X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak coś nie wejdzie do głównego bagażu ;-) może zaczekać w aucie w drugiej torbie albo reklamówce na swoją kolej ;-) a jak czegoś zabraknie to przecież tatusia można uruchomić i dostarczy ;-) Ja nie brałam żelu do pielęgnacji intymnej (ogólnie to nie używam) ale tantum rose w buteleczce z psikaczem. Przy sn i możliwym jeszcze nacięciu to ja bym żelu raczej nie używała... Wszystko zależy od szpitala, u mnie w tym co rodziłam było wszystko dla malucha, podkłady na łóżko też były. Wzięłam swoje pampersy (bo chciałam) no i majtki poporodowe i rzecz jasna wielkie podpaski hi,hi Ale tak to też by coś dali, ale się prosić to ja nie chciałam ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:50

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, laktator mieli w szpitalu :-) jedna babeczka u mnie na sali korzystała pod okiem doradcy, bo jej się zator zrobił

• malala Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf lista na pierwszej stronie super ekstra! :)
    mi możesz dopisać wózek Baby Jogger City Elite i fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix :) fotelik co prawda zamóiony jeszcze nie przyszedł ale decyzja podjęta :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam słodkości :-) I nie odczułam braku, pewnie przez to że czasu nie było :-) Ale może wezmę tym razem :-) A, aparat koniecznie, chyba że ktoś a super wypasiony w tel ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 20:57

• Olina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Ja tez w ciazy bardzo lubie chodzic w sukienkach mam tylko problem bo nie znosze rajstop ;/ a teraz zakladanie ich z takim brzuchem to nie lada wyzwanie :P
    dokładnie, ja to nogi musze zadrzec na wanne czy na sofe, bo masakra hahahaha

Straciatella nie zamartwiaj sie kochana wszystsko bedzie ok:*

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga., faktycznie są rzadkie przypadki, kiedy szczepienie nie prowadzi do wytworzenia przeciwciał i dzieje się tak, o ile się nie mylę w 5% przypadków jeśli chodzi o różyczkę.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie ponownie mazidło do brzuszka z kolagenem i elastyną oraz olejkiem arganowym i na buźkę z kwasem hialuronowym plus kolagen :-) To działa :-)

Kinga. lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81, skąd zamawiasz produkty? Ja swego czasu szalałam w Zrób Sobie Krem, ale już od dawna nic nie zamawiałam i trochę mi minęła faza na półprodukty.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies tam podstawowe rzeczy trzeba zabrać ale przeciez jak cos to tatuś dowiezie. A z ubrankami dla Małej to tez nie będę przesadzac. Tak jak któraś pisała, zamierzam wziac 3 zestawy. A komplet nawet na wyjście bede miec uszykowane w domu wraz z fotelikiem :-)

Smaka na żelki mi zrobilyscie ;P

A co do spania niemowlaka to chcialam kupić rożek na początek a potem może śpiworek? Zobaczymy. Wszystko wyjdzie w praniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:08

• jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezuuu.. Na żelki miałam ostatnio taki apetyt, że mogłabym je jeść kilogramami. Już się prawie odzwyczaiłam (a raczej o nich nie myślałam), a tu masz Ci los! Brzuchatki piszą o żelkach ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra ja robię wersję dla leniwych ha,ha Taka próba była, kupiłam żele z flos lek (bo mają mało chemicznych dodatków). Jeden z aloesem (wersja dla brzuszka) a drugi z arniką (jakiś forte) i dodaję do nich pozostałe składniki na oko ;-) Kwas hialuronowy, kolagen i olejek kupowałam w natura dla piękna chyba... Pierwszy raz, tak przy okazji innych zakupów. Tam też były receptury na kremy z bazami, ale ja nie mam czasu się w to bawić i to była próba :-) Ale ładnie się łączą składniki, nic się nie waży, bo to żele i działają ;-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    O jezuuu.. Na żelki miałam ostatnio taki apetyt, że mogłabym je jeść kilogramami. Już się prawie odzwyczaiłam (a raczej o nich nie myślałam), a tu masz Ci los! Brzuchatki piszą o żelkach ;)
    Dlatego ja udaję, że czytać nie potrafię czasami ;-) Bo i na lody w lidlu ostatnio dałam się namówić ;-) Ale już nic z tego ha,ha no, no ;-) Ja lubię Nikosiowi podjadać żelki z visolvitu ;-) A jadłyście za dziecka visolvit z saszetki? mniam :-) Smaki dzieciństwa ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    ;-) A jadłyście za dziecka visolvit z saszetki? mniam :-) Smaki dzieciństwa ha,ha
    Ja ja ja jaaa jadłam :p pyyyycha!! :p ojjj ale smaka narobiłaś.. Już mi żelki na stoliku zbrzydły. Chcę saszetki ! :p haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:50

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vibovit jeszcze był ;-) Potrafiłam kilka sztuk na raz zjeść, jak mama nie widziała hi,hi nie pamiętam abym kiedyś to piła ha,ha

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja mam ochotę na faworki :)
    A sio kusicielko, jest jeszcze kilka ładnych dni do tłustego czwartku ;-)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komentarze w sprawie różyczki. Ogólnie zastanawiam się, bo ta lekarka w szpitalu mi mówiła, że jak wyjdzie Igg tzn że stara infekcja, a jak wyjdzie Igm to świeża. A jaką mam pewność że to igg np bedzie stare a nie chorowałam w ciazy? wiem, że trochę kombinuję, ale jestem zła na swoją ginekolog że nie kazała mi zrobić tej różyczki na początku ciąży tylko teraz musze się stresować. Mąż uspkojaja, że nie mam różyczki i nie miałam w ciąży i że na pewno byłam szczepiona. Nie mam książeczki swojej w domu żeby sprawdzić bo rodzice mają, a też im kazać teraz szukać bez sensu. Nie chce ich fatygować.

Żeby odreagować ten cały stres byłam w lumpiku i kupiłam kilka rzeczy dla małej no i w pepco gdzie nakupowałam.... dużo rzeczy, mają piękne kaftaniki :P Poza tym zamówiłam tą fajną torbę babyono dla małej no i przewijak :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja mam ochotę na faworki :)
    mogę jeść tonami, tak jak i pączki ale tylko od sowy :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend robiłam faworki :) Ale niestety nie nacieszyłam się wszystkimi, gdyż mój mądry mąż zostawił resztę na blacie w miseczce i mój gruby kot Dexter się nimi zainteresował..

Aleksandrakili, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ