X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego tu taka cisza? Śpicie? ;)

Straciatellaa, może po prostu Maluszek ma śpiący dzień? Zobaczysz, jutro się tak rozkula że nie będziesz w stanie uspokoić ;)

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny u mnie bezsenność to normalka, jak już późno zasne to często się budze, nie umiem miejsca sobie znalezc tak mnie wszystko juz boli.

Małego czuje juz w każdym krańcu brzucha i ma tyle siły, czuje ze jest ułożony poprzecznie bo z jednej strony wypycha mi nóżki a z drugiej główkę i jeszcze gilga raczki na dole i u gory,w sumie fajne uczucie łaskocze a jak walnie noga o zebra to nawet boli. AAA no i jest mega aktywny praktycznie w każdej godzinie daje o sobie znak i to mocno, ma tez czesto czkawke.

Miałam wczoraj dziwne doświadczenie w nocy. Nie mogłam spać i jak zawsze nadrabialam zaległości na forum i mały zaczął się mocno wiercic i nagle usłyszała "pstryk" jak od foli babelkowej dźwięk, myslalam ze mam zwidy po chwili znowu zaczął się wiercic wiec patrzylam na brzuch i z brzucha znowu ten dźwięk, ale wyczytalam ze tak sporo kobiet w ciąży ma i ze jak dziecko się mocno rusza to pękają pęcherzyki powietrza w jelitach i może być taki dźwięk. Oczywiście najpierw lecialam do łazienki spanikowana ze to pęcherz płodowy mi pękł xd

My juz prawie wszystko mamy w tym miesiącu jeszcze zamawiamy łozeczko i posciele. A w następnym mi koszule do porodu i karmienia. I rzeczy z apteki dla małego bo dla mnie już mamy. No i wtedy zaczynam wszystko prac i pakować :)

Tu wypatrzylam tanie koszule sobie: http://txm24.pl/koszule-nocne,797,pl-PL.#null
    Nie chce przeplacac bo będę używać pewnie tylko w szpitalu :)
    Aaaa i na tej stronie macie tez cienkie szlafroki bo pisałyście że lepsze :)

Małemu chce kupić takiego króliczka z jego imieniem, żeby miał pamiątkę od urodzenia, bardzo mi się te króliczki podobają:
    https://m.facebook.com/profile.php?id=873968662668580

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 00:06

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem totalnie do tyłu z zakupami...

Mój Synalek tak się dzisiaj po kolacji wiercił, że co chwilę musiałam zmieniać pozycję siedzenia, bo miałam wrażenie że zaraz wypcha mi swoje nogi bokiem. Potem sobie pomyślałam czy on czasem nie fika koziołków i nie zmienia pozycji. Od kilku dni byłam pewna, że już jest głową w dół, bo czułam jego czkawkę całkiem na dole, a po dzisiejszych akrobacjach jestem ciekawa co mi ginekolog powie na wizycie.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dlaczego tu taka cisza? Śpicie? ;)

Straciatellaa, może po prostu Maluszek ma śpiący dzień? Zobaczysz, jutro się tak rozkula że nie będziesz w stanie uspokoić ;)
    ja standardowo nie śpię :) ale za to zrobiłam zakupy dla małej typu pościele, ręczniki, tetry, smoczki itd na allegro. w tym miesiącu już finito z zakupami :)

Położyłam się na plecach i zaczęłam "maltretować" brzuch, łaskawie dostałam kilka kopnięć i znów cisza. Chyba dziś cały dzień sobie śpioszka, ale ja się trochę uspokoiłam. Dzięki dziewczyny :)

Jutro,a właściwie to już dzisiaj muszę wstać o 7.......... nie wiem jak to zrobię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 01:29

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, moja Mała też miała dzień lenia i rozwazalam wycieczkę na IP. Oczywiście mój M i mama mnie ustawili do pionu. Cały czas Polka hula, a kiedyś spać przecież musi. I mieli rację, bo koło 23 zaczęły się takie wariacje, że pierwszy raz widzieliśmy zarys malusienkiej stopki przez ułamek sekundy <3.

Kurcze, narzekacie na bezsenność, a ja poza wczorajszą nocą śpię jak dziecko. Nic mnie nie boli, wygodnie mi... Czuję się jakaś inna:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana i zmęczona... obudziłam się cała mokra non stop jakieś koszmary i przewracanie się z boku na bok z trudem... szykuje corcie do szkoły i po 8 prysznic i idę spać bo w dzień jakoś łatwiej mi przychodzi przespanie trzech godzin ciągiem... zazdroszczę spokojnego snu w nocy... Mój mały cała noc gadał w brzuchu....

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki zaraz lecę na glukozę :-\ a leje u mnie okrutnie...
    Nie wiem jak na czczo wytrzymam a mój mąż jeszcze jajecznicę sobie robi no chyba go zabije...

Dziś oficjalnie zaczynamy 7 miesiąc <3

Iwonkaaa, jamniczakuchnia, Karatka81, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania dasz radę kto jak nie my :) trzymamy kciuki :*

mania lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,mania kciuki trzymamy,siódmy miesiąc jak to ładnie brzmi...

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi trochę żal ze to tak szybko leci... nie planuje więcej dzieci i takie refleksje ze już nigdy nie poczuje tego pierwszego smyrania... pierwsze bicie serduszka... to tak szybko leci...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie W 3 trymestrze :) Iwonka masz racjie,ze leci ale ja sie ciesze,jakos wole czuc smyranko mijego dziecka jak bedzie juz na zewnatrz,za dobrze ciazy nie znosze,pierwsza tez zle znosilam,taka moja uroda...dopadla mnie grypa jakas,bol gardla,katar...nie dobrze a dzis musze do szpitala a potem na wizyte do mojego gina I usg,wkoncu zobacze swoja maja Zosie po ponad miesiacu,trzymajcie kciuki zeby z Zosi sie zosiek nie zrobil,bo bedzie chodzic w sukienkach rozowych :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia oczywiście kciuki...ja też nie mogę doczekać się kwietnia,Iwonkaaa jak ciaża przebiega bezproblemowo to się chce żeby trwała jak najdłużej ale w moim przypadku?od samego początku jakieś problemy,ja się cieszę z każdego minionego tygodnia bo każdy dzień zwiększa szanse dla małego,jutro mam wizytę i mam nadzieję że usłyszę same dobre wieści-wreszcie

ilonia1984 lubi tę wiadomość

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie z drugiej strony nie mogę doczekać się jak mały przyjdzie na świat i będę wiedziała ze jest zdrowiutki i będę mogła patrzeć na niego każdego dnia przytulać...
    Oby Zosia pozostała sobą :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na badaniu glukozy trzymam kciuki i oczywiście za to żeby Zosia nie została chłopcem też ;) Ja mam dzisiaj doła... Policzek zamiast mi stęchnąć znowu trochę spuchł i pobolewa już nie wspominając o tym, że nie mogę na siebie patrzeć w lusterku :(

ilonia1984, mania lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 współczuję,a może jakaś płukanka-spróbuj przepłukać BAIKADENTEM jest bezpieczny w ciaży(szałwia w płynie jest skuteczna ale w ciąży zabroniona)

panda80 lubi tę wiadomość

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płuczę codziennie... Problem polega na tym, że mam powiększoną śliniankę albo węzeł chłonny do rozmiaru piłeczki pingpongowej i trwa to od wigilii... Antybiotyk już wzięłam i lekarz kazał czekać aż przejdzie a zamiast przechodzić znowu zaczyna boleć...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja już po pierwszym pobraniu, po wypiciu, powiem Wam, że miałam kryzys żeby tego nie zwrócić. Mam nadzieję, że jakoś to wytrzymam bo mnie muli...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wytrzymasz... Mnie też na początku muliło, ale dałam radę. Trzymaj się dzielnie, te 2 godzinki Ci zlecą :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z własnego doświadczenia :
    Ogłaszam wszem i wobec, że chusteczki babydream nie zdają egzaminu przy kupie po pachy ;] rzeczywiście są suche.
    Chrześniak po drzemce zafundował mi chrzest bojowy. Płaczki w oczach...i dobrze, że byłam tylko po jabłku :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ