X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was wieczorkiem, zaktualizuję listę też później bo za chwilę wpada przyjaciółka. Wpadłam tylko przekazać wieści od męża Dziewussi :
    "mały jest już odłączony od respiratora ma tylko wspomaganie podłączone, Milena coraz lepiej sobie radzi a poleży może z tydzień"

fabdorota, ania0141, Endzis, jaskra, Anastazjaaa, malika89, jamniczakuchnia, Ameiva, Iwonkaaa, Kinga., Olina, Larisa, Dobson, Aleksandrakili, MagSz, Justyna Es, Sunday, Kawuszka, agulas, Andrea20, _Saszka_, Catelyn lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści !!! Bardzo sie cieszę :))

agulas lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość,tyle ciotek trzyma kciuki za nich ,że nie może być inaczej...

agulas lubi tę wiadomość

ania0141
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saciatella dobrze ze wszystko ok. Zawsze lepiej dmuchac na zimne i miec spokojna glowe:)

I super wiesci od Dziewusi!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam w końcu laktator elektryczny canpolu, nie jest az tak drogi jak medela, czy któraś mamusia używała tego laktatora ? Co myślicie o nim ??

km5smg7yv4tozota.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podglądam Was czasem z sentymentu i oczkom nie wierzę :)
    Pierwsza "rozpakowana" kwietniówka :)
    Przekażcie proszę, moje najserdeczniejsze gratulacje dla Dziewusi i maleństwa :)

A ja już kochane we wtorek wizytuję na usg genetycznym :) Maleństwo będzie już miało ponad 7 cm :)
    Kwietniówką mi się nie udało zostać, ale lipcówką już tak :)

28latkaa, jaskra, Straciatellaa, ania0141, Ameiva, Endzis, fabdorota, Olina, jamniczakuchnia, Larisa, Dobson, Aleksandrakili, Rotenkopf, MagSz, Justyna Es, Kawuszka, agulas, _Saszka_ lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Nadrobię Was wieczorkiem, zaktualizuję listę też później bo za chwilę wpada przyjaciółka. Wpadłam tylko przekazać wieści od męża Dziewussi :
    "mały jest już odłączony od respiratora ma tylko wspomaganie podłączone, Milena coraz lepiej sobie radzi a poleży może z tydzień"
    Zdrowka dla nich zdrowka i jeszcze raz zdrowka!!!!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Kwietniówką mi się nie udało zostać, ale lipcówką już tak :)
    Świetnie że tym razem wszystko dobrze, oby tak dalej. Rosnijcie zdrowo :)

malika89 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lezaczki bujaczki kupujecie,macie jakies strzaly w 10,ja chcem zamowic o najbardziej mi sie podoba z fisher priece taki poekny kolorowy,juz loazylam do koszyka,ale jeszcze sie zastanawiam...czasem mi sie tak ciezko zdecydowac,straszne to jest ;) zqczelam walke z praniem ciuszkow,2 prania zrobione a z 3 albo i 4 zostaly jeszcze i dopiero bede powoli prasowac i segregowac od najmniejszego,a tych wiekszych na razie wogole nie piore,jeszcze zdaze ;)Anastazio zdrowka kochana i jak najszybszego powrotu do domku,rotenkopf cudowna lista na 1 stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:37

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba new baby swing 2 i na pewno go zakupie bo jestem Zakochana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:37

Kinga. lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Wlasnie poszukalam,tez jest sliczny kurcze i smama nie wiem,napewno jest drozszy,mi sie starasznie kolorki w fisher price podobaja no jeszcze sie wstrzymam pojde pomacac na zywca i wtedy zadecyduje ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kwejk.pl/obrazek/2561417/fakty-i-mity-o-ciazy.html

pośmiałam się:D

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Endzis,
    Właśnie przeczytałam na stronie BeSafe, że odradzają kupno używanych fotelików. Z jednej strony w takich sprawach warto kierować się ograniczonym zaufaniem, ale z drugiej nie wyobrażam sobie, żeby ludzie, którzy sami są rodzicami, mogli zataić, że z fotelikiem działo się coś, co może wpływać na bezpieczeństwo..

My tez kupowalismy uzywany fotelik :)Kajka a niby co mieli napisac...przeciez nie beda sami zachecac zeby ktos kupowal uzywki bo sprzedaz nowych fotelikow by im spadla :) a z tej transakcji ktorej dokonaliscie do firmy nie trafi zlamany grosz. Niestety ludzie sa rozni i wielu dla kasy sprzeda wlasna matke a co dopiero wadliwy sprzet nawet jesli ma sluzyc dziecku :(

Karatka81 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Wybrałam w końcu laktator elektryczny canpolu, nie jest az tak drogi jak medela, czy któraś mamusia używała tego laktatora ? Co myślicie o nim ??
    Ja tez go kupuję. Ma naprawdę dobre opinie jak ns tak niską cene i mam nadzieje ze sie sprawdzi. Tylko ja kupie dopiero po porodzie:)

28latkaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Dzień dobry:)

Kupiliśmy wczoraj używany wózek Camarelo Carera z fotelikiem BeSafe iZi Go. Mam pytanie do dziewczyn, które też się zdecydowały na używkę. Planuję wyprać normalnie pokrowiec na materacyk i ew. inne zdejmowane pokrycia, ale zastanawiam się, jak odświeżyć tapicerkę na gondoli i budce. Niby nie ma żadnych plam, ale chciałabym jednak to trochę odświeżyć. Jak myślicie, może jakimś delikatnym płynem do prania z wodę? Trochę się boję zacieków.. Czy może są jakieś specjalne środki?

I drugie pytanko - orientujecie się może, czy można gdzieś sprawdzić, czy używany fotelik samochodowy jest na pewno bezwypadkowy? Chciałabym zostać przy tym, który był z wózkiem, bo ma wszelkie możliwe atesty bezpieczeństwa itd., no ale kupowałam od nieznajomych osób, więc nie mam 100% pewności, że nic się z nim nie działo... Tak czy siak napiszę do producenta, ale może któraś z Was coś wie na ten temat?

A oto fura dla młodej:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54a7fa86b6e4.jpg

Wybaczcie ten karton z zakupami ze smyka - mąż właśnie pojechał do Ikei po komodę i w końcu rozpakuję :) A jutro przyjedzie łóżeczko z materacykiem i wychodzi na to, że już mam prawie wszystko poza kliknięciem zamówienia w Geminini : )

Acha, pytałyście o bóle w okolicach kości łonowej/krocza. Ja niestety takie miewam, szczególnie, jak przy moim leżeniu chwilę posiedzę czy pochodzę. Odczuwam je jako swego rodzaju "zakwasy" i raczej traktuję jako uroki ciąży i nie doszukuję się czegoś złego w tym. Zaczynam się tylko coraz bardziej obawiać, jak moje ciało poradzi sobie z wysiłkiem podczas porodu po tylu miesiącach zalegania w łóżku.. Mam plan, by bliżej bezpiecznego terminu, trochę się rozruszać, by mięśnie przypomniały sobie o swoim istnieniu... Na razie się boję ze względu na twardy brzuch i miękką szyjkę.
    Co do prania, to wyprałabym ręcznie, a do dezynfekcji użyłabym pary (z mopa parowego, albo mocnego żelazka)

Co do fotelika postaraj się go porozbierać na tyle, na ile się da i podglądaj plastiki. Jeśli brał udał w wiekszym wypadku, to praktycznie nie ma szans by nie było śladów (takich przejasnień jakie powstaje jak sie np będzie gniotło butelkę plastikową). Jak czytałam o kiddym to pisało, że po kazdym zdarzeniu z prędkością pow. 15km/h powinno się wyslac go do przegladu. Kiddy ma tę przewage, że jesli fotelik ucierpi w trakcie gwarancji, to wyślą ci nowy (przynajmniej tak piszą, bo w praktyce nie spr.). Możesz spróbować napisać, ze zaczepiłaś o słupek przy parkowaniu i zapytac czy ci go sprawdzą i za ile;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Też mi się podobał, ale dostałam, a własciwie odkupiłam za drobne inny (używany przez siostrzenicę) i na razie ten zostaje (bo np jej służył tylko przez 3 mce, potem młody nie chciał w nim siedzieć (bo on by tylko stał;), więc uznałam, że jak będzie zainteresowanie ze str. użytkowniczki, to najwyżej później będę szukać

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jeszcze rano miałam mały wypadek samochodowy. Żeby nudno nie było. Ktoś wjechał nam w tył samochodu. My stanęliśmy a ten ktoś nadal sobie jechał. Prędkości nie były wielkie bo ok 30/40 km/h ta osoba jechała ale odczucie w samochodzie spore. Brzuch scisnelo ale hyba wszystko ok. Helenka się ruszał, wiec tak dzisiaj spokojnie do tego podchodzę. Nigdy nie wiesz gdzie Cię to spotka..
    Gratuluję wyborów wózka! Ja pierwszy jak juz pisałam miałam lupo comfort i byłam super zadowolona a teraz szukanie podwójnego to wyzwanie...

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka np w warszawie jest specjalne miejsce http://inspekcje-fotelikow.pl/kategoria/aktualnosci/ gdzie foteliki sprawdzają i dopasowują do auta. Nie każdy pasuje ;) zwłaszcza te następne.

Wilka lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    A ja dzisiaj jeszcze rano miałam mały wypadek samochodowy. Żeby nudno nie było. Ktoś wjechał nam w tył samochodu. My stanęliśmy a ten ktoś nadal sobie jechał. Prędkości nie były wielkie bo ok 30/40 km/h ta osoba jechała ale odczucie w samochodzie spore. Brzuch scisnelo ale hyba wszystko ok. Helenka się ruszał, wiec tak dzisiaj spokojnie do tego podchodzę. Nigdy nie wiesz gdzie Cię to spotka..
    Gratuluję wyborów wózka! Ja pierwszy jak juz pisałam miałam lupo comfort i byłam super zadowolona a teraz szukanie podwójnego to wyzwanie...
    Ojej faktycznie nie wiadomo co kiedy nas spotka, dobrze że nic się nie stało.

Larisa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek też wybrany, ale zakup dopiero w marcu aby nie tracić czasu gwarancji.
    U nas wózek dostanę od ręki więc w razie wcześniejszej akcji wyślę neza i kupi, już mu pokazalam jaki.

Nasz wybór to
    stokke crusi

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ