X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla kobiet w ciąży nawet do 92, ale czy ty nie mówiłaś, że będziesz mieć też test obciążenia glukozą jakoś niebawem?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona mój mąż przed wylotem jeszcze nie wiedział o ciąży a już brzuszek głaskał i przygadywał,że może mam tam lokatora :)

Olina lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    dla kobiet w ciąży nawet do 92, ale czy ty nie mówiłaś, że będziesz mieć też test obciążenia glukozą jakoś niebawem?
    Dr na pierwsze wizycie powiedziała,że na początku będę musiała zrobić,więc w piątek dostanę pewnie skierowanie.

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra jakaś! Po zalogowaniu się do systemu diagnostyki widzę badania z poprzedniej ciąży,bo w tym samym laboratorium robiłam,
    Tamta dr mówiła,że badania książkowe i w karcie ciąży niczego nie mam wpisanego a tu na ostatnim badaniu przed porodem masakra jakaś!
    Zobaczcie: mój wynik Norma
    Leukocyty 12,6 tys/µl 3,8 10,0 H

Erytrocyty 3,99 mln/µl 3,7 5,1 N

Hemoglobina 11,8 g/dl 12,0 16,0 L

Hematokryt 34,8 % 37 47 L

MCV 87,0 fl 80 99 N

MCH 29,7 pg 27 35 N

MCHC 34,0 g/dl 32,0 37,0 N

Płytki krwi 229 tys/µl 140 440 N

Limfocyty % 17,0 % 20 45 L

Limfocyty # 2,1 tys/µl

Neutrofile % 79,0 % 54 70 H

Neutrofile # 10,0 tys/µl

Inne(Eo,Bazo,Mono) % 4,0 %

Inne (Eo,Bazo,Mono) # 0,5 tys/µl

PDW 11,0 fl

MPV 7,3 fl 9,00 13,00 L

Leukocyty i neutrofile podwyższone,Hemoglobina,hematokryt,limfocyty,MPV za niskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 18:42

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja też chcę znać płeć od razu jak tylko będzie to możliwe ;)

A ja o płeć podpytam bliżej 20 tygodnia...
    Dwóch lekarzy około 16 tygodnia potwierdziło, że noszę syna. Kupiliśmy łóżeczko i pościel typowo dla chłopca- pociągi itp. Nastawiliśmy się na synka. Na badaniu połówkowym.. 20 tydzień.. Słyszę że jednak córka. Przez kilka dni nie mogłam tego zaakceptować, nie to że córki nie chciałam ;) ale już tak przywykłam do myśli o synku, że był to niemały szok.
    Teraz na połówkowym właśnie zapytam o płeć.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja wizytuje siedopiero w czwartek ;)
    Drobny błąd w druku. Przepraszam!
    Aleksandra gratuluję!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    To wizytujemy się razem.
    Baraszkowaniem się nie przejmuj jeśli nie ma się plamien nie ma powodu aby sobie odmawiać ;)

O mężu też trzeba pamiętać ;) stajemy się matkami ale wciąż jesteśmy zonami.... Fscet nie powinien odczuć że zrobił swoje i juz jest niepotrzebny.

Chyba że lekarz zabroni to inna sprawa

Święte słowa! My przez ponad miesiąc się wstrzymywaliśmy, ale nawet ochoty nie było, więc nikt nie narzekał. A teraz? Rozpieszczam go nie tylko obiadami ;)
    Mi by było przykro gdybym była traktowana tylko jak przechowalnia plemników ;) Dla mężczyzn to ważna sprawa. Przez brak bliskości tworzy się czasem bardzo niemiła atmosfera, bo ludzie oddalają się od siebie i dziecko dzieli zamiast łączyć...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    A ja o płeć podpytam bliżej 20 tygodnia...
    Dwóch lekarzy około 16 tygodnia potwierdziło, że noszę syna. Kupiliśmy łóżeczko i pościel typowo dla chłopca- pociągi itp. Nastawiliśmy się na synka. Na badaniu połówkowym.. 20 tydzień.. Słyszę że jednak córka. Przez kilka dni nie mogłam tego zaakceptować, nie to że córki nie chciałam ;) ale już tak przywykłam do myśli o synku, że był to niemały szok.
    Teraz na połówkowym właśnie zapytam o płeć.
    No tak w sumie to masz rację, chyba też powiem lekarce aby mi powiedziała dopiero jak będzie 100 procent pewna ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k- hemoglobina, hematokryt wynikają z siebie wzajemnie. Spada nieco poziom żelaza, więc stąd nieco niższy poziom hemoglobiny, niższy hematokryt również jest wynikiem niedokrwistości. Ale uwierz mi, że wyniki nie są złe. Od procentowej zawartości limfocytów ważniejsza jest ich liczba w jednostce objętości. W ciąży prawidłowy jest wynik od 1 tys. do 3 tys. To samo dotyczy neutrofili- ważniejsza jest ich ilość niż procentowa zawartość we krwi. Natomiast leukocyty właśnie sprawdziłam w ostatnim stadium ciąży mogą mieć wyższy poziom. A niepokoić się należy, gdy wynik przekroczy 13 tys., więc tutaj faktycznie blisko było. A samo MPV nic nie wnosi, ponieważ płytki są w granicach normy..

Pamiętaj, że normy są podane dla kobiet nie będących w ciąży.

ewcia21k lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNa_2603, mój mąż nie dość, że głaszcze to jeszcze gada do brzuszka, wita się z nim rano, mówi dobranoc wieczorem, a czasami jak palnie jakimś zdaniem to albo śmieję się do łez albo płaczę bo się rozczulam ;)

Lanusia, lepiej, że koło 20 tygdnia niż przy porodzie ;D

Ja się powstrzymuję przed baraszkowaniem z racji strachu, no i fakt faktem trochę zaniedbuję męża (na całe szczęście on to rozumie) ale to ze względu na to, że boję się, że ja sama się nie powstrzymam, no i dzisiaj się przekonałam, że jednak ja też muszę mieć ;p

AAAAAAA, Dziewczyny, nie wiem czy lubicie takie tematy, tzn ciążowe i porodowe to na pewno, ale jutro o 22.55 na TVP2 leci premierowy odcinek "Moje 600 gramów szczęścia" o wcześniaczkach. Będę oglądać, pewnie będę ryczeć, ale takie niestety jest życie, że trzeba być przygotowanym na wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:31

Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba chce do was niesmialo dolaczyc, termin wg belly na 28 kwietnia, jeszcze nie bylam u lekarza, w piatek pierwsza wizyta.
    Za miesiac koncze 30 lat, to bedzie moje pierwsze dziecko, choc ciaza niestety druga. 4 miesiace temu mialam zabieg lyzeczkowania bo ciaza obumarla. Teraz boje sie jeszcze cieszyc ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
    A dzis dopadl mnie bol gardla, poradzcie cos, nie chce zeby mi sie jakies paskudztwo rozwinelo.

Lanusia93, Larisa, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj zytka ;)
    Hm, na gardło? Herbata z miodem i cytrynką ? :)

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra-dziękuję :) Potrzeba mi była spojrzenia z zewnątrz ;)

Zytka-witaj :)

Rotenkopf-ja oglądam wszystkie takie programy :) Porody na polsat cafe -i zawsze ryczę ;)
    Na youtube też fajna jest CIĘŻARÓWKA :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie :)
    Zytka, mi się ostatnio też coś próbowało przypałętać i pomogła, tak jako rzecze Rotenkopf, herbata z miodem i cytryną i płukanie gardła wodą z solą.

Ejjj, dziewczyny, tak mnie ciągnie pachwina, że zaraz świra dostanę :D Maluszek próbuje mamę od środka rozerwać.

W ogóle to mam pytanie do tych z Was, które mają psy/ koty... Macie wrażenie, że Wasze zwierzęta czują, że jesteście w ciąży? Podobno zapach ciężarówki się zmienia i nasi pupile na to reagują. Mój się zrobił teraz nie do zniesienia, bo na spacerach broni mnie przed wszystkim, co się rusza. ale z drugiej strony ciągle się do mnie przytula i mi kładzie łeb na brzuchu. Mój M. się śmieje, że nasz Ozi chyba myśli, że to on jest tatą tego nowego człowieka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:19

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co plucze szalwia, pije mleko zmiodem, a teraz jeszcze sok z aronii. A co do tej wody z sola to w jakich proporcjach to zrobic i z jaka woda? Wlasnie zrobilam tez syrop z cebuli, pomoze? Nie wiem jak to przelkne ale dla niunia wszystko, mamsklonnosci do anginy wiec musze dzialac szybko i skutecznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm, syrop z cebuli! Pycha! ;D

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

W ogóle to mam pytanie do tych z Was, które mają psy/ koty... Macie wrażenie, że Wasze zwierzęta czują, że jesteście w ciąży? Podobno zapach ciężarówki się zmienia i nasi pupile na to reagują. Mój się zrobił teraz nie do zniesienia, bo na spacerach broni mnie przed wszystkim, co się rusza. ale z drugiej strony ciągle się do mnie przytula i mi kładzie łeb na brzuchu. Mój M. się śmieje, że nasz Ozi chyba myśli, że to on jest tatą tego nowego człowieka ;)
    Tez mam takie wrażenie, domaga się większej uwagi jakby był zazdrosny :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Co do zwierząt to zdjęcie z dziś,Niusia przytula dzidziusia ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b54b784e792.jpg

Lanusia93 lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka, na anginę działają antybiotyki, które są bezpieczne w ciąży - penicyliny ;) także nawet jak się wydarzy nie ma powodów do paniki :) ale racja- lepiej zapobiegać niż leczyć.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam 3 kotki i w sumie nie zauważyłam zmian.. Chociaż jeden stał się bardziej zazdrosny o inne koty, ale on zawsze był lekko szalony ;)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ