X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) dzisiaj wyczekiwane usg. Ale mam stres, aż się cała trzese:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Cześć;) dzisiaj wyczekiwane usg. Ale mam stres, aż się cała trzese:/

Trzymam kciuki! :) Wszystko będzie dobrze, maluch już będzie bardzo duży :)
    U mnie też ładna pogoda, ale mała od wczoraj jest nie do zniesienia. Chyba wychodzą jej górne czwórki, bo ryczy CAŁYMI DNIAMI :( Nie mam nawet ochoty do niej wstawać jak słyszę ten ciągły jęk :/

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • triste Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota trzymam kciuki za wizytę :)

Co do ubrań ciążowych to jeszcze nie kupuję ;) a jak już to pewnie zacznę poszukiwania w ciucholandach, teraz nie mam takiej potrzeby bo brzuszek ledwo widoczny. Zaczynam jedynie powoli rozglądać się za wyprawką, w tym miesiącu planuję kupić kocyk minky :) no i muszę zacząć szydełkować; szare trampki już zrobione ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Trzymam kciuki! :) Wszystko będzie dobrze, maluch już będzie bardzo duży :)
    U mnie też ładna pogoda, ale mała od wczoraj jest nie do zniesienia. Chyba wychodzą jej górne czwórki, bo ryczy CAŁYMI DNIAMI :( Nie mam nawet ochoty do niej wstawać jak słyszę ten ciągły jęk :/

o jeny.. znam ten ból.. zęby to masakra..:(
    mój od pierwszego ząbka jest strasznie kapryśny rozpłakany , dodam ze dostal 1 jak miał 3 miesiace.. teraz idą nam trojki, to jest tragedia, z czwórkami zreszta tez wesoło nie było. Pomaga nam nurofen forte na noc ( wtedy przespi cala noc ) a w dzien maść baby orajel - jest rewelacyjna. Żadna homeopatia czyli viburcole czy camille nie działają niestety :( no ale cóż, trzeba to przetrwać.

Co do usg i słuchania serca, ja co usg słyszałam serce były sprawdzane szmery, przepływy itp moj gin twierdzi ze nie wpływa to na dziecko ;) i ja tego sie trzymam :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ja od 7 w prácy...wolalabym domek i lozeczko

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy wogole nie sluchalam serduszka dopiero w szpitalu na ktg...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Trzymam kciuki!

Aaaaaa musze się pochwalić - wczoraj kupiłam sobie spodnie ciążowe na szelkach w C&A 149 zł. Zastanawiałam się nad tymi i nad zwykłymi ciazowymi z wysokim stanem, ale te na szelkach wygrały, można je później sobie opuszczać jak brzuchol rośnie no i mają z boku guziki, więc w razie co można je zrobić szersze w bioderkach. polecam :P

Ja poluje na ogrodniczki ciążowe !! :-) mam na krótkie nogawki a chce na zimę dlugie, są mega wygodne :-) ! Byłam w galerii a do c&a nie zaszłam i juz żałuję a nadrobie i zobaczę te na szelkach, dzięki za info !:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:17

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, jak tam Kochana?
    Trzymam kciuki za wizytujące! ;)

My jesteśmy już w domu ;))

Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

• baba Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, że jestem po usg. Wszystko w porządku wg opisu to 7+3tc.
    Zdjęcie dostanę na wizycie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Malinkowe oczekiwanie, Wiolcia1405, Endzis, Lanusia93, Olina, Rotenkopf, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny :*

Jestem po wizycie wg USG 9t2d Maluch ma 2,5 cm i bijące serduszko :)

Co do USG w pierwsze miałam dopochwowe, dzisiaj już przez brzuch :)

xpatiiix3, Lanusia93, Olina, Rotenkopf, Endzis, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) Dzisiaj weszlam w 9 tydzien ciazy czas na nowy wpis w kalendarzu jak sie rozwija dzidzius uwielbiam czytac co tydzien nowe informacje w kazdej ciazy to robie ;)

U Nas wczoraj dwie górne 4 wyszły tez wrzaskunka się zrobiła :) pewnie niedługo przejdzie synowi 4 i 3 w ciągu 2 tyg wyszły także liczę na szybkie rozegranie się akcji i ze do roczki wróci moja cudowna spokojna dziewczyna ;)

Super wieści z wizyt ale już duże dzieciaczki ;)

U mnie od paru dni mdłości brak no i od wczoraj tak nieciążowo się czuje i cera lepsza i włosy się tak nie przetluszczaja i nie wypada już tyle ;)

Co do porodów dla porównania syna rodziłam 1h 25min a córkę 20h :) także reguła ze drugi jest szybszy u mnie się nie sprawdziła oby w druga stronę to nie szło :P hehe

Tez dzisiaj mam wizytę, ale u dentysty na przegląd tylko ;)

Miłego dnia dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzięki za wsparcie, wczoraj bylam strasznie słaba, polezalam popłakałam i zasnelam.

Dziś po wizycie mam dobrą i zła wiadomość.

Dobra jest taka że widziałam mojego bobaska, pięknie stukalo mu serduszko i ciąża o dwa dni starsza niż na kalendarzu.

Zła jest taka że wczoraj poronilam bliźniaka mojej fasolki

Jestem cała roztrzesiona smutna i szczęśliwa zarazem, dziwne uczucie cieszę się z mojej kochanej kropki ale mimo to trochę smutku w związku ze stratą drugiego maluszka też mam.

Trochę się wkurzylam bo nie dostałam zwolnienia fuck co za kraj.
    Jutrojestem umówiona z polską księgowa, chce zapytać w jaki inny sposób mogę dostać zwolnienie lekarskie....

dziewussia, ewcia21k lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, przykro mi z powodu straty blizniaka.. Ale najwazniejsze, ze druga fasoleczks ma sie swietnie!
    Uwazam, ze powinnas zadzwonic na chorobowe i zostac w domu!! Musisz teraz dbac o Was!!

Macie racje, ze to dopochwowo to nie kolo dziecka i na zasadzie uprawiania seksu :-D nie wiem czemu mialam takie wyobrazenie, hehe. Ja i tak zero seksu przez tego krwiaka..

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kochana tak mi przykro z powodu drugiej fasolki :(
    Brak słów!
    Ty po takich juz przejściach to musisz zostać w domu. Nie możesz biegać do roboty tylko musisz leżeć i odpoczywać bo to dla Ciebie teraz potrzebne najbardziej!
    Cholera nie możesz iść do doktora pierwszego kontaktu?
    Cieszę sie z drugiej fasolki,wszystko będzie dobrze. Tylko się kochana oszczędzaj:*

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mam jeszcze dwa tygodnie urlopu, jak nie uda mi się załatwić zwolnienia to daje wypowiedzenie, nie mam zamiaru po tych przejsciach wracać do pracy i się narażać

ewcia21k lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Anastazjo musisz byc silna i dbac o siebie dla swojego Okruszka. Przykro z powodu drugiego ale musisz byc silna bo mäsa dla kogo. Duzo Zdrowka

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana współczuję i za razem gratuluję bijące serduszka :* trzymaj się mocno tulę ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję udanych wizyt :D. Ja jeszcze się naczekam, bo wizyta dopiero za 2 tygodnie :/

Anastazjaaa, przykro mi z powodu tej kruszynki, która się nie utrzymała :(. Ale teraz musisz mieć dużo siły dla tej drugiej walecznej :*. Paranoja z tą służbą zdrowia u Was :/

Anastazjaaa, Olina lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej dzięki za wsparcie, wczoraj bylam strasznie słaba, polezalam popłakałam i zasnelam.

Dziś po wizycie mam dobrą i zła wiadomość.

Dobra jest taka że widziałam mojego bobaska, pięknie stukalo mu serduszko i ciąża o dwa dni starsza niż na kalendarzu.

Zła jest taka że wczoraj poronilam bliźniaka mojej fasolki

Jestem cała roztrzesiona smutna i szczęśliwa zarazem, dziwne uczucie cieszę się z mojej kochanej kropki ale mimo to trochę smutku w związku ze stratą drugiego maluszka też mam.

Trochę się wkurzylam bo nie dostałam zwolnienia fuck co za kraj.
    Jutrojestem umówiona z polską księgowa, chce zapytać w jaki inny sposób mogę dostać zwolnienie lekarskie....

Bardzo się cieszę, że z dzidziusiem wszystko dobrze... :* Co do bliźniaka ... :( Przykro mi. Najważniejsze że z jednym bąbelkiem spotkasz się w kwietniu, to jest łatwiejsze do przetrwania, bo nie nastąpiło najgorsze!
    Powinnaś odpoczywać teraz bardzo dużo w domku!! Dużo zdrówka dla Was <3

Ja już zjadłam tosty, spaghetti i czaję się na zrobienie czerwonego barszczu, ale najzwyczajniej w świecie jeszcze nigdy nie robiłam i nie mam pojęcia czy to się robi na rosole czy jak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:54

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) mam nadzieję że drugi kropek jest siny i będzie trzymał się dzielnie

agulas, Kawuszka, xpatiiix3, dziewussia, ewcia21k lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ