X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) dzisiaj wyczekiwane usg. Ale mam stres, aż się cała trzese:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Cześć;) dzisiaj wyczekiwane usg. Ale mam stres, aż się cała trzese:/

Trzymam kciuki! :) Wszystko będzie dobrze, maluch już będzie bardzo duży :)
    U mnie też ładna pogoda, ale mała od wczoraj jest nie do zniesienia. Chyba wychodzą jej górne czwórki, bo ryczy CAŁYMI DNIAMI :( Nie mam nawet ochoty do niej wstawać jak słyszę ten ciągły jęk :/

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • triste Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota trzymam kciuki za wizytę :)

Co do ubrań ciążowych to jeszcze nie kupuję ;) a jak już to pewnie zacznę poszukiwania w ciucholandach, teraz nie mam takiej potrzeby bo brzuszek ledwo widoczny. Zaczynam jedynie powoli rozglądać się za wyprawką, w tym miesiącu planuję kupić kocyk minky :) no i muszę zacząć szydełkować; szare trampki już zrobione ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Trzymam kciuki! :) Wszystko będzie dobrze, maluch już będzie bardzo duży :)
    U mnie też ładna pogoda, ale mała od wczoraj jest nie do zniesienia. Chyba wychodzą jej górne czwórki, bo ryczy CAŁYMI DNIAMI :( Nie mam nawet ochoty do niej wstawać jak słyszę ten ciągły jęk :/

o jeny.. znam ten ból.. zęby to masakra..:(
    mój od pierwszego ząbka jest strasznie kapryśny rozpłakany , dodam ze dostal 1 jak miał 3 miesiace.. teraz idą nam trojki, to jest tragedia, z czwórkami zreszta tez wesoło nie było. Pomaga nam nurofen forte na noc ( wtedy przespi cala noc ) a w dzien maść baby orajel - jest rewelacyjna. Żadna homeopatia czyli viburcole czy camille nie działają niestety :( no ale cóż, trzeba to przetrwać.

Co do usg i słuchania serca, ja co usg słyszałam serce były sprawdzane szmery, przepływy itp moj gin twierdzi ze nie wpływa to na dziecko ;) i ja tego sie trzymam :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ja od 7 w prácy...wolalabym domek i lozeczko

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy wogole nie sluchalam serduszka dopiero w szpitalu na ktg...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Trzymam kciuki!

Aaaaaa musze się pochwalić - wczoraj kupiłam sobie spodnie ciążowe na szelkach w C&A 149 zł. Zastanawiałam się nad tymi i nad zwykłymi ciazowymi z wysokim stanem, ale te na szelkach wygrały, można je później sobie opuszczać jak brzuchol rośnie no i mają z boku guziki, więc w razie co można je zrobić szersze w bioderkach. polecam :P

Ja poluje na ogrodniczki ciążowe !! :-) mam na krótkie nogawki a chce na zimę dlugie, są mega wygodne :-) ! Byłam w galerii a do c&a nie zaszłam i juz żałuję a nadrobie i zobaczę te na szelkach, dzięki za info !:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:17

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, jak tam Kochana?
    Trzymam kciuki za wizytujące! ;)

My jesteśmy już w domu ;))

Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

• baba Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, że jestem po usg. Wszystko w porządku wg opisu to 7+3tc.
    Zdjęcie dostanę na wizycie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Malinkowe oczekiwanie, Wiolcia1405, Endzis, Lanusia93, Olina, Rotenkopf, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny :*

Jestem po wizycie wg USG 9t2d Maluch ma 2,5 cm i bijące serduszko :)

Co do USG w pierwsze miałam dopochwowe, dzisiaj już przez brzuch :)

xpatiiix3, Lanusia93, Olina, Rotenkopf, Endzis, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) Dzisiaj weszlam w 9 tydzien ciazy czas na nowy wpis w kalendarzu jak sie rozwija dzidzius uwielbiam czytac co tydzien nowe informacje w kazdej ciazy to robie ;)

U Nas wczoraj dwie górne 4 wyszły tez wrzaskunka się zrobiła :) pewnie niedługo przejdzie synowi 4 i 3 w ciągu 2 tyg wyszły także liczę na szybkie rozegranie się akcji i ze do roczki wróci moja cudowna spokojna dziewczyna ;)

Super wieści z wizyt ale już duże dzieciaczki ;)

U mnie od paru dni mdłości brak no i od wczoraj tak nieciążowo się czuje i cera lepsza i włosy się tak nie przetluszczaja i nie wypada już tyle ;)

Co do porodów dla porównania syna rodziłam 1h 25min a córkę 20h :) także reguła ze drugi jest szybszy u mnie się nie sprawdziła oby w druga stronę to nie szło :P hehe

Tez dzisiaj mam wizytę, ale u dentysty na przegląd tylko ;)

Miłego dnia dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzięki za wsparcie, wczoraj bylam strasznie słaba, polezalam popłakałam i zasnelam.

Dziś po wizycie mam dobrą i zła wiadomość.

Dobra jest taka że widziałam mojego bobaska, pięknie stukalo mu serduszko i ciąża o dwa dni starsza niż na kalendarzu.

Zła jest taka że wczoraj poronilam bliźniaka mojej fasolki

Jestem cała roztrzesiona smutna i szczęśliwa zarazem, dziwne uczucie cieszę się z mojej kochanej kropki ale mimo to trochę smutku w związku ze stratą drugiego maluszka też mam.

Trochę się wkurzylam bo nie dostałam zwolnienia fuck co za kraj.
    Jutrojestem umówiona z polską księgowa, chce zapytać w jaki inny sposób mogę dostać zwolnienie lekarskie....

dziewussia, ewcia21k lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, przykro mi z powodu straty blizniaka.. Ale najwazniejsze, ze druga fasoleczks ma sie swietnie!
    Uwazam, ze powinnas zadzwonic na chorobowe i zostac w domu!! Musisz teraz dbac o Was!!

Macie racje, ze to dopochwowo to nie kolo dziecka i na zasadzie uprawiania seksu :-D nie wiem czemu mialam takie wyobrazenie, hehe. Ja i tak zero seksu przez tego krwiaka..

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kochana tak mi przykro z powodu drugiej fasolki :(
    Brak słów!
    Ty po takich juz przejściach to musisz zostać w domu. Nie możesz biegać do roboty tylko musisz leżeć i odpoczywać bo to dla Ciebie teraz potrzebne najbardziej!
    Cholera nie możesz iść do doktora pierwszego kontaktu?
    Cieszę sie z drugiej fasolki,wszystko będzie dobrze. Tylko się kochana oszczędzaj:*

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mam jeszcze dwa tygodnie urlopu, jak nie uda mi się załatwić zwolnienia to daje wypowiedzenie, nie mam zamiaru po tych przejsciach wracać do pracy i się narażać

ewcia21k lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Anastazjo musisz byc silna i dbac o siebie dla swojego Okruszka. Przykro z powodu drugiego ale musisz byc silna bo mäsa dla kogo. Duzo Zdrowka

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana współczuję i za razem gratuluję bijące serduszka :* trzymaj się mocno tulę ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję udanych wizyt :D. Ja jeszcze się naczekam, bo wizyta dopiero za 2 tygodnie :/

Anastazjaaa, przykro mi z powodu tej kruszynki, która się nie utrzymała :(. Ale teraz musisz mieć dużo siły dla tej drugiej walecznej :*. Paranoja z tą służbą zdrowia u Was :/

Anastazjaaa, Olina lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej dzięki za wsparcie, wczoraj bylam strasznie słaba, polezalam popłakałam i zasnelam.

Dziś po wizycie mam dobrą i zła wiadomość.

Dobra jest taka że widziałam mojego bobaska, pięknie stukalo mu serduszko i ciąża o dwa dni starsza niż na kalendarzu.

Zła jest taka że wczoraj poronilam bliźniaka mojej fasolki

Jestem cała roztrzesiona smutna i szczęśliwa zarazem, dziwne uczucie cieszę się z mojej kochanej kropki ale mimo to trochę smutku w związku ze stratą drugiego maluszka też mam.

Trochę się wkurzylam bo nie dostałam zwolnienia fuck co za kraj.
    Jutrojestem umówiona z polską księgowa, chce zapytać w jaki inny sposób mogę dostać zwolnienie lekarskie....

Bardzo się cieszę, że z dzidziusiem wszystko dobrze... :* Co do bliźniaka ... :( Przykro mi. Najważniejsze że z jednym bąbelkiem spotkasz się w kwietniu, to jest łatwiejsze do przetrwania, bo nie nastąpiło najgorsze!
    Powinnaś odpoczywać teraz bardzo dużo w domku!! Dużo zdrówka dla Was <3

Ja już zjadłam tosty, spaghetti i czaję się na zrobienie czerwonego barszczu, ale najzwyczajniej w świecie jeszcze nigdy nie robiłam i nie mam pojęcia czy to się robi na rosole czy jak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:54

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) mam nadzieję że drugi kropek jest siny i będzie trzymał się dzielnie

agulas, Kawuszka, xpatiiix3, dziewussia, ewcia21k lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ