Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
fabdorota wrote:Dla nocnego śmiechu moje ciążowe dziwactwo sprzed chwili: miałam ochotę na coś słodkiego, a barek pusty... I wymyśliłam sobie koktajl z maslanki, dzemu z owoców leśnych i domowego syropu truskawkowego. I jestem w szoku bo to było pyszne! Polecam bardzo maslanke z dżemem:P
Haha no tak oczywiście ja już ogarnięta do snu zęby umyte wyniykowane położyłam się i zaczelam czytać forum przeczytałam Twój wpis no i naszla mnie ochota na kanapke z dżemem i szklankę kakao ah ta ciąża xd
Zauwazyłam ostatnio że zawsze jak wypije szklankę kakao to po jakimś czasie moje dzieciątko zaczyna mieć czkawke, chyba mu smakuje i łapczywie pije wtedy wody płodowe, a mnie to śmiesznyTeraz po kakao też ma czkawke
-
Nieee strasz Olina ta ropą i wyrywaniem
oby samo przeszło w kilka dni..
Ja od godziny już leżę i Julia fika bez przerwy, cały brzuch mi podskakuje:) ciekawe czy na jutrzejszym usg będzie taka ruchliwa:)
Też mam teraz ochotę na kakao.. Ale sama jestem, nie chce mi się na dół schodzić do kuchni więc muszę wytrzymaćJulia
-
nick nieaktualnykamaaa wrote:O ja też używam dla siebie oleju kokosowego i dla Zuzi też zamierzam używać go zamiast oliwki która ponoć zatyka pory czy coś. Do kąpieli coś z serii babydream no chyba że będzie mi tak smierdziec jak ta seria dla kobiet w ciąży to wtedy kupie hippa. Tak swoją drogą przemeczylam się z dwoma opakowaniami tego babydream dla kobiet w ciąży i postanowiłam zainwestować w masło z hippa. Jestem zachwycona
mam pytanie do tych z Was które stosują olej kokosowy. Kupiłam kiedyś przy okazji zakupów spożywczych olej w intermarche i on pięknie pachnie kokosem teraz kupiłam w Tesco i ten nie ma zapachu. Dodam że oba są bio itd ale nie wiem czemu ten nie pachnie?
ja nigdy tych bio nie kupuje
zawsze kupuje nierafinowany extra virgin (on jest właśnie zapachowy). Nierafinowany olej kokosowy ma więcej składników odżywczych niż rafinowany
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas nocka nie przespana... mała wymiotowala 6 razy i biedna nie może usnąć nawet na chwilę bo strasznie chce jej się pić a podawanie picia w formie kroplowki doustnej w sensie po łyżeczce nie koi pragnienia... No i chyba temperatura jest bo rozpalona strasznie... serce pęka patrzeć jak dziecko cierpi a człowiek bezsilny wobec tego...
No właśnie i w związku z tym że moja córka przechodzi jelitowke ktorys raz z kolei mam pytanie co myślicie o szczepieniu na rotawirusy?
Córką była szczepionka 6w1 plus pneumokoki a rota nie bo odradzali że szczepienie obejmuje ileś szczepów bakterii a jest ich o wiele więcej... cały czas myślę o tych szczepieniach... -
nick nieaktualny
-
Ja też się melduję po kiepskiej nocy mój mąż chory...całą noc miał temperaturę ok 39 nie spał, sapał, wiercił się ale do pracy jedzie bo musi...ale jak się bedzie źle czuł to ma wrócić i pójść do dr i zacznie się kilka dni pt: " nie mogę sięgnąć pilota"
Iwonkaa biedna malutka zdrówka dla niej nie ma nic gorszego chyba jak dziecko choruje... -
Iwonkaaa wrote:U nas nocka nie przespana... mała wymiotowala 6 razy i biedna nie może usnąć nawet na chwilę bo strasznie chce jej się pić a podawanie picia w formie kroplowki doustnej w sensie po łyżeczce nie koi pragnienia... No i chyba temperatura jest bo rozpalona strasznie... serce pęka patrzeć jak dziecko cierpi a człowiek bezsilny wobec tego...
No właśnie i w związku z tym że moja córka przechodzi jelitowke ktorys raz z kolei mam pytanie co myślicie o szczepieniu na rotawirusy?
Córką była szczepionka 6w1 plus pneumokoki a rota nie bo odradzali że szczepienie obejmuje ileś szczepów bakterii a jest ich o wiele więcej... cały czas myślę o tych szczepieniach...
Edit jednak namieszałam. Ssczepienie na pneumokoki zwieksza występowanie populacji bakterii haemophilus. Jeszcze raz sorki za zamieszanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:32
-
nick nieaktualny
-
Wspolczuje dziewczyny nocy
Ja niby dobrze spałam ( chociaż po 2 zasnelam) ale wpadam znowu w panikę, przed snem dziecko się dużo i mocno ruszalo, a przed obudzeniem ciągle mi się śniło ze dziecko się tak mocno rusza i wierci że aż mnie to boli, oczywiście się obudzilam i dziecko faktycznie wiercilo się strasznie ale nie bolało i nie wiem czy to dobrze, może sie obracalo bo cały czas czulam poprzecznie teraz mi się wydaje ze czuje nóżki u gory przy mostku.
Teraz trochę spokojniejszy, zestresowalam się przez ten sen i to ciągłe wiercenie... -
Dzień dobry
U nas ciepło, ale buro i nijak, chcę już wiosny!!!
Iwonkaa współczuję córci, no i Tobie...
Olej kokosowy na pewno kupię, już się nad zakupem kiedyś zastanawiałam, czyli powinien być nierafinowanyCzasem robię zakupy na dr pelc (uzupełniam zapasy cukru, soli i czystka ha,ha) to poczytam co i jak. Nigdy nie miałam, a tak o kąpieli maluszka myślałam. Skoro stosujecie i jest ok, to się skuszę
Ogólnie muszę się obudzić, bo ciężka dzisiaj ta pogoda... -
Hej. Nigdy nie miałam jelitówki ale widziałam co to paskudztwo robi z ludźmi. U nas dzieci często kierowane są do szpitala aby się nie odwodniły.
W domku codziennie robimy zakupy dla małego. W końcu skompletowaliśmy łóżeczko. Kompletujemy artykuły higieniczne. Super frajda
Wczoraj byłam na wizycie. Dzidziuś skopał położną podczas szukania tętnamam powtórzyć badania bo są złe. Za tydzień ponowna wizyta.
Dzidziuś jest bardzo aktywny. Już znam jego pory aktywności. Dzisiaj dał mi porządnego kopniaka a ją chciałam tylko pogłaskać brzuszek. Słodki
Też miewam że boli mnie brzuch podczas jego ruchów. Powiedziano że to normalne. -
Karatka81 wrote:Dzień dobry
U nas ciepło, ale buro i nijak, chcę już wiosny!!!
Iwonkaa współczuję córci, no i Tobie...
Olej kokosowy na pewno kupię, już się nad zakupem kiedyś zastanawiałam, czyli powinien być nierafinowanyCzasem robię zakupy na dr pelc (uzupełniam zapasy cukru, soli i czystka ha,ha) to poczytam co i jak. Nigdy nie miałam, a tak o kąpieli maluszka myślałam. Skoro stosujecie i jest ok, to się skuszę
Ogólnie muszę się obudzić, bo ciężka dzisiaj ta pogoda...)
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny W końcu i ja się obudziłam... Wreszcie się wyspałam, bo w nocy jak zwykle się wierciłam. Iwonkaaa współczuję jelitówki, ja miałam tę wątpliwą przyjemność w ciąży szkoda córci.
Nie wiem co robić . W tamtym tygodniu byłam na wizycie u laryngologa z moją ślinianką i powiedział, żeby czekać aż sama stęchnie, że nic tam się w środku nie dzieje i lepiej nie podawać znowu antybiotyku. Ale wczoraj znowu bardziej podpuchłam i znowu zaczęło cholerstwo pobolewać. Nie uśmiecha mi się kolejny raz iść do lekarza, który mi powie, że nic nie może zrobić i zainkasuje kolejną stówkę. Biopsja też mi się średnio uśmiecha...
-
Cześć dziewczyny
. Iwonka zdrówka dla corci.
Wczoraj przyszła paczka z smyka. Z kocyka jestem zadowolona no ale nigdy nie wiadomo jak będzie po praniu... Swoją drogą znalazłam ten sam kocyk na allegro i zamówiłam jeszcze jeden taki tylko w innym kolorze. Na allegro cena ta sama co w smyku po promocji także cieszę się że nie przeplacilamdzięki za odpowiedzi w sprawie oleju kokosowego, teraz już nie popełnie tej gafy bo uwielbiam ten delikatny zapach kokosy. W każdym razie ten nie pachnący w nawilzaniu nie jest wcale gorszy, pewnie kwestia wartości odżywczych wchodzi w grę.
-
nick nieaktualnyIwonka bardzo Ci współczuje
idziesz z małą do lekarza?
Co do szczepień to ja też narazie nic nie wiem ale dopiero się zainterwsuje i koleżanki, która ma z tym styczność na codzień mam nadzieję, że doradzi mi coś mądrego
Kinga. to fakt, że olej kokosowy do cery tłutstej to tak średnio :p
Ja mam bardzo suchą skórę i mi odpowiada
ale ja np. przed smarowaniem zawsze do miseczki dawałam i czekałam aż się roztopi i wtedy szłam do kąpieli albo go podgrzewałam lekko i taki cieplutki na skóre :p
Kurcze chciałam pospać trochę a moja mama mnie obudziła z pyt. czy będę kwiatki podlewać? wtf?? hehe no trudno jeszcze może trochę podrzemię
Edit: Kamaaa rafinowany nie jest gorszy tylko podczas rafinowania stracił więcej składników odżywczych
Ale np. do smarowania siebie jaknajbardziej wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:42