Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania, to w takim razie łączę się z Tobą
Powodzenia jutro i oby poszło nam jak najbardziej gładko
Fajnie, że mama z Tobą idzie ja zabieram ze sobą książkę żeby jakoś szybciej poszło, no i telefon oczywiście
Ja tak jak kiedyś pisałam mam ochotę na laktator Medela, ale troszkę finansowo mi się to nie zgadzaPoza tym mogę kupić go po porodzie i zobaczyć jak będzie z karmieniem.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Udało mi się Was nadrobić
Co do podgrzewacza ja kupiłam na allegro za 50zł taki co ma też wtyczkę do auta i od 16 msc używam go 24h/dobę. Spisuje się rewelacyjnie, czasami odwali coś z temp ale to i tak zawsze trzeba sprawdzić czy nie jest woda za gorąca więc to żaden problem
Co do pieluch, Hania urodziła się duża 3810g i 58cm, nie pamiętam jak długo uzywalysmy newborn ale myślę że 2 tyg na pewno. Kupowałam dady, pakowane po 28szt wystarczało na ok. 3dni, wiec zuzylismy min. 5 paczek newborn
[/url]
-
nick nieaktualny
-
kamaaa wrote:olina tyle dobrze że to jednorazowo, odpoczniesz trochę, nerwy odpuszczą i będzie dobrze wszystko
.
Dziewczyny pomocy bo błądzę jak dziecko we mgle ! Wiem że wiele z Was uważa takie bajery za zbędne ale razem z mężem chcemy kupić podgrzewacz (tak, zakładam karmienie piersią i podgrzewacz przewiduję raczej na późniejszy czas do słoiczków) i tu moje pytanie. Nie chce jakiegoś wymyślnego no i znalazłam takie coś: http://allegro.pl/elektroniczny-podgrzewacz-do-wszystkich-butelek-i5008653705.html
Zastanawiam się czy za tą cenę mogę spodziewać się czegoś działającego w miarę czy totalny bubel, może któraś z mamusiek miała do czynienia z tym modelem bądź może doradzić inny?.
-
nick nieaktualnyKaratka81 wrote:Głupie gadanie, jak się uczuli a nie jest powiedziane to będziecie myśleć. Uwielbiam takie krakanie
I wkurzanie kobiet w ciaży
Mi się też laktator z medeli podoba, moja siostra używała przy bliźniaczkach i była bardzo zadowolona no ale cena jest oszałamiająca i jeszcze się zastanowieale napewno kupie laktator bo na weekendy bede do szkoły jeździć więc mleko bede musiała wyprodukować wcześniej (o ile bede miała pokarm w ogóle)
-
Ameiva dzięki za odpowiedź
chyba muszę się z tym przespać i przemyśleć co i jak.
Fabiola czyli kolejny głos za tańszą opcją.
Zastanawiam się też nad taką poduszeczką http://allegro.pl/zaglowek-minky-motylek-i5911588675.html czytałam gdzieś że to dobra opcja dla maluszka żeby główkę usztywnić no ale to chyba nie może być cały czas tylko np. w wózku czy w foteliku co myślicie?
-
Kawuszka wrote:Olina, nie przejmuj się tak bardzo tą plamką, wiem co czujesz, bo ja też się zdenerwowałam jak miałam plamkę takiej żywej krwi i nawet Was też się radziłam. Moja gin powiedziała, że tak się zdarza, oczywiście trzeba się obserwować i najważniejsze żeby się nie stresować bo to tylko pogarsza. Staraj się nie denerwować.
Pisałyście dużo o nieprzespanych nocach, ja mam takie poszarpane te noce, śpię 4 godziny a później już takie wiercenie. Mój mąż zaczął mówić przez sen i co najlepsze, wdałam się z nim w rozmowę i on mi odpowiadałKrótko, ale jednak
Uśmiałam się nieźle
Przez tą pracę jestem zupełnie do tyłu z wyprawką, ale super ten sprzedawca Makaszka czy jakoś takSprawdzałam stronę, fajne kocyki w przyzwoitej cenie.
Jutro idę na glukozę, Wy też miałyście pobieraną ją 3 razy? Na czczo oczywiście się idzie? Jak ja tam wysiedzę tyle godzin? -
kamaaa sama tez sie kiedys zastanawialam nad taka podusia bo sa przeslodkie ale jakos w koncu nie kupilam. Ich uzywa sie tylko do spacerowki albo fotelika samochodowego zeby np w trakcie snu główka nie latała na boki
Innego zastosowania dla niej nie widze bo do lozeczka bym jej nie wlozyla. Zawsze dbalam zeby maly spal raz na jednym raz na drugim boczku zeby glowka sie ladnie uformowala i aby uniknac chociazby problemow z kreczem szyi a ta podusia chyba by tylko przeszkadzala.
-
kamaaa wrote:olina tyle dobrze że to jednorazowo, odpoczniesz trochę, nerwy odpuszczą i będzie dobrze wszystko
.
Dziewczyny pomocy bo błądzę jak dziecko we mgle ! Wiem że wiele z Was uważa takie bajery za zbędne ale razem z mężem chcemy kupić podgrzewacz (tak, zakładam karmienie piersią i podgrzewacz przewiduję raczej na późniejszy czas do słoiczków) i tu moje pytanie. Nie chce jakiegoś wymyślnego no i znalazłam takie coś: http://allegro.pl/elektroniczny-podgrzewacz-do-wszystkich-butelek-i5008653705.html
Zastanawiam się czy za tą cenę mogę spodziewać się czegoś działającego w miarę czy totalny bubel, może któraś z mamusiek miała do czynienia z tym modelem bądź może doradzić inny?.
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:Ja też 3 razy miałam
Ale smaka mi narobiłyście na kaszke :p idę zrobić ale zjem z ananaskiem :p mmmmm
A ja dziś też się z mężem pokłociłam ale przez telefon bo był w pracy.. Przyszłam do domu a moja Luci (króliczka) bez jedzenia, picia i z brudną kuwetą... dostałam szału i od razu się popłakałam
Zjebke dostał i to ogromną a potem mnie przepraszał. Faktem jest ze on nie chciał królika ale w koncu sie na niego zgodził więc jak mnie w domu nie ma to chyba do cholery nic mu sie nie stanie jak mu tam poogarnia ?To jest żywe stworzenie i moje najcudownjejsze...
Jeszcze mnie na dodatek razem z moją mamą dołują bo ciagle gadają, że królik jest za duży i że przed urodzeniem dziecka trzeba oddać bo napewno będzie uczulonea ja się ciagle wkurzam
Nie chcę mojego pupila oddawać!! ;( to tak jakby mieli psa i go za chwile oddali
albo ciekawe czy tak by dziecko oddali... ( wiem ze to nie to samo ) ale moja króliczka jest moją rodziną i zapłakałabym się jakbym jej nie miała
Cooooo? Właśnie super jak dziecko będzie ze zwiwrzęciem od początku!Nie będzie sterylnie i ryzyko alergii u dzieci chowanych ze zwierzakami jest eeeee zerowe, przynajmniej na sierść
-
Karolina_Ina wrote:Patrzyłam też na laktatory i podobno elektryczne są najlepsze. Myślałam, też nad tym z philipsa, ale podobno Lovi robi dobry laktator, w przystępnej cenie. On jest zarówno ręczny jak i elektryczny. Ale zakup laktatora, zostawiam na później, zobaczę czy w ogóle będę karmić piersią.
http://www.ceneo.pl/13339708 lub medele swing -
nick nieaktualnyjamniczakuchnia wrote:Cooooo? Właśnie super jak dziecko będzie ze zwiwrzęciem od początku!
Nie będzie sterylnie i ryzyko alergii u dzieci chowanych ze zwierzakami jest eeeee zerowe, przynajmniej na sierść
i chcą za wszelką cenę, żebym się jej pozbyła ale oooo po moim trupie
z drugiej strony dziwie się mojej mamie, że tak mówi bo ja z 3 mojego rodzeństwa zawsze w domu mieliśmy pełno zwierząt i jak mali byliśmy to też i się godziła przecież na to.. Na stare lata coś jej się pokiełbasiło :p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:a gdzie wypożyczysz??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 22:46
-
nick nieaktualny
-
a ja mam stresa bo moja malutka dziś jest bardzo leniwa. Kilka razy mnie kopnęła dziś, a teraz macam brzuch od 2 godzin, zjadłam słodkie i nic. Dla spokoju ducha pojechałabym na ip ale nie mam z kim córki zostawić bo jestem sama
mam nadzieje, że to jest po prostu leniwy dzień.
-
Straciatellaa wrote:a ja mam stresa bo moja malutka dziś jest bardzo leniwa. Kilka razy mnie kopnęła dziś, a teraz macam brzuch od 2 godzin, zjadłam słodkie i nic. Dla spokoju ducha pojechałabym na ip ale nie mam z kim córki zostawić bo jestem sama
mam nadzieje, że to jest po prostu leniwy dzień.
Karolina_Ina lubi tę wiadomość