sprzedałam i czy żałuję, że go nie mam... Nie wiem ha,ha był naprawdę ok miałam medelę, tylko drogie to cholerstwo, też mnie poniosło ha,ha Teraz nie kupuję wcześniej, jak stwierdzę że będzie taka potrzeba to kupię. Jak bym miała taka sytuacje, ze ktoś musiałby za mnie karmić maluszka, to pewnie znów zdecydowałabym się na elektryczny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te zajęcia mam od 17 lutego do 4 marca :D tylko teraz dokładnie nie pamiętam w jakie dni ;) pojade, zobacze i zdecyduje ;)

Karatka81 lubi tę wiadomość

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ