Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinkowe, ja też sobie wymyśliłam pracę na jesienne siedzenie w domu. Mam zamiar zrobić cotton ballsy;) Babelek będzie miał girlande do nocnego karmienia;)
A dzisiaj muszę się wybrać po wyniki badań i ogarnąć fryzjera i kosmetyczke do ślubu. A takiego mam strasznego lenia... Chyba przez tą pogodę;/ Jedyne na co mam ochotę to gotowanie: dziś serwuje krem z marchwi na mleku kokosowym;) -
fabdorota wrote:Malinkowe, ja też sobie wymyśliłam pracę na jesienne siedzenie w domu. Mam zamiar zrobić cotton ballsy;) Babelek będzie miał girlande do nocnego karmienia;)
Świetny pomysł! Wykorzystam -
bulimulia, ja zainwestowałam w pierwsze spodnie w Happymum. Świetne rurki, ale drogie. Następne będę kupować już w H&M, ale byłam tam już mierzyć i nie powalają.. Wcale nie są takie tanie, a jakościowo trochę odbiegają od tych z Happymum, no i są strasznie małe.. Normalnie noszę XS/S i nie przytyłam jeszcze (tylko 1,5 kg), a w H&M dobre było 38. A spodnie ciążowe kupiłam już, bo moje jeansy mnie cisną trochę w brzuch a nie mogę non stop chodzić w boyfriendach, a za legginsami nie przepadam.
-
Pomysł zgapiony trochę ode mnie z pracy, bo takich pierdółek do mieszkania tam się robi na pęczki
. w praktyce zrobienie tych cotton ballsów nie jest takie proste, jak się wydaje- tym bardziej, że mam dwie lewe ręce, ale za to czasu mam na tyle dużo, że do kwietnia się, mam nadzieję, wyrobię i będą idealne
Jakbyście chciały też robić, to nauczona doświadczeniem koleżanek, podzielę się radą: nie róbcie z bandaży, tylko z wełny albo kordonka i od razu namaczajcie go w kleju rozcieńczonym z wodą. Jest o niebo prościej i lepiej się trzyma ta cała konstrukcja.
Sunday lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
. Ja dziś przesadziłam, bo spałam do 11
- nie wiem co mi sie stało
O tak te cotton balls są piękne. Też takie będę chciała w pokoiku malucha
. Tylko pójdę na łatwiznę i kupię gotowe
. Kiedyś próbowałam robić takie duże kule i za grom mi nie chciały wyjść
-
Olina wrote:Kawuszka a jakie mialas wyniki???
Olina, TSH norma według laboratoriu, 0,350-4,940,
Kobiety ciężarne:
I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml
Ja miałam 0,162, normalnie trochę chyba za mało, ale jak na I trymestr zgodnie z tym co wyżej to chyba ok.
FT3, mój wynik 3,68 pg/ml normy: 1,71-3,71 - czyli prawie na granicy...
FT4, moj wynik 1,35 ng/dl normy: 0,70-1,48 - czyli też wysoko trochę.
Nie wiem co na to powie lekarka w środę, zobaczymy...
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Olina, TSH norma według laboratoriu, 0,350-4,940,
Kobiety ciężarne:
I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml
Ja miałam 0,162, normalnie trochę chyba za mało, ale jak na I trymestr zgodnie z tym co wyżej to chyba ok.
FT3, mój wynik 3,68 pg/ml normy: 1,71-3,71 - czyli prawie na granicy...
FT4, moj wynik 1,35 ng/dl normy: 0,70-1,48 - czyli też wysoko trochę.
Nie wiem co na to powie lekarka w środę, zobaczymy... -
Cotton balls mozna kupic teraz w biedrze za 35zl
u mnie sa juz biale
a co do robotek to na szydelku chce zrobic kokon dla maluszka:) no i karuzele nad lozeczko chce też zrobić: styropianowe rondo+material w kropki+ wstazki+ pluszaki (prawdopodobnie) i czarno-biala karuzela bedzie za grosze;)
Malinkowe oczekiwanie, monia_em lubią tę wiadomość
-
triste wrote:Cotton balls mozna kupic teraz w biedrze za 35zl
u mnie sa juz biale
a co do robotek to na szydelku chce zrobic kokon dla maluszka:) no i karuzele nad lozeczko chce też zrobić: styropianowe rondo+material w kropki+ wstazki+ pluszaki (prawdopodobnie) i czarno-biala karuzela bedzie za grosze;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:40
-
Cześć,
mam pytanie czy robiłyście już morfologię i jak wyniki?
Bo ja odebrałam dziś wyniki z wczoraj i spadły mi minimalnie erytrocyty i hematokryt - nie jakoś bardzo, ale jest zaznaczone, że ponieżej normy.
Powinnam się martwić czy to raczej w ciąży to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:52
-
małazłośnica wrote:Cześć,
Bo ja odebrałam dziś wyniki z wczoraj i spadły mi minimalnie erytrocyty i hematokryt - nie jakoś bardzo, ale jest zaznaczone, że ponieżej normy.
Powinnam się martwić czy to raczej w ciąży to normalne?
Hematokryt tez mialam poniżej i lekarz powiedział ok. -
małazłośnica wrote:Cześć,
Powinnam się martwić czy to raczej w ciąży to normalne?