X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dziś mogłabym przespać cały dzień...ale moje dziecko zmusiło mnie do wstania jak się nie położyłam to z każdej str się wypychała :-) a jak wstałam zjadłam to śpi...oj końcówka będzie ciekawa :-)

Mnie też brzuch pobolewa ostatnio szczególnie wieczorem.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) U nas też buro, deszcze rano padał... blee Ale mam humor i tak :-)
    Dziewusia super wieści, zdrówka dla Was :-)
    Mój Niko na samym początku spał w rożku, potem w śpiworku, kołderkę puchową kupiłam dopiero jak był większy :-) Z historii mrożących krew w żyłach, to jak byłam malutka to mama położyła mnie spać (w dzień) u babci pod kołdrą puchową w pokoju. Same zostały w kuchni. I mama do mojej babci mówi, że pójdzie do mnie zobaczyć czy wszystko dobrze, babcia, że co ma być, że jest przewrażliwiona, ale mama się uparła... I całe szczęście, bo ja już byłam sina, zamotałam się w tej kołdrze i jeszcze trochę i bym się udusiła... Jak mi tą historię mama opowiedziała, to zrozumiałam, czemu przez tyle lat niecierpiałam spać u babci pod kołdrami puchowymi :-) Już mi przeszło ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Lista zaktualizowana.
    Ja muszę wstać i się ogarnąć, zrobić obiad i jechać z mężem na zakupy po tonę mięsa, ryżu i kapusty...tak! jutro będą gołąbki! :D robie je dla siebie bo mam smaka już drugi tydzień, dla męża - żeby zamrozić i żeby miał co jeść jak będę w szpitalu, i dla reszty familiji z racji tego, że u nas gołąbki, bigos, łazanki, pierogi są towarem najwyższej wartości i zawsze jak już ktoś znajdzie czas i chęci to je robi a potem dzieli :D

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę byliśmy w jysk, chciałam obejrzeć materace do łóżeczka, a wróciliśmy z stolikami nocnymi do sypialni ha,ha Kupiłam jakieś pierdoły jeszcze, no i takie małe ręczniczki po 2 zeta zamiast pieluch (może ze dwie pieluszki lepsiejsze kupię :-)) Niko sporo ulewał itd, ręczniczki okazały się strzałem w dziesiątkę :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa dobrze że nic się nie stało poważniejszego...

Larisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wieści z samego rana...
    http://www.tvn24.pl/dolny-slask-nie-zyje-2-miesieczny-chlopiec-rodzice-byli-pijani,613479,s.html

Wybaczcie, że to wrzucam ale już ostatnio chciałam pytać czy u Was na chrzcinach będzie alkohol? U Nas kategorycznie nie będzie nic, nawet wina do obiadu. Wychodzę z założenia, że to jest impreza dla dziecka a, że dziecko nie może pić to z jakiej racji ma być alkohol. Zresztą na wszystkich imprezach okolicznościowych Hani i reszty Naszych przyszłych dzieci nie będzie alkoholu.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w Świdnicy...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 wrote:
    Czesc dziewczyny :)
    Czytam Was regularnie, milo mi ze zostalam na liscie :)
    U nas pozostaje Antosia, tesciowa dalej ma problemy co do imienia ale juz mnie to nie rusza.
    Wozek na jaki sie zdecydowaliśmy to bebetto holland.

Od 1.02 w lidlu beda rzeczy dla maluszkow. Ubranka, kocyki, kolderki. No właśnie kolderki... czy to faktycznie moze byc niebezpieczne dla maluszka? Wszystkie znajome normalnie przykrywaja kolderka swoje dzieci, no ale sie naczytalam ze maluszek moze tym okryc główkę, co jest niebezpieczne. No i juz sama nie wiem.
    Ale super! dobrze wiedziec, że będą rzeczy dla maluszków bo co tydzień wchodzę na stronkę lidla i czekam :P
    Dziś byłam w lumpie i oczywiście kupiłam dla małej 3 pajace i 2 body, piękne jak nówki :P
    Mała znów ma leniwy dzień, dobrze że idę dziś na kontrolne ktg bo bym się zamartwiała.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny będą w sobotę a komunia tiago w niedziele, starałam się to załatwić za jednym raxem bo nikt drugi raz by nie przyjechał do nas 900 km

Co do alkoholu to u nas raczej będzie, ale mój mąż już zapowiedział żebym się nie martwila bo on nie będzie pił

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) pogoda za oknem nastraja tylko do spania, ale maly glodomor w moim brzuchu wysysa ze mnie wszystkie soki wiec czas na sniadanie ;) u mnie powrocil apetyt z I trymestru i wiecej spania, do tego doswiadczam zgagi tez po raz pierwszy w zyciu ;)
    Co do kolderek to mam, ale synka przykrywac bede jak bedzie starszy, a poki co rozek lub na cieple noce tylko pieluszka :)
    Rotenkopf u mnie nie bedzie ani kropelki! Bo po co skoro to impreza dzidziusia? Jak ktos chce sie napic to beda inne okazje. U nas na slubie bylo tylko wino bo nie chcielismy wodki w koncu jak sie jedzie do kogos to chyba mozna sie dostosowac, a swoje warunki dyktowac u siebie ;)
    Super ze u Dziewusi wszystko ok, u mnie dolegliwosci brzuchowych na szczescie brak :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio za grosze w lidlu kupiłam staniki do karmienia,

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też na temat alko na chrzcinach rozmawiałam z mężem i u nas też nie będzie ale winko raczej będzie choć jeszcze to przemyślę...

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje skromne chrzciny , po kościele pojedziemy na obiad do restauracji i do domku :) wiec raczej alkoholu tez nie bedzie.

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybraliśmy imię Zosia dla córeczki. Jak powiedziałam o tym mamie to po paru dniach usłyszałam żeby jeszcze zastanowić sie nad imieniem bo ZOsie maja cieżko w życiu i ze każdy jej to mówi,z rożnych źródeł. Ona w to wierzy a mi pozostał niesmak. Co myślicie o takim gadaniu ?

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam ptysia i tartaletke i przesadziłam :P

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Wybraliśmy imię Zosia dla córeczki. Jak powiedziałam o tym mamie to po paru dniach usłyszałam żeby jeszcze zastanowić sie nad imieniem bo ZOsie maja cieżko w życiu i ze każdy jej to mówi,z rożnych źródeł. Ona w to wierzy a mi pozostał niesmak. Co myślicie o takim gadaniu ?
    Hahaha jak mnie bawi takie gadanie :-) moja babcia też nie mogła tej Zosi zaakceptować ale już do biej dotarło, że to nasza decyzja i jak chce Nikole to niech sobie psa kupi :-)
    Ja też będę mieć Zosieńkę i będzie miała piękne życie przynajjmniej się o to z mężem postaramy :-)

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Hahaha jak mnie bawi takie gadanie :-) moja babcia też nie mogła tej Zosi zaakceptować ale już do biej dotarło, że to nasza decyzja i jak chce Nikole to niech sobie psa kupi :-)
    Ja też będę mieć Zosieńkę i będzie miała piękne życie przynajjmniej się o to z mężem postaramy :-)
    takie podejście jest najlepsze. Pozostaje tylko sie śmiać...Muszę sie zdystansować i przestać sie wkurzać takim gadaniem. Nie rozumiem jak można w ogóle tak mowić i nie uszanować naszego wyboru.

km5smg7yv4tozota.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny planowane są skromne i prawdopodobnie bez alkoholu, bo ja też mam takie podejście, że to święta naszego maluszka. Poza tym Chrzest, a nie nawet urodziny. Jest tyle okoliczności, kiedy można się napić. To oczywiście moje zdanie, temat jeszcze będziemy dogadywać z Małżem :)

Jeśli chodzi o te reakcje na nasze wybory imion to ja też przechodzę przez śmieszne sytuacje :) Jesteśmy prawie zdecydowani na imię Bruno, tak jak kiedyś wspominałam. Moja mama wybrała sobie Julian, moja babcia Kacper, a druga babcia Marcel :) To były nasze typy, które od nas usłyszały i tak sobie marzą, że coś się zmieni :) Moja teściowa natomiast zakochana jest w imieniu Bruno i kibicuje :) Ile ludzi, tyle opinii.

Malowałam rano paznokcie u stóp :) To jakiś koszmar! Już nie daję rady powoli :) Ostatni raz chyba :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja powiedziałam wszystkim dosadnie, że to nasze dziecko i to my decydujemy a babcia miała już okazję się wykazac przy nadawaniu imion swoim dzieciom, miała 3 :-) teraz mam spokój :-)

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach będzie alkohol. Zresztą jak na każdej rodzinnej imprezie :) To jest u nas normalne, nikt nie uważa alko za zło, każdy potrafi się zachować, więc czemu miałoby nie być :) Chrzciny będą skromne, bo po kościele jedziemy do knajpy na obiad, ciasto i może taką wczesną kolację - my, dziadkowie, pradziadkowie, chrzestni - kilkanaście osób.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ