Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anastazjaa trzymaj sie Kochana! Jedz do szpitala, tak jak radzą dziewczynym koniecznie!!! Wszystko bedzie dobrze.
Jamniczakuchnia gratulacje duzego juz Okruszka5 cm wow...
Ja dzis bylam na wizycie, ale niestety USG mialam przez brzuch, tylko po to zeby posluchac serduszka. Kropka widzialam ze tak powiem "z daleka", bez powiększenia obrazu i przez chwileczkę. Także nic więcej się nie dowiedziałam o moim Dzidziusiu. Nie wiem ile ma teraz długościehh szkoda. Strasznie się nastawiliśmy, że go dziś zobaczymy. No nic, kolejna wizyta 1 października z USG prenatalnym.
Co do mdłości, to mnie się chyba dopiero zaczynają. Od dwóch dni rano jak wstanę to jakaś głodna jestem i mnie muli, a za chwilę odruchy wymiotne. Parę chwil i koniec, ale nad kibelkiem wisiałam, bez efektu na szczęście. Mam nadzieję, że na długo nie zagoszczą u mnie, chociaż i tak są bardzo mało nasilone i w zasadzie nieuciążliwe bo wszystko rozgrywa się przed wyjściem do pracy- szczęśliwy
-
Mnie własnie tez tak od 9 tyg sie zaczeły mdłości rano i wymiotowałam raz.
A teraz jest mi tak zimno, że za chwile skostnieje.
Bardzo sie boje przyszłej wizyty jak tam ma sie dzidzius czy dobrze pracuje, rośnie i wgl...mam takiego stresa, że szok;)
przez brzuch robili usg to szok w sumie myslslam, ze do 5 miesiaca to dowcipnieale dobrze ze posluchaliscie serduszka
-
Olina wrote:Mnie własnie tez tak od 9 tyg sie zaczeły mdłości rano i wymiotowałam raz.
A teraz jest mi tak zimno, że za chwile skostnieje.
Bardzo sie boje przyszłej wizyty jak tam ma sie dzidzius czy dobrze pracuje, rośnie i wgl...mam takiego stresa, że szok;)
przez brzuch robili usg to szok w sumie myslslam, ze do 5 miesiaca to dowcipnieale dobrze ze posluchaliscie serduszka
Dopochwowo do 12 tygodnia jest USG
Ja mam wizytę we wtorek i zajmuję sobie czas jak potrafię. Szybko leci, w piątek wraca móji jeszcze szybciej dni zlecą
Dowiedziałam się, że 26-27 września jest darmowe USG 4D we Wrocławiu, a 19 września w Poznaniu... Ale to za wcześnie, może trafię na taką akcję w późniejszej ciąży, około 16-24 tygodniaAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Dokladnie po 1 trymestrze robi się już usg przez brzuszek
Wiecie co.. jak sobie przypomnę jak dokładnie rok temu o tej godzinie wzięli mnie na porodowke z bolami co 2 min trwającym 45-60sec to aż mi ciarki przechodzą.okropnie wspominam swój poród, ciagle lezenie na plecach no i położna ... na szczęście o 5.25 przyszła 2 położna wielkie oczy i mówi że tętno zanika..
szybko cc .. wody były już zielone .. i w ogóle masakra..
ale jak wzięłam swojego okruszka w ramiona
wszystko mija
Życzę juz wam lepsiejszych porodów takich aby były najpiękniejszym przeżyciem a nie koszmarem który nie chce minąć bardzo długo.
Dobrej nocy :* -
Ja rodzilam SN i poszlo w miare szybko bo bole zaczely sie po 1 w nocy wykapalan sie pojechalismy na szpital wody nie odchodzily wiec dopiero po 4 polozyli mnie do porodu i 6:15 corcia pojawila sie na swiecie. Ale okropnie wspominam okres poporodowy gdzie pomino okropnego samopoczucia dostalam zmuszona do skorzystania z prysznica pod ktorým zaslablam i nikoho w poblizu po czasie pielegniara prosila zebym lekarzowi nie mowila... pozniej obrzek przez dwa miesiace... masakra... zero pomocy przy dostawieniu do piersi... duzo by pisac...
Oby teraz kruszynka byla zdrowa a reszte przetrwamy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:14
-
Wiolcia1405 wrote:Dokladnie po 1 trymestrze robi się już usg przez brzuszek
Wiecie co.. jak sobie przypomnę jak dokładnie rok temu o tej godzinie wzięli mnie na porodowke z bolami co 2 min trwającym 45-60sec to aż mi ciarki przechodzą.okropnie wspominam swój poród, ciagle lezenie na plecach no i położna ... na szczęście o 5.25 przyszła 2 położna wielkie oczy i mówi że tętno zanika..
szybko cc .. wody były już zielone .. i w ogóle masakra..
ale jak wzięłam swojego okruszka w ramiona
wszystko mija
Życzę juz wam lepsiejszych porodów takich aby były najpiękniejszym przeżyciem a nie koszmarem który nie chce minąć bardzo długo.
Dobrej nocy :*
Ale przeżyciaMój poród był świetny, 2h40min, z czego 15 min parłam
Ale Lili też zanikało tętno, łożysko było zwapniałe, a pępowina bardzo krótka. Do tego skurcze po oksytocynie i przebiciu wód... ODLOT!
Mimo to miałam takie parcie na sn że skupiłam się i lekarz podsuwał pomysł cesarki, ale ze wsparciem położnych uniknęłyśmy tego... Ale co z tego, skoro dostałam małą na 3 minuty i dopiero po 2 godzinach dały mi ją na trochę i zabrały na całą noc?Teraz do tego nie dopuszczę...
Życzę Ci, żeby drugi poród był piękny, naturalny i żeby wspomnienia utrzymywały się długo (te pozytywne!).Iwonkaaa, Wiolcia1405 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Anastazja kochana trzymam kciuki...będzie dobrze! Musi być dobrze!!!
Kuźwa ja nie wiem co to za kraj,ze nie chcą ratować młodej ciąży u nas w Pl. Pod tym względem nie jest zle bo zawsze jest IP a tak Anastazja się musi kochana stresować(zasrana Holandia) jak dobrze pamiętam!
Szlag by to trafił...takie to życie.
Może cie Ana przyjmą na IP. Przecież podaję się progesteron i ciążę można utrzymać czego ja jestem tego.klasycznym przykładem. -
Co do USG, to ja w 8 tyg mialam przez brzuch i wszystko bylo swietnie widac i serduszko slychac. Wydaje mi sie to troche nie fajne, zeby dopochwowo kolo dziecka.. W pierwszych tygodniach to tak ale juz pozniej, niezbyt. Rozni lekarze, roznie badaja, najwazniejsze zeby nasze pociechy rosly zdrowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 22:40
-
nick nieaktualny
-
Oj ja mój poród niestety też źle wspominam. Miałam prywatna położna, która była wspaniała,ale poród po czasie wywoływany i wszystko u mnie powoli. Mam trauma, ale jak zobaczyłam synka to był to najwspanialszy moment w moim życiu i te naście godzin się nie liczyło!
Jutro mam usg i nie mogę się doczekać
Anastazjo trzymaj się i nie podlamuj!! -
Dopochwowo to przeciez obok dziecka nie jest
Zmniejszylam juz dawkę luteiny do 1 na dzień (lekarz już pozwolil na mniejszą dawkę) i chyba przez too wiele lepiej czuję sięzostalo mi 15 tabletek i mam nadz ze jak skończę brać to łożysko będzie już pięknie pracować
jeszcze małe cialko żółte było.
Objawów nie mam prawie wcale, jedynie wieczorna senność, małe wzdęcia i brak apetytu na warzywa oprócz tych które są czerwone;)
Według wczorajszego filmu moje dziecko też ich nie będzie jeść:p bo będzie lubić to co jadlam w ciazy- slodycze hahaha -
Lanusia93 wrote:Ale przeżycia
Mój poród był świetny, 2h40min, z czego 15 min parłam
Ale Lili też zanikało tętno, łożysko było zwapniałe, a pępowina bardzo krótka. Do tego skurcze po oksytocynie i przebiciu wód... ODLOT!
Mimo to miałam takie parcie na sn że skupiłam się i lekarz podsuwał pomysł cesarki, ale ze wsparciem położnych uniknęłyśmy tego... Ale co z tego, skoro dostałam małą na 3 minuty i dopiero po 2 godzinach dały mi ją na trochę i zabrały na całą noc?Teraz do tego nie dopuszczę...
Życzę Ci, żeby drugi poród był piękny, naturalny i żeby wspomnienia utrzymywały się długo (te pozytywne!).
Dziękuję bardzo kochana :* jedyny pozytywny aspekt to ten ze mąż mógł kangurowac małego ponoć ryczal jak bobrbył ciągle przy mnie i teraz obowiązkowo tez chce. Dużo czytam juz o VBAC .
Życzę Tobie równie szybkiego porodu jak pierwszy a nawet szybszego! I o ile się da.. bezbolesnego :p fakt skurcze parte to odlot mi się zaczęły mimo że rozwarcie stanęło na 6cm trwały około 2h myślałam że zejdź z tego świata nawet fenotelor ( czy jakoś tak ) nie zatrzymał skurczy. A chcieli mi przerwać poród aby poczekać na ordynatora na 12.. idioci po prostu
Położna Kasia uratowała Mikołaja i mnie. Będę jej za to wdzięczna dozgonnie.
Miłego słonecznego dniau nas w końcu się ładnie zapowiada
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
No niby tak ale jak byłam na wizycie to doktorek nie chciał dać posłuchać tętna aby uniknąć promieniowania przy takim małym organizmie wiec jakaś tam ingerencja w ciało jest. Oczywiście jak ktoś musi to nie słyszałam żeby lekarz zabronił. Ale chyba żadna z nas nie chodzi na Usg codzienniehttps://www.maluchy.pl/li-72361.png