X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, ja też sobie wymyśliłam pracę na jesienne siedzenie w domu. Mam zamiar zrobić cotton ballsy;) Babelek będzie miał girlande do nocnego karmienia;)
    A dzisiaj muszę się wybrać po wyniki badań i ogarnąć fryzjera i kosmetyczke do ślubu. A takiego mam strasznego lenia... Chyba przez tą pogodę;/ Jedyne na co mam ochotę to gotowanie: dziś serwuje krem z marchwi na mleku kokosowym;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisnic nie chce, więc będzie zupa.

Strasznie mnie muli a muszę po szkole iść z synem na lekcje pływania, jak ja wytrzymam w tym smrodzie :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Malinkowe, ja też sobie wymyśliłam pracę na jesienne siedzenie w domu. Mam zamiar zrobić cotton ballsy;) Babelek będzie miał girlande do nocnego karmienia;)

Świetny pomysł! Wykorzystam ;)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulimulia, ja zainwestowałam w pierwsze spodnie w Happymum. Świetne rurki, ale drogie. Następne będę kupować już w H&M, ale byłam tam już mierzyć i nie powalają.. Wcale nie są takie tanie, a jakościowo trochę odbiegają od tych z Happymum, no i są strasznie małe.. Normalnie noszę XS/S i nie przytyłam jeszcze (tylko 1,5 kg), a w H&M dobre było 38. A spodnie ciążowe kupiłam już, bo moje jeansy mnie cisną trochę w brzuch a nie mogę non stop chodzić w boyfriendach, a za legginsami nie przepadam.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooow, ale świetny pomysł z tą girlandą, właśnie wczoraj się zastanawiałam skąd wytrzasnąć fajne oświetlenie do karmienia w nocy, które będzie pasować do naszej sypialni. Dzięki Fabdorota :D

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł zgapiony trochę ode mnie z pracy, bo takich pierdółek do mieszkania tam się robi na pęczki ;). w praktyce zrobienie tych cotton ballsów nie jest takie proste, jak się wydaje- tym bardziej, że mam dwie lewe ręce, ale za to czasu mam na tyle dużo, że do kwietnia się, mam nadzieję, wyrobię i będą idealne :D
    Jakbyście chciały też robić, to nauczona doświadczeniem koleżanek, podzielę się radą: nie róbcie z bandaży, tylko z wełny albo kordonka i od razu namaczajcie go w kleju rozcieńczonym z wodą. Jest o niebo prościej i lepiej się trzyma ta cała konstrukcja ;).

Sunday lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie chciałam z bandaży, bo taki ładny efekt to daje i myślałam, że łatwiej.. No ale cóż- skoro kordonek prostszy to z kordonka ;) Nie wiem tylko, kiedy znajdę czas.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, w sumie to możesz spróbować po jednej kuli oboma sposobami i zobaczyć, jak Tobie jest łatwiej :D.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Ja dziś przesadziłam, bo spałam do 11 :P - nie wiem co mi sie stało ;)

O tak te cotton balls są piękne :D. Też takie będę chciała w pokoiku malucha :). Tylko pójdę na łatwiznę i kupię gotowe :P. Kiedyś próbowałam robić takie duże kule i za grom mi nie chciały wyjść :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Kawuszka a jakie mialas wyniki???

Olina, TSH norma według laboratoriu, 0,350-4,940,
    Kobiety ciężarne:
    I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
    II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
    III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml

Ja miałam 0,162, normalnie trochę chyba za mało, ale jak na I trymestr zgodnie z tym co wyżej to chyba ok.

FT3, mój wynik 3,68 pg/ml normy: 1,71-3,71 - czyli prawie na granicy...
    FT4, moj wynik 1,35 ng/dl normy: 0,70-1,48 - czyli też wysoko trochę.

Nie wiem co na to powie lekarka w środę, zobaczymy...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka tsh pod wpływem hcg spada w drugim trym powinno zacząć samo rosnąć mi kazali zejść z leków nawet na razie bo nie ma sensu tylko kontrolowac co 2 tyg mam tsh bo mam nadczynność ;) ostatni wynik z przed 2 tyg miałam 0.46 ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Olina, TSH norma według laboratoriu, 0,350-4,940,
    Kobiety ciężarne:
    I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
    II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
    III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml

Ja miałam 0,162, normalnie trochę chyba za mało, ale jak na I trymestr zgodnie z tym co wyżej to chyba ok.

FT3, mój wynik 3,68 pg/ml normy: 1,71-3,71 - czyli prawie na granicy...
    FT4, moj wynik 1,35 ng/dl normy: 0,70-1,48 - czyli też wysoko trochę.

Nie wiem co na to powie lekarka w środę, zobaczymy...
    ponoć w ciąży najważniejsze jest TSH i fT4. Ja teraz miałam TSH 0,55, a fT4 20,6 pmol/ml przy normie do 20,85 i gin-endo z kliniki kazał brać dalej mi tą większą dawkę, którą zalecił jak mi skoczyło TSH do 4,65

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrania które kupiłam w zeszłym roku ciążowe z H&m mam do teraz :-) na jakoś nie narzekam fakt nie są to ukochane Wrangler lub levis ale spokojnie trzymają :)
    Z happy mam sukienkę adekwatna cena do materiału chyba ze wina pralni i mi zniszczyli ? :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotton balls mozna kupic teraz w biedrze za 35zl :) u mnie sa juz biale ;) a co do robotek to na szydelku chce zrobic kokon dla maluszka:) no i karuzele nad lozeczko chce też zrobić: styropianowe rondo+material w kropki+ wstazki+ pluszaki (prawdopodobnie) i czarno-biala karuzela bedzie za grosze;)

Malinkowe oczekiwanie, monia_em lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Cotton balls mozna kupic teraz w biedrze za 35zl :) u mnie sa juz biale ;) a co do robotek to na szydelku chce zrobic kokon dla maluszka:) no i karuzele nad lozeczko chce też zrobić: styropianowe rondo+material w kropki+ wstazki+ pluszaki (prawdopodobnie) i czarno-biala karuzela bedzie za grosze;)
    Słyszałam właśnie, że od wczoraj są w Biedronce. Byłam wczoraj w jednej, ale ani jednej sztuki nie było już. Dziś męża wysłałam żeby skoczył do innej i kulek już też nie było. Spodobały mi się też lampki nocne, ale też już 2 ostatnie sztuki były i nie te które mi się podobały :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:40

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    mam pytanie czy robiłyście już morfologię i jak wyniki?

Bo ja odebrałam dziś wyniki z wczoraj i spadły mi minimalnie erytrocyty i hematokryt - nie jakoś bardzo, ale jest zaznaczone, że ponieżej normy.

Powinnam się martwić czy to raczej w ciąży to normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:52

f2w3rjjg787he44v.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedzilam 3 sklepy zanim kupilam, chcialam szare ale w zadnym nie bylo i w każdym sklepie tylko 3-5 szt, prawie jak walka lidlowska ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Cześć,

Bo ja odebrałam dziś wyniki z wczoraj i spadły mi minimalnie erytrocyty i hematokryt - nie jakoś bardzo, ale jest zaznaczone, że ponieżej normy.

Hematokryt tez mialam poniżej i lekarz powiedział ok.

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Cześć,

Nie martw się na zapas, ale idź do swojego ginekologa albo zadzwoń. Pokieruje Cię co dalej i nie będziesz się martwiła :*. Bierzesz jakieś witaminy?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dzisiaj - dzwoniłam właśnie, bo poza tym nienajlepiej też się czuję, praca mnie wykańcza.

Nie nie biorę witamin - na pierwszej wizycie lekarz kazał tylko kwas foliowy, powiedział, że od 12 tygodnia włączymy witaminy

Dzięki za odp!

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ