Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jamniczakuchnia wrote:Dziewczyny słodkolubne: w Biedrze znalazłam hit - lody truskawkowe "truskawka homogenizowana" firmy Jan. Boski sorbet bez chemii w takich małych kubeczkach
Na pewno spróbuję ha,ha Ja polecam z Nordisa Cadenza śmietankowe, z sorbetem z truskawek, mniam, normalnie jakby sam sobie człowiek sorbet z truskaweczek zrobił
Kocham ha,ha Ale ciężko je dostać, M kupuje je w sklepiku na ulicy przy poprzednim mieszkaniu, w marketach ciężko trafić... Inne też dobre
Ja chcę już lata, wtedy lody też lepiej smakują
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pokoiki macie prześliczne. My planujemy remont w lutym bo mąż ma wtedy tydzień wolnego. Byliśmy dzisiaj w sklepie Bociek w Zabrzu oglądać wózki no i przepadłam totalnie, zakochałam się na amen i jestem zdecydowana w 100%. Wybór ostateczny padł na wózek marki mexa. http://allegro.pl/bexa-ideal-id3-kropki-3w1-na-swieta-producent-i5863048463.html
Piękny, lekki i no nie mam się do czego przyczepić. Najlepsze jest to że w tym sklepie nie mają jakoś bardzo wygórowanych cen w porównaniu do internetu. Kupiliśmy komplet do wózka: poduszka i kocyko/kołderka bawełna z minky za 45zł. Miś whisbear był za129zł na allegro wychpodzi po doliczeniu przesyłki tak samo http://allegro.pl/whisbear-szumiacy-mis-na-sen-i-kolki-uspokajajacy-i5658618011.html
Także ogólnie polecam sklep Mamuśką ze śląska. Mi niestety zabrakło już sił i po oglądaniu wózków i wybraniu tego kompletu chciałam już wracać do domu... -
Jeśli dobrze pamiętam jakiś czas temu była mowa o chusteczkach nawilżających, czytajcie składy przed zakupem, no chyba że bierzecie na chybił trafił
Moje typy według srokao:
Fitti Classic/natural - producent EcoWipes, paczkax3.
Babydream Calendula lub oil comfort
Cleanic Kindii SkinBalance
Podobno chusteczki które są pakowane w paczkach mają lepszy skład niż te same chusteczki sprzedawane pojedynczo. Chyba kupię z każdego rodzaju i posprawdzam również na sobie -
nick nieaktualnytriste wrote:Jeśli dobrze pamiętam jakiś czas temu była mowa o chusteczkach nawilżających, czytajcie składy przed zakupem, no chyba że bierzecie na chybił trafił
Moje typy według srokao:
Fitti Classic/natural - producent EcoWipes, paczkax3.
Babydream Calendula lub oil comfort
Cleanic Kindii SkinBalance
Podobno chusteczki które są pakowane w paczkach mają lepszy skład niż te same chusteczki sprzedawane pojedynczo. Chyba kupię z każdego rodzaju i posprawdzam również na sobie
Babydream są suche... I to potwierdza większość mamSkład mają ok, ale nie są zbyt mokre niestety.
Jeżeli chodzi o Dada to składy są różne, najlepsze są Dady produkowane przez EcoWipes. Cleanic Kindii SkinBalance jest teraz na promo w Rossmannie, to też mój typ póki coW Rossmannie są jeszcze chusteczki Tami, też skład ok. A w Tesco takie w beżowym opakowaniu w serduszka. Sroka rządzi
triste lubi tę wiadomość
-
Panda ja będę kupować pampers premium care, tak do 3 były ok, choć może teraz i większe rozmiary są dobre, nie wiem, czas leci ha,ha Przy Niko ich używałam i byłam zadowolona, potem zielone pampersy activ. Jak sie trafi na fajną promocję to i cena nie jest aż tak duża. W rossmanie na premium care była fajna promocja z kartą, ale się spóźniłam. Może później spróbuje Dady, może się poprawiły, bardzo możliwe, przy Niko to była porażka jak dla mnie. Chusteczki jak pisałam, miałam Tami (też ok na srokao). Dla Niko jeszcze nie dawno kupiłam babydream calendula i mam jeszcze jedną paczkę. Są ok. Jakieś raz miałam z oliwką i wszystko było upierniczone tym olejem, ale nie pamiętam czy z babydream. Więcej nie kupiłam, bo na rekach taki film zostawał, i trzeba było uważać żeby ciuszków nie ubrudzić.
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:A ja jakoś za sorbetami nie przepadam. Najlepsze lody to dla mnie te na śmietanie. I w sumie to bym sobie jakieś zjadła... Ale nie będę mojego chłopa wykorzystywać, bo dopiero ze sklepu wrócił
Ja lubię takie i takieChociaż nie mam aż takiego "szału" na lody, to teraz mi nadzwyczaj smakują
-
Karatka81 wrote:Panda ja będę kupować pampers premium care, tak do 3 były ok, choć może teraz i większe rozmiary są dobre, nie wiem, czas leci ha,ha Przy Niko ich używałam i byłam zadowolona, potem zielone pampersy activ. Jak sie trafi na fajną promocję to i cena nie jest aż tak duża. W rossmanie na premium care była fajna promocja z kartą, ale się spóźniłam. Może później spróbuje Dady, może się poprawiły, bardzo możliwe, przy Niko to była porażka jak dla mnie. Chusteczki jak pisałam, miałam Tami (też ok na srokao). Dla Niko jeszcze nie dawno kupiłam babydream calendula i mam jeszcze jedną paczkę. Są ok. Jakieś raz miałam z oliwką i wszystko było upierniczone tym olejem, ale nie pamiętam czy z babydream. Więcej nie kupiłam, bo na rekach taki film zostawał, i trzeba było uważać żeby ciuszków nie ubrudzić.
-
Ja też decyduje się na Premium Care z pampersa... Jeżeli chodzi o chusteczki to przy córci tylko bambino a teraz kupiłam w biedrze jakieś niby z bawełna delikatne ale zapach dziwny wolałabym neutralne... zobaczę jeszcze...
Dzień kończy się fatalnie... corcie strasznie boli brzuch i płakała niesamowicie mówiąc ze nie wytrzyma i na szczęście drzemie ale muszę czuwać bo się budzi jak tylko się rusze... straszna z niej panikara i od razu chciała do szpitala... lubi czasami zabarwic sytuację i przez to ciężko mi ocenić jej stan ale gorączki nie ma i śpi także będę obserwować... kolejna noc z głowy... to jest taki moment gdzie czuje jak bardzo jestem sama... w takiej sytuacji jeszcze płacz małego i człowiek musi się rozdwoic... dobrze ze mam mamę nade mną przyjdzie do córci żebym mogła się wykąpać chociaż...
-
panda80 wrote:Dziewczyny jakie pieluszki jednorazowe będziecie kupować? Patrzę,że Dada jest w promocji rozmiar 2 (3-6 kg) Zastanawiam się czy nie kupić... Tylko nie wiem czy rozmiar ok?Jak myślicie?
panda80 lubi tę wiadomość
-
Do kąpieli mam tylko mydełko babydream
a po kapieli chcę używać olej migdałowy i tylko na miejsca szczególnie narażone na wysuszenie: łokcie, kolanka... dopiero jak zauważę że dziecko ma problemy skórne wtedy zakupię jakieś emolienty
Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa sama dla siebie już od dobrych kilku lat używam oleju kokosowego do ciała także myślę, że dla dziecka też sprobuje
)
A do kąpieli nic nie dam, tzn mydełko z allerco dla dzieciteż firma wyprobowana przeze mnie
ma mały skład i jest bezbarwne i bezzapachowe a to dla mnie najważniejsze
Właśnie najadłam się bagietką czosnkową :p a zaraz będę ananasa kroić i wcinać :p -
nick nieaktualny