X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja tak z doskoku bo jestem tak słaba że śpię w każdej możliwej wolnej chwili, na dodatek jeszcze się przeziębiłam.Jakie witaminy bierzecie?

Madzialinda
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda wrote:
    Hej dziewczyny! Ja tak z doskoku bo jestem tak słaba że śpię w każdej możliwej wolnej chwili, na dodatek jeszcze się przeziębiłam.Jakie witaminy bierzecie?

Kwas foliowy i czasem magnez. Niedługo zacznę witaminę D3 i jod :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fasolka ma już 5 cm! :) Widziałam rączki, nóżki, dupkę, głowę, kręgosłup, serduszko <3 Wszystko w jak najlepszym porządku.

Wg usg jestem w 12t2d :) Termin wg usg na 22.03., ale zostajemy przy 1.04. póki co.

W poniedziałek mam usg prenatalne, jednak się skusiłam :) No i od dzisiaj laba, bo jestem już na L4 :)

dziewussia, Lanusia93, Malinkowe oczekiwanie, triste, dichlieb, wiecznie, fabdorota, Wiolcia1405, ewcia21k lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore pregna plus od tygodnia i magnez oddzielnie. Pregna ma kwas foliowy kwasy omega3, zelazo, jod i wit. D3.

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka ja juz po wizycie u endo i chyba nie ma tragedi. Co prawda tsh mam troche ponad norme bo 2.59 ale już zwiekrzyła mi dawke. Mówiła tez zeby ztymi dawkami nie przesadzać bo od 50mg w góre to juz dużo, ale trzeba troszeczke to tesh zbić ft3 i ft4 sa w normie. Za miesiac mam kolejna wizyte i kolejne pobrania krwi i zobaczymy. I jestem wreszcie zadowolona z wizyty;)

Endzis, dziewussia, ewcia21k lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Moja fasolka ma już 5 cm! :) Widziałam rączki, nóżki, dupkę, głowę, kręgosłup, serduszko <3 Wszystko w jak najlepszym porządku.

Wg usg jestem w 12t2d :) Termin wg usg na 22.03., ale zostajemy przy 1.04. póki co.

W poniedziałek mam usg prenatalne, jednak się skusiłam :) No i od dzisiaj laba, bo jestem już na L4 :)

Ojej ale już duży bąbel! Gratulacje. To moze juz poznasz plec na prenatalnych? Chyba jestes najdalej z nas;)

Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ojej ale już duży bąbel! Gratulacje. To moze juz poznasz plec na prenatalnych? Chyba jestes najdalej z nas;)

Bardzo możliwe że będzie już coś widać :) Wg usg chyba faktycznie najdalej, bo fasola nieźle wystrzelila - na pierwszym usg była maleńką kropką :) Bo wg ostatniej @ to 11t0d.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Ale już duża rybka! :) Gratulacje :*
    Ale w 12 tygodniu to tylko USG 3D pokaże co nosisz pod sercem ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Sunday Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski!
    Pare dni mnie nie bylo i takie zaleglisci :-D
    Wrocilam w poniedzialek do pracy, po 2 tyg lezakowania! Ciezko mi bylo wysiedziec do 17! Ale dalam rade, zagadalam, ze mam wieczorne mdlosci (co jest prawda) i moze bede mogla konczyc o 16!! Bardzo sie ciesze :-)

Co do naszych pupilow, to moj piesio na pewno cos czuje, staruszek na 15 lat i tak za mna chodzi, przymila sie, kochany jest!!

Gratuluje mamuskom, ktore maja juz tak duze okruszki!!! Wow, super! Moje badania 15-tego..jeszcze tyle czasu, boje sie troche.
    Ja tez sie nie czuje ciazowa, nie bola mnie piersi, mdlosci lzejsze..apetyt troche lepszy. Mam nadzieje, ze to tylko dobry znak, chociaz odczuwam ssanie w zoladku... Chociaz tyle, hehe.

Wiecie co? Nie sadzilam, ze tak trudno o prawdziwych dobrych znajomych.. Wczoraj kolezanka mi zrobila straszne wyrzuty, ze caly tydzien sie do niej nie odzywalam!! Wyjasnilam, ze zle sie czulam i mialam bole w zeszlym tyg, ale nawet sie tym nie zmartwila tylko ponownie na mnie najechala. A to nie jest moja wina, ze ona po ponad roku staran i leczeniu nie moze zajsc w ciaze, to smutne ale wydaje mi sie, ze wczoraj sie po prostu na mnie wyzyla..przykre :-/

Zaraz mam pierozki od tesciowej, smacznego wszystkim przymierzajacym sie do obiadku :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Czesc Mamuski!
    Wrocilam w poniedzialek do pracy, po 2 tyg lezakowania! Ciezko mi bylo wysiedziec do 17! Ale dalam rade, zagadalam, ze mam wieczorne mdlosci (co jest prawda) i moze bede mogla konczyc o 16!! Bardzo sie ciesze :-)

Co do naszych pupilow, to moj piesio na pewno cos czuje, staruszek na 15 lat i tak za mna chodzi, przymila sie, kochany jest!!

Gratuluje mamuskom, ktore maja juz tak duze okruszki!!! Wow, super! Moje badania 15-tego..jeszcze tyle czasu, boje sie troche.
    Ja tez sie nie czuje ciazowa, nie bola mnie piersi, mdlosci lzejsze..apetyt troche lepszy. Mam nadzieje, ze to tylko dobry znak, chociaz odczuwam ssanie w zoladku... Chociaz tyle, hehe.

Wiecie co? Nie sadzilam, ze tak trudno o prawdziwych dobrych znajomych.. Wczoraj kolezanka mi zrobila straszne wyrzuty, ze caly tydzien sie do niej nie odzywalam!! Wyjasnilam, ze zle sie czulam i mialam bole w zeszlym tyg, ale nawet sie tym nie zmartwila tylko ponownie na mnie najechala. A to nie jest moja wina, ze ona po ponad roku staran i leczeniu nie moze zajsc w ciaze, to smutne ale wydaje mi sie, ze wczoraj sie po prostu na mnie wyzyla..przykre :-/

Zaraz mam pierozki od tesciowej, smacznego wszystkim przymierzajacym sie do obiadku :-)

Ja też przed chwilą wsunęłam pierogi, ruskie :)
    Przykro mi z powodu koleżanki... Też się pochwaliłam mojej i zareagowała obojętnie. Stara się od kilku miesięcy, ale ma już dwójkę małych dzieci, więc nie rozumiem tego parcia. Ciągle powtarza "Z małymi udało się zajść po pierwszym razie, teraz też tak powinno być, a tu 2/3/4 miesiące i nic". Nie mogłam jej przetłumaczyć że organizm musi dojść do siebie po 4 latach antykoncepcji hormonalnej. I teraz czuję tą jej zazdrość, już nawet nie dzwoni :(

Aniołek (*) 12.03.2013

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś po południu zaczęłam krwawic, mocno że skrzepami, na razie ustalo, nie chce mnie zbadać od razu Każą przyjść jutro na zaplanowana wizytę. Ale ja już wiem co to jest, już tyle razy to przechodzilam że wiem........ Żyć mi się nie chce....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Czesc Mamuski!

Ech, moja "przyjaciółka" obraziła się za to że biorę ślub wcześniej niż ona :D Także teraz nie mamy żadnego kontaktu.

• triste Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej dziewczyny, dziś po południu zaczęłam krwawic, mocno że skrzepami, na razie ustalo, nie chce mnie zbadać od razu Każą przyjść jutro na zaplanowana wizytę. Ale ja już wiem co to jest, już tyle razy to przechodzilam że wiem........ Żyć mi się nie chce....

Och nie :( a bierzesz luteinę? to może jedź do szpitala?!

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

:O Jak to nie chcą Cię zbadać?! Podjedź do szpitala.
    Kochana, życzę bardzo dużo siły i oby to krwawienie nie okazało się najgorszym! Połóż się, weź nospę (nie wiem czy nasz dostęp po progesteronu) i prześlij dobre myśli kropeczce...
    Czekamy tu na dobre wieści, nie poddawajcie się. Liczę na to że to krwawienie z przemęczenia/ w terminie miesiączki <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Do szpitala!

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck!! Chyba przypałętała mi się opryszczka na ustach :/. Dobrze pamiętam, że któraś z Was też miała ostatnio? Normalnie to można leczyć tak jak i poza ciążą? Na szczęście z tego co wyczytałam to jak nie jest to zarażenie po raz 1 to nie jest groźne dla maluszka. Jutro skoczę do lekarza rodzinnego, bo dziś to już mnie nie przyjmą :/
    Madzialinda wrote:
    ja biorę Femibion Natal 1 i czasami dodatkowo magnez

jamniczakuchnia wrote:

Kawał maluszka :D. Wystrzelił jak szalony :D
    Anastazjaaa wrote:
    Jedź jak najszybciej do szpitala!! Nie ma na co czekać! Bądź silna :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam dodac, ze jak sie dowiedziala, ze mamy fasolke to az wziela dzien wolny z pracy bo dostala depresji.. Ah

Anastazja szpital! Wszystko bedzie dobrze!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Fuck!! Chyba przypałętała mi się opryszczka na ustach :/. Dobrze pamiętam, że któraś z Was też miała ostatnio? Normalnie to można leczyć tak jak i poza ciążą? Na szczęście z tego co wyczytałam to jak nie jest to zarażenie po raz 1 to nie jest groźne dla maluszka. Jutro skoczę do lekarza rodzinnego, bo dziś to już mnie nie przyjmą :/

Jedź jak najszybciej do szpitala!! Nie ma na co czekać! Bądź silna :*

Ja miałam z tydzień temu. Ale ja mam też narządów rodnych, tylko tym razem mi odpuściła, pewnie niedługo się przywlecze ;) Należy brać Heviran i smarować Herpexem (a ogólniej maścią z acyklowirem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:13

Aniołek (*) 12.03.2013

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Oby to nie było to co myślisz !! 3 mam strasznie mocno kciuki !! :-*

Gratuluję wizyt udanych! :*
    Powiem tylko tyle, że w 1 ciąży co usg to inaczej wyliczalo termin porodu. W szpitalu i tak patrzą na OM ;)
    Ja wizyta dopiero 30 :) tymczasem szykuje się do Karpacza :-) jamniczakuchnia a ty nie miałaś jechać tez 14 ? :p a teraz wizyta ? :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ja miałam z tydzień temu. Ale ja mam też narządów rodnych, tylko tym razem mi odpuściła, pewnie niedługo się przywlecze ;) Należy brać Heviran i smarować Herpexem (a ogólniej maścią z acyklowirem).
    Dzięki za pomoc :*

Uciekam do kuchni zacząć robić zupę:). Ciągle w ciąży mam ochotę na pomidory pod każdą postacią. Dziś znalazłam przepis na krem z pieczonych pomidorów i papryki. Na samą myśl dostaję ślinotoku :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ