X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane... Ja dzisiaj aktywnie... generalne odgruzowanie domku ... pranie... prasowanie itp... na 15 do pracy... Teraz obiadek dla corci... ciezko... udko smazone (ble, dla mnie jajo sadzone)... ziemniaczki í buraczki... glowa peka... cos z cisnieniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 13:13

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam skierowanie do szpitala ;( lekarz podejrzewa albo kolke albo infekcje.

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dobrze rozumuje ale cotton balls można zrobić ze swiatelek świątecznych, w które wkłada się piłeczki ping pongowe - fajny efekt:)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie rację z tym TSH, wiem, że hcg powoduje spadek, ale wiadomo, nie jestem lekarzem i poczekam na interpretację lekarki do której chodzę 10 lat. Zobaczymy co powie. Wizyta już jutro o 21:20...usnę tam chyba w poczekalni :)

Jeśli chodzi o świecidełka :) To widziałam tutaj pomysł na zrobienie ich samemu, ale właśnie z bandaża... Nie wiem czy umiałabym ten kordonek tak ładnie i równo nawijać ;)

http://babkazprzedmiescia.blogspot.com/2015/02/diy-cotton-balls-podejscie-drugie.html

Moja przyjaciółka chciała mi upolować je w Biedrze, ale gdzie tam, pozostał tylko wiatr ;)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej możecie mi polecić jakiś fajny kalendarz/notatnik/pamiętnik ciąży w wersji papierowej ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Hej możecie mi polecić jakiś fajny kalendarz/notatnik/pamiętnik ciąży w wersji papierowej ?

Ja mam taki dziennik i sprawdza się. Nie wykorzystuję na pewno wszystkich funkcji, ale jest tego bardzo dużo.

http://www.mlekolandia.pl/ksiazki-i-poradniki,rebis-w-oczekiwaniu-na-dziecko-dziennik,69-k-1784-1841-p

Heathera lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krwi i moczu. Wszystko w normie, uff;)

Kawuszka, triste, ewcia21k, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć :-)
    Ostatnio ktoś napisał o badaniach na cytomegalie. Ja robiłam badania w lutym i wyszło ze nigdy nie miałam tego wirusa. Tylko czy teraz w ciąży opłaca się robić na to badania skoro i tak tego się nie leczy? Jak myślicie?

no ja robiłam przed ciążą i w ciąży już raz kontrolowałam, bo chcę mieć spokojną głowę. Z drugiej strony masz racje, że nawet jak się zachoruje w ciąży to się nic z tym nie zrobi a to nie jest tak, że ryzyko transmisji na płód jest 100%-owe, więc i tak będzie jeden wielki stres, z którego nic nie wynika..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka nie miała robionego badania na cytom2galie a potem maluch ja miał. Lekarze mówili, że warto wiedzieć kiedy się nią dziecko zaraziło tak,aby móc reagować odpowiednio.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie warto wiedzieć, czy się zaraziło w trakcie ciąży, bo później można leczyć dziecko od razu.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A ja dostałam skierowanie do szpitala ;( lekarz podejrzewa albo kolke albo infekcje.
    A co Ci dolegalo,bolal brzuch?Ze takie podejrzenia?to od tej nerki.. Bidulka,bedzie dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:31

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wracaj do zdrowia!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie dokładnie tam gdzie jest nerka i promieniuje do brzucha. Mam dreszcze i w żadnej pozycji ból nie maleje ;(
    Kurde, nie chce znowu tam leżeć ;(
    Czekam tylko aż siostra przyjedzie po siostrzenice i bedziemy jechać na szpital.

Dzieki dziewczyny ;*

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymaj się dzielnie. Nikt nie chce być w szpitalu ale pomogą Ci pozbyć się bólu i uchronią maleństwo. To dla wspólnego dobra przecież.

Wracaj szybciutko! :-*

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytam bo mnie okropnie boli krzyz i promieniuje do posladkow i nog i brzycha,2 razy mialam rwe kulszowa,czesto mam problemy z tym odcinkiem plecow,pisalam do mojego gina i napisal ze macica naciska na nerw kulszowy bo sie rozrasta z tad ten bol,za tydziwn mam wizyte,ale mam jechac na usg gdy bol bedzie uporczywy i nie do wytrzymania albo na pogotowie jak pojawilo by sie jakies plamienie czy cos...troche sie martwie ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wracaj do zdrowia i odzywaj się do nas jak rozwija się sytuacja ;)

Ja zaraz szykuję się na wizytę prywatną do mojego ginekologa. Na 19 mamy być w Łodzi a jadę średnio 1 h 20 min. Trzymajcie kciuki za dobre wieści- dowiem się wszystkiego na spokojnie ;)

Moja endokrynolog też mówiła że wzrost hcg powoduje obniżenie tsh, zmniejszyła mi dawkę euthyroxu ze 175 na 150 ;)

Larisa lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    W szpitalu dobrze się zajmą i tobą i malenstwem. Wracaj szybciutko do zdrowia i oby to nic poważnego :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf zdrówka aby szybko Was wypuścili; )

Dziewczyny wiecie może ile za te wyniki zapłacę tzn no mniej więcej, bo mam je sprzed roku dosłownie jakoś sierpień wrzesień z 3 trym ale gin mówi ze rok czasu to nieaktualne tylko toxo i różyczke moge sobie darować jeżeli mam

Na takie mam skierowanie ale odpłatne bo tej samej klinice prywatnie:
    AgHBS
    HIV
    HCV
    WR
    Glukoza
    Morfologia
    Mocz
    TSH
    No i jak nie znajdę to toxo i różyczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:49

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    pytam bo mnie okropnie boli krzyz i promieniuje do posladkow i nog i brzycha,2 razy mialam rwe kulszowa,czesto mam problemy z tym odcinkiem plecow,pisalam do mojego gina i napisal ze macica naciska na nerw kulszowy bo sie rozrasta z tad ten bol,za tydziwn mam wizyte,ale mam jechac na usg gdy bol bedzie uporczywy i nie do wytrzymania albo na pogotowie jak pojawilo by sie jakies plamienie czy cos...troche sie martwie ;)
    Tez doswiadczylam tej przypadłości i czytałam właśnie ze w ciąży często powraca :/ mnie w nocy noga całą rwala rety spać nie mogłam

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie hematokrytu to ja też mam lekko obniżony, ale to chyba nic takiego, krew jest trochę rzadsza. Przynajmniej mniejsze ryzyko zakrzepow.
    Cytomegalie IgG robilam 4 miesiace temu (kupilam pakiet badan przed ciaza za 99 zl), a IgM zrobilam sobie teraz, mimo ze IgG wyszlo mi wysokie, czyli musialam ja kiedys przejsc.

Kurcze zachecilyscie mnie do tych cotton balls-ow :) super sa! Az sie zastanawiam czy wsiadac w samochod i jechac do Biedronki bo boje sie ze jutro nie bedzie. A deszcz pada i szyby mi strasznie w aucie paruja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:25

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ