X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Saszka_ wrote:
    Super, że u Dziewusi coraz lepiej :)

Larisa, przepraszam, że wtrącę się w nie swoje sprawy, ale nie wolałabyś sprawdzić u lekarza, czy wszystko ok po wypadku? Może jestem przewrażliwiona, ale wolę dmuchać na zimne.

Nie wracasz się no coś Ty!!! Po to tu jesteśmy wszystkie myślę ;) generalnie pewnie masz rację,ale myślę,że czuje się dobrze a w domu mam szpital bo synek i mąż z rotawirusem....obserwuje się a Helenka dużo się rusza :)

_Saszka_ lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze w lidlu będą staniki do karmienia ale oczywiście nie w moim rozmiarze "mini A" no może teraz "pełne mini A" :P ciągle mam nadzieję że po porodzie będzie chociaż B :P pociesza mnie jedynie to że ilość mleka nie jest zależna od wielkości piersi ;)

A co do chrztu to jak to bywa na śląsku % będą ;) Ja i tak nie będę piła, a prawdopodobnie będziemy również świętować nasz ślub kościelny o ile uda nam się zrobić to równocześnie ;)

Ach te wybory imienia... do naszej córeczki na razie mówimy Paulinka ale nie wiem czy tak zostanie ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba się wyłamię w ogole, bo nie wiemy czy w ogóle będziemy chrzcili małą ;)

Wilka, Endzis, Karatka81 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ją pytalam o farbę i im dłużej się zastanawiają i czytam tym trudniej i po prostu zobaczymy jakie są ceny, krycie itd. Na pewno chcę farbę lateksową zmywalną.

Jutro pierwszy raz w szkole rodzenia, zobaczymy jak będzie :-) I jeszcze wizyta u endokrynolog.

Słodkich snów mamusie![/QUOTE]

Kawuszka ja ze swojego doświadczenia mogę polecić farby lateksowe: Tikurilla. Są droższe od tych zwykłych ale jakość jest nieporównywalna. Mam je w salonie, przedpokoju i pokoju małej i wszystko da się wytrzeć szmatką bez zacieków, to prawie jak taka guma - przy tym ma atesty i jest bezpieczna dla dzieci. W sypialni i kuchni malowaliśmy zwykłą śnieżka (bo to od razu po kupieniu mieszkania byle taniej) i jest tragedia. Zmycie śladu zostawia plamy, nigdy więcej Śnieżki ani Duluxa po tym jak mamy tikurillę.

• Larisa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kołderke,poduszkę czy ochraniacze na łóżeczko to na początek są niepotrzebne moim zdaniem. Dzieci powinny leżeć na płasko. Jeśli ulewaja można kupić klin pod materac. Ja miałam to wszystko kupione a do tej pory kołdra ani razu nie użyta...
    A z większych wiadomości to zamówiłam termin na chrzciny. Wiem,ze tak dziwnie przed narodzinami,ale koniecznie chce mieć chrzest w konkretnym kościele przed naszym wyjazdem za granicę a terminy szybko znikają. 29 mają będzie chrzest :) na pierwszym nie było alkoholu i było ok 27 osób a teraz jeśli rodzina męża nie przyleci to będzie raczej tylko 10 na obiedzie u rodziców w domu i tyle :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ohh jak cudownie wstać o 11 :p łał :p
    Ja chrzciny robie w domu :) Będzie ponad 22 osoby plus 7 dzieci :p Alkohol będzie napewno (wino, wódka, picolo) ale moja rodzinka akurat do picia na takich imprezach jest spoko bo nie przesadzają :p a Ja i tak nie mam zamiaru pić a mój mąż hmm pewnie się napije :p

Ja farby z bekersa kupuje :)

Ooo na lidlowskie rzeczy juź sama zwróciłam wczoraj uwagę w aplikacji w telefonie i zaznaczyłam parę rzeczy do kupienia :p i napewno staniki też kupię :p

Nie mam pomysłu na obiad :( Pomocy! :(

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my planujemy chrzciny zrobić w restauracji,jeśli chodzi o alkohol to może symbolicznie lampka wina dla gości,my nie pijemy-ale tę kwestię alkoholu jeszcze przedyskutujemy...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z alko na imprezach bywa różnie i stąd moja niechęć ;/

Co do terminu chrztu - my też już mamy, ale z racji restauracji, na której bardzo nam zależy (mieliśmy tam wesele, więc sprawdzona no i mamy rabat ;) )
    5 czerwca ;) U nas samej NAJBLIŻSZEJ rodziny jest równo 20 - rodzice, rodzeństwo (tu są już chrzestni) i dziadkowie.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my daty w kosciele nie ustalamy jeszcze bo z tym nie ma problemu wystarczy tydzień wcześniej zgłosić się do kancelarii,czas pokaże...syna chrzcilismy jak miał miesiąc i to była taka kruszynka,ledwie widoczna na zdjęciach,córka natomiast miała 8mcy i robiliśmy jej sesję zdjęciową,mega pamiątka

ania0141
  • baba Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Takie wieści z samego rana...
    http://www.tvn24.pl/dolny-slask-nie-zyje-2-miesieczny-chlopiec-rodzice-byli-pijani,613479,s.html

Wybaczcie, że to wrzucam ale już ostatnio chciałam pytać czy u Was na chrzcinach będzie alkohol? U Nas kategorycznie nie będzie nic, nawet wina do obiadu. Wychodzę z założenia, że to jest impreza dla dziecka a, że dziecko nie może pić to z jakiej racji ma być alkohol. Zresztą na wszystkich imprezach okolicznościowych Hani i reszty Naszych przyszłych dzieci nie będzie alkoholu.
    Na chrzcinach u małej nie było alkoholu, ani też u szwagierki z którą mieszkamy. A ja byłam u swojej chrześnicy 2 lata temu na jej chrzcinach u koleżanki w moim wieku to był alkohol. Wszystko zależy od woli rodziców.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91 wrote:
    Czesc dziewczyny :)
    Czytam Was regularnie, milo mi ze zostalam na liscie :)
    U nas pozostaje Antosia, tesciowa dalej ma problemy co do imienia ale juz mnie to nie rusza.
    Wozek na jaki sie zdecydowaliśmy to bebetto holland.

Od 1.02 w lidlu beda rzeczy dla maluszkow. Ubranka, kocyki, kolderki. No właśnie kolderki... czy to faktycznie moze byc niebezpieczne dla maluszka? Wszystkie znajome normalnie przykrywaja kolderka swoje dzieci, no ale sie naczytalam ze maluszek moze tym okryc główkę, co jest niebezpieczne. No i juz sama nie wiem.
    Karola ja uzywalam kolderki prawie od samego poczatku (przez pierwsze tyg maly spal owiniety w rozek bo bylo cieplo wiec nie bylo takiej potrzebyzeby go bardziej opatulac)nigdy nie zauwazylam zeby ja na siebie naciagnal. Zreszta powiedz ile znasz osob ktore doswiadczyly traumy zwiazanej z nagla smiercia łóżeczkowa - nie mowie o przypadkach wyczytanych z internetu ale o przypadki z rodziny czy znajomych? ja osobiście nie znam żadnego :) to sie zdarza niesamowicie rzadko a przyczyna wcale nie musi byc tak jednoznaczna. Rownie dobrze maluch moze zachlysnac sie ulanym mleczkiem albo niefortunnie przewrócić się na brzuszek i zatkac nosek o materac lub kocyk na którym lezy... niestety za duzo czytamy- ja tez to robie :P a poźniej czlowiek wariuje od natloku wiadomosci

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Takie wieści z samego rana...
    http://www.tvn24.pl/dolny-slask-nie-zyje-2-miesieczny-chlopiec-rodzice-byli-pijani,613479,s.html

Wybaczcie, że to wrzucam ale już ostatnio chciałam pytać czy u Was na chrzcinach będzie alkohol? U Nas kategorycznie nie będzie nic, nawet wina do obiadu. Wychodzę z założenia, że to jest impreza dla dziecka a, że dziecko nie może pić to z jakiej racji ma być alkohol. Zresztą na wszystkich imprezach okolicznościowych Hani i reszty Naszych przyszłych dzieci nie będzie alkoholu.
    Na chrzcinach Macka postawilismy alko i mimo ze wsrod zaproszonych gosci byly osoby ktore potrafia sobie wypic to poszlo go bardzo malo, moze sie hamowali bo to impreza dziecka, nie wiem :). Bylismy w szoku bo na ok 30 doroslych osob poszlo 2 butelki wódki i to niecale 0,7 i 2 butelki wina.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva no pewnie masz rację, no ale ja np to bym się udusiła pod kołdrą puchową :-) Pewnie się bardzo rzadko zdarza, a ja się cieszę, że mama do pokoju jednak przyszła :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat, bo jakoś bardzo się z chrzcinami nie spieszymy. Podejrzewam, że krakowskim targiem postawimy wino i jakiś cydr i tyle. Mąż nie pije w ogóle, ja wypije lampkę albo i nie, a jestem też pewna, że nikt z rodziny nie da popisu. Tym bardziej, że osób planujemy bardzo mało: my, dziadkowie i chrzestni z osobami towarzyszącymi.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamawiałyście juz rzeczy z apteki ? jaka jest data ważności?długa? ale korci mnie zeby juz kupic wszystko...

km5smg7yv4tozota.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ale super! dobrze wiedziec, że będą rzeczy dla maluszków bo co tydzień wchodzę na stronkę lidla i czekam :P
    Dziś byłam w lumpie i oczywiście kupiłam dla małej 3 pajace i 2 body, piękne jak nówki :P
    Mała znów ma leniwy dzień, dobrze że idę dziś na kontrolne ktg bo bym się zamartwiała.
    te lumpy to nas wykoncza, bo sa tak tanie hahahahs
    mój synek to jest dosc ruchliwy moze lubi taka pogode, kto wie :P
    napisz jak po kontroli!

u nas na chrzcinach pewnie jakies alkohol bedzie, ale to sie bedzie myslało wtedy kiedy przyjdzie czas

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:59

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 jesli mysle o takiej samej kołdrze z pierza jaka miala moja babcia to fakt pod czyms takim dziecka bym nie polozyla- te babcine byly strasznie ciezkie i duzo wyzsze niz samo dziecko. Te wspolczesne sa duzo bardziej praktyczne. Nie powiem ci czym dokladnie nasza jest wypelniona bo nie pamietam ale na pewno nie jest to pierze. Dzieki temu jest bardzo lekka i przepuszcza powietrze a przy tym utrzymuje ciepelko.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://gazetka.lidl.pl/711866b0-c7d6-4929-a864-06cbf3cc3749/

mozna juz przegladac gazetke lidla:)

28latkaa, ania0141, Kawuszka lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    zamawiałyście juz rzeczy z apteki ? jaka jest data ważności?długa? ale korci mnie zeby juz kupic wszystko...
    Ja zamierzam w tym tygodniu. w aptece gemini jest o tyle dobrze, że jak jest krótka data ważności to jest informacja koło ceny o ile dobrze kojarzę :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ