X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili no właśnie zamierzam olej kokosowy wypróbować do kąpieli, jak go się dozuje i o co chodzi? ha,ha Czytałam że jest bardzo dobry itd.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja lubię takie i takie :D Chociaż nie mam aż takiego "szału" na lody, to teraz mi nadzwyczaj smakują :D
    Ooo, ja za to kocham:) Najulubiensze słodkości:D Jak jestem w pobliżu sprawdzonej lodziarni to nie odpuszczę :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od poczatku do kąpieli używamy hippa. Z Marysia tez stawiam na niego.
    Jak pojawia sie sucha skóra balsam hippa. Jak pojawiały sie alergiczne plamy, teraz sucha skóra po zmianie wody po przeprowadzce to na nie alantan.
    Chusteczek na początku używaliśmy huggisow albo wacik z woda, ale podobno huggisy sie popsuły.
    Teraz jak juz starszy i kupki sa na prawdę okropnie śmierdzące, chusteczek używamy pampersa, bo sa mokre i wchłaniają ten smrodek - po biedronkowych po całym dniu do mycia, strach było pampersa otwierać tak śmierdziało.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/zalety-oleju-kokosowego-dla-mamy-i-dziecka

tu sporo o oleju dla dzieci

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina fajną stronke wysłała o oleju kokosowym :)

Ja prócz tego, że smaruje się nim na noc (przed ciążą nie codziennie bo piżama strasznie nim nasiąka i nieładnie pachnie potem, ale teraz praktycznie codziennie) To jeszcze np. trochę do wanny z wodą dodam :) albo do żelu do mycia ciała ale to nie do środka bo jak się rano myje to za bardzo nim natłuszczona jestem( tylko na wieczor) na gąbke daje żelu troche i troche tego oleju kokosowego :)
    Olej kokosowy świetnie się sprawdza po goleniu jak komuś zostają takie czerwone krostki :) po paru godzinkach znikają dosłownie :) na mnie działa albo jak woskiem ktoś robi to resztę wosku ściąga:p hmmm co jeszcze z nim robie :p kiedyś do kremu do twarzy dodawałam ale to też na noc bo za tłusty :p

Aaa jak ktoś ma sztuczne rzęski to nie polecam oleju kokosowego :p ja kiedyś miałam rzęski zrobione 1:1 posmarowałam twarz czystym olejem kokosowym :) oczywiście oczy też :p rano obudziłam się z odpadniętymi rzęsami :p oczywiście tymi sztucznymi, moje na szczęście zostały :p

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też używam dla siebie oleju kokosowego i dla Zuzi też zamierzam używać go zamiast oliwki która ponoć zatyka pory czy coś. Do kąpieli coś z serii babydream no chyba że będzie mi tak smierdziec jak ta seria dla kobiet w ciąży to wtedy kupie hippa. Tak swoją drogą przemeczylam się z dwoma opakowaniami tego babydream dla kobiet w ciąży i postanowiłam zainwestować w masło z hippa. Jestem zachwycona :-) mam pytanie do tych z Was które stosują olej kokosowy. Kupiłam kiedyś przy okazji zakupów spożywczych olej w intermarche i on pięknie pachnie kokosem teraz kupiłam w Tesco i ten nie ma zapachu. Dodam że oba są bio itd ale nie wiem czemu ten nie pachnie?

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my wczoraj :)po wypadzie do ikei :DD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:30

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę nie na temat, wychodzi mi prawa dolna 8ka dziś od rana a teraz wieczorem poczułam ze pobolewa mnie prawy węzeł chłonny ten co jest pod zębem.
    Miała któraś z Was podobnie?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nocnego śmiechu moje ciążowe dziwactwo sprzed chwili: miałam ochotę na coś słodkiego, a barek pusty... I wymyśliłam sobie koktajl z maslanki, dzemu z owoców leśnych i domowego syropu truskawkowego. I jestem w szoku bo to było pyszne! Polecam bardzo maslanke z dżemem:P

jamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:45

fabdorota, malala, Andrea20, Endzis, Aleksandrakili, ania0141, triste, panda80, Karatka81, jamniczakuchnia, Dobson, wiecznie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    A ja trochę nie na temat, wychodzi mi prawa dolna 8ka dziś od rana a teraz wieczorem poczułam ze pobolewa mnie prawy węzeł chłonny ten co jest pod zębem.
    to niestety normalne. może też Cię boleć gardło.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    cos nie chce wejsc
    2i74v9z.jpg

ok dało rade!
    Olina, Ty jesteś z Łodzi? Wydaje mi się, że kojarzę buzię;)

Olina lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina jaka z Ciebie laska :) piękny brzusio :)

Moje dziecko ciągle wymiotuje już padam a tu cała noc przed nami... biedna moja :(

Olina lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki straciatella, będę spokojniejsza. Może szybko przejdzie..

Olina super wyglądasz:)

Olina lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa <3 dzieki dziewczyny <3
    fabdorota jaa nie jestem z Łodzi tylko z Pabianic ;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Olina jaka z Ciebie laska :) piękny brzusio :)

Moje dziecko ciągle wymiotuje już padam a tu cała noc przed nami... biedna moja :(
    oo kurczeee to niedobrze moze ja jelitówka dopadła, bidna najgorsze sa wymioty;(
    malala wrote:

ja pamietam, ze jak mi własnie wychodziła ósemka tak juz na dobre , bardzo bolało gardło i zaraz sie zrobiło ropne i musiałam wyrywac :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:50

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    aaa <3 dzieki dziewczyny <3
    fabdorota jaa nie jestem z Łodzi tylko z Pabianic ;)
    To praktycznie z Łodzi:P Czyli mogłam Cię gdzieś widzieć... :)

Olina lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    To praktycznie z Łodzi:P Czyli mogłam Cię gdzieś widzieć... :)
    pewnie tak :D ale w Łodziii dawno nie byłam, zn do portu czasem wyskocze, ale tez rzadko;) kiedys czesciej jezdziłam teraz przez te remonty nie ogarniam :DDD

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręgosłup odpada a maleńki tańce w brzuszku odprawia i od razu uśmiech na buzi się pojawia:) się zrymowalo... momentami tak coś wystaje przez brzuch ze aż cudownie macac...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    O ja też używam dla siebie oleju kokosowego i dla Zuzi też zamierzam używać go zamiast oliwki która ponoć zatyka pory czy coś. Do kąpieli coś z serii babydream no chyba że będzie mi tak smierdziec jak ta seria dla kobiet w ciąży to wtedy kupie hippa. Tak swoją drogą przemeczylam się z dwoma opakowaniami tego babydream dla kobiet w ciąży i postanowiłam zainwestować w masło z hippa. Jestem zachwycona :-) mam pytanie do tych z Was które stosują olej kokosowy. Kupiłam kiedyś przy okazji zakupów spożywczych olej w intermarche i on pięknie pachnie kokosem teraz kupiłam w Tesco i ten nie ma zapachu. Dodam że oba są bio itd ale nie wiem czemu ten nie pachnie?
    Czy oba są zrobione z owocu kokosa? Jeśli tak, to pewnie ten bezzapachowy jest rafinowany i/albo złej jakości. Tłoczony na zimnno z orzecha kokosowego zawsze pachnie.
    Ps. Jak dla mnie bio olej kokosowy to ściema (spr ile czasu trzeba by palma kokosowa miała orzechy :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ