Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja strasznie chce poznac plec jak najszybciej. Dzis bylam w tesco byly takie przeceny na ciuszki. Przepiekne byly body i takie zestawy kurteczko achh! Ale dzielnie nic nie wzielam dopoki nie bede wiedziala co. Nie chce takich neutralnych wole typowo dziewczece lub chlopiece:)
Co do zwierzat to mam 2 koty i nie zauwazylam zmian w zachpwaniu -
Zytka, 2 łyżki soli na szklankę letniej, przegotowanej wody. Dobrze wymieszać i płukać. Obrzydliwe, ale mi pomogło. A ja też z tych anginiastych. Potrafię mieć ze 4 anginy w ciągu roku ;/
Czyli widzę, że nie tylko mój psiak ześwirowałCiekawe, jak sobie poradzi, kiedy Bąbelek pojawi się na świecie. Ostatnio wpadli do nas znajomi z 5 miesięcznym dzieckiem. Położyli go na kocyku na podłodze, to Ozi chodził wokół niego, niezwykle zainteresowany tym "ludzkim szczenięciem". A jak mój M. wziął dziecko na ręce, to nie odstępował ich na krok- trochę zazdrosny, trochę zdziwiony, a trochę zaciekawiony
.
-
fabdorota wrote:W ogóle to mam pytanie do tych z Was, które mają psy/ koty... Macie wrażenie, że Wasze zwierzęta czują, że jesteście w ciąży? Podobno zapach ciężarówki się zmienia i nasi pupile na to reagują. Mój się zrobił teraz nie do zniesienia, bo na spacerach broni mnie przed wszystkim, co się rusza. ale z drugiej strony ciągle się do mnie przytula i mi kładzie łeb na brzuchu. Mój M. się śmieje, że nasz Ozi chyba myśli, że to on jest tatą tego nowego człowieka
Mój pies jest zbyt zaabsorbowany zabawami z Lilianką (tj. zabieraniem jej wszystkich zabawek) i nie traktuje mnie jakoś inaczej. Ale zrobił się POTWORNIE zazdrosny o małą, swoje jedzenie i jest bardzo nerwowyTłumaczymy to przeprowadzką, zmianą otoczenia, zmniejszeniem częstotliwości spacerów.
W poprzedniej ciąży wzięłam go już z dużym brzuchem jako 4-tygodniowego szczeniaka. Nie miał łatwego startu. Od początku skakał mi po brzuchu, jakby czuł że ktoś tam jest i obawialiśmy się, że jest zazdrosny i chce zrobić dziecku krzywdę... Ale nie znam tak dobrze psychiki psa i nie wiem dlaczego kładł się na brzuchu, gniótł go łapami, skakał po mnie. Teraz Lilę uwielbiaAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ja mam dwa pieski husky i owczarka niemieckiego. Wczorajszy spacer skończył się na sprincie za zajacem... juz myślałam, że jest po psie. Na szczęście zajączek uciekł a piesek wrócił
Ale co się strachu najadlam... mąż miał biegi przelajowe w zestawie
A zająć to pewnie zszedł na zawał
Różnicy w zachowaniu nie widzę, zobaczymy po porodziedziewussia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
zytka wrote:Chyba chce do was niesmialo dolaczyc, termin wg belly na 28 kwietnia, jeszcze nie bylam u lekarza, w piatek pierwsza wizyta.
Za miesiac koncze 30 lat, to bedzie moje pierwsze dziecko, choc ciaza niestety druga. 4 miesiace temu mialam zabieg lyzeczkowania bo ciaza obumarla. Teraz boje sie jeszcze cieszyc ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
A dzis dopadl mnie bol gardla, poradzcie cos, nie chce zeby mi sie jakies paskudztwo rozwinelo.
Zytka witaj w klubie. Ja się kuruję od niedzieli, z tym że miałam 2 dni temperaturę 38 stopni.
Byłam wczoraj u lekarza. Z leków ogólnie nic. Dużo ciepłych herbatek z miodem i cytryną, ciepły sok z malin, przebywać w ciepłym (przewietrzonym) pomieszczeniu. Unikać kontaktu z chorymi, komunikacji miejskiej itp itd.
Ja wzięłam od razu zwolnienie. W domu wyleczesz się najszybciej. -
Bulimulia wrote:Ja mam dwa pieski husky i owczarka niemieckiego. Wczorajszy spacer skończył się na sprincie za zajacem... juz myślałam, że jest po psie. Na szczęście zajączek uciekł a piesek wrócił
Ale co się strachu najadlam... mąż miał biegi przelajowe w zestawie
A zająć to pewnie zszedł na zawał
Różnicy w zachowaniu nie widzę, zobaczymy po porodzie
Znam ten strach. Mój pies też leci za wszystkim co zobaczy. Zawsze ja z nim chodziłam na spacery i biegłam za nim. Teraz męża wysyłam i on musi mieć oczy dookoła głowyjeżeli chodzi o zachowanie mojego psa to nie zauważyłam różnicy.
-
Ja mam dwa psy
owczarka niemieckiego długowłosego samre i staruszka szamana - gończy polski
oba kocham i uwielbiam
Szaman to mój kompan do pracyszkolony od małego na psa myśliwskiego słucha się strasznie. W lesie jak trop wyczuje od razu czujka ale bez sygnału nie odejdzie
za to Samra.. bój się Boga ! To wszędzie pójdzie
za wszystkim poleci
każdego kocha i uwielbia :p oddanie jej na tresure nic nie dało , fakt komend się słucha wszystkich oprócz wróć i do nogi :p Hahaha, dlatego pilnuje podwórka a bynajmniej się stara i stwarza pozory
synek to jej najlepszy przyjaciel, szakal trzyma się na uboczu chyba ze starości a mały jakby to wyczuwal i go nie męczy na szczęście
-
nick nieaktualny
-
Ja mam po 1 ciąży ubrania ciążowe wszystkie są z h&m i kilka ze sklepu internetowego nazwy poszukam później
kurtkę wezmę sobie z sortow mundurowych bo musi być większa a szkoda kupować na jeden sezon :p
Ogólnie ciężko dostać coś fajnego co nie wygląda jak worek na ziemniaki -
Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam, bo mąż wywoził mnie do rodziców żebym nie siedziała sama w domu, jak on będzie w pracy. Rodzice akurat byli na urlopie, więc odpoczywaliśmy razem.
Nadrobiłam Was i zaktualizowałam pierwszą stronę.
Co do zwierzaków, moja sunia rasy York wyczuwa dzidzię, obwąchuje mnie i kładzie mi pyszczek i łapki na brzuchu.
Czuje się zupełnie nie ciążowo. Za to od niedzieli męczy mnie dziwne kołatanie w sercu mimo, że ciśnienie mam ok. Tętno też nie jakieś mega, bo waha się w granicach 60 - 80.
Aaaaa.... zapomnialabym! Znalazłam sobie zajęcie żeby nie zwariować. Niniejszym ogłaszam że postanowiłam dla swojego Okruszka zrobić na drutach kocykA to początek pracy (w zamyśle jest wykończenie tasiemką do okoła, naszycie kokardei i takie tam, widzę go w głowie, będzie cudowny)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:22
fabdorota, Lanusia93, dziewussia, monia_em, jamniczakuchnia, ewcia21k, Sunday lubią tę wiadomość