Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas w sypialni zmieści się tylko łóżeczko,dlatego chcę przewijak usztywniany na łóżeczko. Całą ścianę w sypialni mam zabudowaną, będziemy musieli pozbyć się naszych rzeczy i zrobić miejsce dla Malutkiej... Czarno to widzę bo w mieszkaniu nasze rzeczy się ledwo mieszczą...
-
Piękne pokoiki
Też juz bym chciała być na tym etapie... Łóżeczko planuję kupić z Ikei, zwykłe bukowe za 119 zł i do tego lateksowy materacyk za 249 zł. Białe mebelki są piękne, ale ja lubię też naturalne drewno, a do tego cena jest dobra
Do foteli różnych też się przymierzałam ale większość ma dla mnie za wysokie oparcie i nic nie wybrałam. W ogóle mam jeszcze sporo do kupienia w Ikei, a mam wrażenie że już nie pojadę bo po ostatniej wizycie tam czułam się koszmarnie. Najwyżej mój D. pojedzie z moją mamą w roli supervisora
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
malala, śliczny pokoik. Dywan extra! I fotela do karmienia zazdroszczę
paprotka30, dobry plan. Ja nic nie mirzyłam, bo założyłam, że zmieści się i łóżeczko i taka wąska komoda, ale po wstawieniu łóżeczka stwierdziłam, że ono wcale takie małe nie jest i przestrzeni zabrało nam sporo, więc musimy się jeszcze pozbyć regału żeby miejsce zrobić na komodę.
-
dzięki
fotel u nas musi być, bo łóżeczko jest w osobnym pokoju i chcemy taki stan utrzymać, by mała nie trafiła do naszej sypialni, zobaczymy na ile się sprawdzijak będzie źle to z łóżeczkiem przejedziemy koło naszego, ale mamy nadzieję, że nie będzie trzeba
my niby mamy cały pokój dla niej a też jak meble kupiliśmy i mąż poskręcał to się okazało, że nasza pierwotna wizja ustawienia odpada bo się nie mieści i trzeba było postawić jedno obok drugiego bo tylko tak prezentowało się to w miarę. tak to chyba jest z tymi dziecięcymi mebelkami, że człowiek sobie myśli, że to wszystko takie maciupkie, że ze spokojem wejdzie a tu zaskoczenieJulia
-
malala wrote:dzięki
fotel u nas musi być, bo łóżeczko jest w osobnym pokoju i chcemy taki stan utrzymać, by mała nie trafiła do naszej sypialni, zobaczymy na ile się sprawdzijak będzie źle to z łóżeczkiem przejedziemy koło naszego, ale mamy nadzieję, że nie będzie trzeba
U nas tez fotel będzie, ale ja napalilam się na bujany -
Odespane... 5 h z przerwą na siku...
My mamy pokoik który ma służyć dla synka ale póki co stanowi suszarnie i powstanowilismy że i tak póki co maluch będzie w sypialni także pokoiku nie robimy więc łóżeczko kupiłam w kolorze ciemnego dębu aby pasował do sypialni (ciemna skóra)... musimy tylko ogarnąć garderobę aby wygospodarować miejsce na rzeczy małego i tyle... daleko już z przygotowaniami jesteście... Fakt że coraz ciężej nam będzie i dobrze jest teraz o większość zadbać... My kupiliśmy łóżeczko bo cena fajna a tak to nic nie mamy bo muszę przejrzeć ciuszki po córce i będę uzupełniać garderobę małemu... a na to czas bo pranie 3 miesiące przed to za wcześnie... -
malala wrote:Anastazjaaa raz dwa przeleci i wystartujesz z wiciem
ja tak się doczekać nie mogłam, a jak przyszło co do czego to ubranka w półtorej godziny ogarnęłam i się załamałam, że to już mam zrobione haha
-
Iwonkaaa wrote:Odespane... 5 h z przerwą na siku...
A tak z innej beczki, odkąd dlwiedzialam się ze jestem w ciazy zażywam tylko prysznica ale już tęsknię strasznie za moją wanna, kapiecie się w wannie? Wolno czy nie wolno? -
Anastazja a te względy bezpieczeństwa ze względu na to, że może się 'przytulić' główką do materaca i się udusi? tłumaczyli to u Was?
bo ja niczego takiego nie słyszałam u siebie dlatego też od razu wstawiliśmy do pokoju obok, ale chętnie poczytam inne opinie i może my też na ten miesiąc np. zmienimy miejsce na sypialnięJulia
-
My małej urządzamy kącik w naszej sypialni. Mamy zmontowane łóżeczko (które podobnie jak u wielu z Was robi za składzik
) i komódkę, ja miałam robić dekoracje, ale idzie mi jak po grudzie... Jakoś łóżko ze mnie wyciąga zapał. Poza tym na leżąco niewygodnie mi się pracuje, ale wszystkie materiały kupione, więc niedługo będę się musiała za to zabrać.
Na początku lutego chcemy już mieć zamknięty temat pokoikowo- wyprawkowy, bo sił pewnie zacznie brakować, no i wizja wcześniejszego porodu też skłania mnie to wcześniejszego zadbania o wszystko. Chociaż coraz mocniej wierzę, że uda się donosićSkurcze pojawiają się coraz rzadziej i nie są tak bolesne. Liczę, że taki stan się utrzyma...
-
nick nieaktualnyDobson my właśnie kupiliśmy to bukowe z Ikei, fajne jest
Malala, ale boski pokoik, zazdro!
U nas niestety mały nie będzie miał swojego pokoju, tylko kącik w sypialni a później kącik w drugim pokoju. Nie ma miejsca ani na fotel, ani na komodę, ani na nic :p Przewijak usztywniany na łóżeczko, ciuszki w naszej szafie i komodzie, kąpiel w łazience (tam na szczęście jest dużo miejsca) i heja -
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Ach te przerwy na siku, strasznie są już męczące
A tak z innej beczki, odkąd dlwiedzialam się ze jestem w ciazy zażywam tylko prysznica ale już tęsknię strasznie za moją wanna, kapiecie się w wannie? Wolno czy nie wolno?
Kąpię się często w wannieJak nie ma przeciwwskazań to wolno, tylko woda musi być ciepła a nie gorąca i kąpiel max. 15 20 minut.
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
W środę była u mnie polozna i tłumaczyła mi to bo ja też chciałam od razu dać do swojego pokoju.
Jej zdaniem, i wg zaleceń lekarzy w NL pierwszy miesiąc jest najbardziej niebezpieczny, matka po porodzie jest bardzo wyczulona na każdy ruch dziecka, dlatego każde nawet najmniejniepokojace stekniecie malucha powoduje u nas czuwanie, dlatego mając łóżeczko w swoim pokoju jesteśmy zauważyć szybciej jeśli zacznie się dziać coś niepokojącego, zadlawienie się czy tego typu akcje.
Do tego uczulala mnie ze matka i dziecko muszą się siebie nauczyć, np. Dzieku powinnyśmy podać cyca przed momentem jak już płacze, pierwsza taka informacja ze maluch jest głodny jest ze wkłada rączki do buzi, jesteśmy w stanie to wyłapać jeśli łóżeczko jest w naszym pokoju, jeśli jest osobno idziemy karmić dopiero jak maluch już płacze a to wzmaga u niego stres.
Ale nie zalecają trzymania łóżeczka w naszej sypialni powyżej 1,5 miesiąca życia dziecka, ponieważ zbyt długie nie sprzyja nauce samodzielnego zasypiania.
Tak więc ja postanowiłam jednak pierwszy miesiąc mieć łóżeczko u nas a dopiero później przenieść do innego pokojumalala lubi tę wiadomość
-
U nas łazienka jest koszmarnie ciasna, dlatego będziemy kąpać w sypialni. I dlatego planujemy zakupić wanienkę ze składanym stelażem- myślałam wcześniej, żeby stawiać wanienkę na komodzie, ale jestem za niska i byłoby mi niewygodnie. No a nie zawsze M będzie mógł małą wykąpać.
-
jamniczakuchnia wrote:Dobson my właśnie kupiliśmy to bukowe z Ikei, fajne jest
Malala, ale boski pokoik, zazdro!
U nas niestety mały nie będzie miał swojego pokoju, tylko kącik w sypialni a później kącik w drugim pokoju. Nie ma miejsca ani na fotel, ani na komodę, ani na nic :p Przewijak usztywniany na łóżeczko, ciuszki w naszej szafie i komodzie, kąpiel w łazience (tam na szczęście jest dużo miejsca) i hejaTyle, że łazienka też mała, będzie kąpanie w dużym pokoju, wanienka na ławę i damy radę...
-
malala wrote:wiecznie, a ta promocja do wczoraj pewnie była, bo dziś już nie widze nic na stronie o -15%..
paprotka30 to chyba będe musiała się z jakiś kombinezonik zaopatrzyć tylko tak mi szkoda, z jednej strony bo wiem, że ciepły się nie przyda na za długo, może gdyby był zimny kwiecień to jakoś z miesiąc ponosi.. chyba, że będę szperać po allegro i olx, może jakiś używany znajdę.
Śliczne pokoiki macie. U nas też już niewiele brakuje do wykończenia - mąż 1 ścianę musi pomalować, bo wizja nam się zmieniła
, no i czekam na kuriera z szablonem, bo zdecydowaliśmy się na motyw przewodni pokoiku malutkiej i będziemy mieli 1 ścianę w chmurki
Dziś kurier przyniósł paczkę z 1 turą rzeczy, w tym z moją małą fanaberią - koszem na brudne pieluchy