X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce poznać płeć ! O tak, obowiązkowo :-) juz w 12 tyg można zobaczyć wiec mam nadzieje ze się uda :-)

Gratuluję wszystkim wizytujacym , witam nowe dziewczyny :-) i zazdroszczę tym które mają wizyty na dniach :-) ja dopiero 30 września :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwierząt to niestety ale nasza sunia ma swoją budę na dworzu ;) zmian w zachowaniu nie widzę dalej cieszy się jak szalona jak wychodzę do niej :-) a kotów. . No cóż :-) aby łagodnie powiedzieć nie przepadam za nimi :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię kotki i pieski i króliczki i wszystko co jest kochane ale na większość ze zwierząt mam uczulenie ;(

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf przykro mi :(
    Coś podobnego ma moja koleżanka , tak bardzo by chciała zwierzaka ale nie może :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałbym znać płeć jak najszybciej :)
    Nasz pies ogólnie lubi się przytulać, ale teraz może faktycznie bardziej i częściej przychodzi i kładzie się na brzuch.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie chce poznac plec jak najszybciej. Dzis bylam w tesco byly takie przeceny na ciuszki. Przepiekne byly body i takie zestawy kurteczko achh! Ale dzielnie nic nie wzielam dopoki nie bede wiedziala co. Nie chce takich neutralnych wole typowo dziewczece lub chlopiece:)

Co do zwierzat to mam 2 koty i nie zauwazylam zmian w zachpwaniu

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka, 2 łyżki soli na szklankę letniej, przegotowanej wody. Dobrze wymieszać i płukać. Obrzydliwe, ale mi pomogło. A ja też z tych anginiastych. Potrafię mieć ze 4 anginy w ciągu roku ;/

Czyli widzę, że nie tylko mój psiak ześwirował :D Ciekawe, jak sobie poradzi, kiedy Bąbelek pojawi się na świecie. Ostatnio wpadli do nas znajomi z 5 miesięcznym dzieckiem. Położyli go na kocyku na podłodze, to Ozi chodził wokół niego, niezwykle zainteresowany tym "ludzkim szczenięciem". A jak mój M. wziął dziecko na ręce, to nie odstępował ich na krok- trochę zazdrosny, trochę zdziwiony, a trochę zaciekawiony :D.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z pracy... cala ale padnieta...Ú mnie wersja ze chlopak bedzie bő niby kwitnaco wygladam...szkoda ze tak sie nie czuje... no coz dobrej nocy dla Was i Okruszkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 23:22

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    W ogóle to mam pytanie do tych z Was, które mają psy/ koty... Macie wrażenie, że Wasze zwierzęta czują, że jesteście w ciąży? Podobno zapach ciężarówki się zmienia i nasi pupile na to reagują. Mój się zrobił teraz nie do zniesienia, bo na spacerach broni mnie przed wszystkim, co się rusza. ale z drugiej strony ciągle się do mnie przytula i mi kładzie łeb na brzuchu. Mój M. się śmieje, że nasz Ozi chyba myśli, że to on jest tatą tego nowego człowieka ;)

Mój pies jest zbyt zaabsorbowany zabawami z Lilianką (tj. zabieraniem jej wszystkich zabawek) i nie traktuje mnie jakoś inaczej. Ale zrobił się POTWORNIE zazdrosny o małą, swoje jedzenie i jest bardzo nerwowy o.O Tłumaczymy to przeprowadzką, zmianą otoczenia, zmniejszeniem częstotliwości spacerów.
    W poprzedniej ciąży wzięłam go już z dużym brzuchem jako 4-tygodniowego szczeniaka. Nie miał łatwego startu. Od początku skakał mi po brzuchu, jakby czuł że ktoś tam jest i obawialiśmy się, że jest zazdrosny i chce zrobić dziecku krzywdę... Ale nie znam tak dobrze psychiki psa i nie wiem dlaczego kładł się na brzuchu, gniótł go łapami, skakał po mnie. Teraz Lilę uwielbia ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu cudownego jamnika długowłosego, jak przyszlam z Hania ze szpitala to od razu dalismy się im przywitac , a teraz? Czyste szalenstwo. :) wszędzie chodza razem i biegają po domu :)

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa pieski husky i owczarka niemieckiego. Wczorajszy spacer skończył się na sprincie za zajacem... juz myślałam, że jest po psie. Na szczęście zajączek uciekł a piesek wrócił:)
    Ale co się strachu najadlam... mąż miał biegi przelajowe w zestawie :)
    A zająć to pewnie zszedł na zawał :)
    Różnicy w zachowaniu nie widzę, zobaczymy po porodzie :)

dziewussia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:
    Chyba chce do was niesmialo dolaczyc, termin wg belly na 28 kwietnia, jeszcze nie bylam u lekarza, w piatek pierwsza wizyta.
    Za miesiac koncze 30 lat, to bedzie moje pierwsze dziecko, choc ciaza niestety druga. 4 miesiace temu mialam zabieg lyzeczkowania bo ciaza obumarla. Teraz boje sie jeszcze cieszyc ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
    A dzis dopadl mnie bol gardla, poradzcie cos, nie chce zeby mi sie jakies paskudztwo rozwinelo.

Zytka witaj w klubie. Ja się kuruję od niedzieli, z tym że miałam 2 dni temperaturę 38 stopni.
    Byłam wczoraj u lekarza. Z leków ogólnie nic. Dużo ciepłych herbatek z miodem i cytryną, ciepły sok z malin, przebywać w ciepłym (przewietrzonym) pomieszczeniu. Unikać kontaktu z chorymi, komunikacji miejskiej itp itd.
    Ja wzięłam od razu zwolnienie. W domu wyleczesz się najszybciej.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Ja mam dwa pieski husky i owczarka niemieckiego. Wczorajszy spacer skończył się na sprincie za zajacem... juz myślałam, że jest po psie. Na szczęście zajączek uciekł a piesek wrócił:)
    Ale co się strachu najadlam... mąż miał biegi przelajowe w zestawie :)
    A zająć to pewnie zszedł na zawał :)
    Różnicy w zachowaniu nie widzę, zobaczymy po porodzie :)

Znam ten strach. Mój pies też leci za wszystkim co zobaczy. Zawsze ja z nim chodziłam na spacery i biegłam za nim. Teraz męża wysyłam i on musi mieć oczy dookoła głowy :) jeżeli chodzi o zachowanie mojego psa to nie zauważyłam różnicy.

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki może mi pomożecie :)
    Gdzie mogę znaleźć fajne spodnie ciążowe? :)))

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa psy :-) owczarka niemieckiego długowłosego samre i staruszka szamana - gończy polski :-) oba kocham i uwielbiam <3

Szaman to mój kompan do pracy :-) szkolony od małego na psa myśliwskiego słucha się strasznie. W lesie jak trop wyczuje od razu czujka ale bez sygnału nie odejdzie :) za to Samra.. bój się Boga ! To wszędzie pójdzie :D za wszystkim poleci :D każdego kocha i uwielbia :p oddanie jej na tresure nic nie dało , fakt komend się słucha wszystkich oprócz wróć i do nogi :p Hahaha, dlatego pilnuje podwórka a bynajmniej się stara i stwarza pozory :D synek to jej najlepszy przyjaciel, szakal trzyma się na uboczu chyba ze starości a mały jakby to wyczuwal i go nie męczy na szczęście :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Dziewczynki może mi pomożecie :)
    Gdzie mogę znaleźć fajne spodnie ciążowe? :)))

Ja w piątek kupiłam sobie fajne boyfrendy w h&m :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie już spodnie ciążowe? ;) ja na razie zaopatruję się w leginsy ;)

Dobrze, że zarejestrowałam się na dzisiaj do lekarza rodzinnego bo znowu od nocy nerka mnie naparza ;/ boli jak diabli, mam dreszcze z bólu i aż płakać mi się chce...

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po 1 ciąży ubrania ciążowe wszystkie są z h&m i kilka ze sklepu internetowego nazwy poszukam później :-) kurtkę wezmę sobie z sortow mundurowych bo musi być większa a szkoda kupować na jeden sezon :p

Ogólnie ciężko dostać coś fajnego co nie wygląda jak worek na ziemniaki :-) :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam, bo mąż wywoził mnie do rodziców żebym nie siedziała sama w domu, jak on będzie w pracy. Rodzice akurat byli na urlopie, więc odpoczywaliśmy razem.

Nadrobiłam Was i zaktualizowałam pierwszą stronę.

Co do zwierzaków, moja sunia rasy York wyczuwa dzidzię, obwąchuje mnie i kładzie mi pyszczek i łapki na brzuchu.

Czuje się zupełnie nie ciążowo. Za to od niedzieli męczy mnie dziwne kołatanie w sercu mimo, że ciśnienie mam ok. Tętno też nie jakieś mega, bo waha się w granicach 60 - 80.

Aaaaa.... zapomnialabym! Znalazłam sobie zajęcie żeby nie zwariować. Niniejszym ogłaszam że postanowiłam dla swojego Okruszka zrobić na drutach kocyk :) A to początek pracy (w zamyśle jest wykończenie tasiemką do okoła, naszycie kokardei i takie tam, widzę go w głowie, będzie cudowny) :)

aceb3da221ead80cgen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:22

fabdorota, Lanusia93, dziewussia, monia_em, jamniczakuchnia, ewcia21k, Sunday lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sieserdecznie,

Ja na razie też latam w leginsach, ale rozważam zmianę stanikow, bo wieczorem trochę uwieraja.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ