Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mania wrote:Anastazjaaa jak mi się ten wózek podoba już dawno na niego zwróciłam uwagę ale jak dla mnie jest za drogi
zazdraszczam, że możesz sobie go kupić.
-
Super, że u Dziewussi takie wieści.
My też mamy używany wózek i wszystko co się dało wrzuce do pralki i upiore w płynie do prania bo boję się zaciekow od proszku. No i będzie ok. Do gondoli wsype na pewno również sodę, znam ten patent a później solidnie odkurzę. Są też nowe takie wyściółki do wózków w internecie. Nowy taki wkład do wózka i osłonki na boki i ją to kupie. Zawsze przyjemnie będzie maluszkowi.
Ją pytalam o farbę i im dłużej się zastanawiają i czytam tym trudniej i po prostu zobaczymy jakie są ceny, krycie itd. Na pewno chcę farbę lateksową zmywalną.
Jutro pierwszy raz w szkole rodzenia, zobaczymy jak będzieI jeszcze wizyta u endokrynolog.
Słodkich snów mamusie!
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Dzisiaj byłam w Smyku i powiem szczerze, że najchętniej wykupiłabym pół sklepu. Powstrzymywało mnie tylko to, że większość rzeczy mogę dostać taniej u siebie w osiedlowym sklepie z asortymentem dla dzieci
ostatecznie wyszłam tylko z kocykiem za całe 35zł (o ten: http://www.smyk.com/smiki-koc-dwuwarstwowy-76x102-cm-szary,p1105286799,swiat-niemowlaka-p), przy kocykach spędziłam z 15 minut dotykając wszystkie
haha.
agulas lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
I mnie dopadly senne problemy. Od dwóch nocy spania nie ma:D Miałam kłopot z zaśnięciem i pobudka o 4:00. I dalej dupa zbita. Bolał mnie kręgosłup i biodra, i brzuch- jakbym miała zakwasy w nim, nie mogę już znaleźć pozycji. Masakra. Ale cóż, koko dzambo i do przodu. Zaczynamy dzień -
Ja mam nadzieje ze cała reszta dziewczyn bez problemu donosi do choćby 37tyg.
Ale to fakt - czas leci strasznie szybko.
My dzis szalony dzien. Wymiana okien w mieszkaniu, wiec musimy z Miko sie ewakuować do koleżanki, a jeszcze on cos świrował i płakał pol nocy. Zęby kolejne idą jak nic. Z zaćmienia dałam za duzo nurofenu - pozniej miałam takie wyrzuty czy mu nie zaszkodzi.
Aj to bycie mamą -
Czesc dziewczyny
Czytam Was regularnie, milo mi ze zostalam na liscie
U nas pozostaje Antosia, tesciowa dalej ma problemy co do imienia ale juz mnie to nie rusza.
Wozek na jaki sie zdecydowaliśmy to bebetto holland.
Od 1.02 w lidlu beda rzeczy dla maluszkow. Ubranka, kocyki, kolderki. No właśnie kolderki... czy to faktycznie moze byc niebezpieczne dla maluszka? Wszystkie znajome normalnie przykrywaja kolderka swoje dzieci, no ale sie naczytalam ze maluszek moze tym okryc główkę, co jest niebezpieczne. No i juz sama nie wiem. -
Karola tak na prawdę sama bedziesz musiała zobaczyc, co Twój maluszek bedzie tolerował.
Ja byłam anty rożki i anty woombi, wiec tego nie próbowałam, ale jak chciałam zawinąć nóżki i boki kocykiem to miałam histerie. Próbowałam kołderka - histeria. Nie wiem czy za ciezko, czy za ciepło.
Został kocyk położony do wysokości pachwin.
Teraz juz daje sie położyć pod kołderka, ale zaraz sie rozkopuje.
Dodatkowo nasze dzieciaczki beda w sezonie letnim tak na prawdę, wtedy Mikołaj spał pod flanelką w body na krotki rękaw. Na wiosnę w pajacu.
-
Karola teściowa źle reaguje na imię antosia? To powiedz jej jakie ja wybrałam imiona, pierwszy syn to Tiago, drugi będzie Kiano.
Jak uslyszy te imiona to Antosi się zakocha
Ja takie poruszenie wywolalam w całej rodzinie jak ty u teściowej, ale nigdy w życiu nie zalowalam swojej decyzji więc olać teściowa.
Co do kolderki u nas zabraniają, Każą przykrywac tak jak pisze mag kocykiem i tylko do pach nie wyżej_Saszka_, Dobson lubią tę wiadomość