X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa przegapilam... dzisiaj 100 dniowka :):):)

Karatka81, Rotenkopf, Endzis, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, Anastazjaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, to w takim razie łączę się z Tobą :) Powodzenia jutro i oby poszło nam jak najbardziej gładko :) Fajnie, że mama z Tobą idzie ja zabieram ze sobą książkę żeby jakoś szybciej poszło, no i telefon oczywiście :)

Ja tak jak kiedyś pisałam mam ochotę na laktator Medela, ale troszkę finansowo mi się to nie zgadza :) Poza tym mogę kupić go po porodzie i zobaczyć jak będzie z karmieniem.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadrobić :)

Co do podgrzewacza ja kupiłam na allegro za 50zł taki co ma też wtyczkę do auta i od 16 msc używam go 24h/dobę. Spisuje się rewelacyjnie, czasami odwali coś z temp ale to i tak zawsze trzeba sprawdzić czy nie jest woda za gorąca więc to żaden problem :)

Co do pieluch, Hania urodziła się duża 3810g i 58cm, nie pamiętam jak długo uzywalysmy newborn ale myślę że 2 tyg na pewno. Kupowałam dady, pakowane po 28szt wystarczało na ok. 3dni, wiec zuzylismy min. 5 paczek newborn :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 16:55

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    olina tyle dobrze że to jednorazowo, odpoczniesz trochę, nerwy odpuszczą i będzie dobrze wszystko :).
    Dziewczyny pomocy bo błądzę jak dziecko we mgle ! Wiem że wiele z Was uważa takie bajery za zbędne ale razem z mężem chcemy kupić podgrzewacz (tak, zakładam karmienie piersią i podgrzewacz przewiduję raczej na późniejszy czas do słoiczków) i tu moje pytanie. Nie chce jakiegoś wymyślnego no i znalazłam takie coś: http://allegro.pl/elektroniczny-podgrzewacz-do-wszystkich-butelek-i5008653705.html
    Zastanawiam się czy za tą cenę mogę spodziewać się czegoś działającego w miarę czy totalny bubel, może któraś z mamusiek miała do czynienia z tym modelem bądź może doradzić inny? :).
    ja mam taki http://allegro.pl/canpol-podgrzewacz-do-butelek-avent-gratis-24h-i5910809573.html w dodatku kupiony jako uzywka za 15 zeta, dziala bez zarzutu. Nie ma tu zbyt zaawansowanej technologii wiec bralabym najtanszy jaki uda ci sie upolowac :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Głupie gadanie, jak się uczuli a nie jest powiedziane to będziecie myśleć. Uwielbiam takie krakanie ;-) I wkurzanie kobiet w ciaży :-)
    Też jestem tego samego zdania.. i napewno nikomu obcemu nie oddam mojego zwierzęcia.. :)

Mi się też laktator z medeli podoba, moja siostra używała przy bliźniaczkach i była bardzo zadowolona no ale cena jest oszałamiająca i jeszcze się zastanowie :) ale napewno kupie laktator bo na weekendy bede do szkoły jeździć więc mleko bede musiała wyprodukować wcześniej (o ile bede miała pokarm w ogóle) :)

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva dzięki za odpowiedź :) chyba muszę się z tym przespać i przemyśleć co i jak.
    Fabiola czyli kolejny głos za tańszą opcją :).
    Zastanawiam się też nad taką poduszeczką http://allegro.pl/zaglowek-minky-motylek-i5911588675.html czytałam gdzieś że to dobra opcja dla maluszka żeby główkę usztywnić no ale to chyba nie może być cały czas tylko np. w wózku czy w foteliku co myślicie?

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Olina, nie przejmuj się tak bardzo tą plamką, wiem co czujesz, bo ja też się zdenerwowałam jak miałam plamkę takiej żywej krwi i nawet Was też się radziłam. Moja gin powiedziała, że tak się zdarza, oczywiście trzeba się obserwować i najważniejsze żeby się nie stresować bo to tylko pogarsza. Staraj się nie denerwować.

Pisałyście dużo o nieprzespanych nocach, ja mam takie poszarpane te noce, śpię 4 godziny a później już takie wiercenie. Mój mąż zaczął mówić przez sen i co najlepsze, wdałam się z nim w rozmowę i on mi odpowiadał :) Krótko, ale jednak :) Uśmiałam się nieźle :)
    Przez tą pracę jestem zupełnie do tyłu z wyprawką, ale super ten sprzedawca Makaszka czy jakoś tak :) Sprawdzałam stronę, fajne kocyki w przyzwoitej cenie.

Jutro idę na glukozę, Wy też miałyście pobieraną ją 3 razy? Na czczo oczywiście się idzie? Jak ja tam wysiedzę tyle godzin? :)
    Ja miałam po śniadaniu i jedno pobranie po godzinie, ale zwykle jest na czczo.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa sama tez sie kiedys zastanawialam nad taka podusia bo sa przeslodkie ale jakos w koncu nie kupilam. Ich uzywa sie tylko do spacerowki albo fotelika samochodowego zeby np w trakcie snu główka nie latała na boki :) Innego zastosowania dla niej nie widze bo do lozeczka bym jej nie wlozyla. Zawsze dbalam zeby maly spal raz na jednym raz na drugim boczku zeby glowka sie ladnie uformowala i aby uniknac chociazby problemow z kreczem szyi a ta podusia chyba by tylko przeszkadzala.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    olina tyle dobrze że to jednorazowo, odpoczniesz trochę, nerwy odpuszczą i będzie dobrze wszystko :).
    Dziewczyny pomocy bo błądzę jak dziecko we mgle ! Wiem że wiele z Was uważa takie bajery za zbędne ale razem z mężem chcemy kupić podgrzewacz (tak, zakładam karmienie piersią i podgrzewacz przewiduję raczej na późniejszy czas do słoiczków) i tu moje pytanie. Nie chce jakiegoś wymyślnego no i znalazłam takie coś: http://allegro.pl/elektroniczny-podgrzewacz-do-wszystkich-butelek-i5008653705.html
    Zastanawiam się czy za tą cenę mogę spodziewać się czegoś działającego w miarę czy totalny bubel, może któraś z mamusiek miała do czynienia z tym modelem bądź może doradzić inny? :).
    Ja bym się sugerowała mocą urzadzenia (im większa tym szybciej będzie się nagrzewać). Na każdy sprzęt są jak coś 2 lata gwarancji (a raczej dłuzej nie będziesz z niego korzystać... Dawno temu moja siostra miała jakiegoś "no name'a" i ani razu się nie zepsuł. (a często używała do herbatek, kaszek itp.) Były okresy, że był cały dzień włączony.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja też 3 razy miałam :)

Ale smaka mi narobiłyście na kaszke :p idę zrobić ale zjem z ananaskiem :p mmmmm :D

A ja dziś też się z mężem pokłociłam ale przez telefon bo był w pracy.. Przyszłam do domu a moja Luci (króliczka) bez jedzenia, picia i z brudną kuwetą... dostałam szału i od razu się popłakałam :(
    Zjebke dostał i to ogromną a potem mnie przepraszał. Faktem jest ze on nie chciał królika ale w koncu sie na niego zgodził więc jak mnie w domu nie ma to chyba do cholery nic mu sie nie stanie jak mu tam poogarnia ? :( To jest żywe stworzenie i moje najcudownjejsze...
    Jeszcze mnie na dodatek razem z moją mamą dołują bo ciagle gadają, że królik jest za duży i że przed urodzeniem dziecka trzeba oddać bo napewno będzie uczulone :( a ja się ciagle wkurzam :( Nie chcę mojego pupila oddawać!! ;( to tak jakby mieli psa i go za chwile oddali :/ albo ciekawe czy tak by dziecko oddali... ( wiem ze to nie to samo ) ale moja króliczka jest moją rodziną i zapłakałabym się jakbym jej nie miała :(

Cooooo? Właśnie super jak dziecko będzie ze zwiwrzęciem od początku! :) Nie będzie sterylnie i ryzyko alergii u dzieci chowanych ze zwierzakami jest eeeee zerowe, przynajmniej na sierść :D

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i start nieprzespana nocy... ból żołądka straszny... ciarki i ból głowy... wszystko do gardła podchodzi... i do tego straszne kłucie w kroczu...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Patrzyłam też na laktatory i podobno elektryczne są najlepsze. Myślałam, też nad tym z philipsa, ale podobno Lovi robi dobry laktator, w przystępnej cenie. On jest zarówno ręczny jak i elektryczny. Ale zakup laktatora, zostawiam na później, zobaczę czy w ogóle będę karmić piersią.
    Ja na początku wypozyczę, a jak się okaze potrzebny to planuje zakup elektrycznego np.
    http://www.ceneo.pl/13339708 lub medele swing

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Cooooo? Właśnie super jak dziecko będzie ze zwiwrzęciem od początku! :) Nie będzie sterylnie i ryzyko alergii u dzieci chowanych ze zwierzakami jest eeeee zerowe, przynajmniej na sierść :D
    Ale oni mi probują wpajać coś innego tylko dlatego, że Luci jest naprawde duża bo to baranek i ma duża klatkę.. :/ i chcą za wszelką cenę, żebym się jej pozbyła ale oooo po moim trupie :) z drugiej strony dziwie się mojej mamie, że tak mówi bo ja z 3 mojego rodzeństwa zawsze w domu mieliśmy pełno zwierząt i jak mali byliśmy to też i się godziła przecież na to.. Na stare lata coś jej się pokiełbasiło :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja na początku wypozyczę, a jak się okaze potrzebny to planuje zakup elektrycznego np.
    http://www.ceneo.pl/13339708 lub medele swing
    a gdzie wypożyczysz?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa, a wzięłaś coś na ukojenie tych bóli?
    Ja już leże od godziny i nawet śpiąca nie jestem ;/

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    a gdzie wypożyczysz?? :)
    W szpitalu (mam to szczęście, że w de mam taką opcje i przez pierwszy miesiac płaci kasa chorych). Ale w polsce też widziałam, że można,tylko nie orientowałam się w cenach. Np.http://askot.home.pl/Wydarzenia/Specjalnie-dla-karmiacych-Mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 22:46

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trochę mi to zajęło ale chyba znalazłam Dziewussię na fb. Napisałam do Niej. Mam nadzieję, że to Ona i że nie będzie na mnie zła o to.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam stresa bo moja malutka dziś jest bardzo leniwa. Kilka razy mnie kopnęła dziś, a teraz macam brzuch od 2 godzin, zjadłam słodkie i nic. Dla spokoju ducha pojechałabym na ip ale nie mam z kim córki zostawić bo jestem sama :( mam nadzieje, że to jest po prostu leniwy dzień.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    a ja mam stresa bo moja malutka dziś jest bardzo leniwa. Kilka razy mnie kopnęła dziś, a teraz macam brzuch od 2 godzin, zjadłam słodkie i nic. Dla spokoju ducha pojechałabym na ip ale nie mam z kim córki zostawić bo jestem sama :( mam nadzieje, że to jest po prostu leniwy dzień.
    Może coraz trudniej jej fikać, bo jest coraz większa. Stres na pewno nie pomoże, spróbuj może wypić szklankę lodowatej wody (niektore to rusza), albo położyć się w pozycji, której nie lubi...

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ