X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane... Ja dzisiaj aktywnie... generalne odgruzowanie domku ... pranie... prasowanie itp... na 15 do pracy... Teraz obiadek dla corci... ciezko... udko smazone (ble, dla mnie jajo sadzone)... ziemniaczki í buraczki... glowa peka... cos z cisnieniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 13:13

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam skierowanie do szpitala ;( lekarz podejrzewa albo kolke albo infekcje.

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dobrze rozumuje ale cotton balls można zrobić ze swiatelek świątecznych, w które wkłada się piłeczki ping pongowe - fajny efekt:)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie rację z tym TSH, wiem, że hcg powoduje spadek, ale wiadomo, nie jestem lekarzem i poczekam na interpretację lekarki do której chodzę 10 lat. Zobaczymy co powie. Wizyta już jutro o 21:20...usnę tam chyba w poczekalni :)

Jeśli chodzi o świecidełka :) To widziałam tutaj pomysł na zrobienie ich samemu, ale właśnie z bandaża... Nie wiem czy umiałabym ten kordonek tak ładnie i równo nawijać ;)

http://babkazprzedmiescia.blogspot.com/2015/02/diy-cotton-balls-podejscie-drugie.html

Moja przyjaciółka chciała mi upolować je w Biedrze, ale gdzie tam, pozostał tylko wiatr ;)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej możecie mi polecić jakiś fajny kalendarz/notatnik/pamiętnik ciąży w wersji papierowej ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Hej możecie mi polecić jakiś fajny kalendarz/notatnik/pamiętnik ciąży w wersji papierowej ?

Ja mam taki dziennik i sprawdza się. Nie wykorzystuję na pewno wszystkich funkcji, ale jest tego bardzo dużo.

http://www.mlekolandia.pl/ksiazki-i-poradniki,rebis-w-oczekiwaniu-na-dziecko-dziennik,69-k-1784-1841-p

Heathera lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krwi i moczu. Wszystko w normie, uff;)

Kawuszka, triste, ewcia21k, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć :-)
    Ostatnio ktoś napisał o badaniach na cytomegalie. Ja robiłam badania w lutym i wyszło ze nigdy nie miałam tego wirusa. Tylko czy teraz w ciąży opłaca się robić na to badania skoro i tak tego się nie leczy? Jak myślicie?

no ja robiłam przed ciążą i w ciąży już raz kontrolowałam, bo chcę mieć spokojną głowę. Z drugiej strony masz racje, że nawet jak się zachoruje w ciąży to się nic z tym nie zrobi a to nie jest tak, że ryzyko transmisji na płód jest 100%-owe, więc i tak będzie jeden wielki stres, z którego nic nie wynika..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka nie miała robionego badania na cytom2galie a potem maluch ja miał. Lekarze mówili, że warto wiedzieć kiedy się nią dziecko zaraziło tak,aby móc reagować odpowiednio.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie warto wiedzieć, czy się zaraziło w trakcie ciąży, bo później można leczyć dziecko od razu.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A ja dostałam skierowanie do szpitala ;( lekarz podejrzewa albo kolke albo infekcje.
    A co Ci dolegalo,bolal brzuch?Ze takie podejrzenia?to od tej nerki.. Bidulka,bedzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:31

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wracaj do zdrowia!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie dokładnie tam gdzie jest nerka i promieniuje do brzucha. Mam dreszcze i w żadnej pozycji ból nie maleje ;(
    Kurde, nie chce znowu tam leżeć ;(
    Czekam tylko aż siostra przyjedzie po siostrzenice i bedziemy jechać na szpital.

Dzieki dziewczyny ;*

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymaj się dzielnie. Nikt nie chce być w szpitalu ale pomogą Ci pozbyć się bólu i uchronią maleństwo. To dla wspólnego dobra przecież.

Wracaj szybciutko! :-*

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam bo mnie okropnie boli krzyz i promieniuje do posladkow i nog i brzycha,2 razy mialam rwe kulszowa,czesto mam problemy z tym odcinkiem plecow,pisalam do mojego gina i napisal ze macica naciska na nerw kulszowy bo sie rozrasta z tad ten bol,za tydziwn mam wizyte,ale mam jechac na usg gdy bol bedzie uporczywy i nie do wytrzymania albo na pogotowie jak pojawilo by sie jakies plamienie czy cos...troche sie martwie ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wracaj do zdrowia i odzywaj się do nas jak rozwija się sytuacja ;)

Ja zaraz szykuję się na wizytę prywatną do mojego ginekologa. Na 19 mamy być w Łodzi a jadę średnio 1 h 20 min. Trzymajcie kciuki za dobre wieści- dowiem się wszystkiego na spokojnie ;)

Moja endokrynolog też mówiła że wzrost hcg powoduje obniżenie tsh, zmniejszyła mi dawkę euthyroxu ze 175 na 150 ;)

Larisa lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    W szpitalu dobrze się zajmą i tobą i malenstwem. Wracaj szybciutko do zdrowia i oby to nic poważnego :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf zdrówka aby szybko Was wypuścili; )

Dziewczyny wiecie może ile za te wyniki zapłacę tzn no mniej więcej, bo mam je sprzed roku dosłownie jakoś sierpień wrzesień z 3 trym ale gin mówi ze rok czasu to nieaktualne tylko toxo i różyczke moge sobie darować jeżeli mam

Na takie mam skierowanie ale odpłatne bo tej samej klinice prywatnie:
    AgHBS
    HIV
    HCV
    WR
    Glukoza
    Morfologia
    Mocz
    TSH
    No i jak nie znajdę to toxo i różyczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:49

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    pytam bo mnie okropnie boli krzyz i promieniuje do posladkow i nog i brzycha,2 razy mialam rwe kulszowa,czesto mam problemy z tym odcinkiem plecow,pisalam do mojego gina i napisal ze macica naciska na nerw kulszowy bo sie rozrasta z tad ten bol,za tydziwn mam wizyte,ale mam jechac na usg gdy bol bedzie uporczywy i nie do wytrzymania albo na pogotowie jak pojawilo by sie jakies plamienie czy cos...troche sie martwie ;)
    Tez doswiadczylam tej przypadłości i czytałam właśnie ze w ciąży często powraca :/ mnie w nocy noga całą rwala rety spać nie mogłam

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie hematokrytu to ja też mam lekko obniżony, ale to chyba nic takiego, krew jest trochę rzadsza. Przynajmniej mniejsze ryzyko zakrzepow.
    Cytomegalie IgG robilam 4 miesiace temu (kupilam pakiet badan przed ciaza za 99 zl), a IgM zrobilam sobie teraz, mimo ze IgG wyszlo mi wysokie, czyli musialam ja kiedys przejsc.

Kurcze zachecilyscie mnie do tych cotton balls-ow :) super sa! Az sie zastanawiam czy wsiadac w samochod i jechac do Biedronki bo boje sie ze jutro nie bedzie. A deszcz pada i szyby mi strasznie w aucie paruja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:25

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ