X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny słodkolubne: w Biedrze znalazłam hit - lody truskawkowe "truskawka homogenizowana" firmy Jan. Boski sorbet bez chemii w takich małych kubeczkach :D
    Dzięki ;-) Na pewno spróbuję ha,ha Ja polecam z Nordisa Cadenza śmietankowe, z sorbetem z truskawek, mniam, normalnie jakby sam sobie człowiek sorbet z truskaweczek zrobił :-) Kocham ha,ha Ale ciężko je dostać, M kupuje je w sklepiku na ulicy przy poprzednim mieszkaniu, w marketach ciężko trafić... Inne też dobre :-) Ja chcę już lata, wtedy lody też lepiej smakują :-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pokoiki macie prześliczne. My planujemy remont w lutym bo mąż ma wtedy tydzień wolnego. Byliśmy dzisiaj w sklepie Bociek w Zabrzu oglądać wózki no i przepadłam totalnie, zakochałam się na amen i jestem zdecydowana w 100%. Wybór ostateczny padł na wózek marki mexa. http://allegro.pl/bexa-ideal-id3-kropki-3w1-na-swieta-producent-i5863048463.html
    Piękny, lekki i no nie mam się do czego przyczepić :). Najlepsze jest to że w tym sklepie nie mają jakoś bardzo wygórowanych cen w porównaniu do internetu. Kupiliśmy komplet do wózka: poduszka i kocyko/kołderka bawełna z minky za 45zł. Miś whisbear był za129zł na allegro wychpodzi po doliczeniu przesyłki tak samo http://allegro.pl/whisbear-szumiacy-mis-na-sen-i-kolki-uspokajajacy-i5658618011.html
    Także ogólnie polecam sklep Mamuśką ze śląska. Mi niestety zabrakło już sił i po oglądaniu wózków i wybraniu tego kompletu chciałam już wracać do domu...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie pieluszki jednorazowe będziecie kupować? Patrzę,że Dada jest w promocji rozmiar 2 (3-6 kg) Zastanawiam się czy nie kupić... Tylko nie wiem czy rozmiar ok?Jak myślicie?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze pamiętam jakiś czas temu była mowa o chusteczkach nawilżających, czytajcie składy przed zakupem, no chyba że bierzecie na chybił trafił ;)
    Moje typy według srokao:
    Fitti Classic/natural - producent EcoWipes, paczkax3.
    Babydream Calendula lub oil comfort
    Cleanic Kindii SkinBalance

Podobno chusteczki które są pakowane w paczkach mają lepszy skład niż te same chusteczki sprzedawane pojedynczo. Chyba kupię z każdego rodzaju i posprawdzam również na sobie ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam jakiś czas temu była mowa o chusteczkach nawilżających, czytajcie składy przed zakupem, no chyba że bierzecie na chybił trafił ;)
    Moje typy według srokao:
    Fitti Classic/natural - producent EcoWipes, paczkax3.
    Babydream Calendula lub oil comfort
    Cleanic Kindii SkinBalance

Podobno chusteczki które są pakowane w paczkach mają lepszy skład niż te same chusteczki sprzedawane pojedynczo. Chyba kupię z każdego rodzaju i posprawdzam również na sobie ;)

Babydream są suche... I to potwierdza większość mam :) Skład mają ok, ale nie są zbyt mokre niestety.

Jeżeli chodzi o Dada to składy są różne, najlepsze są Dady produkowane przez EcoWipes. Cleanic Kindii SkinBalance jest teraz na promo w Rossmannie, to też mój typ póki co :) W Rossmannie są jeszcze chusteczki Tami, też skład ok. A w Tesco takie w beżowym opakowaniu w serduszka. Sroka rządzi :P

triste lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda ja będę kupować pampers premium care, tak do 3 były ok, choć może teraz i większe rozmiary są dobre, nie wiem, czas leci ha,ha Przy Niko ich używałam i byłam zadowolona, potem zielone pampersy activ. Jak sie trafi na fajną promocję to i cena nie jest aż tak duża. W rossmanie na premium care była fajna promocja z kartą, ale się spóźniłam. Może później spróbuje Dady, może się poprawiły, bardzo możliwe, przy Niko to była porażka jak dla mnie. Chusteczki jak pisałam, miałam Tami (też ok na srokao). Dla Niko jeszcze nie dawno kupiłam babydream calendula i mam jeszcze jedną paczkę. Są ok. Jakieś raz miałam z oliwką i wszystko było upierniczone tym olejem, ale nie pamiętam czy z babydream. Więcej nie kupiłam, bo na rekach taki film zostawał, i trzeba było uważać żeby ciuszków nie ubrudzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A ja jakoś za sorbetami nie przepadam. Najlepsze lody to dla mnie te na śmietanie. I w sumie to bym sobie jakieś zjadła... Ale nie będę mojego chłopa wykorzystywać, bo dopiero ze sklepu wrócił:P

Ja lubię takie i takie :D Chociaż nie mam aż takiego "szału" na lody, to teraz mi nadzwyczaj smakują :D

• panda80 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Panda ja będę kupować pampers premium care, tak do 3 były ok, choć może teraz i większe rozmiary są dobre, nie wiem, czas leci ha,ha Przy Niko ich używałam i byłam zadowolona, potem zielone pampersy activ. Jak sie trafi na fajną promocję to i cena nie jest aż tak duża. W rossmanie na premium care była fajna promocja z kartą, ale się spóźniłam. Może później spróbuje Dady, może się poprawiły, bardzo możliwe, przy Niko to była porażka jak dla mnie. Chusteczki jak pisałam, miałam Tami (też ok na srokao). Dla Niko jeszcze nie dawno kupiłam babydream calendula i mam jeszcze jedną paczkę. Są ok. Jakieś raz miałam z oliwką i wszystko było upierniczone tym olejem, ale nie pamiętam czy z babydream. Więcej nie kupiłam, bo na rekach taki film zostawał, i trzeba było uważać żeby ciuszków nie ubrudzić.
    Dzięki ją jestem zupełnie zielona w temacie, ale korzystając z rad doświadczonych koleżanek i Zdołał oczywiście :-)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srokao miałam na myśli, słownik mnie wykańczania...

Karatka81, Rotenkopf lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też decyduje się na Premium Care z pampersa... Jeżeli chodzi o chusteczki to przy córci tylko bambino a teraz kupiłam w biedrze jakieś niby z bawełna delikatne ale zapach dziwny wolałabym neutralne... zobaczę jeszcze...

Dzień kończy się fatalnie... corcie strasznie boli brzuch i płakała niesamowicie mówiąc ze nie wytrzyma i na szczęście drzemie ale muszę czuwać bo się budzi jak tylko się rusze... straszna z niej panikara i od razu chciała do szpitala... lubi czasami zabarwic sytuację i przez to ciężko mi ocenić jej stan ale gorączki nie ma i śpi także będę obserwować... kolejna noc z głowy... to jest taki moment gdzie czuje jak bardzo jestem sama... w takiej sytuacji jeszcze płacz małego i człowiek musi się rozdwoic... dobrze ze mam mamę nade mną przyjdzie do córci żebym mogła się wykąpać chociaż...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Dziewczyny jakie pieluszki jednorazowe będziecie kupować? Patrzę,że Dada jest w promocji rozmiar 2 (3-6 kg) Zastanawiam się czy nie kupić... Tylko nie wiem czy rozmiar ok?Jak myślicie?
    Na poczatek będziemy kupowac pampers Premium care i pampersy zielone. Pozniej moze będziemy próbować innych

panda80 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie dziś przeżyłam chyba szok...kuzynka mi napisała, żeby dzidziusia myc tylko mydełkiem z bambino a nawilzac oliwą z oliwek bo te wszytskie inne pudry i oliwki sa strasznie nadziane chemia :O

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kąpieli mam tylko mydełko babydream ;) a po kapieli chcę używać olej migdałowy i tylko na miejsca szczególnie narażone na wysuszenie: łokcie, kolanka... dopiero jak zauważę że dziecko ma problemy skórne wtedy zakupię jakieś emolienty

Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też do kąpieli mydełko babydream a po oliwka babydream. chusteczki cleanic skin balance bo najmniej chemii, a pieluszki dada :)

Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:14

Olina lubi tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym używać oleju kokosowego do nawilżania , zapobiegania odparzenia i usuwanie ciemieniuchy, podobno taki olej jest bardzo zdrowy

Olina, panda80 lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokałdnie mowila o tym olejku kokosowym o mace ziemniaczanej itp czasem takie rady sa mega pomcne;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama dla siebie już od dobrych kilku lat używam oleju kokosowego do ciała także myślę, że dla dziecka też sprobuje :))
    A do kąpieli nic nie dam, tzn mydełko z allerco dla dzieci :) też firma wyprobowana przeze mnie :) ma mały skład i jest bezbarwne i bezzapachowe a to dla mnie najważniejsze :)

Właśnie najadłam się bagietką czosnkową :p a zaraz będę ananasa kroić i wcinać :p

• Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie kuzynka mi mowila ze nawet ta oliwe zoliwek mozna wkropic do wody i bedzie spoko;)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakupiłam serię z babydream, jedynie chusteczki mam Dada bo słyszałam kiepskie opinię o chusteczkach z babydream, zresztą dzisiaj na własnej skórze się przekonałam, że są do bani (żeby nie napisać do dupy ;p) :D

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ