X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do prania tez mam Lovele proszek, a do plukania nic nie biore, wstawie na podwojne plukanie sama woda przynajmniej poki co i zobaczymy :)

Andrea20 lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala, ja mam termin na 9.04 i na wyjście mam albo taki grubszy kombinezon puchaty z podszewka albo taki cieńszy polarowy ale tez na podszewce. Myślę że mrozów juz nie będzie to wystarczy ten cieńszy plus ewentualnie kocyk a w samochodzie jest ciepło :)

Fajnie ze juz macie zrobiony pokoik :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala, jeśli mówisz o kocykach makaszki to ja wczoraj zamówiłam bo na promocję -15%. Ja bralam ocieplany kocyk maluszka :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie, a ta promocja do wczoraj pewnie była, bo dziś już nie widze nic na stronie o -15%..

paprotka30 to chyba będe musiała się z jakiś kombinezonik zaopatrzyć tylko tak mi szkoda, z jednej strony bo wiem, że ciepły się nie przyda na za długo, może gdyby był zimny kwiecień to jakoś z miesiąc ponosi.. chyba, że będę szperać po allegro i olx, może jakiś używany znajdę.

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny to ja chyba tez jednak skusze się na ten proszek lovela skoro tyle z was się na niego zdecydowało :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala ja kupilam za 40zl na przecenie w h&m :) mysle ze na wyjście i pierwsze spacery bedzie dobry. A potem i tak juz maj to chyba będzie ciepło.

malala lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo to tanio znalazłas jak 40zł :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie. mi też glukoza smakowała :) wręcz po długim oczekiwaniu w kolejce i dużych perturbacjach potraktowałam to jako zbawienny pierwszy posiłek, bo byłam dłuuugo na czczo..

aleksandrakili, mi dużo ludzi mówi, żebym się pozbyła kotów. Już samo sformułowanie działa na mnie jak płachta na byka.. Nie wiem jak miałabym się pozbyć członków mojej rodziny.. Na szczęście mąż mnie wspiera i w ogóle nie bierze tego pod uwagę :) mam nadzieję, że jakoś pogodzimy kociaki z córeczką. Obstawiam, że będą się trzymać z dala od małego, wrzeszczącego i nieskoordynowanego aliena i ta myśl mnie trochę uspokaja :)

Szeroka ja, witam się w ostatnim dniu drugiego trymestru :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc3701fe7a1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9befa562e290.jpg

W weekend zrobiliśmy gigantyczne zakupy w ikei, ale póki co mąż złożył tylko łóżeczko, co i tak było sporym wyzwaniem, bo śrubek było co nie miara ;) Na razie służy nam za składowisko.. Do złożenia komoda-przewijak, 2 komody i witryna, i jeszcze jakoś to trzeba skoordynować z wywiezieniem aktualnych mebli.

Zostały nam pojedyncze rzeczy do dokupienia: podgrzewacz, miś szumiś, pieluszki materiałowe, leki i wanienka, z którą mam największy ból głowy.. Jak i gdzie planujecie kąpać maluszka? Bo u mnie łazienka na pewno odpada przez swoje gabaryty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:06

malala, paprotka30, fabdorota, Anastazjaaa, wiecznie, Karatka81, Andrea20, Ameiva, Wilka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra jaki duży brzuszek! ale wyglądasz super :) mój to mały jest w porównaniu do Twojego :P

mamy to samo łóżeczko :) ale wzięliśmy z zielonymi szufladami. i z tej samej serii komodo-przewijak i szafę :) Mąż składał całość jeden dzień i jeszcze kolejny poranek bo tych śrubek tyle :P

jaskra lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wanienki to nam położna na szkole rodzenia polecała tą zwykłą z Ikei i ją kupiliśmy. planujemy kąpać w pokoiku Julii, stawiac wanienkę na tym meblu-przewijaku :)

jaskra lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala, no właśnie brzuszek mam duży.. Bardzo wypchnięty do przodu, a po bokach prawie wcale. Z tyłu patrząc podobno nie widać jakbym była w ciąży i w związku z tym dużo osób zakłada, że chłopiec.. ;)

My przewijak wzięliśmy z innej serii (sundvik), bo będzie stał w innym pokoju. Dobraliśmy tak, żeby pasował do komody i witryny hemnes. W ogóle zazdroszczę, że Twój mąż się tak zebrał i wszystko złożył. Mój pracuje teraz do późna i jak złoży codziennie coś to będę szczęśliwa a i tak dość długo będziemy musieli żyć w takim nieogarnięciu..

Też tą wanienkę rozważam, wydaje się mieć fajny kształt i na długo powinna wystarczyć. Może też na przewijaku ją będziemy stawiać albo na blacie w kuchni, ale nie wiem czy nie będzie za wysoko i niewygodnie w związku z tym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:23

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra no ja nie wyobrażam sobie pozbycia się mojej Luci :)
    Ale mąż mnie dziś pozytywnie zaskoczył no powiedział, że będzie mi z Naszą króliczką pomagał i już nie będzie głupio dogadywał na jej temat ;) więc jakiś postęp jest :) a mama niech sobie gada ( olewam to) :p

Masz piękny brzuszek!! takiiii spory już okrąglutki <3 :)

Wydaje mi się, że też mam to samo lóżeczko ale szufladki musze dokupić :) Uwielbiam bialy kolor :)

• baba Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komodę kąpielową ceba. Kupiłam używkę za 50 zł więc to grosze w porównaniu ile ona jako nowa kosztuje. Co prawda na krótko wystarczyła ale mi zależało na tym by się nie schylać po cc a zwykłej wanienki nie miałam gdzie ustawić. Do tej pory przewijam córę czy też ubieram na niej np po kąpaniu. Jest na kółkach więc wszędzie mogę się przemieścić. Gdzieś od 3mies wstawiłam wanienkę taką zwykłą pod prysznic i do tej pory się tak mała kąpie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie brzuszek niby też poszedł do przodu ale talia zanika, biodra jakby szersze jeszcze. z tyłu pewnie wyglądam po prostu jak grubasek :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d37a6f86db92.jpg

co do mebli etc - mój M miał urlop po świętach, do nowego roku i ustalone mieliśmy, że to jest własnie na robienie pokoiku, także było wtedy malowanie, wiercenie dziur na karnisze, skręcanie mebli. aktywne kilka dni. ale jego praca nie pozwoli mu przez najbliższe 2 miesiące na jakiekolwiek wolne poza weekendem więc wziął się mocno do pracy aby mieć to z głowy :)

jaskra, jamniczakuchnia, paprotka30, Anastazjaaa, wiecznie, Karatka81, Andrea20, Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra u mnie łóżeczko też robi za składowisko :D Zaraz Wam pokażę fotę. A brzuch faktycznie masz do przodu! Ale girki chude i długie i ogólnie cała szczupła jesteś :D

jaskra lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba, o właśnie.. nie wiedziałam jak to się nazywa :) Fajnie to wygląda i właśnie ergonomiczne się wydaje, ale rzeczywiście mało nie kosztuje.. A tyle już wydaliśmy, że chyba sobie darujemy. Mąż będzie miał gimnastykę codzienną :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze składowisko i wieszak na ciuchy męża :p

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da75ecd4c412.jpg

jaskra, malala, paprotka30, wiecznie, Andrea20, Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja pokażę pokoik Julki, jeszcze nie skończony :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c30f693eb0dd.jpg

paprotka30, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, Straciatellaa, wiecznie, Karatka81, Andrea20, Wilka, Kinga., kamaaa, _Saszka_, Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    wiecznie. mi też glukoza smakowała :) wręcz po długim oczekiwaniu w kolejce i dużych perturbacjach potraktowałam to jako zbawienny pierwszy posiłek, bo byłam dłuuugo na czczo..

aleksandrakili, mi dużo ludzi mówi, żebym się pozbyła kotów. Już samo sformułowanie działa na mnie jak płachta na byka.. Nie wiem jak miałabym się pozbyć członków mojej rodziny.. Na szczęście mąż mnie wspiera i w ogóle nie bierze tego pod uwagę :) mam nadzieję, że jakoś pogodzimy kociaki z córeczką. Obstawiam, że będą się trzymać z dala od małego, wrzeszczącego i nieskoordynowanego aliena i ta myśl mnie trochę uspokaja :)

Szeroka ja, witam się w ostatnim dniu drugiego trymestru :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fc3701fe7a1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9befa562e290.jpg

W weekend zrobiliśmy gigantyczne zakupy w ikei, ale póki co mąż złożył tylko łóżeczko, co i tak było sporym wyzwaniem, bo śrubek było co nie miara ;) Na razie służy nam za składowisko.. Do złożenia komoda-przewijak, 2 komody i witryna, i jeszcze jakoś to trzeba skoordynować z wywiezieniem aktualnych mebli.

Zostały nam pojedyncze rzeczy do dokupienia: podgrzewacz, miś szumiś, pieluszki materiałowe, leki i wanienka, z którą mam największy ból głowy.. Jak i gdzie planujecie kąpać maluszka? Bo u mnie łazienka na pewno odpada przez swoje gabaryty..
    Jaskra super wyglądasz :) Mi poszło w biodra i nie mam tak dużego brzuszka... Łóżeczko świetne. My z mężem wybieramy się do Ikei w przyszły weekend też kupimy łóżeczko, ale z szufladami u nas się nie zmieści. Wybrałam inne ale jest tylko białe a chciałam naturalne... Uff będę musiała jeszcze raz popatrzeć...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudnie juz wyglądają te wasze pokoiki. My to najpierw musimy zmierzyć sypialnie żeby tak wszystko zaplanować, poustawiać aby miało ręce i nogi :)

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ