X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wow jesteś jak ekspres, dzięki za uzupełnienie imienia dla mojego synka

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo ;) lista zaktualizowana ;)

Anastazjaaa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa jak mi się ten wózek podoba już dawno na niego zwróciłam uwagę ale jak dla mnie jest za drogi :-( zazdraszczam, że możesz sobie go kupić.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, pojawiły się październikowe mamusie 2016 ;) sama jestem z października i dlatego się tym tak rajcuje :D

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Anastazjaaa jak mi się ten wózek podoba już dawno na niego zwróciłam uwagę ale jak dla mnie jest za drogi :-( zazdraszczam, że możesz sobie go kupić.
    Pooszczedzalam na innych rzeczach ale wózek kupuje taki jak mi się podoba, z tiago nie miałam takiej mozliwisci więc ekscytacja jest ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Aaaaa, pojawiły się październikowe mamusie 2016 ;) sama jestem z października i dlatego się tym tak rajcuje :D
    O rety ja miałam być październikowa mama 2015, Rety jak ten czas pędzi....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że u Dziewussi takie wieści.

My też mamy używany wózek i wszystko co się dało wrzuce do pralki i upiore w płynie do prania bo boję się zaciekow od proszku. No i będzie ok. Do gondoli wsype na pewno również sodę, znam ten patent a później solidnie odkurzę. Są też nowe takie wyściółki do wózków w internecie. Nowy taki wkład do wózka i osłonki na boki i ją to kupie. Zawsze przyjemnie będzie maluszkowi.

Ją pytalam o farbę i im dłużej się zastanawiają i czytam tym trudniej i po prostu zobaczymy jakie są ceny, krycie itd. Na pewno chcę farbę lateksową zmywalną.

Jutro pierwszy raz w szkole rodzenia, zobaczymy jak będzie :-) I jeszcze wizyta u endokrynolog.

Słodkich snów mamusie!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    maaatko niedługo beda kwietniówki!!!!!!!!!!!!!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści ze u Dziewussi i małego wszystko dobrze! :)

Faktycznie jeszcze trochę i kwietniowki będą a my będziemy tulic nasze maleństwa :)

Rotenkopf mi możesz dopisać wozek Adamex jogger jak znajdziesz czas :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że u Dziewusi coraz lepiej :)

Larisa, przepraszam, że wtrącę się w nie swoje sprawy, ale nie wolałabyś sprawdzić u lekarza, czy wszystko ok po wypadku? Może jestem przewrażliwiona, ale wolę dmuchać na zimne.

Larisa lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam w Smyku i powiem szczerze, że najchętniej wykupiłabym pół sklepu. Powstrzymywało mnie tylko to, że większość rzeczy mogę dostać taniej u siebie w osiedlowym sklepie z asortymentem dla dzieci ;) ostatecznie wyszłam tylko z kocykiem za całe 35zł (o ten: http://www.smyk.com/smiki-koc-dwuwarstwowy-76x102-cm-szary,p1105286799,swiat-niemowlaka-p), przy kocykach spędziłam z 15 minut dotykając wszystkie ;) haha.

agulas lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim mamusiom...

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    I mnie dopadly senne problemy. Od dwóch nocy spania nie ma:D Miałam kłopot z zaśnięciem i pobudka o 4:00. I dalej dupa zbita. Bolał mnie kręgosłup i biodra, i brzuch- jakbym miała zakwasy w nim, nie mogę już znaleźć pozycji. Masakra. Ale cóż, koko dzambo i do przodu. Zaczynamy dzień;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,
    Zgaga mnie męczy, pierwszy raz w życiu :-?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja... U mnie już produkty na farsz do ruskich się robią... później lepienie...
    Za oknem szaro buro...

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze cała reszta dziewczyn bez problemu donosi do choćby 37tyg.
    Ale to fakt - czas leci strasznie szybko.

My dzis szalony dzien. Wymiana okien w mieszkaniu, wiec musimy z Miko sie ewakuować do koleżanki, a jeszcze on cos świrował i płakał pol nocy. Zęby kolejne idą jak nic. Z zaćmienia dałam za duzo nurofenu - pozniej miałam takie wyrzuty czy mu nie zaszkodzi.
    Aj to bycie mamą :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Czytam Was regularnie, milo mi ze zostalam na liscie :)
    U nas pozostaje Antosia, tesciowa dalej ma problemy co do imienia ale juz mnie to nie rusza.
    Wozek na jaki sie zdecydowaliśmy to bebetto holland.

Od 1.02 w lidlu beda rzeczy dla maluszkow. Ubranka, kocyki, kolderki. No właśnie kolderki... czy to faktycznie moze byc niebezpieczne dla maluszka? Wszystkie znajome normalnie przykrywaja kolderka swoje dzieci, no ale sie naczytalam ze maluszek moze tym okryc główkę, co jest niebezpieczne. No i juz sama nie wiem.

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak na prawdę sama bedziesz musiała zobaczyc, co Twój maluszek bedzie tolerował.
    Ja byłam anty rożki i anty woombi, wiec tego nie próbowałam, ale jak chciałam zawinąć nóżki i boki kocykiem to miałam histerie. Próbowałam kołderka - histeria. Nie wiem czy za ciezko, czy za ciepło.
    Został kocyk położony do wysokości pachwin.
    Teraz juz daje sie położyć pod kołderka, ale zaraz sie rozkopuje.
    Dodatkowo nasze dzieciaczki beda w sezonie letnim tak na prawdę, wtedy Mikołaj spał pod flanelką w body na krotki rękaw. Na wiosnę w pajacu.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola teściowa źle reaguje na imię antosia? To powiedz jej jakie ja wybrałam imiona, pierwszy syn to Tiago, drugi będzie Kiano.

Jak uslyszy te imiona to Antosi się zakocha ;)

Ja takie poruszenie wywolalam w całej rodzinie jak ty u teściowej, ale nigdy w życiu nie zalowalam swojej decyzji więc olać teściowa.

Co do kolderki u nas zabraniają, Każą przykrywac tak jak pisze mag kocykiem i tylko do pach nie wyżej

_Saszka_, Dobson lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Okropna pogoda za oknem

Zjadłam śniadanie i zajadam drugie, cukierki typu snikers. Ostatnio mam mega zachcianki :)

Też miewam bóle bioder, nóg. Od tygodnia mam uczucie ciągnięcia w dole brzucha. To normalne?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ