X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, ja też sobie wymyśliłam pracę na jesienne siedzenie w domu. Mam zamiar zrobić cotton ballsy;) Babelek będzie miał girlande do nocnego karmienia;)
    A dzisiaj muszę się wybrać po wyniki badań i ogarnąć fryzjera i kosmetyczke do ślubu. A takiego mam strasznego lenia... Chyba przez tą pogodę;/ Jedyne na co mam ochotę to gotowanie: dziś serwuje krem z marchwi na mleku kokosowym;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisnic nie chce, więc będzie zupa.

Strasznie mnie muli a muszę po szkole iść z synem na lekcje pływania, jak ja wytrzymam w tym smrodzie :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Malinkowe, ja też sobie wymyśliłam pracę na jesienne siedzenie w domu. Mam zamiar zrobić cotton ballsy;) Babelek będzie miał girlande do nocnego karmienia;)

Świetny pomysł! Wykorzystam ;)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulimulia, ja zainwestowałam w pierwsze spodnie w Happymum. Świetne rurki, ale drogie. Następne będę kupować już w H&M, ale byłam tam już mierzyć i nie powalają.. Wcale nie są takie tanie, a jakościowo trochę odbiegają od tych z Happymum, no i są strasznie małe.. Normalnie noszę XS/S i nie przytyłam jeszcze (tylko 1,5 kg), a w H&M dobre było 38. A spodnie ciążowe kupiłam już, bo moje jeansy mnie cisną trochę w brzuch a nie mogę non stop chodzić w boyfriendach, a za legginsami nie przepadam.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooow, ale świetny pomysł z tą girlandą, właśnie wczoraj się zastanawiałam skąd wytrzasnąć fajne oświetlenie do karmienia w nocy, które będzie pasować do naszej sypialni. Dzięki Fabdorota :D

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł zgapiony trochę ode mnie z pracy, bo takich pierdółek do mieszkania tam się robi na pęczki ;). w praktyce zrobienie tych cotton ballsów nie jest takie proste, jak się wydaje- tym bardziej, że mam dwie lewe ręce, ale za to czasu mam na tyle dużo, że do kwietnia się, mam nadzieję, wyrobię i będą idealne :D
    Jakbyście chciały też robić, to nauczona doświadczeniem koleżanek, podzielę się radą: nie róbcie z bandaży, tylko z wełny albo kordonka i od razu namaczajcie go w kleju rozcieńczonym z wodą. Jest o niebo prościej i lepiej się trzyma ta cała konstrukcja ;).

Sunday lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie chciałam z bandaży, bo taki ładny efekt to daje i myślałam, że łatwiej.. No ale cóż- skoro kordonek prostszy to z kordonka ;) Nie wiem tylko, kiedy znajdę czas.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, w sumie to możesz spróbować po jednej kuli oboma sposobami i zobaczyć, jak Tobie jest łatwiej :D.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Ja dziś przesadziłam, bo spałam do 11 :P - nie wiem co mi sie stało ;)

O tak te cotton balls są piękne :D. Też takie będę chciała w pokoiku malucha :). Tylko pójdę na łatwiznę i kupię gotowe :P. Kiedyś próbowałam robić takie duże kule i za grom mi nie chciały wyjść :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Kawuszka a jakie mialas wyniki???

Olina, TSH norma według laboratoriu, 0,350-4,940,
    Kobiety ciężarne:
    I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
    II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
    III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml

Ja miałam 0,162, normalnie trochę chyba za mało, ale jak na I trymestr zgodnie z tym co wyżej to chyba ok.

FT3, mój wynik 3,68 pg/ml normy: 1,71-3,71 - czyli prawie na granicy...
    FT4, moj wynik 1,35 ng/dl normy: 0,70-1,48 - czyli też wysoko trochę.

Nie wiem co na to powie lekarka w środę, zobaczymy...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka tsh pod wpływem hcg spada w drugim trym powinno zacząć samo rosnąć mi kazali zejść z leków nawet na razie bo nie ma sensu tylko kontrolowac co 2 tyg mam tsh bo mam nadczynność ;) ostatni wynik z przed 2 tyg miałam 0.46 ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Olina, TSH norma według laboratoriu, 0,350-4,940,
    Kobiety ciężarne:
    I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
    II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
    III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml

Ja miałam 0,162, normalnie trochę chyba za mało, ale jak na I trymestr zgodnie z tym co wyżej to chyba ok.

FT3, mój wynik 3,68 pg/ml normy: 1,71-3,71 - czyli prawie na granicy...
    FT4, moj wynik 1,35 ng/dl normy: 0,70-1,48 - czyli też wysoko trochę.

Nie wiem co na to powie lekarka w środę, zobaczymy...
    ponoć w ciąży najważniejsze jest TSH i fT4. Ja teraz miałam TSH 0,55, a fT4 20,6 pmol/ml przy normie do 20,85 i gin-endo z kliniki kazał brać dalej mi tą większą dawkę, którą zalecił jak mi skoczyło TSH do 4,65

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrania które kupiłam w zeszłym roku ciążowe z H&m mam do teraz :-) na jakoś nie narzekam fakt nie są to ukochane Wrangler lub levis ale spokojnie trzymają :)
    Z happy mam sukienkę adekwatna cena do materiału chyba ze wina pralni i mi zniszczyli ? :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotton balls mozna kupic teraz w biedrze za 35zl :) u mnie sa juz biale ;) a co do robotek to na szydelku chce zrobic kokon dla maluszka:) no i karuzele nad lozeczko chce też zrobić: styropianowe rondo+material w kropki+ wstazki+ pluszaki (prawdopodobnie) i czarno-biala karuzela bedzie za grosze;)

Malinkowe oczekiwanie, monia_em lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Cotton balls mozna kupic teraz w biedrze za 35zl :) u mnie sa juz biale ;) a co do robotek to na szydelku chce zrobic kokon dla maluszka:) no i karuzele nad lozeczko chce też zrobić: styropianowe rondo+material w kropki+ wstazki+ pluszaki (prawdopodobnie) i czarno-biala karuzela bedzie za grosze;)
    Słyszałam właśnie, że od wczoraj są w Biedronce. Byłam wczoraj w jednej, ale ani jednej sztuki nie było już. Dziś męża wysłałam żeby skoczył do innej i kulek już też nie było. Spodobały mi się też lampki nocne, ale też już 2 ostatnie sztuki były i nie te które mi się podobały :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:40

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam pytanie czy robiłyście już morfologię i jak wyniki?

Bo ja odebrałam dziś wyniki z wczoraj i spadły mi minimalnie erytrocyty i hematokryt - nie jakoś bardzo, ale jest zaznaczone, że ponieżej normy.

Powinnam się martwić czy to raczej w ciąży to normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:52

f2w3rjjg787he44v.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedzilam 3 sklepy zanim kupilam, chcialam szare ale w zadnym nie bylo i w każdym sklepie tylko 3-5 szt, prawie jak walka lidlowska ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Cześć,

Bo ja odebrałam dziś wyniki z wczoraj i spadły mi minimalnie erytrocyty i hematokryt - nie jakoś bardzo, ale jest zaznaczone, że ponieżej normy.

Hematokryt tez mialam poniżej i lekarz powiedział ok.

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Cześć,

Nie martw się na zapas, ale idź do swojego ginekologa albo zadzwoń. Pokieruje Cię co dalej i nie będziesz się martwiła :*. Bierzesz jakieś witaminy?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dzisiaj - dzwoniłam właśnie, bo poza tym nienajlepiej też się czuję, praca mnie wykańcza.

Nie nie biorę witamin - na pierwszej wizycie lekarz kazał tylko kwas foliowy, powiedział, że od 12 tygodnia włączymy witaminy

Dzięki za odp!

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ