X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce poznać płeć ! O tak, obowiązkowo :-) juz w 12 tyg można zobaczyć wiec mam nadzieje ze się uda :-)

Gratuluję wszystkim wizytujacym , witam nowe dziewczyny :-) i zazdroszczę tym które mają wizyty na dniach :-) ja dopiero 30 września :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwierząt to niestety ale nasza sunia ma swoją budę na dworzu ;) zmian w zachowaniu nie widzę dalej cieszy się jak szalona jak wychodzę do niej :-) a kotów. . No cóż :-) aby łagodnie powiedzieć nie przepadam za nimi :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię kotki i pieski i króliczki i wszystko co jest kochane ale na większość ze zwierząt mam uczulenie ;(

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf przykro mi :(
    Coś podobnego ma moja koleżanka , tak bardzo by chciała zwierzaka ale nie może :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałbym znać płeć jak najszybciej :)
    Nasz pies ogólnie lubi się przytulać, ale teraz może faktycznie bardziej i częściej przychodzi i kładzie się na brzuch.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie chce poznac plec jak najszybciej. Dzis bylam w tesco byly takie przeceny na ciuszki. Przepiekne byly body i takie zestawy kurteczko achh! Ale dzielnie nic nie wzielam dopoki nie bede wiedziala co. Nie chce takich neutralnych wole typowo dziewczece lub chlopiece:)

Co do zwierzat to mam 2 koty i nie zauwazylam zmian w zachpwaniu

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka, 2 łyżki soli na szklankę letniej, przegotowanej wody. Dobrze wymieszać i płukać. Obrzydliwe, ale mi pomogło. A ja też z tych anginiastych. Potrafię mieć ze 4 anginy w ciągu roku ;/

Czyli widzę, że nie tylko mój psiak ześwirował :D Ciekawe, jak sobie poradzi, kiedy Bąbelek pojawi się na świecie. Ostatnio wpadli do nas znajomi z 5 miesięcznym dzieckiem. Położyli go na kocyku na podłodze, to Ozi chodził wokół niego, niezwykle zainteresowany tym "ludzkim szczenięciem". A jak mój M. wziął dziecko na ręce, to nie odstępował ich na krok- trochę zazdrosny, trochę zdziwiony, a trochę zaciekawiony :D.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z pracy... cala ale padnieta...Ú mnie wersja ze chlopak bedzie bő niby kwitnaco wygladam...szkoda ze tak sie nie czuje... no coz dobrej nocy dla Was i Okruszkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 23:22

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    W ogóle to mam pytanie do tych z Was, które mają psy/ koty... Macie wrażenie, że Wasze zwierzęta czują, że jesteście w ciąży? Podobno zapach ciężarówki się zmienia i nasi pupile na to reagują. Mój się zrobił teraz nie do zniesienia, bo na spacerach broni mnie przed wszystkim, co się rusza. ale z drugiej strony ciągle się do mnie przytula i mi kładzie łeb na brzuchu. Mój M. się śmieje, że nasz Ozi chyba myśli, że to on jest tatą tego nowego człowieka ;)

Mój pies jest zbyt zaabsorbowany zabawami z Lilianką (tj. zabieraniem jej wszystkich zabawek) i nie traktuje mnie jakoś inaczej. Ale zrobił się POTWORNIE zazdrosny o małą, swoje jedzenie i jest bardzo nerwowy o.O Tłumaczymy to przeprowadzką, zmianą otoczenia, zmniejszeniem częstotliwości spacerów.
    W poprzedniej ciąży wzięłam go już z dużym brzuchem jako 4-tygodniowego szczeniaka. Nie miał łatwego startu. Od początku skakał mi po brzuchu, jakby czuł że ktoś tam jest i obawialiśmy się, że jest zazdrosny i chce zrobić dziecku krzywdę... Ale nie znam tak dobrze psychiki psa i nie wiem dlaczego kładł się na brzuchu, gniótł go łapami, skakał po mnie. Teraz Lilę uwielbia ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu cudownego jamnika długowłosego, jak przyszlam z Hania ze szpitala to od razu dalismy się im przywitac , a teraz? Czyste szalenstwo. :) wszędzie chodza razem i biegają po domu :)

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa pieski husky i owczarka niemieckiego. Wczorajszy spacer skończył się na sprincie za zajacem... juz myślałam, że jest po psie. Na szczęście zajączek uciekł a piesek wrócił:)
    Ale co się strachu najadlam... mąż miał biegi przelajowe w zestawie :)
    A zająć to pewnie zszedł na zawał :)
    Różnicy w zachowaniu nie widzę, zobaczymy po porodzie :)

dziewussia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:
    Chyba chce do was niesmialo dolaczyc, termin wg belly na 28 kwietnia, jeszcze nie bylam u lekarza, w piatek pierwsza wizyta.
    Za miesiac koncze 30 lat, to bedzie moje pierwsze dziecko, choc ciaza niestety druga. 4 miesiace temu mialam zabieg lyzeczkowania bo ciaza obumarla. Teraz boje sie jeszcze cieszyc ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
    A dzis dopadl mnie bol gardla, poradzcie cos, nie chce zeby mi sie jakies paskudztwo rozwinelo.

Zytka witaj w klubie. Ja się kuruję od niedzieli, z tym że miałam 2 dni temperaturę 38 stopni.
    Byłam wczoraj u lekarza. Z leków ogólnie nic. Dużo ciepłych herbatek z miodem i cytryną, ciepły sok z malin, przebywać w ciepłym (przewietrzonym) pomieszczeniu. Unikać kontaktu z chorymi, komunikacji miejskiej itp itd.
    Ja wzięłam od razu zwolnienie. W domu wyleczesz się najszybciej.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Ja mam dwa pieski husky i owczarka niemieckiego. Wczorajszy spacer skończył się na sprincie za zajacem... juz myślałam, że jest po psie. Na szczęście zajączek uciekł a piesek wrócił:)
    Ale co się strachu najadlam... mąż miał biegi przelajowe w zestawie :)
    A zająć to pewnie zszedł na zawał :)
    Różnicy w zachowaniu nie widzę, zobaczymy po porodzie :)

Znam ten strach. Mój pies też leci za wszystkim co zobaczy. Zawsze ja z nim chodziłam na spacery i biegłam za nim. Teraz męża wysyłam i on musi mieć oczy dookoła głowy :) jeżeli chodzi o zachowanie mojego psa to nie zauważyłam różnicy.

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki może mi pomożecie :)
    Gdzie mogę znaleźć fajne spodnie ciążowe? :)))

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa psy :-) owczarka niemieckiego długowłosego samre i staruszka szamana - gończy polski :-) oba kocham i uwielbiam <3

Szaman to mój kompan do pracy :-) szkolony od małego na psa myśliwskiego słucha się strasznie. W lesie jak trop wyczuje od razu czujka ale bez sygnału nie odejdzie :) za to Samra.. bój się Boga ! To wszędzie pójdzie :D za wszystkim poleci :D każdego kocha i uwielbia :p oddanie jej na tresure nic nie dało , fakt komend się słucha wszystkich oprócz wróć i do nogi :p Hahaha, dlatego pilnuje podwórka a bynajmniej się stara i stwarza pozory :D synek to jej najlepszy przyjaciel, szakal trzyma się na uboczu chyba ze starości a mały jakby to wyczuwal i go nie męczy na szczęście :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Dziewczynki może mi pomożecie :)
    Gdzie mogę znaleźć fajne spodnie ciążowe? :)))

Ja w piątek kupiłam sobie fajne boyfrendy w h&m :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie już spodnie ciążowe? ;) ja na razie zaopatruję się w leginsy ;)

Dobrze, że zarejestrowałam się na dzisiaj do lekarza rodzinnego bo znowu od nocy nerka mnie naparza ;/ boli jak diabli, mam dreszcze z bólu i aż płakać mi się chce...

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po 1 ciąży ubrania ciążowe wszystkie są z h&m i kilka ze sklepu internetowego nazwy poszukam później :-) kurtkę wezmę sobie z sortow mundurowych bo musi być większa a szkoda kupować na jeden sezon :p

Ogólnie ciężko dostać coś fajnego co nie wygląda jak worek na ziemniaki :-) :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam, bo mąż wywoził mnie do rodziców żebym nie siedziała sama w domu, jak on będzie w pracy. Rodzice akurat byli na urlopie, więc odpoczywaliśmy razem.

Nadrobiłam Was i zaktualizowałam pierwszą stronę.

Co do zwierzaków, moja sunia rasy York wyczuwa dzidzię, obwąchuje mnie i kładzie mi pyszczek i łapki na brzuchu.

Czuje się zupełnie nie ciążowo. Za to od niedzieli męczy mnie dziwne kołatanie w sercu mimo, że ciśnienie mam ok. Tętno też nie jakieś mega, bo waha się w granicach 60 - 80.

Aaaaa.... zapomnialabym! Znalazłam sobie zajęcie żeby nie zwariować. Niniejszym ogłaszam że postanowiłam dla swojego Okruszka zrobić na drutach kocyk :) A to początek pracy (w zamyśle jest wykończenie tasiemką do okoła, naszycie kokardei i takie tam, widzę go w głowie, będzie cudowny) :)

aceb3da221ead80cgen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:22

fabdorota, Lanusia93, dziewussia, monia_em, jamniczakuchnia, ewcia21k, Sunday lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sieserdecznie,

Ja na razie też latam w leginsach, ale rozważam zmianę stanikow, bo wieczorem trochę uwieraja.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ