Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadrobię Was wieczorkiem, zaktualizuję listę też później bo za chwilę wpada przyjaciółka. Wpadłam tylko przekazać wieści od męża Dziewussi :
"mały jest już odłączony od respiratora ma tylko wspomaganie podłączone, Milena coraz lepiej sobie radzi a poleży może z tydzień"fabdorota, ania0141, Endzis, jaskra, Anastazjaaa, malika89, jamniczakuchnia, Ameiva, Iwonkaaa, Kinga., Olina, Larisa, Dobson, Aleksandrakili, MagSz, Justyna Es, Sunday, Kawuszka, agulas, Andrea20, _Saszka_, Catelyn lubią tę wiadomość
-
Podglądam Was czasem z sentymentu i oczkom nie wierzę
Pierwsza "rozpakowana" kwietniówka
Przekażcie proszę, moje najserdeczniejsze gratulacje dla Dziewusi i maleństwa
A ja już kochane we wtorek wizytuję na usg genetycznymMaleństwo będzie już miało ponad 7 cm
Kwietniówką mi się nie udało zostać, ale lipcówką już tak
28latkaa, jaskra, Straciatellaa, ania0141, Ameiva, Endzis, fabdorota, Olina, jamniczakuchnia, Larisa, Dobson, Aleksandrakili, Rotenkopf, MagSz, Justyna Es, Kawuszka, agulas, _Saszka_ lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Rotenkopf wrote:Nadrobię Was wieczorkiem, zaktualizuję listę też później bo za chwilę wpada przyjaciółka. Wpadłam tylko przekazać wieści od męża Dziewussi :
"mały jest już odłączony od respiratora ma tylko wspomaganie podłączone, Milena coraz lepiej sobie radzi a poleży może z tydzień" -
A lezaczki bujaczki kupujecie,macie jakies strzaly w 10,ja chcem zamowic o najbardziej mi sie podoba z fisher priece taki poekny kolorowy,juz loazylam do koszyka,ale jeszcze sie zastanawiam...czasem mi sie tak ciezko zdecydowac,straszne to jest
zqczelam walke z praniem ciuszkow,2 prania zrobione a z 3 albo i 4 zostaly jeszcze i dopiero bede powoli prasowac i segregowac od najmniejszego,a tych wiekszych na razie wogole nie piore,jeszcze zdaze ;)Anastazio zdrowka kochana i jak najszybszego powrotu do domku,rotenkopf cudowna lista na 1 stronie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 16:37
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Anastazjaaa wrote:Mi się podoba new baby swing 2 i na pewno go zakupie bo jestem Zakochana
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Kajka wrote:Endzis,
Właśnie przeczytałam na stronie BeSafe, że odradzają kupno używanych fotelików. Z jednej strony w takich sprawach warto kierować się ograniczonym zaufaniem, ale z drugiej nie wyobrażam sobie, żeby ludzie, którzy sami są rodzicami, mogli zataić, że z fotelikiem działo się coś, co może wpływać na bezpieczeństwo..
My tez kupowalismy uzywany fotelik :)Kajka a niby co mieli napisac...przeciez nie beda sami zachecac zeby ktos kupowal uzywki bo sprzedaz nowych fotelikow by im spadlaa z tej transakcji ktorej dokonaliscie do firmy nie trafi zlamany grosz. Niestety ludzie sa rozni i wielu dla kasy sprzeda wlasna matke a co dopiero wadliwy sprzet nawet jesli ma sluzyc dziecku
Karatka81 lubi tę wiadomość
-
28latkaa wrote:Wybrałam w końcu laktator elektryczny canpolu, nie jest az tak drogi jak medela, czy któraś mamusia używała tego laktatora ? Co myślicie o nim ??
28latkaa lubi tę wiadomość
-
Kajka wrote:Dzień dobry:)
Kupiliśmy wczoraj używany wózek Camarelo Carera z fotelikiem BeSafe iZi Go. Mam pytanie do dziewczyn, które też się zdecydowały na używkę. Planuję wyprać normalnie pokrowiec na materacyk i ew. inne zdejmowane pokrycia, ale zastanawiam się, jak odświeżyć tapicerkę na gondoli i budce. Niby nie ma żadnych plam, ale chciałabym jednak to trochę odświeżyć. Jak myślicie, może jakimś delikatnym płynem do prania z wodę? Trochę się boję zacieków.. Czy może są jakieś specjalne środki?
I drugie pytanko - orientujecie się może, czy można gdzieś sprawdzić, czy używany fotelik samochodowy jest na pewno bezwypadkowy? Chciałabym zostać przy tym, który był z wózkiem, bo ma wszelkie możliwe atesty bezpieczeństwa itd., no ale kupowałam od nieznajomych osób, więc nie mam 100% pewności, że nic się z nim nie działo... Tak czy siak napiszę do producenta, ale może któraś z Was coś wie na ten temat?
A oto fura dla młodej:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54a7fa86b6e4.jpg
Wybaczcie ten karton z zakupami ze smyka - mąż właśnie pojechał do Ikei po komodę i w końcu rozpakujęA jutro przyjedzie łóżeczko z materacykiem i wychodzi na to, że już mam prawie wszystko poza kliknięciem zamówienia w Geminini : )
Acha, pytałyście o bóle w okolicach kości łonowej/krocza. Ja niestety takie miewam, szczególnie, jak przy moim leżeniu chwilę posiedzę czy pochodzę. Odczuwam je jako swego rodzaju "zakwasy" i raczej traktuję jako uroki ciąży i nie doszukuję się czegoś złego w tym. Zaczynam się tylko coraz bardziej obawiać, jak moje ciało poradzi sobie z wysiłkiem podczas porodu po tylu miesiącach zalegania w łóżku.. Mam plan, by bliżej bezpiecznego terminu, trochę się rozruszać, by mięśnie przypomniały sobie o swoim istnieniu... Na razie się boję ze względu na twardy brzuch i miękką szyjkę.
Co do fotelika postaraj się go porozbierać na tyle, na ile się da i podglądaj plastiki. Jeśli brał udał w wiekszym wypadku, to praktycznie nie ma szans by nie było śladów (takich przejasnień jakie powstaje jak sie np będzie gniotło butelkę plastikową). Jak czytałam o kiddym to pisało, że po kazdym zdarzeniu z prędkością pow. 15km/h powinno się wyslac go do przegladu. Kiddy ma tę przewage, że jesli fotelik ucierpi w trakcie gwarancji, to wyślą ci nowy (przynajmniej tak piszą, bo w praktyce nie spr.). Możesz spróbować napisać, ze zaczepiłaś o słupek przy parkowaniu i zapytac czy ci go sprawdzą i za ile;) -
Anastazjaaa wrote:Mi się podoba new baby swing 2 i na pewno go zakupie bo jestem Zakochana
, więc uznałam, że jak będzie zainteresowanie ze str. użytkowniczki, to najwyżej później będę szukać
-
A ja dzisiaj jeszcze rano miałam mały wypadek samochodowy. Żeby nudno nie było. Ktoś wjechał nam w tył samochodu. My stanęliśmy a ten ktoś nadal sobie jechał. Prędkości nie były wielkie bo ok 30/40 km/h ta osoba jechała ale odczucie w samochodzie spore. Brzuch scisnelo ale hyba wszystko ok. Helenka się ruszał, wiec tak dzisiaj spokojnie do tego podchodzę. Nigdy nie wiesz gdzie Cię to spotka..
Gratuluję wyborów wózka! Ja pierwszy jak juz pisałam miałam lupo comfort i byłam super zadowolona a teraz szukanie podwójnego to wyzwanie... -
Larisa wrote:A ja dzisiaj jeszcze rano miałam mały wypadek samochodowy. Żeby nudno nie było. Ktoś wjechał nam w tył samochodu. My stanęliśmy a ten ktoś nadal sobie jechał. Prędkości nie były wielkie bo ok 30/40 km/h ta osoba jechała ale odczucie w samochodzie spore. Brzuch scisnelo ale hyba wszystko ok. Helenka się ruszał, wiec tak dzisiaj spokojnie do tego podchodzę. Nigdy nie wiesz gdzie Cię to spotka..
Gratuluję wyborów wózka! Ja pierwszy jak juz pisałam miałam lupo comfort i byłam super zadowolona a teraz szukanie podwójnego to wyzwanie...Larisa lubi tę wiadomość