Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anastazjaa trzymaj sie Kochana! Jedz do szpitala, tak jak radzą dziewczynym koniecznie!!! Wszystko bedzie dobrze.
Jamniczakuchnia gratulacje duzego juz Okruszka
5 cm wow...
Ja dzis bylam na wizycie, ale niestety USG mialam przez brzuch, tylko po to zeby posluchac serduszka. Kropka widzialam ze tak powiem "z daleka", bez powiększenia obrazu i przez chwileczkę. Także nic więcej się nie dowiedziałam o moim Dzidziusiu. Nie wiem ile ma teraz długości
ehh szkoda. Strasznie się nastawiliśmy, że go dziś zobaczymy. No nic, kolejna wizyta 1 października z USG prenatalnym.
Co do mdłości, to mnie się chyba dopiero zaczynają. Od dwóch dni rano jak wstanę to jakaś głodna jestem i mnie muli, a za chwilę odruchy wymiotne. Parę chwil i koniec, ale nad kibelkiem wisiałam, bez efektu na szczęście. Mam nadzieję, że na długo nie zagoszczą u mnie, chociaż i tak są bardzo mało nasilone i w zasadzie nieuciążliwe bo wszystko rozgrywa się przed wyjściem do pracy
- szczęśliwy

-
Mnie własnie tez tak od 9 tyg sie zaczeły mdłości rano i wymiotowałam raz.
A teraz jest mi tak zimno, że za chwile skostnieje.
Bardzo sie boje przyszłej wizyty jak tam ma sie dzidzius czy dobrze pracuje, rośnie i wgl...mam takiego stresa, że szok;)
przez brzuch robili usg to szok w sumie myslslam, ze do 5 miesiaca to dowcipnie
ale dobrze ze posluchaliscie serduszka
-
Olina wrote:Mnie własnie tez tak od 9 tyg sie zaczeły mdłości rano i wymiotowałam raz.
A teraz jest mi tak zimno, że za chwile skostnieje.
Bardzo sie boje przyszłej wizyty jak tam ma sie dzidzius czy dobrze pracuje, rośnie i wgl...mam takiego stresa, że szok;)
przez brzuch robili usg to szok w sumie myslslam, ze do 5 miesiaca to dowcipnie
ale dobrze ze posluchaliscie serduszka 
Dopochwowo do 12 tygodnia jest USG
Ja mam wizytę we wtorek i zajmuję sobie czas jak potrafię. Szybko leci, w piątek wraca mój
i jeszcze szybciej dni zlecą 
Dowiedziałam się, że 26-27 września jest darmowe USG 4D we Wrocławiu, a 19 września w Poznaniu... Ale to za wcześnie, może trafię na taką akcję w późniejszej ciąży, około 16-24 tygodnia
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Dokladnie po 1 trymestrze robi się już usg przez brzuszek

Wiecie co.. jak sobie przypomnę jak dokładnie rok temu o tej godzinie wzięli mnie na porodowke z bolami co 2 min trwającym 45-60sec to aż mi ciarki przechodzą.
okropnie wspominam swój poród, ciagle lezenie na plecach no i położna ... na szczęście o 5.25 przyszła 2 położna wielkie oczy i mówi że tętno zanika..
szybko cc .. wody były już zielone .. i w ogóle masakra..
ale jak wzięłam swojego okruszka w ramiona
wszystko mija 
Życzę juz wam lepsiejszych porodów takich aby były najpiękniejszym przeżyciem a nie koszmarem który nie chce minąć bardzo długo.
Dobrej nocy :* -
Ja rodzilam SN i poszlo w miare szybko bo bole zaczely sie po 1 w nocy wykapalan sie pojechalismy na szpital wody nie odchodzily wiec dopiero po 4 polozyli mnie do porodu i 6:15 corcia pojawila sie na swiecie. Ale okropnie wspominam okres poporodowy gdzie pomino okropnego samopoczucia dostalam zmuszona do skorzystania z prysznica pod ktorým zaslablam i nikoho w poblizu po czasie pielegniara prosila zebym lekarzowi nie mowila... pozniej obrzek przez dwa miesiace... masakra... zero pomocy przy dostawieniu do piersi... duzo by pisac...
Oby teraz kruszynka byla zdrowa a reszte przetrwamy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:14
-
Wiolcia1405 wrote:Dokladnie po 1 trymestrze robi się już usg przez brzuszek

Wiecie co.. jak sobie przypomnę jak dokładnie rok temu o tej godzinie wzięli mnie na porodowke z bolami co 2 min trwającym 45-60sec to aż mi ciarki przechodzą.
okropnie wspominam swój poród, ciagle lezenie na plecach no i położna ... na szczęście o 5.25 przyszła 2 położna wielkie oczy i mówi że tętno zanika..
szybko cc .. wody były już zielone .. i w ogóle masakra..
ale jak wzięłam swojego okruszka w ramiona
wszystko mija 
Życzę juz wam lepsiejszych porodów takich aby były najpiękniejszym przeżyciem a nie koszmarem który nie chce minąć bardzo długo.
Dobrej nocy :*
Ale przeżycia
Mój poród był świetny, 2h40min, z czego 15 min parłam 
Ale Lili też zanikało tętno, łożysko było zwapniałe, a pępowina bardzo krótka. Do tego skurcze po oksytocynie i przebiciu wód... ODLOT!
Mimo to miałam takie parcie na sn że skupiłam się i lekarz podsuwał pomysł cesarki, ale ze wsparciem położnych uniknęłyśmy tego... Ale co z tego, skoro dostałam małą na 3 minuty i dopiero po 2 godzinach dały mi ją na trochę i zabrały na całą noc?
Teraz do tego nie dopuszczę...
Życzę Ci, żeby drugi poród był piękny, naturalny i żeby wspomnienia utrzymywały się długo (te pozytywne!).
Iwonkaaa, Wiolcia1405 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Anastazja kochana trzymam kciuki...będzie dobrze! Musi być dobrze!!!
Kuźwa ja nie wiem co to za kraj,ze nie chcą ratować młodej ciąży u nas w Pl. Pod tym względem nie jest zle bo zawsze jest IP a tak Anastazja się musi kochana stresować
(zasrana Holandia) jak dobrze pamiętam!
Szlag by to trafił...takie to życie.
Może cie Ana przyjmą na IP. Przecież podaję się progesteron i ciążę można utrzymać czego ja jestem tego.klasycznym przykładem. -
Co do USG, to ja w 8 tyg mialam przez brzuch i wszystko bylo swietnie widac i serduszko slychac. Wydaje mi sie to troche nie fajne, zeby dopochwowo kolo dziecka.. W pierwszych tygodniach to tak ale juz pozniej, niezbyt. Rozni lekarze, roznie badaja, najwazniejsze zeby nasze pociechy rosly zdrowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 22:40
-
nick nieaktualny
-
Oj ja mój poród niestety też źle wspominam. Miałam prywatna położna, która była wspaniała,ale poród po czasie wywoływany i wszystko u mnie powoli. Mam trauma, ale jak zobaczyłam synka to był to najwspanialszy moment w moim życiu i te naście godzin się nie liczyło!

Jutro mam usg i nie mogę się doczekać
Anastazjo trzymaj się i nie podlamuj!! -
Dopochwowo to przeciez obok dziecka nie jest

Zmniejszylam juz dawkę luteiny do 1 na dzień (lekarz już pozwolil na mniejszą dawkę) i chyba przez too wiele lepiej czuję się
zostalo mi 15 tabletek i mam nadz ze jak skończę brać to łożysko będzie już pięknie pracować
jeszcze małe cialko żółte było.
Objawów nie mam prawie wcale, jedynie wieczorna senność, małe wzdęcia i brak apetytu na warzywa oprócz tych które są czerwone;)
Według wczorajszego filmu moje dziecko też ich nie będzie jeść:p bo będzie lubić to co jadlam w ciazy- slodycze hahaha -
Lanusia93 wrote:Ale przeżycia
Mój poród był świetny, 2h40min, z czego 15 min parłam 
Ale Lili też zanikało tętno, łożysko było zwapniałe, a pępowina bardzo krótka. Do tego skurcze po oksytocynie i przebiciu wód... ODLOT!
Mimo to miałam takie parcie na sn że skupiłam się i lekarz podsuwał pomysł cesarki, ale ze wsparciem położnych uniknęłyśmy tego... Ale co z tego, skoro dostałam małą na 3 minuty i dopiero po 2 godzinach dały mi ją na trochę i zabrały na całą noc?
Teraz do tego nie dopuszczę...
Życzę Ci, żeby drugi poród był piękny, naturalny i żeby wspomnienia utrzymywały się długo (te pozytywne!).
Dziękuję bardzo kochana :* jedyny pozytywny aspekt to ten ze mąż mógł kangurowac małego ponoć ryczal jak bobr
był ciągle przy mnie i teraz obowiązkowo tez chce. Dużo czytam juz o VBAC .
Życzę Tobie równie szybkiego porodu jak pierwszy a nawet szybszego! I o ile się da.. bezbolesnego :p fakt skurcze parte to odlot mi się zaczęły mimo że rozwarcie stanęło na 6cm trwały około 2h myślałam że zejdź z tego świata nawet fenotelor ( czy jakoś tak ) nie zatrzymał skurczy. A chcieli mi przerwać poród aby poczekać na ordynatora na 12.. idioci po prostu
Położna Kasia uratowała Mikołaja i mnie. Będę jej za to wdzięczna dozgonnie.
Miłego słonecznego dnia
u nas w końcu się ładnie zapowiada 
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
No niby tak ale jak byłam na wizycie to doktorek nie chciał dać posłuchać tętna aby uniknąć promieniowania przy takim małym organizmie wiec jakaś tam ingerencja w ciało jest. Oczywiście jak ktoś musi to nie słyszałam żeby lekarz zabronił. Ale chyba żadna z nas nie chodzi na Usg codziennie
https://www.maluchy.pl/li-72361.png