X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak coś nie wejdzie do głównego bagażu ;-) może zaczekać w aucie w drugiej torbie albo reklamówce na swoją kolej ;-) a jak czegoś zabraknie to przecież tatusia można uruchomić i dostarczy ;-) Ja nie brałam żelu do pielęgnacji intymnej (ogólnie to nie używam) ale tantum rose w buteleczce z psikaczem. Przy sn i możliwym jeszcze nacięciu to ja bym żelu raczej nie używała... Wszystko zależy od szpitala, u mnie w tym co rodziłam było wszystko dla malucha, podkłady na łóżko też były. Wzięłam swoje pampersy (bo chciałam) no i majtki poporodowe i rzecz jasna wielkie podpaski hi,hi Ale tak to też by coś dali, ale się prosić to ja nie chciałam ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:50

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, laktator mieli w szpitalu :-) jedna babeczka u mnie na sali korzystała pod okiem doradcy, bo jej się zator zrobił

• malala Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf lista na pierwszej stronie super ekstra! :)
    mi możesz dopisać wózek Baby Jogger City Elite i fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix :) fotelik co prawda zamóiony jeszcze nie przyszedł ale decyzja podjęta :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam słodkości :-) I nie odczułam braku, pewnie przez to że czasu nie było :-) Ale może wezmę tym razem :-) A, aparat koniecznie, chyba że ktoś a super wypasiony w tel ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 20:57

• Olina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Ja tez w ciazy bardzo lubie chodzic w sukienkach mam tylko problem bo nie znosze rajstop ;/ a teraz zakladanie ich z takim brzuchem to nie lada wyzwanie :P
    dokładnie, ja to nogi musze zadrzec na wanne czy na sofe, bo masakra hahahaha

Straciatella nie zamartwiaj sie kochana wszystsko bedzie ok:*

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga., faktycznie są rzadkie przypadki, kiedy szczepienie nie prowadzi do wytworzenia przeciwciał i dzieje się tak, o ile się nie mylę w 5% przypadków jeśli chodzi o różyczkę.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie ponownie mazidło do brzuszka z kolagenem i elastyną oraz olejkiem arganowym i na buźkę z kwasem hialuronowym plus kolagen :-) To działa :-)

Kinga. lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81, skąd zamawiasz produkty? Ja swego czasu szalałam w Zrób Sobie Krem, ale już od dawna nic nie zamawiałam i trochę mi minęła faza na półprodukty.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies tam podstawowe rzeczy trzeba zabrać ale przeciez jak cos to tatuś dowiezie. A z ubrankami dla Małej to tez nie będę przesadzac. Tak jak któraś pisała, zamierzam wziac 3 zestawy. A komplet nawet na wyjście bede miec uszykowane w domu wraz z fotelikiem :-)

Smaka na żelki mi zrobilyscie ;P

A co do spania niemowlaka to chcialam kupić rożek na początek a potem może śpiworek? Zobaczymy. Wszystko wyjdzie w praniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:08

• jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezuuu.. Na żelki miałam ostatnio taki apetyt, że mogłabym je jeść kilogramami. Już się prawie odzwyczaiłam (a raczej o nich nie myślałam), a tu masz Ci los! Brzuchatki piszą o żelkach ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra ja robię wersję dla leniwych ha,ha Taka próba była, kupiłam żele z flos lek (bo mają mało chemicznych dodatków). Jeden z aloesem (wersja dla brzuszka) a drugi z arniką (jakiś forte) i dodaję do nich pozostałe składniki na oko ;-) Kwas hialuronowy, kolagen i olejek kupowałam w natura dla piękna chyba... Pierwszy raz, tak przy okazji innych zakupów. Tam też były receptury na kremy z bazami, ale ja nie mam czasu się w to bawić i to była próba :-) Ale ładnie się łączą składniki, nic się nie waży, bo to żele i działają ;-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    O jezuuu.. Na żelki miałam ostatnio taki apetyt, że mogłabym je jeść kilogramami. Już się prawie odzwyczaiłam (a raczej o nich nie myślałam), a tu masz Ci los! Brzuchatki piszą o żelkach ;)
    Dlatego ja udaję, że czytać nie potrafię czasami ;-) Bo i na lody w lidlu ostatnio dałam się namówić ;-) Ale już nic z tego ha,ha no, no ;-) Ja lubię Nikosiowi podjadać żelki z visolvitu ;-) A jadłyście za dziecka visolvit z saszetki? mniam :-) Smaki dzieciństwa ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    ;-) A jadłyście za dziecka visolvit z saszetki? mniam :-) Smaki dzieciństwa ha,ha
    Ja ja ja jaaa jadłam :p pyyyycha!! :p ojjj ale smaka narobiłaś.. Już mi żelki na stoliku zbrzydły. Chcę saszetki ! :p haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:50

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vibovit jeszcze był ;-) Potrafiłam kilka sztuk na raz zjeść, jak mama nie widziała hi,hi nie pamiętam abym kiedyś to piła ha,ha

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja mam ochotę na faworki :)
    A sio kusicielko, jest jeszcze kilka ładnych dni do tłustego czwartku ;-)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komentarze w sprawie różyczki. Ogólnie zastanawiam się, bo ta lekarka w szpitalu mi mówiła, że jak wyjdzie Igg tzn że stara infekcja, a jak wyjdzie Igm to świeża. A jaką mam pewność że to igg np bedzie stare a nie chorowałam w ciazy? wiem, że trochę kombinuję, ale jestem zła na swoją ginekolog że nie kazała mi zrobić tej różyczki na początku ciąży tylko teraz musze się stresować. Mąż uspkojaja, że nie mam różyczki i nie miałam w ciąży i że na pewno byłam szczepiona. Nie mam książeczki swojej w domu żeby sprawdzić bo rodzice mają, a też im kazać teraz szukać bez sensu. Nie chce ich fatygować.

Żeby odreagować ten cały stres byłam w lumpiku i kupiłam kilka rzeczy dla małej no i w pepco gdzie nakupowałam.... dużo rzeczy, mają piękne kaftaniki :P Poza tym zamówiłam tą fajną torbę babyono dla małej no i przewijak :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja mam ochotę na faworki :)
    mogę jeść tonami, tak jak i pączki ale tylko od sowy :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend robiłam faworki :) Ale niestety nie nacieszyłam się wszystkimi, gdyż mój mądry mąż zostawił resztę na blacie w miseczce i mój gruby kot Dexter się nimi zainteresował..

Aleksandrakili, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ