Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja jakoś od wczoraj czuje się mało ciążowo że tak powiem
Prawie w ogóle nie bolą mnie piersi, mdłości ustały, jakoś zaczynam się martwić delikatnie.. a wizyta dopiero za tydzień w czwartek...
Czy któras z was w ogóle nie wymiotowała w ciąży?
Dzisiaj odbieram wyniki badań aż się trochę zaczynam shizować;/ -
karolajna91 wrote:Hej dziewczyny, ja jakoś od wczoraj czuje się mało ciążowo że tak powiem
Prawie w ogóle nie bolą mnie piersi, mdłości ustały, jakoś zaczynam się martwić delikatnie.. a wizyta dopiero za tydzień w czwartek...
Dzisiaj odbieram wyniki badań aż się trochę zaczynam shizować;/
Ja ani razu nie wymiotowałam w tej ani poprzedniej ciążyAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Kawuszka wrote:Olina, TSH norma według laboratoriu, 0,350-4,940,
Kobiety ciężarne:
I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml
Ja miałam 0,162, normalnie trochę chyba za mało, ale jak na I trymestr zgodnie z tym co wyżej to chyba ok.
FT3, mój wynik 3,68 pg/ml normy: 1,71-3,71 - czyli prawie na granicy...
FT4, moj wynik 1,35 ng/dl normy: 0,70-1,48 - czyli też wysoko trochę.
Nie wiem co na to powie lekarka w środę, zobaczymy...Kawuszka lubi tę wiadomość
-
Ja wizyte mam w piatek, bardzo sie jej boje ale mam nadzieje ze wszystko w porzadku z moim malenstwem. Nie wiem jak udalo mi sie tyle wytwac do tej wizyty, dzis wg om zaczal mi sie 8 tydzien, choc wg mnie ciaza jest przynajmniej z tydzien mlodsza. Ale mam nadzieje ze w piatek juz zobacze serduszko mojego szkraba.
-
zytka wrote:Ja wizyte mam w piatek, bardzo sie jej boje ale mam nadzieje ze wszystko w porzadku z moim malenstwem. Nie wiem jak udalo mi sie tyle wytwac do tej wizyty, dzis wg om zaczal mi sie 8 tydzien, choc wg mnie ciaza jest przynajmniej z tydzien mlodsza. Ale mam nadzieje ze w piatek juz zobacze serduszko mojego szkraba.
-
Hej hej i ja juz nie mam mdłości wczoraj i dzisiaj spokój ale w obu ciazach szybko przyszło szybko poszło więc się nie stresuje tylko ciesze
ale na miejsce mdłości przyszły tragiczne zawroty głowy taki helikopter od wczoraj mam że muszę przysiadać bo rzuca na boki no i katar plus zatkany nos w nocy oddychać nie mogę i chrapie hehe w dzień jest ok ;o
Miłego dnia dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:52
Livia
Nela
Marcel
-
karolajna91 wrote:Hej dziewczyny, ja jakoś od wczoraj czuje się mało ciążowo że tak powiem
Hejka ja wogóle nie wymiotowałam ani w pierwszej ani teraz. Obecnie mam tylko mdłości o różnym natężeniu, jednego dnia delikatne, a dziś to mnie męczyły do 2 w nocy.
Ciągłe ssanie w żołądku jeszcze mnie dopadło.
-
Aaaale mam ochotę na wuzetke. O raju! W ogóle coraz bardziej mnie ciągnie do słodkiego, a ja nigdy nie byłam fanką słodyczy. Nawet nie potrafię ocenić na ile łakoci sobie mogę pozwolić, żeby się nie skończyło cukrzycą ciążowa...
-
U mnie też wg ostatniego usg ciąża młodsza o dwa tygodnie. Zobaczymy co powie na następnej wizycie.
Dziewczyny ale meczy mnie uczucie kołatania serca juz trzeci dzień. Ciśnienie i puls jest ok a mam taki dyskomfort w klatce piersiowej że coś okropnego. Ale dzieje się tak tylko jak jestem bez ruchu. Jak się pokręcę po domu to tego tak nie czuje.
aaa i stuki tak mnie swędzą że nie wytrzymam zaraz
Dziewczyny czekam na relacje z wizyt. Powodzenia -
Witam dziewczyny!
Wczoraj lekarz zobaczył wyniki, powiedział że ok.
Zbadał mnie na samolocie, pobrał cytologię.
Pytałam się go jak wygląda sprawa konfliktu serologicznego- powiedział że w pierwszej ciąży nie ma to znaczenia. Ja mam grupę A rh- a mąż ma A rh+.
Powiedział że on swoje pacjentki z grupą rh- kładzie na oddziale w CZMP, podaje im przeciwciała jak dobrze pamiętam w 28tc i potem po porodzie też możliwe że będą podawane. Tak się robi w Europie, lecz w Polsce nie ma takiej praktyki.
Wszystko ok, wizytę mam kolejną na 29 września,
21 września mam USG prenatalne na nfz i tylko nie wiem bo się nie dopytałam czy robione jest usg prenatalne i test Test PAPP-A czy na ten test muszę mieć osobne skierowanie? Wiecie coś może na ten temat??
jak się dzisiaj czujecie??
Rotenkopf jak się czujesz? Ból ustał??
Ja mam potworną ochotę na zupę kalafiorową, już ugotowałam- aż mi ślinka cieknie, nudności trochę przechodzą, według książek to czeka mnie jeszcze 2 tyg tych "przyjemności", zobaczymy jak to będzie
Po obiadku kładę się na drzemkę, trochę ogarnęłam w domu dzisiaj, zrobiłam pranie, chciałam dzisiaj poprasować- zobaczę jakie będę mieć chęci. ;P
Czekam na relacje z wizyt:)
miłego dzionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:51
agulas, Endzis, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Ja miałam straszne mdłości, ale przeszły w piątek. Ani razu nie wymiotowałam. Raz mam dolegliwości, a czasami nie. To zależy od dnia. Czytam książkę 'w oczekiwaniu na dziecko' i tam jest napisane, że jest to normalne. -
nick nieaktualnyŚpimy praktycznie cały dzień
dziś już nie dałam rady i poprosiłam o coś na ból j bez problemu dostałam zastrzyk rozkurczowo-przeciwbólowy, bolał jak diabli ale jest okej
wieczorem beda wyniki to zobaczymy w końcu co się tam dzieje
Aaa, i pijcie dużo wody, jedzcie żurawine, bo jak się dowiedziałam wczoraj prawie każda ciężarna ma zastój w prawej nerce. U mnie też to wyszło, ale boli mnie lewadziewussia lubi tę wiadomość